Tlykog Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Όταν ξέρεις τι κάνεις σωστά γίνεται η δουλειά. Δεν είναι τόσο φοβερό όσο φαίνεται. Ειδικά για τα laptops. Χρόνο θέλει, χώρο για να βάζεις τακτοποιημενα όσα βγάζεις (και να μην παιδεύεσαι μετά), υπομονή και οδηγίες που τις βρισκεις πανεύκολα. Στα κινητά είναι λίγο πιο μπελαλίδικα τα πράγματα γιατί είναι όλα συμπιεσμένα. Να πω ότι τα σωστά εργαλεία λύνουν τσ χέρια φυσικά. Τώρα εάν μιλάμε για επίπεδο reballing πας σε εξειδικευμένο. Απο την άλλη όντως δεν έχω τον χρόνο πια ούτε και την υπομονή και εφόσον μου περισσεύουν τα δίνω να μου το κάνει άλλος. Όταν όμως τα μετρούσα ευρώ ευρώ το έκανα μόνος μου. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος χρήστης δε θα ασχοληθεί. Οι επισκευές δεν είναι για όλους. Παντα υπάρχει το ρίσκο να γίνει κάτι λάθος. Με ακριβά μηχανήματα δεν παίζεις… Εγω θα το δοκίμαζα, αλλά καθαρά από δίκη μου επιλογή. Δε συμφέρει το ρίσκο. Οι τιμές είναι υψηλές και το κέρδος μικρό. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από Tlykog 1
immortalx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, paredwse είπε Από την πλευρά μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθώ εγώ (ο ΑΣΧΕΤΟΣ, να τα λέμε κι αυτά), με ένα μηχάνημα δύο, τριών, τεσσάρων (ή και παραπάνω!) χιλιάδων ευρώ, (αναφέρομαι σε MacBook ή σε Mac Studio), με μεγάλη πιθανότητα να τα κάνω όλα χάλια και να αχρηστέψω τη συσκευή μου. Θα πάω σε έναν επαγγελματία και θα σκάσω μερικά ευρώ για να γίνει η δουλειά μου ΣΩ-ΣΤΑ. Δεν παίζουμε με τέτοια μηχανήματα. Αν θέλω να 'χτίσω' κάτι, θα πάρω LEGO. Αν δεν εχεις γνωσεις και δεν θες να ασχοληθεις εννοειται δεν το ακουμπας. Απ'την αλλη ειμαστε αρκετοι που τη μιση χαρα μας την δινει η διαδικασια του χτισιματος, ακομη και σ'αυτα τα χρηματα που αναφερεις. Και δεν ειναι απαιραιτητα θεμα οικονομιας ουτε το χτισιμο ουτε η επισκευη. Μερικες φορες ειναι απλα αισθηση χαρας/ικανοποιησης απο την αποκτηση γνωσης. 7 1
dream21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα θα ανοίξουν ποτέ???? Ήταν για Σύνταγμα αλλά τελικά η μπίλια πάει για το Νεο ελληνικόν… Πρωτη φορά εδώ το ακούσατε insomniacs 😂😂
Dionymous Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Μήπως θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν και το θέμα στεγανότητας IP68 (ή IP67 για κάποια μοντέλα) και κατά πόσον θα διασφαλίζεται από την κατ'οίκον επισκευή. Εκτός, αν κάποιους δεν τους ενδιαφέρει, για εμένα μάλλον είναι λόγος να εμπιστευτεί κάποιος το service από το do it yourself. Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα που δίνεται για αυτόνομη παρέμβαση είναι σημαντική εξέλιξη και θα βρει οπαδούς που είτε λόγω του ότι καταπιάνονται, θα έχουν τη χαρά της δημιουργίας ή ότι εξοικονόμησαν κάποιο ποσό σε σχέση με την "επίσημη" επισκευή ή και τα δύο. Μην ξεχνάμε επίσης, μια μερίδα κόσμου που δε γουστάρουν να αφήνουν το κινητό τους να το σκαλίζουν χέρια τρίτων (λόγω προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης κ.λπ.). Πάντως, σίγουρα θα έχουν υπολογίσει στην Apple ότι θα έχουν πρόσθετα έσοδα, όχι μόνο από τα κιτ επισκευής αλλά και από τις αστοχίες των όποιων ασχέτων!... 1
Aprile Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Μετά τον φούρνο που ήταν στη θέση του κοίταξα και τί λέει για αυτό ο Louis Rossman αφού αυτό έχει ξεκινήσει στην Αμερική από πέρυσι. Και μετά τον εξοπλισμό επισκευής που πουλάνε στην Αμερική και ίσως και στη Ευρώπη. Και μετά ξαναγύρισα στον Rossman για το πώς "έβαλαν μυαλό" και όπως φαίνεται αναγκάστικαν στην Αμερική από δύο αποφάσεις. Την Ομοσπονδιακή πρώτα και μετά της Καλιφόρνιας. Προφανώς είχαν την πληροφόρηση από πριν ότι τελικά θα περάσουν όταν κάτι τέτοιες αποφάσεις τους αφορούσαν άμεσα. 1
blincy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 ανταλλακτικά για το kit επισκευής θα έχουν ή θα πρέπει αυτό να το αγοράζει ο κόσμος ολόκληρο μετά από κάθε επισκευή; ε ρε γλέντια....
