Xakos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Θελω να κανω μια αναβαθμιση μητρικη επεξεργαστη μνημη κουτι. Με συμφερει να τα αγορασω καινουρια ή να παρω κατι αντιστοιχης ταχυτητας αλλα φθηνοτερο μεταχειρισμενο;
@topos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 12 minutes ago, Xakos said: Θελω να κανω μια αναβαθμιση μητρικη επεξεργαστη μνημη κουτι. Με συμφερει να τα αγορασω καινουρια ή να παρω κατι αντιστοιχης ταχυτητας αλλα φθηνοτερο μεταχειρισμενο; Πολύ σπάνια θα βρεις κάτι που να αξίζει ως μεταχειρισμένο όσο αφορά combo cpu/μητρική. Για μένα εάν έχεις τα χρήματα πήγαινε σε καινούργιο. Εάν γενικά αναβαθμίζεις τα PC σου, πήγαινε σε am5. Εαν τα στήνεις και δεν ξανασχολησε μπορείς να δεις για Intel 1700. Εάν θέλεις το οικονομικότερο δυνατό κοίτα σε am4. Τι budget έχεις κ ποια είναι τα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις? 2
Xakos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Στις 11/12/2023 στις 10:33 ΜΜ, @topos είπε Πολύ σπάνια θα βρεις κάτι που να αξίζει ως μεταχειρισμένο όσο αφορά combo cpu/μητρική. Για μένα εάν έχεις τα χρήματα πήγαινε σε καινούργιο. Εάν γενικά αναβαθμίζεις τα PC σου, πήγαινε σε am5. Εαν τα στήνεις και δεν ξανασχολησε μπορείς να δεις για Intel 1700. Εάν θέλεις το οικονομικότερο δυνατό κοίτα σε am4. Τι budget έχεις κ ποια είναι τα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις? Μπατζετ οσο γινεται μικροτερο με σκοπο να κανει ελαφρια επεξεργασια βιντεο. Εχω ssd και τροφοδοτικο. Ο ryzen εχει ενσωματωμενη gpu.
@topos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 13 minutes ago, Xakos said: Μπατζετ οσο γινεται μικροτερο με σκοπο να κανει ελαφρια επεξεργασια βιντεο. Εχω ssd και τροφοδοτικο. Ο ryzen εχει ενσωματωμενη gpu. Εάν εννοείς Ryzen am4 μόνο οι "g" έχουν ενσωματωμένη gpu. Οπότε Cpu 5600g ~130 Μητρικη A520/b450/b550 από 60 έως ~100 Κουτί είναι πρακτικά αδιάφορο για PC με 5600g.Προτιμησε κάποιο με "καλό" airflow ~40 Ram μπορείς να πας σε 16gb αλλά με τις τιμές που έχει η ddr4 πιστεύω πως δεν θα ναι καλή κίνηση(σε τρώει και η ενσωματωμένη gpu). Οπότε 2x16gb 3600 cl 18 ~80 Σύνολο ~320.
Xakos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Στις 14/12/2023 στις 1:11 ΠΜ, @topos είπε Εάν εννοείς Ryzen am4 μόνο οι "g" έχουν ενσωματωμένη gpu. Οπότε Cpu 5600g ~130 Μητρικη A520/b450/b550 από 60 έως ~100 Κουτί είναι πρακτικά αδιάφορο για PC με 5600g.Προτιμησε κάποιο με "καλό" airflow ~40 Ram μπορείς να πας σε 16gb αλλά με τις τιμές που έχει η ddr4 πιστεύω πως δεν θα ναι καλή κίνηση(σε τρώει και η ενσωματωμένη gpu). Οπότε 2x16gb 3600 cl 18 ~80 Σύνολο ~320. Πολλα ειναι. Ισως βρω κατι μεταχειρισμενο με 200
@topos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, Xakos said: Πολλα ειναι. Ισως βρω κατι μεταχειρισμενο με 200 Εάν βρεις μεταχειρισμένα παλιότερα π.χ a320 2400g κτλ, μπορεί όντως να δώσεις τα ~μισα αλλά θα έχεις ~Αλλα θα εχεις και τις μισες + hardware χωρίς εγγύηση και με κάποια χρόνια στην πλάτη τους. Αντίστοιχα θα έχουν μειωμένο χρόνο ζωής, είτε λόγο επιδόσεων η απλά φθοράς οπότε θα πρέπει να αλλαχθούν και νωρίτερα. Για αυτό και πιστεύω πως δεν αξίζει τελικά. Το συνολικο vfm εάν και ως πόσο είναι παραπάνω είναι καλύτερο στο καινούργιο. 1
SeNNinhA Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Στις 11/12/2023 στις 9:16 ΜΜ, Xakos είπε Θελω να κανω μια αναβαθμιση μητρικη επεξεργαστη μνημη κουτι. Με συμφερει να τα αγορασω καινουρια ή να παρω κατι αντιστοιχης ταχυτητας αλλα φθηνοτερο μεταχειρισμενο; Κατ αρχας θελεις να αναβαθμίσεις από τι? Εγω βλεπω αρκετα combos ή και πληρη PC εδω μεσα σε παλιοτερους Ryzen στην τιμη που θελεις.
