Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, ξερω, πολλοι μετρατε 'θερμιδες' οσον αφορα θερμανση κλπ,
αλλα εγω θα τα πω πιο απλα και πρακτικα.
Θελω μια πρακτικη εκτιμηση για τη μονωση του σπιτιου,
με βαση το πιο απλο συστατικο στοιχειο:
ποση θερμοκρασια χανει σε ποση ωρα, σε μια μερα που εξω κανει κρυο!
Ναι, δεν ειναι ο ακριβεστερος τροπος μετρησεις, αλλα σιγουρα μια προχειρη εκτιμηση μπορει να γινει.

Λοιπον, δεδομενα.

Κατω πιλωτη, πανω ταρατσα, 2 πλευρικοι τοιχοι εκτεθειμενοι, σχεδον σε καθε δωματιο.
Με οσα εχω δει απο αναγκαστικες 'τρυπες' και 'ανασκαφες' για κλιματισμους, συναγερμους κλπ,
ειδα δυο σειρες τουβλων, που μαλλον ενδιαμεσα εχουν ενα υλικο, δεν ξερω και πως να το πω, κατι σαν 'μαλλι', ετσι εβαζαν σε αρκετα σπιτια τοτε, αρχες δεκαετιας 90. Οι σειρες τουβλων, δυο τοιχοι ουσιαστικα, εχουν μικρο ενδιαμεσο κενο μεταξυ τους, και παλι λεω, αν ειδα και καταλαβαινω καλα.
Παραθυρα/πορτες αλουμινιου με διπλα τζαμια.

Με εξωτερικη θερμοκρασια περιπου 8 βαθμους.
Θερμαινεται ο χωρος και απο 15 βαθμους παει στους 18.
Σταματα η πηγη θερμανσης.
Η θερμοκρασια επανερχεται απο τους 18 βαθμους, στους 15, επειτα απο 6-7 ωρες περιπου.

Εγω ειδικος δεν ειμαι και η εκτιμηση ειναι χονδροειδης,
αλλα εκτιμω οτι ο χωρος συμπεριφερεται σαν να εχει μια μετριου επιπεδου 'μονωση',
οταν λεω μονωση το λεω με την εννοια σε ποση ωρα εχεις πληρη απωλεια της θερμανσης και επαναφορα στα προτερα επιπεδα θερμοκρασια.
Εχω δει βεβαια και νεοτερα σπιτια, οχι ακριβα, με ιδιες ή παρομοιες επιδοσεις...
Πιστευω οτι δεν την λες κακη μονωση, χωρις βεβαια να φτανει σε καμια περιπτωση καλα μονωμενα σπιτια με μπλε φελιζολ απο παντου ή ακομη περισσοτερο με θερμοπροσωψεις.
Δεν μου δινει την εντυπωση κακης μονωσης, εγω την εκτιμω ως μια μετρια κατασταση.

Περιμενω τις δικες σας εκτιμησεις.

Δημοσ.

Χωρίς να σταθώ στα υπόλοιπα, όταν έξω έχει 8 και μέσα πέφτεις στους 15, εγώ θα έλεγα ότι ο χώρος συμπεριφέρεται σα να έχει από κακή έως ανύπαρκτη μόνωση

Δημοσ.

Στα ίδια δεδομένα ήμουν και εγώ, σπίτι αρχές 90 με μόνωση κάτι σαν μαλλί όπως λες και εσύ, έγινε θερμοπροσωψη σε όλο το σπίτι και ενεργειακά κουφώματα, το αποτέλεσμα μένω σε άλλο σπίτι, σβήνει η θέρμανση (τζάκι καλοριφέρ) περίπου 11 το βράδυ με θερμοκρασία χώρου 21-22 βαθμούς στα προηγούμενα κρύα και το πρωί ήταν 19 βαθμούς, αν θες να μην πετάς λεφτά σε θέρμανση μόνωση και πάλι μόνωση. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...