duende Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, Bil79 είπε Δεν μπορεις να πεις, εχουν προσφερει στην ανθρωποτητα τις pentalobe screws και ενα proprietary interface για τους ssd σκληρους (που μετα εγκατελειψαν και αυτοι αφου βγηκαν ανταπτορες βλεπεις...) Και νομιζω κι ενα proprietary καλωδιο ρευματος γιατο mac studio. Ινοβεισο... Επι της ειδησης τωρα, δεν μπορω να σκεφτω κατι πλην της μπαταριας που μπορει να αλλαξει καποιος χωρις επαγγελματικο εξοπλισμο και εξειδικευμενες γνωσεις στα συγχρονα macbook παντως ο βασιλιας του proprietary ειναι η sony, καμια δε συγκρινεται με τις παπατζες που εχει βγαλει κατα καιρους....
PLHROPPP Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εδώ του ζητάς να αλλάξεις μία μπαταρία στο iPad που είναι εκτός εγγυήσεις ζητώντας να την πληρώσεις κανονικά και δεν στην αλλάζουμε αλλά σου ζητάνε να πληρώσεις 580€€ για να σου δώσουν ανακατασκευασμένο iPad επιστρέφοντας το δικό σου και αυτοί λένε τώρα ότι θα μας δίνουν ανταλλακτικά να το κάνουμε μόνοι μας self service μας δουλεύουν;;;; Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2023 από PLHROPPP
Zulualert Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, Bil79 είπε Επι της ειδησης τωρα, δεν μπορω να σκεφτω κατι πλην της μπαταριας που μπορει να αλλαξει καποιος χωρις επαγγελματικο εξοπλισμο και εξειδικευμενες γνωσεις στα συγχρονα macbook Mητρική ίσως μετά από το ότι με λίγη παραπάνω πίεση έμεινε ο κοννέκτορας της μητρικής του macbook air πάνω στην μπαταρία ίσως??
immortalx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, duende είπε παντως ο βασιλιας του proprietary ειναι η sony, καμια δε συγκρινεται με τις παπατζες που εχει βγαλει κατα καιρους.... Η Sony ηταν που εβαλε πρωτη pentalobe screws μαλιστα! Γενικοτερα τετοιες μαμουνιες κανουν ολο και περισσοτεροι κατασκευαστες δυστυχως. Το θεμα ειναι οτι οταν "περναει" η μαμουνια του ενος αρχιζουν να τον αντιγραφουν σιγα-σιγα και οι υπολοιποι. Η Apple την τελευταια 10ετια το ειχε ξεφτιλισει γι'αυτο στοχοποιηθηκε ιδιαιτερα απο το κινημα right to repair, μαζι με την John Deere που ηταν η πρωτη που δεν επετρεπε σε πελατες της να κανουν επιδιορθωσεις.