Xakos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Στις 19/12/2023 στις 10:00 ΠΜ, SeNNinhA είπε Κατ αρχας θελεις να αναβαθμίσεις από τι? Εγω βλεπω αρκετα combos ή και πληρη PC εδω μεσα σε παλιοτερους Ryzen στην τιμη που θελεις. Δε μπορω να καταλαβω πιο ειναι καλο σε επιδοσεις, υπαρχουν απειρα μοντελα επεξεργαστων, μερικοι πουλανε επεξεργαστες δεκαετιας.
SeNNinhA Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Xakos είπε Δε μπορω να καταλαβω πιο ειναι καλο σε επιδοσεις, υπαρχουν απειρα μοντελα επεξεργαστων, μερικοι πουλανε επεξεργαστες δεκαετιας. Κανενας δεν μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς δεδομένα. Τι έχεις σήμερα που θελει αναβάθμιση? Τι ακριβώς είναι αυτά που σκοπεύεις να κρατήσεις? Ποίο το budget? Ποια/ποιες οι εργασίες του PC? Δεν ξέρουμε τίποτε. Τι να πούμε? 4
Bitbit Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 ο τύπος σας δουλεύει και κάθεστε και του απαντάτε. 1 μήνα σχεδόν και συνεχίζουμε. Θέλω να αγοράσω κάτι αλλά δε ξέρω αν με συμφέρει εκείνο ή το άλλο, μπορεί όμως να με συμφέρει και το προηγούμενο μοντέλο, εσείς τι λέτε; 1
benign Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Ειτε κανει πλακα ειτε οχι,σε ατομο που δεν ειναι σαφες στην χρηση που κανει,τι εφαρμογες η παιχνιδια παιζει,τι οθονη εχει και ποσο budget απλα δεν πρεπει να απανταμε.Δεν φτανει που καποιοι θα χαλασουν χρονο απο την ζωη τους για να βοηθησουν,να τα βγαζουν απο μερικους με το τσιγγελι,παει πολυ.
getrespawn Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε μια καινούργια αντί να χρησιμοποιήσετε μια μεταχειρισμένη, γιατί η ταχύτητα μιας νέας συσκευής θα είναι πάντα μεγαλύτερη. gorilla tag
Xakos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Στις 31/12/2023 στις 5:26 ΜΜ, benign είπε Ειτε κανει πλακα ειτε οχι,σε ατομο που δεν ειναι σαφες στην χρηση που κανει,τι εφαρμογες η παιχνιδια παιζει,τι οθονη εχει και ποσο budget απλα δεν πρεπει να απανταμε.Δεν φτανει που καποιοι θα χαλασουν χρονο απο την ζωη τους για να βοηθησουν,να τα βγαζουν απο μερικους με το τσιγγελι,παει πολυ. Δε σε υποχρεωσε κανεις Στις 31/12/2023 στις 3:07 ΠΜ, SeNNinhA είπε Κανενας δεν μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς δεδομένα. Τι έχεις σήμερα που θελει αναβάθμιση? Τι ακριβώς είναι αυτά που σκοπεύεις να κρατήσεις? Ποίο το budget? Ποια/ποιες οι εργασίες του PC? Δεν ξέρουμε τίποτε. Τι να πούμε? Νομιζω εχω γραψει οτι η πιο βαρια χρηση που θα κανω θα ειναι ελαφρια επεξεργασια βιντεο. Δεν εχει σημασια τι εχω τωρα γιατι δεν το χρησιμοποιω. Θα κρατησω τροφοδοτικο και ssd. 150 ευρω εχω.
TopCLR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Με τόσο μικρό budget μάλλον σε μεταχειρισμένο θα πας. Αν έχεις δυνατότητα για να συναρμολογήσεις εσύ το σύστημά σου θα μπορούσες να πας σε καινούρια κομμάτια. Όμως στα αρχικά 200€ που είχες πει. Παράδειγμα κάτι (ξεχασμένοι) 2400G στα 60-70€ με μια μητρική στα Β450 ~70€ με (δυστυχώς) μόνο 8GB DDR4 (~20€)και ένα απλό κουτί (~30€)*. Τώρα θα μου πεις πως θα γίνει επεξεργασία βίντεο με μόνο 8GB; Είπαμε, στενό budget. Εννοείται πως ένας 4600G/5600G και 16GB είναι αρκετά καλύτερα αλλά και ακριβότερα! Τουλάχιστον να κινηθείς σε 16GB. * Για λιγότερα μεταφορικά, από ένα κατάστημα (το οποίο δεν γνωρίζω και δεν το επέλεξα ποτέ) 2400G (tray = χωρίς ψήκτρα) 60,06€ Ψήκτρα AMD Wraith Spire 13,90€ ASRock B450M-HDV R4.0 60,44€ Patriot Signature Premium Line 8GB 3200MHz 19,14€ ή G.SKill Aegis 16GB (2x8GB) 3200MHz 40,85€ (εννοείται πως πρέπει να πας στις G.Skill) SuperCase F55 Black USB 3.0 26,90€ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα