Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, korakios said:

για να σου ρουφά απο απορροφητήρα που σπρώχνει αέρα , κάπου κοντά υπάρχει γερό σπάσιμο και όχι ράγισμα (και υποθέτω το σπίτι έχει τέτοια μόνωση που δεν έρχεται αέρας απο έξω)

Το σημειώνω!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, a_f_a είπε

Μιλησα με παλιούς ενοίκους της πολυκατοικιας και τη γειτόνισα του από κάτω ορόφου με το τζακι και η σύνδεση του αποροφητήρα ειναι σε αγωγό εξαερισμού για τα τυφλά μπάνια που υπάρχουν στη θέση που εχω τώρα τη κουζίνα. Η πολυκατοικία ήταν κατασκευασμένη από αυτόν που κατασκευασε το Πυργο Αθηνών και την Αμ. Πρεσβεία οπότε μπορεί να είχε προβλέψεις που δεν έιχαν άλλες κατασκευες της εποχής.

Αυτό είπε και άλλος ένοικος! Να ρωτήσω από που το συμπαιρένεις, από τη κατασκευή σα τσιμεντόλιθος που ειναι που ειναι πορώδης; Αυτό σημαίνει οτι ο εργολάβος θα έπρεπε να είχε απομονώσει/μονώσει πιο καλά τους 2 αγωγούς πίσω απο έπιπλο που κατασκεύασε, όπως και τη συνδεση του απορροφητήρα με τον αεραγωγο;
Α, ανάψαμε απορροφητήρα και με ανοιχτη μπαλκονόπορτα, σχετικά κοντά στη κουζίνα στο φουλ και ήρθε παλι κάποια μυρωδιά, όχι τόσο εντονη όσο όταν κανουν τζακι κάτω αλλά προφανως απο ότι έχει κατακρατήσει η καμινάδα τους.

Να ρωτήσω αν ξέρετε τη λύση furanflex - http://furanflex.gr/καμινάδα-furanflex/ ; Στην ουσία ειναι μια συνθετική μεμβρανη που μπαινει απο πάνω στη προβληματική καμινάδα (ας πουμε σα καλαμάκι), μετά με ατμό την πιεζουν να παρει το σχήμα της καμινάδας και στην ουσιά την μονώνει με μια κίνηση. Κόστος γύρω στα 2.500ε για υψος  3 ορόφων. Εχει 30 χρόνια εγγύηση και πιστοποιήσεις καταλληλότητας για χρήση σε καμινάδες απο όλες τις χωρες της ΕΕ και Ελλαδα (ΕΛΟΤ, Φυσ. Αέριο).

Αυτές οι καμινάδες ειναι ειτε τούβλο είτε απο τσιμεντόλιθα κολήμένα με λάσπη, 55 χρονών κατασκευή προφανώς δεν είναι αεροστεγανή. Αν ήταν το μπάνιο εκεί τότε ήταν σοβατισμένο, δεν υπήρχε και αναρόφηση κοντά οπότε δεν έβγαζε θέμα, τώρα με τον απορροφητήρα δίπλα εμφανίζεται το θέμα. Η λύση furanflex δείχνει ιδανική αλλά μάλλον με μεγάλο κόστος. Εναλλακτικα αποσυναρμολόγηση επίπλου απο μαραγκο για να δεί ενας μηχανικός τι παίζει, στην φωτό δείχνει καλά σοβατισμένο οπότε το πρόβλημα μπορεί να είναι σε κανένα άλλο σημείο μη εμφανές, Trial and error είναι η μέθοδος που πρέπει να εφαρμόσεις. Σίγουρα πρέπει να ελεγχθεί το σημείο ενωσης του αγωγού του απορροφητήρα με την καμινάδα απο την στιγμή που φαντάζομαι απλά το σύνδεσε εκεί και δεν τράβηξε νεω σωλήνα pvc μέχρι επάνω.

Αυκανένα άλλο σημείο μη εμφανές, Trial and error είναι η μέθοδος που πρέπει να εφαρμόσεις. Σίγουρα πρέπει να ελεγχθεί το σημείο ενωσης του αγωγού του απορροφητήρα με την καμινάδα απο την στιγμή που φαντάζομαι απλά το σύνδεσε εκεί και δεν τράβηξε νεω σωλήνα pvc μέχρι επάνω.

