Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα μου αφορά τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας στα οποία πιστεύω πως με κατακλέβουν σε βαθμό που τα τρελά αυτά πόσα δεν δύναμαι να αποπληρώσω.

Την πρώτη χρονιά μου ζήτησαν 1200 ευρώ για 3 μήνες πετρελαίου συν 213 ευρώ για ενός χρόνου δεη και ανελκυστήρα.Τώρα μου ζητούν 870 ευρώ για 2 μήνες πετρελαίου και συγκεκριμένα 127 ώρες καύσης.Τα υπόλοιπα διαμερίσματα είναι αλλά 3 που καίνε πετρελαιο και μένει σε όλα εκείνος και η κόρη του.Αναζητώντας το λάθος βρήκα 2 λανθασμένες μελέτες θέρμανσης συν ότι πήραν το πετρέλαιο 1,25 και μου το χρέωσαν 1,51.δεν έχω δει ποτέ μου αποδείξεις ενώ τις ζητάω.

Δεν μετριέται η κατανάλωση πετρελαίου κάθε μήνα.Έχω μόνο μια η δύο φορές κοινόχρηστα το χρόνο οπότε θέλουν εκείνοι ενώ έχω ζητήσει κάθε μήνα.Φυσικά η συμφωνία μου όταν μπήκα στο σπίτι ήταν 10 ευρώ περίπου το μήνα δεη και ανελκυστήρα και ο,τι κάψω αν κάψω πετρελαιο.

Το τελευταίο ήταν πως ενώ τους παρακαλάω 3 χρόνια να ανοίξουν καρτέλα στο my thermansh για να πάρω το επίδομα που δικαιούμαι με εκβίασαν πως θα πρέπει να υπογράψω χαρτί ότι θα πληρώσω το πετρελαιο που έχω κάψει εφόσον το ξαναβγάλει η εταιρία κοινοχρήστων σύμφωνα με την καινούρια μελέτη θέρμανσης και την σωστή τιμή που θα τους δώσει χωρίς φυσικά να έχει μετρήσει την κατανάλωση για αυτούς τους μήνες.Επομένως πιστεύω πως το θέμα πρέπει να το δω νομικά πια γιατί τα ποσά είναι μεγάλα και δεν έχω τοσα χρηματα.

Ζητώ λοιπόν βοήθεια γιατί δεν ξέρω που να απευθυνθώ.χρειάζομαι δικηγόρο?μηχανικό από την πολεοδομία να δω αν είναι εντάξει και η τρίτη μελέτη θέρμανσης? χρειάζομαι κάποιον να εξέταση αν η διαχείριση έγινε σωστά? Ίσως και όλα αυτά μαζί?

Δημοσ.

Και γιατι πληρωνεις χωρις να δεις αποδειξεις; Αστον να παει δικαστικα και εκει να πρεπει να αποδειξει και να δειξει αυτος τις αποδειξεις για τα κοινοχρηστα που ζηταει

• Like 3
Δημοσ.

Φοβάμαι μη με διώξουν από το σπίτι.εχω βέβαια κανονικά συμβόλαιο που λήγει τον 11ο του 2024.ενταξει εκαψα  πετρελαιο και πρεπει να το πληρώσω δίκαια όμως.

Δημοσ.

Εννοείς μελέτες κατανομής δαπανών θέρμανσης, οι οποίες έπονται της μελέτης θέρμανσης και βγάζουν ορισμένους συντελεστές κατανομής, ανάλογα τις απώλειες της ιδιοκτησίας. Εάν είσαι στον τελευταίο ή τον πρώτο όροφο πάνω από πιλοτή και έχεις βορεινό προσανατολισμό είναι πιθανό να έχεις αυξημένες χρεώσεις συγκριτικά με τους άλλους. Επίσης εάν ορισμένα άλλα διαμερίσματα δεν άνοιξαν καθόλου ή έχουν κλείσει οριστικά (και μονώσει τις σωληνώσεις), εξηγεί γιατί πλήρωσες αυξημένα. Γράφεις 147 ώρες εσύ σε πόσες συνολικά (όλων);

Και για ποιο λόγο χρειάστηκε επικαιροποίηση της μελέτης κατανομής και μάλιστα 2 φορές; Άνοιξαν παράθυρα στα πλαίσια ανακαίνισης ή έγιναν αλλαγές στα θερμαντικά σώματα σε κάποιο διαμέρισμα;

Μπορεί να στο χρέωσαν 1,51 γιατί αγόρασαν και άλλη φορά με αυξημένη τιμή και έγραψαν τον μέσο όρο.

