Προς το περιεχόμενο

Προκειται να αγορασω TFT οθονη, ποια η γνωμη σας?

as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία μου τα λες. Νομίζω όμως οτι η 173P βγαίνει μόνο με αλουμινένιο κάδρο. Με πλαστικό πρέπει να είναι το 173T και με χαμηλότερη τιμή. Η απουσία οπών εξαερισμού μάλλον δικαιολογείται γιατί το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό και όχι μέσα στην οθόνη (γι' αυτό έχει και τις διαστάσεις αυτες). Άντε τώρα να δούμε και πως τα πάει στο response time. Ψήνομαι πολύ να την πάρω!

Δημοσ.

kyta se xena sites gia 173p blue (akoma kai sto google)kai oxi silver kai 8a deis oti yparxei.xtes thn eida se germaniko site,oute egw h3era oti yparxei.

pantws skepsou to xana me ta idia xrhmata agorazeis mia kalh 19 tft

ayto sto lew logw tou oti h sygkekrimenh logw to mikrou plaisiou gyrw apo thn o8onh fenete plyyyy mikrh

kai kati allo,gia na pareis ta megista dynata prepei na thn exeis sta

1280/1024 me apotelesma oi grammatoseires na einai yprbolika mikres.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Υπάρχει και σε μπλέ και σε μαύρο. Δε θα έλεγα όχι για το μαύρο, γιατί ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο PC, αλλά και το ασημί δεν είναι άσχημο. Άσε που δε βλέπω πουθενά εδώ στην Ελλάδα να την φέρνουν σε μαύρο.

Τώρα όσον αφορά την 19", είναι πειρασμός, δε λέω, αλλά με αυτά τα χρήματα παίρνεις 19άρα με TN matrix, που θέλω να αποφύγω λόγω της ανομοιομορφίας που παρουσιάζουν στα χρώματα και γιατί τα περισσότερα ΤΝ panels είναι 18-bit. Εξάλλου στη δουλειά έχουμε μια hitachi CML174SX (17") και τη δουλεύω στα 1280x1024 και είναι αρκετά άνετη. Μπορεί οι γραμματοσειρές να είναι σχετικά μικρές, αλλά λόγω της άριστης ευκρίνειας της TFT, φαίνονται πολύ καθαρά σε σχέση με μια CRT 19" στα 1280x1024.

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

EDIT: Έχεις δει κανένα καμμένο pixel?

Δημοσ.

Paidia oles oi samsung vgainoun me katheto kadro (gia word px.)?

Den iksera afti tous tin idiotita kai psinomai arketa kai ego, parolo pou prosanatolizomoun gia mia LG! (kales, sxetika ftines kai 0 pixel eggiisi!)

Δημοσ.

@teoulas kameno pixel?apo twra?oxi bebaia.oute sthn palia mou samsung pou einai 3 xronwn den exw kameno pixel..mono oi sony exoun to proterhma ayto.

@ polaki.arketes etairies vgazoun o8ones me dynatothta pivot(peristrofh)kai synh8ws to kostos einai arketa megalytero,xwris na einai kai poly xrhsimo xarakthristiko.h samsung syni8izei arketes fores na bgazei mia o8onh idia sthn ousia me diaforetikes baseis(pivot,speakers,mic,trofodotiko) kai dynatothtes enswmatwmenes sthn ekastote bash.gia paradeigma sth palia mou yphrxe dunatothta epiloghs 5 diaforetikwn basewn

Δημοσ.

Τελικα λεω να ριξω μια ματια σε καθεμια απο αυτες που μου προτεινετε πριν αγορασω... Το ερωτημα ειναι: EIZO στη Θεσσαλονικη πού πουλανε?

Δημοσ.
Εγώ αν και με Eizo TFT (15άρα όμως) είδα ότι και η Samsung έχει πάρα πολύ καλές TFT ίσως και καλύτερες απ' την Eizo. Ειδικά τα μοντέλα Samsung 173P (17'') και 193P (19'') είναι πανέμορφες και φαίνονται πολύ ποιοτικές όπως τις είδα στο Πλαίσιο.