Επεξ/σία από lary7
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, lary7 said:

Αυτές οι καμινάδες ειναι ειτε τούβλο είτε απο τσιμεντόλιθα κολήμένα με λάσπη, ..... Σίγουρα πρέπει να ελεγχθεί το σημείο ενωσης του αγωγού του απορροφητήρα με την καμινάδα απο την στιγμή που φαντάζομαι απλά το σύνδεσε εκεί και δεν τράβηξε νεω σωλήνα pvc μέχρι επάνω.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Σχετικά με τον απορροφητήρα και το pcv νομίζω έχεις δίκιο. Ωστόσο, επειδή ο αγωγός ειναι πολύ στενός, αν, λεμε αν, έβαζε, δε θα έφραζε σε μεγάλο ποσοστό την ικανότητα αερισμού ολων των άλλων διαμερισμάτων μιας και η εξοδος/γωνία της δικής μου pcv θα έφραζε τον αγωγό για το 1ο/2ο όροφο και το ύψος μετα προς τα πάνω θα έφραζε σε ένα ποσοστό και του 4ου...

Screenshot 2023-12-15 221430.png

Just now, a_f_a said:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Σχετικά με τον απορροφητήρα και το pcv νομίζω έχεις δίκιο. Ωστόσο, επειδή ο αγωγός ειναι πολύ στενός, αν, λεμε αν, έβαζε, δε θα έφραζε σε μεγάλο ποσοστό την ικανότητα αερισμού ολων των άλλων διαμερισμάτων μιας και η εξοδος/γωνία της δικής μου pcv θα έφραζε τον αγωγό για το 1ο/2ο όροφο και το ύψος μετα προς τα πάνω θα έφραζε σε ένα ποσοστό και του 4ου...
Ασε που μιλάμε για κατι διατομές των αγωγων πολύ μικρές που δε ξέρω πως άνθρωπος θα μπορούσε να ενώσει τη γωνία με τη κάθετη σωλήνα που θα έρχεται από επάνω.

Screenshot 2023-12-15 221430.png

Δημοσ.

Αν ειναι τόσο μικρός τότε θα έπρεπε να τον βγάλει μια και καλή ευθεία στον τοίχο και να μην μπλέξει με τέτοιους αγωγούς. Τώρα οτι έγινε εγινε, τέτοια προβλήματα που δεν τα περιμμενείς είναι μέσα στο παιχνίδη. Η λύση με την μεμβάνη δείχνει η ιδανική, το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αν ειναι τόσο μικρός τότε θα έπρεπε να τον βγάλει μια και καλή ευθεία στον τοίχο και να μην μπλέξει με τέτοιους αγωγούς. Τώρα οτι έγινε εγινε, τέτοια προβλήματα που δεν τα περιμμενείς είναι μέσα στο παιχνίδη. Η λύση με την μεμβάνη δείχνει η ιδανική, το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει.

πιο πιθανό είναι να τραβήξει το μπουρί του απορροφητήρα σε μπαλκόνι (φυσικά με έξοδα του εργολάβου) , παρά να μονώσουν την καμινάδα

Φυσικά προϋποθέτει οτι δεν υπάρχει κακοτεχνία εκεί που βγαίνει το μπουρί μιας και πάλι θα ρουφά κενό αέρα απο εκεί , άρα θα πρέπει και να κλείσει

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

πιο πιθανό είναι να τραβήξει το μπουρί του απορροφητήρα σε μπαλκόνι (φυσικά με έξοδα του εργολάβου) , παρά να μονώσουν την καμινάδα

Φυσικά προϋποθέτει οτι δεν υπάρχει κακοτεχνία εκεί που βγαίνει το μπουρί μιας και πάλι θα ρουφά κενό αέρα απο εκεί , άρα θα πρέπει και να κλείσει

Ακόμα και έτσι, αν δεν σφραγίσουν οι παλιοί αγωγοί πάλι θα βάζει αέρα απο εκει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lary7 είπε

Ακόμα και έτσι, αν δεν σφραγίσουν οι παλιοί αγωγοί πάλι θα βάζει αέρα απο εκει.