Το πόσο συχνά κοιτάζετε των ωρομετρητή και κάνετε ταμείο δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Δεν είναι και τόσο μεγάλα τα ποσά, εγώ με 100τμ διαμέρισμα πλήρωσα περισσότερα πέρυσι και χρησιμοποιούσα με φειδώ τα καλοριφέρ. Εσένα πόσο μεγάλο είναι το διαμέρισμα που νοικιάζεις; Ούτε η ΔΕΗ είναι εξωφρενική για ολόκληρο χρόνο. Και μη ξεχνάμε ότι έχει μέσα και τουςδημοτικούς φόρους, όχι μόνο το ρεύμα. Δεν βοηθάει ότι είστε και λίγα διαμερίσματα. Σου είπαν γύρω στα 10€/μήνα ΔΕΗ πριν το νοικιάσεις (120 αντί 213), αλλά τότε ίσως ήταν και χαμηλότερη η χρέωση της κιλοβατώρας. Δεν είναι λοιπόν σίγουρο ότι σε κλέβουν. Εγώ θα το πήγαινα προσεκτικά για να μην ξεφτιλιστώ εάν τους κράξω άδικα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Joannakalako είπε

Φοβάμαι μη με διώξουν από το σπίτι.εχω βέβαια κανονικά συμβόλαιο που λήγει τον 11ο του 2024.ενταξει εκαψα  πετρελαιο και πρεπει να το πληρώσω δίκαια όμως.

Για το τυπικο,εαν ειναι η πρωτη μισθωση, ο ελαχιστος χρονος ειναι 3 χρονια,οχι 2,οτι και αν λεει το συμβολαιο.
Εκτος και αν τοτε ληγει η τριετια.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, lector είπε

400 ευρω το μηνα για πετρελαιο; Δυο στρεμματα ειναι το διαμερισμα σου;

93 τ.μ.

6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Για το τυπικο,εαν ειναι η πρωτη μισθωση, ο ελαχιστος χρονος ειναι 3 χρονια,οχι 2,οτι και αν λεει το συμβολαιο.
Εκτος και αν τοτε ληγει η τριετια.

3 χρονια συμπληρωνονται τον 11ο του 2024 για 3 χρονια ειναι το συμβόλαιο μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα στα γράψω συνοπτικά και γρήγορα να έχεις μια ιδέα:

• Αν το σπίτι σου είναι κοντά στα 100m2 και κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί θέρμανση, οι 127 ώρες δεν είναι αδύνατον να κοστίζουν 800€ (6.2€ την ώρα). Προφανώς έχεις τον θερμοστάτη στους 25 και δουλεύει συνέχεια. 17-19 τον βάζουμε. Άλλο θέμα αυτό όμως. Τα 6.2€ την ώρα όμως δεν είναι τιμή που δεν έχει βάση όμως. 
  • Η κατανάλωση έχει άμεση σχέση κ με το αν γίνεται ετησίως συντήρηση καυστήρα.
  • Το πετρέλαιο που χρεώνεται είναι πρώτα το παλιότερα αγορασμένο. Αν έχει 100 λίτρα η δεξαμενή και τα 30 είναι περσινά, τότε πρώτα θα χρεωθούν τα 30 περσινά και μετά τα φετινά.  Οπότε αν πέρυσι είχε αγοραστεί 1.5, τότε τόσο θα χρεωθεί.
  • Στα 100€ κατανάλωσης πετρελαίου, το 30% περίπου, είναι πάγιο και χρεώνεται σε όλους - καίνε δεν καίνε.
  • Ο διαχειριστής εφόσον δεν πληρώνεται, δεν θα τρώει τη ζωή του να βγάζει κοινόχρηστα κάθε μήνα. Είναι λογικό. Όσοι είμαστε διαχειριστές ξέρουμε τι μανίκι ειναι κ πόσες άπειρες ώρες τρώμε απο τη ζωή μας, που κανείς δεν εκτιμά. Κοινόχρηστα πρέπει να βγαίνουν όταν μαζεύεται ένα ποσό εξόδων. Δεν θα βγάζουμε κοινόχρηστα για να πληρώσει η κυρία Σούλα 15€. Θα βγάλουμε όταν το ποσό φτάσει 100€ ανά διαμέρισμα. Είναι υποχρέωση του καθενός να βάζει ένα ποσό στην άκρη κάθε μηνα για τους λογαριασμούς του, βγουν δεν βγουν εκείνο το μήνα. Η ΔΕΗ ας πούμε έρχεται κάθε 2 μήνες. Πρέπει να τρώμε τον ένα μηνα τα λεφτά μας και να λέμε πόσο πολλά μας ήρθε τον άλλο, που αφορά όμως χρέωση 2 μηνων?
  • Η μέτρηση και χρέωση της κατανάλωσης σε μεγαλύτερα διαστήματα του 1 μήνα είναι πιο δίκαιο και ακριβές. Καλύτερα να μετράς κάθε 2 μήνες παρά κάθε 1 για να έχεις πιάσει την κατανάλωση όλων και να υπάρχει καλύτερη μοιρασιά. Αν δηλαδή έχω 5 ώρες το Δεκέμβριο και 30 τον Ιανουάριο και κάποιος άλλος 30 τον Δεκέμβριο και 5 τον Ιανουάριο, είναι πιο δίκαιο για όλους να γίνει μέτρηση τέλη Ιανουαρίου.
  • Η αυτόνομη θέρμανση έχει τεράστιο κόστος, όταν την χρησιμοποιεί μόνο 1. Είναι καλή και βολική όταν έχεις πολλά λεφτά ή όταν την δουλευουν όλοι. Αλλιώς σε σκοτώνει οικονομικά. Αν την δουλεύει ένας μόνος του καίει ένα τεράστιο καυστήρα για ένα μικρό διαμέρισμα. Εκεί θα πληρώνει πολλά χρήματα για μικρή απόδοση. 
  • Ένας χρόνο ΔΕΗ και ανελκυστήρας σε μικρή οικοδομή είναι 50€ το μήνα ο ανελκυστήρας και περίπου 50€ η ΔΕΗ. 1200€. Για 4 Διαμερίσματα ίσων τετραγωνικών είναι 300 το χρόνο / διαμέρισμα. 
  • Η μελέτη θέρμανσης χονδρικά πάει με τα τετραγωνικά. Αν είσαστε 4 Διαμερίσματα ίσα, τότε χονδρικά, έχετε 250 χιλιοστά ο καθένας απο σύνολο 1000 χιλιοστών που είναι η κάθε πολυκατοικία. Χονδρικά ξαναλέω, γιατί υπάρχουν πολλοί επιπλέον παράγοντες (πχ ύψος ορόφου, piloti απο κάτω κλπ)

