Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λέει και ο τίτλος.
Σε πολυκατοικία του '67 καναμε ανακαινιση το '21 σε διαμέρισμα που ζούμε και για πρώτη φορά αυτό το χειμώνα, όταν ανοιγουμε το σύστημά vrv  που έχουμε για ψυξη/θέρμανση ή τον απορροφητήρα και έρχεται μυρωδιά απο τζακι (ίσως και λίγος καπνος κάποια φορά).
Ο αγωγός του τζακιού ειναι πια πίσω απο επιπλο/κατασκευή.
Δείχνω  και σχετική φωτό.
Ο κόκκινος ειναι η καμινάδα του 2ου οροφου (το διαμέρισμά μας στο 3ο, δεν είχε ποτέ τζακι), ενω υπάρχει και ο 1ος οροφος (ακατοικητος) και ο 4ος απο πάνω.

Τωρα, το χειμωνα 21-προς-22 μεχρι δεκεμβρη που είμασταν ελλάδα και τωρα Φλεβαρη 2022 που αναθεμα-την-ωρα-που-γυρίσαμε απο εξωτερικό, δεν είχε παρουσαστει το θέμα είτε με το vrv είτε τον απορροφητηρα. Θα τη ρωτήσω την ενοικο του 2ου αν δεν αναβανε το τζακι τότε και τώρα ξαφνικα αρχίσανε.
Αν μου πει αυτό, τότε μάλλον το πρόβλημα ειναι η μονωση γύρω από τους αγωγούς, άρα τον ήπια προσωπικως, καθώς μάλλον οι εργάτες είτε έσπασαν/ραγισαν την καμινάδα, είτε δε μονωσαν σωστα τους 2 αγωγούς και περνάει η μυρωδιά.. Αν μου πει οτι το άναβαν αλλά τώρα άρχισα να έχω εγώ το πρόβλημα μάλλον έχει να κανει κάτι με τη καμινάδα;

Εστειλα και μειλ στον εργολάβο για να έχω γραπτη τεκμηρίωση του προβλήματος (εχει και 5 χρονια εγγύηση ) ωστε να ξέρει οτι έχουμε θέμα.

- Εσείς έχετε κάποια γνώμη τι μάλλον ειναι πιο λογικό σα πρόβλημα;
- Υπαρχει καποιος ανεξάρτητος ειδικός που μπορεί να έρθει να δει ποιου ειναι το πρόβλημα; απλά ενα τζακα απο το δρομο ή μηπως υπάρχουν και τυπου δικαστικοί εμπιερογνώμονες; ποιοανου δηλαδη η γραπτή γνωμάτευση μπορει να περάσει και δικαστήριο.
- Τι κινήσεις και με ποιά σειρά θα τις κάνατε;
- Το έπιπλο/κατασκευή που εχει μπει μπροστά απο το τοιχο νομίζετε οτι μπορεί να λυθει για να έχουν πρόσβαση στο τοιχο αν χρειαστεί ή είναι φάση σπασιμο και ξανά κατασκευή;

Πια δεν ανάβουμε για θέρμανση και έρχεται κρύο, θα παρω 1-2 σωματα ηλέκτρικά να μη παγώσει ο μικρός τουλάχιστον το βράδυ.

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε ιδεά/συμβουλή

K.png

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To πράσινο ειναι και αυτό καμινάδα, σιγά μην είχαν αεραγωγό εξαερισμού το 1967. Είτε χάνει ο κύριος αγωγός κάπου και περνάει σε εσένα είτε ο πράσινος που εχεις τον  απορροφητήρας επικοινωνεί με τον διπλανό κάπου, με αποτέλεσμα να τραβάει καυσαέρια απο τον διπλανο. Όπως κατάλαβες ξήλωμα όλα για να δείς τι παίζει και μιλάς με κανένα. Δοκίμασε όταν έχεις ανοιχτό απορροφητήτα ή το VRV να έχεις και ένα παράθυρο εκει κοντά λίγο ανοιχτο και δές αν θα μυρίζει πάλι.

• Thanks 2
Δημοσ.

Κι εμεις εδω στη γειτονια εχουμε καποιον(ή καποιους) που οταν κανει πολυ κρυο αναβει το τζακι του και βρωμαει ο τοπος😄 Δε μπορεις ουτε το παραθυρο να ανοιξεις γιατι η μποχα μπαινει μεσα στο δωματιο σου

Δημοσ.

Καλό είναι να βρεις και έναν καλο ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα που να δείχνει ένδειξη σε ppm, για να δεις όταν μυρίζει αν όντως υπάρχει καπνός εντός του σπιτιού. Αν υπάρχει θα.πρεπεο να στεγανοποιήθει άμεσα η καμινάδα ή να περάσει νέα καμινάδα. Δεν πρέπει να υπάρχει μονοξείδιο στον χώρο είναι άκρως επικίνδυνο ειδικά σε κάποιες συγκεντρώσεις και επάνω.

• Like 2
Δημοσ.
14 hours ago, NikosKallithea said:

Αφου υποψιάζεσαι την λυση τι ρωτας

Ξήλωμα ολα

Οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι το πιο ευχάριστο, και ανέφερα οτι δεν υπήρχε η μυρωδιά τις άλλες χρονιές όσο είμασταν Ελλάδα, να πεις οτι είμαστε πρωτη χρονιά να το καταλάβω. Αν υπάρχει μια μη τοσο δραστική λύση, θα τη προτιμούσα

13 hours ago, lary7 said:

To πράσινο ειναι και αυτό καμινάδα, σιγά μην είχαν αεραγωγό εξαερισμού το 1967. Είτε χάνει ο κύριος αγωγός κάπου και περνάει σε εσένα είτε ο πράσινος που εχεις τον  απορροφητήρας επικοινωνεί με τον διπλανό κάπου, με αποτέλεσμα να τραβάει καυσαέρια απο τον διπλανο. Όπως κατάλαβες ξήλωμα όλα για να δείς τι παίζει και μιλάς με κανένα. Δοκίμασε όταν έχεις ανοιχτό απορροφητήτα ή το VRV να έχεις και ένα παράθυρο εκει κοντά λίγο ανοιχτο και δές αν θα μυρίζει πάλι.

Επειδη τα αρχικα σχέδια του σπιτιού εκει που εχουμε κουζίνα, είχαν τυφλό μπάνιο, γι'αυτο μου είπαν οτι ειναι ο εξαερισμος του μπάνιο ο ενας αγωγός.  Δε μπορω να βρω τα σχεδια απο πολεδομία, εμφανιζει όντως αγωγους στα τυφλά μπάνια. Τι να πω...Το σημειώνω.

5 hours ago, tzitzikas2 said:

Καλό είναι να βρεις και έναν καλο ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα που να δείχνει ένδειξη σε ppm, για να δεις όταν μυρίζει αν όντως υπάρχει καπνός εντός του σπιτιού. Αν υπάρχει θα.πρεπεο να στεγανοποιήθει άμεσα η καμινάδα ή να περάσει νέα καμινάδα. Δεν πρέπει να υπάρχει μονοξείδιο στον χώρο είναι άκρως επικίνδυνο ειδικά σε κάποιες συγκεντρώσεις και επάνω.

Καλή ιδεα. Αριζω σχετικά συχνα και το βραδυ ανοιχτες πορτες στ Υ/Δ. Οταν δε λειτουργουμε συσκευες που έιπα, δεν έχουμε μυρωδια/καπνό.

Δημοσ.

Ακόμα και να μην φταίει ο πράσινος, επειδή με θερμοπροσόψεις και νεα κουφώματα τα σπίτια σφραγίζουν, όταν ανάβεις απορροφητήρα αυτός τραβάει πχ. 400 m³ / h, απο κάπου πρέπει να τα βρεί αυτά δημιουργόντας υποπίεση. οπότε ο αγωγός του τζακιού είναι υποψήφιος αφου λόγω τρόπου κατασκευής δεν μπορεί να είναι αεροστεγανός 100%. Αν κάνεις την δοκιμή και δεν εχεις μυρωριές τότε ξέρεις τον ένοχο.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοεις να εχω ανοιχτο παραθυρο κοντα στον αποροφφητηρα όπως είπες και αν αυτος τραβηξει στην ουσια εξωτεριικο αέρα και δε μυρίσει τοτε φταει η συνδεση του απορροφητήρα;
Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Ναι. Αν δεν μυρίσει τότε τραβάει αέρα απο μια απο τις 2 καμινάδες. Δεν γλιτώνεις το ξήλωμα-μερεμέτι, απλά μια λύση για να μην μείνεις χωρίς θέρμανση

• Like 1
Δημοσ.