το να σφραγίσεις το παλιό μπουρί είναι το μόνο εύκολο

αν αναφέρεσαι στην ένωση , αυτό εννοώ με το "  κακοτεχνία εκεί που βγαίνει το μπουρί "

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για το brainstorming. Το σκεφτήκαμε την αλλαγή του αγωγού του απορροφητήρα αλλά πραγματικά μιλάμε και παλι για πολύ σπάσιμο ντουλαπιων,  γυψοσανίδων και κατασκευή νέων γυψοσανίδων. Ωστόσο αν δε δουλέψει η λυση furanflex, θα τη συζητήσω με τους μηχανικούς του εργολάβου.
Ωστόσο και να λυθέι το πρόβλημα με τον απορροφητήρα, το πρόβλημα με τη χρήση του vrv που ρουφάει επίσης αέρα απο το χώρο, πάλι θα έχουμε πρόβλημα.
Το θέμα ειναι οτι είτε εσωτερικά ή εξωτερικά πρέπει να στεγανωθεί πλήρως ο χώρος από τη πηγή που φέρνει τη μυρωδιά που ειναι η καμινάδα.

Δημοσ.
On 15/12/2023 at 23:10, a_f_a said:

Ωστόσο και να λυθέι το πρόβλημα με τον απορροφητήρα, το πρόβλημα με τη χρήση του vrv που ρουφάει επίσης αέρα απο το χώρο, πάλι θα έχουμε πρόβλημα.

Τα vrv γιατί τραβάνε αέρα από τον χώρο; Κάνουν εξαερισμό; Δεν έχουν δική τους είσοδο/έξοδο;

Δύσκολο να μπήκε σε σπίτι, σύστημα με ανανέωση αέρα. Πιο πιθανό είναι να ανακυκλώνει τον εσωτερικό (όπως τα κλασσικά split κλιματιστικά).

Δημοσ.
54 minutes ago, csontheline said:

Τα vrv γιατί τραβάνε αέρα από τον χώρο; Κάνουν εξαερισμό; Δεν έχουν δική τους είσοδο/έξοδο;

Δύσκολο να μπήκε σε σπίτι, σύστημα με ανανέωση αέρα. Πιο πιθανό είναι να ανακυκλώνει τον εσωτερικό (όπως τα κλασσικά split κλιματιστικά).

Σωστά, όπως τα σπλιτ, παίρνουν τον εσωτερικό αερα και τον ξαναθερμένουν ή κρυώνουν. Θα ήταν μεγάλο χάσιμο ενέργειας να θερμαίνουν συνέχεια εξωτερικό κρύο αέρα και να τον φέρνουν μέσα, όπως και πιο δύσκολη εγκατάσταση φαντάζομαι.  Σε κάθε χώρο που έχουμε φαν-κοιλ οροφής, κοντά στο πάτωμα υπάρχει αγωγός που τραβαει τον εσωτερικό αέρα και τον στέλνει στο φαν-κοϊλ. Αρα δημιουργεί κάποια πίεση (υποπίεση; δε ξέρω το σωστό όρο) και προφανώς από κενα/ρωγμές κλπ, ρουφάει αέρα και απο τη καμινάδα.
Και το παλιό vrv της Carrier που είχε το διαμέρισμα από τη κατασκευή του, είχε και αυτό μια κεντρική μονάδα που τραβαγε τον εσωτερικό αέρα απο το διαμέρισμα.

Δημοσ.
2 minutes ago, a_f_a said:

Σωστά, όπως τα σπλιτ, παίρνουν τον εσωτερικό αερα και τον ξαναθερμένουν ή κρυώνουν. Θα ήταν μεγάλο χάσιμο ενέργειας να θερμαίνουν συνέχεια εξωτερικό κρύο αέρα και να τον φέρνουν μέσα, όπως και πιο δύσκολη εγκατάσταση φαντάζομαι.  Σε κάθε χώρο που έχουμε φαν-κοιλ οροφής, κοντά στο πάτωμα υπάρχει αγωγός που τραβαει τον εσωτερικό αέρα και τον στέλνει στο φαν-κοϊλ. Αρα δημιουργεί κάποια πίεση (υποπίεση; δε ξέρω το σωστό όρο) και προφανώς από κενα/ρωγμές κλπ, ρουφάει αέρα και απο τη καμινάδα.
Και το παλιό vrv της Carrier που είχε το διαμέρισμα από τη κατασκευή του, είχε και αυτό μια κεντρική μονάδα που τραβαγε τον εσωτερικό αέρα απο το διαμέρισμα.

