GeorgeOrf788 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και όλες, Πριν 1 εβδομάδα περίπου έχτισα το πρώτο μου pc με τα εξής specs: Kingston KC3000 2TB SSD Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 (2x16) 3200MHz ( xmp profile activated για την πλήρη χρήση των 3200MHz) Radeon RX 6600 8GB MSI B550 GAMING PLUS Ryzen 5 5600X Sharkoon 650W GOLD PLUS Corsair Case 3000D Windows 11 Pro Samsung Odyssey G3 27" 144Hz 1ms Το κουτί έχει 3 προεγκατεστημένα ανεμιστηράκια. Έχω RGB σε όλο το build οπότε παίρνω σίγουρα 3.5 fps παραπάνω!( RAM , MOBO, FANS) Το θέμα μου είναι ότι βλέπω παρόμοια εάν όχι κατώτερα builds με πολύ καλύτερες αποδόσεις από το δικό μου και με βάζει σε σκέψεις. Έχω κάνει κάτι λάθος? Υπάρχει κάποιο driver που δεν έχω κατεβάσει? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2023 από GeorgeOrf788 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Το xmp των μνημών είναι πρώτος ένοχος για πτώση fps, εφόσον λες το έχεις ενεργοποιημένο τότε προχωράμε στο δεύτερο: σωστή θέση μνημών και dual channel. Τι παιχνίδια παίζεις, σε τι ανάλυση και τι settings; Με ποιό build - επιδόσεις συγκρίνεις; Γενικά παίζουν άπειρα πράγματα ρόλο, δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι ξερά χωρίς λεπτομέρειες Πάντα καλό είναι σε καινούργια build να τρέχεις 1-2 bench, να ελέγξεις θερμοκρασίες και επιδόσεις vs world. Μερικά εύκολα προσβάσιμα και δωρεάν: https://www.userbenchmark.com/Software https://www.passmark.com/products/performancetest/index.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, GeorgeOrf788 είπε βλέπω παρόμοια εάν όχι κατώτερα builds με πολύ καλύτερες αποδόσεις από το δικό μου Πώς το είδες αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 βαλε πρωτα ενα screenshot τα δικα σου fps και link αυτα που συγκρινεις ειναι ιδια δεδομενα game settings αναλυσεις τα εχεις τσεκαρει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 8 hours ago, GeorgeOrf788 said: Καλησπέρα σε όλους και όλες, Πριν 1 εβδομάδα περίπου έχτισα το πρώτο μου pc με τα εξής specs: Kingston KC3000 2TB SSD Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 (2x16) 3200MHz ( xmp profile activated για την πλήρη χρήση των 3200MHz) Radeon RX 6600 8GB MSI B550 GAMING PLUS Ryzen 5 5600X Sharkoon 650W GOLD PLUS Corsair Case 3000D Windows 11 Pro Samsung Odyssey G3 27" 144Hz 1ms Το κουτί έχει 3 προεγκατεστημένα ανεμιστηράκια. Έχω RGB σε όλο το build οπότε παίρνω σίγουρα 3.5 fps παραπάνω!( RAM , MOBO, FANS) Το θέμα μου είναι ότι βλέπω παρόμοια εάν όχι κατώτερα builds με πολύ καλύτερες αποδόσεις από το δικό μου και με βάζει σε σκέψεις. Έχω κάνει κάτι λάθος? Υπάρχει κάποιο driver που δεν έχω κατεβάσει? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Καταρχάς ποσταρε αποτελέσματα από bench δικά σου κ από αντίστοιχα μηχανήματα. Πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβαινει-> Για τον nvme να μην το έχεις βάλει στην σωστή pci-e 4.0(συνήθως η πάνω πάνω είναι η πιο γρήγορη). Για τον cpu, έχεις τσεκαρεις θερμοκρασίες? Μπορεί να μην έχει πατήσει σωστά η ψυκτρα η ακόμα και να μην εφαρμόσει σωστά την πάστα. Ποια ψυκτρα έχεις? Ποσταρε και μια φωτογραφία από μέσα στο κουτί(πρακτικά παράλληλα με την μητρική) για να δούμε εάν έχεις κουμπώσει σωστά τις ram(θέση 2+4) και όλα τα βύσματα τροφοδοσίας(μητρικής/cpu+gpu) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ποιος έχει την καλύτερη GPU (σε ταχύτητα όχι σε RAM) είναι το μόνο πράγμα που μετράει. Τι GPU έχει ο άλλος; @Occultist Να κρίνω από το reaction σου ότι διαφωνείς και ότι πιστεύεις ότι το CPU και η RAM θα ρίξουν σοβαρή μπουκάλα στην RX6600 σε ανάλυση 2.5/4Κ που παίζει ο κόσμος; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα