multikaraG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά. ψάχνομαι για νέο pc και έχω χαωθεί λίγο. Αρχικά να πω οτι είχα φτιάξει το pc μου το 2012 μονος μου αλλα πλεον εχω χασει λιγο τη μπαλα με τις εξελιξεις και δεν ειμαι σιγουρος οτι χωρις βοηθεια θα εκανα καλες επιλογές. Να πω οτι το μπατζετ μου θα θελα να παει μέχρι 800 ευρώ μονο για το κουτί. Περιφερειακά , οθόνη κτλπ δεν έχω ανάγκη για την ωρα. Κοιτούσα πολύ τα έτοιμα desktop pc του σκρουτζ για παραδειγμα και αυτο που καταλαβαινω είναι ότι κάνουν σκόντο να το πω στη cpu καμιά φορά ή στις motherboard και στα τροφοδοτικά, δίνοντας βάση σε καλές κάρτες γραφικών. Οπότε απέρριψα αυτή την επιλογή, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Έχετε κάτι να προτείνετε σε αυτά τα χρήματα ? Η χρήση που σκοπέυω να κάνω θα ναι για gaming και θα θελα να αντέχει ικανοποιητικά παιχνίδια όπως το baldur's gate αλλα μέχρι εκει, δεν θέλω κάτι τερματισμένο. Και επίσης προγράμματα σχεδίασης όπως autoCad / Revit / sketchup. Να πω οτι μένω επαρχία με μόνη σχετικά mainstream επιλογή το eshop ή αλλιώς παραγγελία skroutz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
hln3 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Σ'αυτά τα χρήματα κοιτάς για 5600 ryzen (τον σκέτο, όχι τον g) - b550 motherboard (με pcie 4.0) και κάρτα γραφικών rtx 4060 1
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Εξακολουθείς να είσαι σε θέση να στήσεις μόνος το μηχάνημα; Αν ναι τότε απλοποιούνται αρκετά τα πράγματα και μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Εννοείται και κάνεις καλά που δεν προτιμάς τα έτοιμα build. Στα περισσότερα (αν όχι όλα) "κρύβουν" τα κακά χαρακτηριστικά κάτω από μεγάλους τίτλους. Βάζουν 1-2 κομμάτια σα δόλωμα και τα υπόλοιπα είναι σχεδόν για πέταμα ή τουλάχιστον αρκετά υποδεέστερα από ιδία σύνθεση. Πολύ σημαντικό επίσης που πρέπει να μας πεις τι ανάλυση έχει το μόνιτορ που διαθέτεις καθώς και το είδος-μέγεθος των εργασιών που κάνεις στα προγράμματα που αναφέρεις. 2
multikaraG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εξακολουθείς να είσαι σε θέση να στήσεις μόνος το μηχάνημα; Αν ναι τότε απλοποιούνται αρκετά τα πράγματα και μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Εννοείται και κάνεις καλά που δεν προτιμάς τα έτοιμα build. Στα περισσότερα (αν όχι όλα) "κρύβουν" τα κακά χαρακτηριστικά κάτω από μεγάλους τίτλους. Βάζουν 1-2 κομμάτια σα δόλωμα και τα υπόλοιπα είναι σχεδόν για πέταμα ή τουλάχιστον αρκετά υποδεέστερα από ιδία σύνθεση. Πολύ σημαντικό επίσης που πρέπει να μας πεις τι ανάλυση έχει το μόνιτορ που διαθέτεις καθώς και το είδος-μέγεθος των εργασιών που κάνεις στα προγράμματα που αναφέρεις. Το μονιτορ ειναι 1920/1080. Θα το αλλάξω σίγουρα σε κατι πιο καινουριπ γιατί ειναι του 16 αλλα οχι ακομα. Η χρηση που κανω σε αυτα τα προγραμματα ειναι καθαρα σχεδιαστική σε 2d, τιποτα τρελο με 3d μοντελα θα ηθελα ομως να μπορω να δουλέψω κ με αυτα σε ενα βασικο επιπεδο. Ειναι αλήθεια οτι οι ιντελ επεξεργαστες ειναι καλυτεροι γι αυτες τις δουλειες? Επισης το παιδι παραπανω μου ανεφερε την 4060gpu που προφανώς ειναι πολυ καλη καρτα, απλα πιστευω θα ξεφυγει στο μπάτζετ αν υπολογισουμε οτι πρέπει να αγορασω τα παντα ολα απο παρτς