Επειδή όμως όπως φαίνεται δεν τα ξέρεις όλα τα παραπάνω (και λογικό είναι), θα πρότεινα να βρεις κάποιον που ξέρει και να έρθει μια ώρα να κοιτάξει την περίπτωση σου και μετά να ρωτήσει τον διαχειριστή 5 πράγματα να δει τι πάει κ τι δεν πάει σωστά. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, Joannakalako said:

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα είναι αλλά 3 που καίνε πετρελαιο και μένει σε όλα εκείνος και η κόρη του

Μπορεί να έχουν βάλει κανένα bypass... όταν ανάβεις εσύ μόνο, να ζεσταίνονται κι αυτοί. Και σίγουρα θα έχουν boiler στα διαμερίσματα τους, όταν είναι αναμμενο το καλοριφέρ να ζεσταίνεται και το νερό του θερμοσίφωνα.

Δημοσ.

Αν εχεις 8 καλους θερμοπομπους 1,5 kw ο καθενας ειναι 12 kw περιπου 3€ η ωρα αξιζει το καλοριφερ με 6,2; Δε λεω για κλιματιστικα γιατι δεν ειναι σπιτι σου για να τα βαλεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/12/2023 στις 9:28 ΠΜ, sphinxgr είπε

Θα στα γράψω συνοπτικά και γρήγορα να έχεις μια ιδέα:

• Αν το σπίτι σου είναι κοντά στα 100m2 και κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί θέρμανση, οι 127 ώρες δεν είναι αδύνατον να κοστίζουν 800€ (6.2€ την ώρα). Προφανώς έχεις τον θερμοστάτη στους 25 και δουλεύει συνέχεια. 17-19 τον βάζουμε. Άλλο θέμα αυτό όμως. Τα 6.2€ την ώρα όμως δεν είναι τιμή που δεν έχει βάση όμως. 
  • Η κατανάλωση έχει άμεση σχέση κ με το αν γίνεται ετησίως συντήρηση καυστήρα.
  • Το πετρέλαιο που χρεώνεται είναι πρώτα το παλιότερα αγορασμένο. Αν έχει 100 λίτρα η δεξαμενή και τα 30 είναι περσινά, τότε πρώτα θα χρεωθούν τα 30 περσινά και μετά τα φετινά.  Οπότε αν πέρυσι είχε αγοραστεί 1.5, τότε τόσο θα χρεωθεί.
  • Στα 100€ κατανάλωσης πετρελαίου, το 30% περίπου, είναι πάγιο και χρεώνεται σε όλους - καίνε δεν καίνε.
  • Ο διαχειριστής εφόσον δεν πληρώνεται, δεν θα τρώει τη ζωή του να βγάζει κοινόχρηστα κάθε μήνα. Είναι λογικό. Όσοι είμαστε διαχειριστές ξέρουμε τι μανίκι ειναι κ πόσες άπειρες ώρες τρώμε απο τη ζωή μας, που κανείς δεν εκτιμά. Κοινόχρηστα πρέπει να βγαίνουν όταν μαζεύεται ένα ποσό εξόδων. Δεν θα βγάζουμε κοινόχρηστα για να πληρώσει η κυρία Σούλα 15€. Θα βγάλουμε όταν το ποσό φτάσει 100€ ανά διαμέρισμα. Είναι υποχρέωση του καθενός να βάζει ένα ποσό στην άκρη κάθε μηνα για τους λογαριασμούς του, βγουν δεν βγουν εκείνο το μήνα. Η ΔΕΗ ας πούμε έρχεται κάθε 2 μήνες. Πρέπει να τρώμε τον ένα μηνα τα λεφτά μας και να λέμε πόσο πολλά μας ήρθε τον άλλο, που αφορά όμως χρέωση 2 μηνων?
  • Η μέτρηση και χρέωση της κατανάλωσης σε μεγαλύτερα διαστήματα του 1 μήνα είναι πιο δίκαιο και ακριβές. Καλύτερα να μετράς κάθε 2 μήνες παρά κάθε 1 για να έχεις πιάσει την κατανάλωση όλων και να υπάρχει καλύτερη μοιρασιά. Αν δηλαδή έχω 5 ώρες το Δεκέμβριο και 30 τον Ιανουάριο και κάποιος άλλος 30 τον Δεκέμβριο και 5 τον Ιανουάριο, είναι πιο δίκαιο για όλους να γίνει μέτρηση τέλη Ιανουαρίου.
  • Η αυτόνομη θέρμανση έχει τεράστιο κόστος, όταν την χρησιμοποιεί μόνο 1. Είναι καλή και βολική όταν έχεις πολλά λεφτά ή όταν την δουλευουν όλοι. Αλλιώς σε σκοτώνει οικονομικά. Αν την δουλεύει ένας μόνος του καίει ένα τεράστιο καυστήρα για ένα μικρό διαμέρισμα. Εκεί θα πληρώνει πολλά χρήματα για μικρή απόδοση. 
  • Ένας χρόνο ΔΕΗ και ανελκυστήρας σε μικρή οικοδομή είναι 50€ το μήνα ο ανελκυστήρας και περίπου 50€ η ΔΕΗ. 1200€. Για 4 Διαμερίσματα ίσων τετραγωνικών είναι 300 το χρόνο / διαμέρισμα. 
  • Η μελέτη θέρμανσης χονδρικά πάει με τα τετραγωνικά. Αν είσαστε 4 Διαμερίσματα ίσα, τότε χονδρικά, έχετε 250 χιλιοστά ο καθένας απο σύνολο 1000 χιλιοστών που είναι η κάθε πολυκατοικία. Χονδρικά ξαναλέω, γιατί υπάρχουν πολλοί επιπλέον παράγοντες (πχ ύψος ορόφου, piloti απο κάτω κλπ)

Επειδή όμως όπως φαίνεται δεν τα ξέρεις όλα τα παραπάνω (και λογικό είναι), θα πρότεινα να βρεις κάποιον που ξέρει και να έρθει μια ώρα να κοιτάξει την περίπτωση σου και μετά να ρωτήσει τον διαχειριστή 5 πράγματα να δει τι πάει κ τι δεν πάει σωστά. 

Οι άνθρωποι δεν μετρούσαν καν το πετρελαιο που καιγόταν συνολικά.χρεωναν με την αγορά και τις ωρες....επίσης όταν έχεις συμφωνητικό ενοικίασης που λέει κάθε μήνα κοινόχρηστα σημαίνει ότι εμένα δεν με νοιάζει πόσες ώρες χάνει από τη ζωή του να τα βγάλει, το υπέγραψε να το κάνει.οπως και εγώ τηρώ ότι υπέγραψα στο συμβόλαιο.τελος πάντων τα κοινόχρηστα βγήκαν τελείως λάθος και βάση δικηγόρου μπορώ να τους τρέξω.δεν έχω ομως καμια διάθεση και θέλω να πληρώσω αυτό που εκαψα σε μια λογική τιμή και να τελειώνω.βρηκα ήδη σπιτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...