εγώ δεν έχω καταλάβει πως γίνεται , έστω και να είναι συνδεδεμένος ο απορροφητήρας με καμινάδα , να μυρίζει όταν τον λειτουργείς ,απο τη στιγμή που σπρώχνει τον αέρα και δεν τον τραβά

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

εγώ δεν έχω καταλάβει πως γίνεται , έστω και να είναι συνδεδεμένος ο απορροφητήρας με καμινάδα , να μυρίζει όταν τον λειτουργείς ,απο τη στιγμή που σπρώχνει τον αέρα και δεν τον τραβά

Ο απορροφητήρας δημιουργεί κενο στον χώρο, και αναγκάζει τον αερα να καλύψει απο κάπου το κενό αυτο, αν λοιπον υπάρχει κάπου διαρροή καπνού και δεν ειναι αισθητή οταν αναψει ο απορροφητήρας εισάγεται στον χωρο καπνός.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλησα με παλιούς ενοίκους της πολυκατοικιας και τη γειτόνισα του από κάτω ορόφου με το τζακι και η σύνδεση του αποροφητήρα ειναι σε αγωγό εξαερισμού για τα τυφλά μπάνια που υπάρχουν στη θέση που εχω τώρα τη κουζίνα. Η πολυκατοικία ήταν κατασκευασμένη από αυτόν που κατασκευασε το Πυργο Αθηνών και την Αμ. Πρεσβεία οπότε μπορεί να είχε προβλέψεις που δεν έιχαν άλλες κατασκευες της εποχής.

On 14/12/2023 at 12:43, lary7 said:

Ακόμα και να μην φταίει ο πράσινος, επειδή με θερμοπροσόψεις και νεα κουφώματα τα σπίτια σφραγίζουν, όταν ανάβεις απορροφητήρα αυτός τραβάει πχ. 400 m³ / h, απο κάπου πρέπει να τα βρεί αυτά δημιουργόντας υποπίεση. οπότε ο αγωγός του τζακιού είναι υποψήφιος αφου λόγω τρόπου κατασκευής δεν μπορεί να είναι αεροστεγανός 100%.

Αυτό είπε και άλλος ένοικος! Να ρωτήσω από που το συμπαιρένεις, από τη κατασκευή σα τσιμεντόλιθος που ειναι που ειναι πορώδης; Αυτό σημαίνει οτι ο εργολάβος θα έπρεπε να είχε απομονώσει/μονώσει πιο καλά τους 2 αγωγούς πίσω απο έπιπλο που κατασκεύασε, όπως και τη συνδεση του απορροφητήρα με τον αεραγωγο;
Α, ανάψαμε απορροφητήρα και με ανοιχτη μπαλκονόπορτα, σχετικά κοντά στη κουζίνα στο φουλ και ήρθε παλι κάποια μυρωδιά, όχι τόσο εντονη όσο όταν κανουν τζακι κάτω αλλά προφανως απο ότι έχει κατακρατήσει η καμινάδα τους.

Να ρωτήσω αν ξέρετε τη λύση furanflex - http://furanflex.gr/καμινάδα-furanflex/ ; Στην ουσία ειναι μια συνθετική μεμβρανη που μπαινει απο πάνω στη προβληματική καμινάδα (ας πουμε σα καλαμάκι), μετά με ατμό την πιεζουν να παρει το σχήμα της καμινάδας και στην ουσιά την μονώνει με μια κίνηση. . Εχει 30 χρόνια εγγύηση και πιστοποιήσεις καταλληλότητας για χρήση σε καμινάδες απο όλες τις χωρες της ΕΕ και Ελλαδα (ΕΛΟΤ, Φυσ. Αέριο).

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, a_f_a είπε

η σύνδεση του αποροφητήρα ειναι σε αγωγό εξαερισμού για τα τυφλά μπάνια που υπάρχουν στη θέση που εχω τώρα τη κουζίνα.

άρα κάπου εσωτερικά μπορεί να έχει σπάσει και να επικοινωνεί με καμινάδα , επομένως βάλτε αρχικά μια κάμερα

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, korakios said:

άρα κάπου εσωτερικά μπορεί να έχει σπάσει και να επικοινωνεί με καμινάδα , επομένως βάλτε αρχικά μια κάμερα

Αυτό θέλω να προγραμματίσω αλλά επειδή ειναι σαν τσιμεντόλιθοι η καμινάδα και ο αεραγωγός, μπορεί να ειναι και απλά ραγίσματα που δε ξέρω αν θα έχει και κάποιο νοημα. Επισης, θα πρέπει η καμινάδα να είναι σουπερ καθαρη φαντάζομαι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, a_f_a είπε

Αυτό θέλω να προγραμματίσω αλλά επειδή ειναι σαν τσιμεντόλιθοι η καμινάδα και ο αεραγωγός, μπορεί να ειναι και απλά ραγίσματα που δε ξέρω αν θα έχει και κάποιο νοημα. Επισης, θα πρέπει η καμινάδα να είναι σουπερ καθαρη φαντάζομαι.

για να σου ρουφά απο απορροφητήρα που σπρώχνει αέρα , κάπου κοντά υπάρχει γερό σπάσιμο και όχι ράγισμα (και υποθέτω το σπίτι έχει τέτοια μόνωση που δεν έρχεται αέρας απο έξω)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...