Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zestikios είπε

Τελικά τι έγινε;

Έχω παρόμοιο θέμα. Όταν ανοίγουμε απορροφητήρα, έρχεται μυρωδια από τον κάτω που καίει τζακόσομπα. Η μυρωδιά έρχεται (μάλλον) μέσω της δικής μας τζακόσομπας. Όταν άνοιξα το παράθυρο δίπλα στον απορροφητήρα δεν μύρισε. Εντωμεταξύ ο αποροφητήρας και η σόμπα είναι στα 7-8 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

η δικη σου τζακοσομπα μυριζει και οτι του κάτω. Οταν αναβεις απορροφητηρας ρουφαει αερα απο την τζακοσομπα σου , ο οποιος μυριζει. Οταν ανοιγεις το παραθυρο, βρισκει πιο ευκολο τροπο για να παρει τον αερα που θελει ο απορροφητηρας.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

η δικη σου τζακοσομπα μυριζει και οτι του κάτω. Οταν αναβεις απορροφητηρας ρουφαει αερα απο την τζακοσομπα σου , ο οποιος μυριζει. Οταν ανοιγεις το παραθυρο, βρισκει πιο ευκολο τροπο για να παρει τον αερα που θελει ο απορροφητηρας.

Τι εννοείς μυρίζει η δική μου; δεν την ανάβω ποτέ.

Δημοσ.

Φίλε μου επειδή είχαμε παρόμοιο θέμα, κάνε μου μια χάρη και αγόρασε ένα μετρητή μονοξείδιο του άνθρακα....50€ δεν είναι τίποτα μπροστά στη δηλητηρίαση...εγώ όταν είχα το θέμα ο μετρητής χτυπούσε 30-40 μονάδες και χειμωνιάτικα κοιμομασταν με ανοιχτά παράθυρα και τσεκ στη γυναίκα μου αν αναπνέει....

Καλη τύχη!spacer.png

Δημοσ.
Στις 15/12/2023 στις 8:49 ΜΜ, a_f_a είπε

Μιλησα με παλιούς ενοίκους της πολυκατοικιας και τη γειτόνισα του από κάτω ορόφου με το τζακι και η σύνδεση του αποροφητήρα ειναι σε αγωγό εξαερισμού για τα τυφλά μπάνια που υπάρχουν στη θέση που εχω τώρα τη κουζίνα. Η πολυκατοικία ήταν κατασκευασμένη από αυτόν που κατασκευασε το Πυργο Αθηνών και την Αμ. Πρεσβεία οπότε μπορεί να είχε προβλέψεις που δεν έιχαν άλλες κατασκευες της εποχής.

Αυτό είπε και άλλος ένοικος! Να ρωτήσω από που το συμπαιρένεις, από τη κατασκευή σα τσιμεντόλιθος που ειναι που ειναι πορώδης; Αυτό σημαίνει οτι ο εργολάβος θα έπρεπε να είχε απομονώσει/μονώσει πιο καλά τους 2 αγωγούς πίσω απο έπιπλο που κατασκεύασε, όπως και τη συνδεση του απορροφητήρα με τον αεραγωγο;
Α, ανάψαμε απορροφητήρα και με ανοιχτη μπαλκονόπορτα, σχετικά κοντά στη κουζίνα στο φουλ και ήρθε παλι κάποια μυρωδιά, όχι τόσο εντονη όσο όταν κανουν τζακι κάτω αλλά προφανως απο ότι έχει κατακρατήσει η καμινάδα τους.

Να ρωτήσω αν ξέρετε τη λύση furanflex -  ; Στην ουσία ειναι μια συνθετική μεμβρανη που μπαινει απο πάνω στη προβληματική καμινάδα (ας πουμε σα καλαμάκι), μετά με ατμό την πιεζουν να παρει το σχήμα της καμινάδας και στην ουσιά την μονώνει με μια κίνηση. . Εχει 30 χρόνια εγγύηση και πιστοποιήσεις καταλληλότητας για χρήση σε καμινάδες απο όλες τις χωρες της ΕΕ και Ελλαδα (ΕΛΟΤ, Φυσ. Αέριο).