hellghan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Ως 5 χρόνια τεχνικός θα ήθελα να σας ενημερώσω το εξής. Μην τολμήσετε να το δοκιμάσετε, είναι απλά νομοθετικό το ζήτημα. Το κόστος είναι μεγάλο και δε δικαιολογεί τα χρήματα που θα γλιτώσετε από το να το πάτε σε κατάστημα. Χάνετε η εγγύηση κανονικά. Επίσης, πρέπει κανονικά να κάνετε τη διαδικασία με την Apple για να φαίνεται το γνήσιο ανταλλακτικό μετά και να μη βγάζει μήνυμα. Είναι απλά ΚΑΚΟ 99,99% θα χαλάσετε το τηλέφωνο σας
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, paredwse είπε Από την πλευρά μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθώ εγώ (ο ΑΣΧΕΤΟΣ, να τα λέμε κι αυτά), με ένα μηχάνημα δύο, τριών, τεσσάρων (ή και παραπάνω!) χιλιάδων ευρώ, (αναφέρομαι σε MacBook ή σε Mac Studio), με μεγάλη πιθανότητα να τα κάνω όλα χάλια και να αχρηστέψω τη συσκευή μου. Θα πάω σε έναν επαγγελματία και θα σκάσω μερικά ευρώ για να γίνει η δουλειά μου ΣΩ-ΣΤΑ. Δεν παίζουμε με τέτοια μηχανήματα. Αν θέλω να 'χτίσω' κάτι, θα πάρω LEGO. Απο οσο γνωρίζω γιατι δεν εχω ασχοληθει γενικά το θέμα δεν ειναι οτι σου δινει ανταλλακτικα για να το φτιαξεις εσυ αλλα δεν μπορουσε καποιος αλλος επαγγελματιας να παρει τα γνησια ανταλλακτικα για να στο φτιαξει εκτός της Apple. Αυτο που γινεται στην ουσία ειναι οτι πλέον θα μπορούν και μαγαζιά εκτος apple store να κανουν επισκευες με επίσημα ανταλλακτικά.
Diavolos666 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 16 hours ago, Aprile said: Αυτοί που έβαζαν custom κεφαλή στις βίδες για να μην μπορείς να τα ανοίξεις ; Πάω να δω τον φούρνο της γειτονιάς αν είναι ακόμα στη θέση του 😃 Και βάζουν και hardware pairing, δηλαδή το κινητό να έχει συγκεκριμένο κωδικό και αν του βάλεις π.χ. μία οθόνη καινούργια θα υπολειτουργεί γιατί θα αναγνωρίσει ότι δεν είναι αυτή που είχε αρχικά το κινητό. Πρέπει να πας σε δικό τους service station να τους τα σκάσεις για να σου αλλάξουν οθόνη και να αλλάξουν το pairing. Εμένα ευτυχώς από το τέλος του 2019 ως σήμερα εξακολουθεί να δουλεύει άψογα το xiaomi κινητό, όταν χρειαστεί να ξανα-αγοράσω θα πάρω ένα FairPhone κι ας κοστίζει αρκετά.
vasilis.ad Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Παιδιά, ότι γίνεται καλό είναι. Ακόμη και αν αυξηθούν οι τιμές των ανταλλακτικών της, έτσι κι αλλιώς, αυτός που δεν έμπαινε στον κόπο να πιάσει στα χέρια του Apple συσκευή, δεν θα μπει και τώρα. Απλώς, πιστεύω ότι η κατεύθυνση είναι καλή και υποσχόμενη. Ποιος ξέρει αύριο μεθαύριο, τι άλλο θα ανακοινώσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορείς να αλλάξεις π.χ την μπαταρία χωρίς να σου βγαίνει το warning για την γνησιότητα του προϊόντος, ακόμη και αν η μπαταρία σου είναι καινούργια της apple. Αν χρειάζεται πάλι να ξεκολλήσεις BMS board, να την ποντάρεις στην νέα μπαταρία και να προγραμματίσεις κιόλας τους κύκλους φόρτισης και το ποσοστό υγείας……κλάφτα Χαράλαμπε!!!
Aprile Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Και βάζουν και hardware pairing, δηλαδή το κινητό να έχει συγκεκριμένο κωδικό και αν του βάλεις π.χ. μία οθόνη καινούργια θα υπολειτουργεί γιατί θα αναγνωρίσει ότι δεν είναι αυτή που είχε αρχικά το κινητό. Πρέπει να πας σε δικό τους service station να τους τα σκάσεις για να σου αλλάξουν οθόνη και να αλλάξουν το pairing. Εμένα ευτυχώς από το τέλος του 2019 ως σήμερα εξακολουθεί να δουλεύει άψογα το xiaomi κινητό, όταν χρειαστεί να ξανα-αγοράσω θα πάρω ένα FairPhone κι ας κοστίζει αρκετά. Η "εφευρετικότητα" τους σε αυτόν τον τομέα ξεπερνά κάθε φαντασία. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα