Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Έχω σοβαρό θέμα με τα κουνούπια στο σπίτι.

Συνεχώς το βράδυ εμφανίζονται από το "πουθενά" ενώ έχω σκοτώσει ήδη 2-3, συνεχώς εμφανίζονται καινούρια.

Πχ θα ξυπνήσω το πρωί και σε κλειστό χώρο (σαλόνι) πριν ανοίξω οτιδήποτε θα έχει 5-6 στο ταβάνι η σε τοίχους που δεν ήταν σίγουρα την προηγούμενη μέρα.

Να πω ότι έχω καινούριες σιτες παντού στο σπίτι και ειδικά τώρα με το κρύο αλλά και λόγω των κουνουπιών δεν ανοίγουμε καθόλου τα παράθυρα (νομίζαμε ότι έμπαιναν από εκεί).

Είχα 2-3 γλάστρες με φυτά στο χώρο, καινούρια καλωπιστικα φυτά, χωρίς πιατακι για αποστράγγιση με πότισμα 1 φορά στις 2 εβδομάδες ώστε να στεγνώνει το χώμα. Τα έβγαλα έξω μήπως προέρχονται από εκεί, αλλά και πάλι δεν είδα διαφορά.

Τα άλλα 2 σημεία από όπου μπορεί να μπουν είναι:

1. Air-condition. Υπάρχει τρύπα για τις σωληνώσεις από πίσω αλλά είναι καλυμμένη με αφρό και στόκο. Δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν από αλλού; Πχ ο σωλήνας αποστράγγισης ακουμπάει στο γρασίδι του κήπου από την έξω μεριά. Έχει απευθείας σύνδεση με την εσωτερική μονάδα;

2. Τζάκι. Έχω το παλιό το κλασσικό ανοιχτό τζάκι με τρύπα στο πλάι για να παίρνει αέρα εξωτερικά, αλλά η τρύπα έχει διπλή σίτα. Ο σωλήνας αυτός πάει απευθείας κάτω από το μαντέμι. Μπορούν να μπαίνουν κάπως από εκεί; Μπορούν να έρθουν από την καμινάδα ακόμα κι αν έχω κλειστό το κλαπετο;

Να προσθέσω ότι υπάρχει ακριβώς απέξω κήπος με γρασίδι αλλά δεν είχα πρόβλημα το καλοκαίρι, πως έχω τώρα με 10 βαθμούς;

Όποιος έχει κάποια ιδέα ευπρόσδεκτη, γιατί έφτασα να ανοίγω θέμα 6:30 το πρωί στο insomnia για κουνούπια.

Επεξ/σία από Swimmer21
Δημοσ.
38 minutes ago, phanispal said:

Μήπως απλά μπαίνουν καθώς εισέρχεστε στο σπίτι, δηλαδή όση ώρα είναι ανοιχτή η πόρτα;

Όχι, αυτό νομίζαμε κ εμείς αλλά είναι πολλά σε αριθμό για να μπαίνουν όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα.

Και πέρα από αυτό, θα σκοτώσουμε 2-3 το βράδυ και το πρωί ο χώρος (χωρίς να έχουμε ξανανοίξει πόρτα) θα έχει πάνω από 5-6 

Δημοσ.

Καλημερσ, αρχικα θα ηταν καλο να ψεκασεις το γρασιδι απεξω. Περαν απαυτο σε γνωστο εμπαιναν απο σωληνα εξαερισμου σε μπανιο, και απτο τζακι.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ιδια κι εγω. Και ειναι και μεγάλα, (περίπου σαν αυτά του Έβρου για όσους έχουν κάνει φαντάροι σε εκεινα τα μέρη). Δεν έχω ιδέα απο που μπαίνουν και κυκλοφορουν 5-6 τις τελευταιες ημέρες σπιτι, παρά το κρυο έξω. Αν σκεφτουμε οτι αυτά πεθαινουν σε 3-4 μέρες, σημαινει οτι έχουν αναπαραχθει :P :P 

Σήμερα ψέκασα, αιντε να δουμε

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.

Εμένα ειχανε φωλιάσει στη σωλήνα του αποροφητηρα της κουζινας... έλεγξε και εκει μέσα και ψέκασε τη ( απο την έξω μεριά)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Air-condition. Υπάρχει τρύπα για τις σωληνώσεις από πίσω αλλά είναι καλυμμένη με αφρό και στόκο. Δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν από αλλού; Πχ ο σωλήνας αποστράγγισης ακουμπάει στο γρασίδι του κήπου από την έξω μεριά. Έχει απευθείας σύνδεση με την εσωτερική μονάδα;

ναι. ελεγξε και αυτο λοιπον!

επισης απο κανεναν εξαερισμό αποχετευσης μηπως;

Δημοσ.

Εγω θα προτεινω το κλασικο k-othrine. Ενα φακελακι 2.5g σε 1 λιτρο νερο με ψεκαστηρα πχ αζαξ. Καλο ανακατεμα και ψεκαζεις εξωτερικα περιμετρικα απο παραθυρα, πορτες, εξαερισμους, τρυπες κτλ κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...