Στις 19/12/2023 στις 3:31 ΜΜ, a_f_a είπε

Βάζω μια πιο μεγάλη φωτογραφία και καθαρή των 2 αγωγών μετά την αποξήλωση και πριν τη κάλυψή τους (ο αριστερά είναι αεραγωγός που ενώθηκε από αριστερά του ο απορροφητήρας και ο δεξιά ειναι η καμινάδα που δημιουργέι πρόβλημα.
Μετά απο κουβέντα με τον εργολάβο και την άρνησή του για οποιαδήποτε υπαιτιότητά σε θέματα όπως :
α) αν χτύπησε τη καμινάδα κατά την αποξήλωση εργασίες (που φυσικά αυτό ειναι θεωρητικό, δε το ξέρω, δε περίμενα να αποδεχτεί κάτι, απλά αυτό μπορεί να ισχυριστεί η από κατω ένοικος-ιδιοκτήτρια του τζακιού-καμινάδας καθως προ της ανακάινισης δεν υπήρχε θέμα αν και το διαμέρισμα ήταν ακατοικοιτο για 5 χρόνια, ενώ ουτε του 4ου, από πάνω, έχει παραπονεθεί για κάτι)
β) αν τσέκαρε τη κατάσταση των αγωγών και αν μπορούσε να προβλέψει οτι 50 ετων τσιμεντόλιθοι μπορεί να έχουν διαρροές, ιδίως απο τη στιγμή που βάζουμε δίπλα απορροφητήρα / κλιματιστικό οροφής (όπως θεωρώ οτι ένας έμπειρος εργολάβος θα έπρπε να αναφέρει). 
γ) Αν έπρεπε με κάποιο τρόπο, με πετροβάμβακες με δε ξέρω εγώ τι, να μονώσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο τους 2 αγωγούς, όπως οι σωστές πρακτικές της οικδομικής μπορείς να προδιαγράφουν. Δε μου μίλησε οτι έβαλε κάποιο συγκεκριμένο υλικό.
Να σημειώσω οτι το εργολαβικό γραφείο ειναι τεράστιο με πολύ μεγάλα έργα και το διαμέρισμα το επέβλεπε Πολ. Μηχ.

Θα ήθελα να ρωτήσως όποιον ξέρει αν κάποιος από εσάς είστε μηχανικός, συντηρητής/κατασκευαστής τζακιών/καμινάδων, αν θεωρεί οτι  οι αγωγοί δείχναν σε καλή κατάσταση και αν ο ισχυρισμός μου ο (β) στέκει με βάση όσων βλέπετε στις φωτογραφίες. Οπως προανέφερα, αν και δεν ειμαι πολ.μηχανικός αλλά με τη κοινή λογική, μιας και το διαμέρισμα αποξηλώθηκε πλήρως, με δική μου επιβάρυνση και ενημέρωση των γειτόνων (πανω/κατω), άλλαξα 2 παλιούς μαντεμένιους αγωγούς (ο ένας σχεδίν δίπλα στον αεραγωγό και ο άλλος στο μπάνιο), για να μην έχω μελλοντικά θέματα και να σπάω τοιχους/επιπλα.
Δυστυχώς δε το σκέφτηκα και για το τζάκι.

Οπως και ένας τζακάς μου είπε, δυστυχώς δεν λύνονται βάση της εμπειρίας του, ούτε φτηνά, ούτε χωρις φωνές και υστερίες. Τωρα είμαστε εγω, η από κάτω ένοικος και ο εργολάβος.

Το άλλο κακό ειναι οτι για να μπει το furanflex, στη καμινάδα θα πρέπει να γίνει ένα σπάσιμο στο πάνω μέρος του ανοίγματος της καμινάδας της από κάτω...  ήλπιζα οτι θα ήταν εντελώς "καθαρή" λύση.

Ευχαριστώ.

αγωγοι.png

Φανταζομαι καπου θα εδειχνε μια μαυριλα οτι υπαρχει διαρροη.Αναψτε το ή ενα καπνογονο να δειτε live.

Καλυτερος αισθητηρας ειναι του διοξειδίιου του ανθρακα .Προλαμβανει καταστασεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γράψω εν καιρό αναλυτικό ποστ όταν πια τελειώσει δικαστικά το θέμα.
Πέρασαν όλών των ειδών οι μηχανικοί εκτιμητές για αυτοψίες, έγινε αποκατάσταση furanflex, το πρόβλημα παρέμεινε. 
Η αγωγή ειναι έτοιμη, κατατίθεται μετά τις γιορτές, εμείς πια αλλάξαμε χώρα. Ψυχοφθόρα και κοστοβόρα διαδικασία (μέχρι 8/2024 το ψάχναμε και συγκεντρώναμε στοιχεία), αλλά αυτό δε το αφήνεις.  Θα δείξει το δικαστήριο. 

Επεξ/σία από a_f_a
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...