Φίλε doc, επέτρεψε μου να σε διορθώσω. Η οθόνη που είδες στο πλαίσιο δεν ήταν η 193Ρ αλλά η 193Τ. Το ξέρω γιατί την 193Ρ την ψάχνω παντού αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς ακόμη στο Ελλάντα. Και σε όλα τα ΠΛΑΙΣΙΟ που πήγα εδώ στην Αθήνα, την 193Τ έχουν. Μέχρι και την κεντρική αντιπροσωπεία πήρα (Ευρωηλεκτρονική), και μου είπαν ότι η 193Ρ δεν υπάρχει στη χώρα μας και ούτε γνωρίζουν πότε και αν θα εισαχθεί...

Αν παρόλα αυτά είσαι σίγουρος ότι ήταν η 193Ρ, πες το μου μήπως υπάρχει πιθανότητα 1 στο εκατομμύριο να έκαναν λάθος σε αυτά που μου είπαν. Αν είναι έτσι, ανεβαίνω Σαλόνικα να την αγοράσω ! :)

pira prin mia vdomada tin LG 1920p (19'')

eimai para poli eyxaristimenos tin pira apo germano me 777 eyro' date=' mporousa k apo to e-shop me 680 alla molis tin eida kolisa k tous eipa tin perno epitopou... gia mena exei poli omorfo desing k ta xaraktiristika tis eina ipara poli kala

ean thes mporo na sou stilo diafores fotos pou tin exo travixi apo mprosta piso k ta plagia

pragmatika emina poli eyxaristimenos k auto pou leei gia delay 25 msec sto nfs underground den eida kapio emfanes provlima stin eikona..! k tenies mia xaara! exei theasi 170 moires contrast 700:1 k fotinotita 300 :)[/quote']

Φίλε μου, μήπως μπορείς να πεις 1-2 πραγματάκια παραπάνω για το συγκεκριμένο panel ? Ενδιαφέρομαι να το χτυπήσω γιατί είδα την 1720Β και ήταν άψογη, αλλά θα προτιμούσα το 19'' μοντέλο. Πήγα στο Γερμανό οπού είχαν την 1920Ρ να δουλεύει, αλλά ήταν εντελώς αρρύθμιστη και έπαιρνε σήμα από splitter που τροφοδοτούσε άλλα 10 monitor, οπότε δεν μπόρεσα να κρίνω.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι κάνει κυρίως από πλευράς χρωματικής απόδοσης (είναι "ζωντανά" και έντονα τα χρώματα ?) και sharpness εικόνας. Επίσης, αν και δεν παίζω παιχνίδια συχνά, θα προτιμούσα το ghosting να ήταν όσο το δυνατόν λιγότερο... Υπάρχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα (25ms γαρ) ?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων.

Δημοσ.

Να πω και γω την γνώμη μου, ε??? Εγώ έχω 17άρα Sony και γαμάει. Όχι εκείνη την φτηνή που είναι μια Μ@....., αλλά την Χ72!!! Είναι τέλεια, πρώτη στις επιδόσεις, γαμώ τους σχεδιασμούς και ούτε ένα pixel καμμένο εδώ και 9 μήνες νομίζω.

Εγώ θα έλεγα Sony, άλλα με την εμπειρία μου μετά από τόσο καιρό νομίζω πως πάνω κάτω ΤFT να ναι και ό,τι να'ναι.... Λίγες μικροδιαφορές... :wink:

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ EIZO & Viewsonic.

Οι πρώτες είναι λίγο πιό ακριβές.

Από τις δεύτερες έχω πουλήσει πάνω από 200 τα 4 τελυταία χρόνια και ΜΟΝΟ 1 είχε 1 καμμένο Pixel.

Βλάβη έβγαλε μόνο 1 από όλες αυτές την πρώτη κι'όλας εβδομάδα, η οποία αντικαταστάθηκε από την Alman Hellas σε 48 ώρες με 18" αντί 17" που ήταν του πελάτη.

Η δική μου VG800 είναι 2 χρονών και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.

Έχω δουλέψει μέχρι και 8 ώρες σερί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα κουρασης.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.

Ας πουμε και οτι η Lg ειναι απο τις λιγες εταιριες που προσφερουν 0 καμενα pixel εγγυηση. Δεν ειναι και μικρο πραγμα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω την νέα LG 1730s με responce time 12ms και φυσικά 0 καμμένα pixel εγγύηση.Πιστεύω λίγες οθόνες της κατηγορίας και σε αυτά τα λευτά έχουν 12ms responce time.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...