Άρα, τα VRV σου εντείνουν το πρόβλημα γιατί ανακατεύουν τον αέρα, όχι γιατί δημιουργούν υποπίεση/υπερπίεση.

Υπάρχουν μονάδες που φέρνουν φρέσκο αέρα με εναλλάκτες ενέργειας, οπότε μειώνεται -αρκετά- η απώλεια από την απλή εισαγωγή, αλλά σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Σκέψου το διαμέρισμα σαν ένα κλειστό κουτί.

Αν βγάζεις αέρα από το κουτί (απορροφητήρας), δημιουργείς υποπίεση και πρέπει να εισαχθεί από έξω για να εξισορροπήσει.

Αν βάζεις αέρα στο κουτί (πχ εξαεριστήρας που εισάγει αέρα), δημιουργεί υπερπίεση και πρέπει να εξαχθεί αέρας για να εξισορροπήσει.

Τα VRV ούτε βάζουν, ούτε βγάζουν.

Η λογική μού λέει ότι δημιουργείται υπερπίεση στην -μη μονωμένη- καπνοδόχο και απλά βγαίνει και σε εσένα. Αν μπορείς να δημιουργήσεις εξτρά πίεση στον χώρο (φαντάζομαι με κάποιον εξαεριστήρα που θα εισάγει), ίσως λύσεις το πρόβλημα της κάπνας (αλλά θα βάζεις κρύο αέρα, οπότε δώρον άδωρον). Τελικά φαίνεται πιο απλό να ξηλώσεις τα πάντα και να μονώσεις την καπνοδόχο :P

Για τις κουζίνες (πχ εστιατόρια) ξέρω ότι θέλουν ελάχιστη υποπίεση έτσι ώστε να φεύγει η κάπνα, οι μυρωδιές κλπ από τους απορροφητήρες και όχι να στροβιλίζεται στον χώρο και να πηγαίνει αέρας στους άλλους χώρους, αλλά να τραβάει από αυτούς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α! Κατάλαβα τα της φυσικής και των πιέσεων! 😉
Νομίζω προτιμώ τη λύση της Furanflex που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ και συμφορουμίτες τη βρήκαν ενδιαφέρουσα, να τη πιέσω και στην ενοικο κάτω με το τζάκι (δική της η καμινάδα) και στον εργολάβο για να αποφύγω γκρεμίσματα.
Αν συμφωνίσει η ένοικος από κάτω, θα το κάνω ακόμα και με δικά μου έξοδα και μετά θα κινηθώ νομικά στον εργολάβο μιας και αυτός έπρεπε α) να γνωρίζει οτι τετοια καμινάδα σε παλιά πολυκατοικία δεν έχει αντοχές και έπρεπε να με προστατεύσει και β) να έχει σκεφτεί οτι ο απορροφητήρας δίπλα σε τέτοια καμινάδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα άμεσα ή σε κάποιο βάθος χρόνου και γ) να μονώσει τον όλο χώρο των 2 αγωγών καλύτερα. Παράλληλα, έχουμε μικρό παιδί μέσα στο σπίτι και εργαζόμαστε απο το σπίτι οπότε και το πρόβλημα ως πρόβλημα και η λύση του γκρεμίσματος επιφέρουν αρκετά θέματα στη καθημερινότητά μας, περα οτι σπίτι με ανακαίνιση προ 2 ετών ήδη πρέπει να ξηλωθεί. Να φανταστείς, για να αποφύγω ξηλώματα, ζήτησα και συνενοήθηκα να ξηλώσουμε 2 κάθετους αγωγούς αποχέτευσης κοινόχρηστους με νέους με δικά μου έξοδα (οχι της πολυκατοικίας), για να αποφύγω ακριβώς τέτοιες καταστάσεις και να μη δημιουργήσω πρόβλημα μελλοντικά.

Επεξ/σία από a_f_a
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζω μια πιο μεγάλη φωτογραφία και καθαρή των 2 αγωγών μετά την αποξήλωση και πριν τη κάλυψή τους (ο αριστερά είναι αεραγωγός που ενώθηκε από αριστερά του ο απορροφητήρας και ο δεξιά ειναι η καμινάδα που δημιουργέι πρόβλημα.
Μετά απο κουβέντα με τον εργολάβο και την άρνησή του για οποιαδήποτε υπαιτιότητά σε θέματα όπως :
α) αν χτύπησε τη καμινάδα κατά την αποξήλωση εργασίες (που φυσικά αυτό ειναι θεωρητικό, δε το ξέρω, δε περίμενα να αποδεχτεί κάτι, απλά αυτό μπορεί να ισχυριστεί η από κατω ένοικος-ιδιοκτήτρια του τζακιού-καμινάδας καθως προ της ανακάινισης δεν υπήρχε θέμα αν και το διαμέρισμα ήταν ακατοικοιτο για 5 χρόνια, ενώ ουτε του 4ου, από πάνω, έχει παραπονεθεί για κάτι)
β) αν τσέκαρε τη κατάσταση των αγωγών και αν μπορούσε να προβλέψει οτι 50 ετων τσιμεντόλιθοι μπορεί να έχουν διαρροές, ιδίως απο τη στιγμή που βάζουμε δίπλα απορροφητήρα / κλιματιστικό οροφής (όπως θεωρώ οτι ένας έμπειρος εργολάβος θα έπρπε να αναφέρει). 
γ) Αν έπρεπε με κάποιο τρόπο, με πετροβάμβακες με δε ξέρω εγώ τι, να μονώσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο τους 2 αγωγούς, όπως οι σωστές πρακτικές της οικδομικής μπορείς να προδιαγράφουν. Δε μου μίλησε οτι έβαλε κάποιο συγκεκριμένο υλικό.
Να σημειώσω οτι το εργολαβικό γραφείο ειναι τεράστιο με πολύ μεγάλα έργα και το διαμέρισμα το επέβλεπε Πολ. Μηχ.

Θα ήθελα να ρωτήσως όποιον ξέρει αν κάποιος από εσάς είστε μηχανικός, συντηρητής/κατασκευαστής τζακιών/καμινάδων, αν θεωρεί οτι  οι αγωγοί δείχναν σε καλή κατάσταση και αν ο ισχυρισμός μου ο (β) στέκει με βάση όσων βλέπετε στις φωτογραφίες. Οπως προανέφερα, αν και δεν ειμαι πολ.μηχανικός αλλά με τη κοινή λογική, μιας και το διαμέρισμα αποξηλώθηκε πλήρως, με δική μου επιβάρυνση και ενημέρωση των γειτόνων (πανω/κατω), άλλαξα 2 παλιούς μαντεμένιους αγωγούς (ο ένας σχεδίν δίπλα στον αεραγωγό και ο άλλος στο μπάνιο), για να μην έχω μελλοντικά θέματα και να σπάω τοιχους/επιπλα.
Δυστυχώς δε το σκέφτηκα και για το τζάκι.

Οπως και ένας τζακάς μου είπε, δυστυχώς δεν λύνονται βάση της εμπειρίας του, ούτε φτηνά, ούτε χωρις φωνές και υστερίες. Τωρα είμαστε εγω, η από κάτω ένοικος και ο εργολάβος.

Το άλλο κακό ειναι οτι για να μπει το furanflex, στη καμινάδα θα πρέπει να γίνει ένα σπάσιμο στο πάνω μέρος του ανοίγματος της καμινάδας της από κάτω...  ήλπιζα οτι θα ήταν εντελώς "καθαρή" λύση.

Ευχαριστώ.

αγωγοι.png

Επεξ/σία από a_f_a
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 19/12/2023 στις 3:31 ΜΜ, a_f_a είπε

Βάζω μια πιο μεγάλη φωτογραφία και καθαρή των 2 αγωγών μετά την αποξήλωση και πριν τη κάλυψή τους (ο αριστερά είναι αεραγωγός που ενώθηκε από αριστερά του ο απορροφητήρας και ο δεξιά ειναι η καμινάδα που δημιουργέι πρόβλημα.
Μετά απο κουβέντα με τον εργολάβο και την άρνησή του για οποιαδήποτε υπαιτιότητά σε θέματα όπως :
α) αν χτύπησε τη καμινάδα κατά την αποξήλωση εργασίες (που φυσικά αυτό ειναι θεωρητικό, δε το ξέρω, δε περίμενα να αποδεχτεί κάτι, απλά αυτό μπορεί να ισχυριστεί η από κατω ένοικος-ιδιοκτήτρια του τζακιού-καμινάδας καθως προ της ανακάινισης δεν υπήρχε θέμα αν και το διαμέρισμα ήταν ακατοικοιτο για 5 χρόνια, ενώ ουτε του 4ου, από πάνω, έχει παραπονεθεί για κάτι)
β) αν τσέκαρε τη κατάσταση των αγωγών και αν μπορούσε να προβλέψει οτι 50 ετων τσιμεντόλιθοι μπορεί να έχουν διαρροές, ιδίως απο τη στιγμή που βάζουμε δίπλα απορροφητήρα / κλιματιστικό οροφής (όπως θεωρώ οτι ένας έμπειρος εργολάβος θα έπρπε να αναφέρει). 
γ) Αν έπρεπε με κάποιο τρόπο, με πετροβάμβακες με δε ξέρω εγώ τι, να μονώσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο τους 2 αγωγούς, όπως οι σωστές πρακτικές της οικδομικής μπορείς να προδιαγράφουν. Δε μου μίλησε οτι έβαλε κάποιο συγκεκριμένο υλικό.
Να σημειώσω οτι το εργολαβικό γραφείο ειναι τεράστιο με πολύ μεγάλα έργα και το διαμέρισμα το επέβλεπε Πολ. Μηχ.

Θα ήθελα να ρωτήσως όποιον ξέρει αν κάποιος από εσάς είστε μηχανικός, συντηρητής/κατασκευαστής τζακιών/καμινάδων, αν θεωρεί οτι  οι αγωγοί δείχναν σε καλή κατάσταση και αν ο ισχυρισμός μου ο (β) στέκει με βάση όσων βλέπετε στις φωτογραφίες. Οπως προανέφερα, αν και δεν ειμαι πολ.μηχανικός αλλά με τη κοινή λογική, μιας και το διαμέρισμα αποξηλώθηκε πλήρως, με δική μου επιβάρυνση και ενημέρωση των γειτόνων (πανω/κατω), άλλαξα 2 παλιούς μαντεμένιους αγωγούς (ο ένας σχεδίν δίπλα στον αεραγωγό και ο άλλος στο μπάνιο), για να μην έχω μελλοντικά θέματα και να σπάω τοιχους/επιπλα.
Δυστυχώς δε το σκέφτηκα και για το τζάκι.

Οπως και ένας τζακάς μου είπε, δυστυχώς δεν λύνονται βάση της εμπειρίας του, ούτε φτηνά, ούτε χωρις φωνές και υστερίες. Τωρα είμαστε εγω, η από κάτω ένοικος και ο εργολάβος.

Το άλλο κακό ειναι οτι για να μπει το furanflex, στη καμινάδα θα πρέπει να γίνει ένα σπάσιμο στο πάνω μέρος του ανοίγματος της καμινάδας της από κάτω...  ήλπιζα οτι θα ήταν εντελώς "καθαρή" λύση.

Ευχαριστώ.

αγωγοι.png

Τελικά τι έγινε;

Έχω παρόμοιο θέμα. Όταν ανοίγουμε απορροφητήρα, έρχεται μυρωδια από τον κάτω που καίει τζακόσομπα. Η μυρωδιά έρχεται (μάλλον) μέσω της δικής μας τζακόσομπας. Όταν άνοιξα το παράθυρο δίπλα στον απορροφητήρα δεν μύρισε. Εντωμεταξύ ο αποροφητήρας και η σόμπα είναι στα 7-8 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...