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 59 λεπτά πριν, multikaraG είπε Το μονιτορ ειναι 1920/1080. Θα το αλλάξω σίγουρα σε κατι πιο καινουριπ γιατί ειναι του 16 αλλα οχι ακομα. Η χρηση που κανω σε αυτα τα προγραμματα ειναι καθαρα σχεδιαστική σε 2d, τιποτα τρελο με 3d μοντελα θα ηθελα ομως να μπορω να δουλέψω κ με αυτα σε ενα βασικο επιπεδο. Ειναι αλήθεια οτι οι ιντελ επεξεργαστες ειναι καλυτεροι γι αυτες τις δουλειες? Επισης το παιδι παραπανω μου ανεφερε την 4060gpu που προφανώς ειναι πολυ καλη καρτα, απλα πιστευω θα ξεφυγει στο μπάτζετ αν υπολογισουμε οτι πρέπει να αγορασω τα παντα ολα απο παρτς Βασικό 2d κάνεις με οποιοδήποτε πλέον cpu, ακόμη και με ενσωματωμένα γραφικά. Συνήθως οι nvidia έχουν καλύτερο support σε τέτοιου είδους προγράμματος, ωστόσο πάντα αναζητάς review-benchmarks στο πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν απάντησες στο κύριο ερώτημα, είσαι σε θέση να συναρμολογήσεις; H 4060 δεν είναι καθόλου απαγορευτική στο budget που έχεις θέσει. Έπαιξε σε αρκετές προσφορές στα 300€ και λογικά θα ξανα-υπάρξει μέσα στις γιορτές. Εναλλακτικά σε αυτό το budget θα πήγαινα σε 6700xt, με περισσότερη vram και καλύτερες συνολικά gaming επιδόσεις. Φυσικά αν δε θες να δαπανήσεις τέτοιο ποσό, υπάρχουν πιο φθηνές εναλλακτικές που τερματίζουν παιχνίδια όπως το bg. Εκεί "παίζουμε" και με το τι θέλει ο καθένας, που προτιμά να ρίξει το βάρος κλπ
multikaraG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οχι οχι, εννοουσα οτι διαλεξα μονος μ ολα τα κομματια με ψαξιμο κτλπ. Δε το συναρμολογησα. Τα ειχα παρει ολα απο eshop και το έφτιαξαν εκεινοι. Σαν συνολικο πακετο εχεις να προτεινεις κατι να δω ποσο περίπου θα κοστίσει αυτο που θελω? Με 32 ραμ, 1tb ssd, ενα decent κουτι απο αποψη airflow και τροφοδοτικό για τ οποιο πραγματικά δεν εχω ιδεα Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από multikaraG
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις έκανα μια βόλτα από τα καταστήματα που γνωρίζω με σχετικά καλές τιμές που συναρμολογούν. Απλά άστο... οι τιμές είναι στο θεό, ότι θέλει ο καθένας, κακές διαθεσιμότητες, κακές τιμές. Προσωπικά δε θα έκανα αγορά σε αυτές τις τιμές, ούτε μπορώ να σου προτείνω κάτι. 2
@topos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 22 hours ago, multikaraG said: Καλησπέρα παιδιά. ψάχνομαι για νέο pc και έχω χαωθεί λίγο. Αρχικά να πω οτι είχα φτιάξει το pc μου το 2012 μονος μου αλλα πλεον εχω χασει λιγο τη μπαλα με τις εξελιξεις και δεν ειμαι σιγουρος οτι χωρις βοηθεια θα εκανα καλες επιλογές. Να πω οτι το μπατζετ μου θα θελα να παει μέχρι 800 ευρώ μονο για το κουτί. Περιφερειακά , οθόνη κτλπ δεν έχω ανάγκη για την ωρα. Κοιτούσα πολύ τα έτοιμα desktop pc του σκρουτζ για παραδειγμα και αυτο που καταλαβαινω είναι ότι κάνουν σκόντο να το πω στη cpu καμιά φορά ή στις motherboard και στα τροφοδοτικά, δίνοντας βάση σε καλές κάρτες γραφικών. Οπότε απέρριψα αυτή την επιλογή, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Έχετε κάτι να προτείνετε σε αυτά τα χρήματα ? Η χρήση που σκοπέυω να κάνω θα ναι για gaming και θα θελα να αντέχει ικανοποιητικά παιχνίδια όπως το baldur's gate αλλα μέχρι εκει, δεν θέλω κάτι τερματισμένο. Και επίσης προγράμματα σχεδίασης όπως autoCad / Revit / sketchup. Να πω οτι μένω επαρχία με μόνη σχετικά mainstream επιλογή το eshop ή αλλιώς παραγγελία skroutz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επειδή είναι λίγο σφιχτό το budget, δεν έχεις να κρατήσεις τίποτα από το παλιό PC? Ίσως κουτί?Κανένα ssd?Το psu είναι του 12 και αυτό?
multikaraG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Επανέρχομαι μετά από κάποιες μέρες, επειδή μάλλον έχετε δίκιο και δεν πολυβγαίνει κάτι αρκετά καλό για 800 ευρώ ειπα να ανεβω λίγο ακόμα με μαξ το 1000ρικο. Ολα ολα τα παρτς που έχω ειναι του 12-13 , δεν είχα αλλάξει τίποτα στο παλιο pc. Οπότε χρειάζομαι και τροφοδοτικό και τα πάντα, εκτός περιφερειακά. Θα μου προτείνατε να πάω σε ίντελ για τη δουλειά που το θέλω?
nickol-us Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, multikaraG είπε Επανέρχομαι μετά από κάποιες μέρες, επειδή μάλλον έχετε δίκιο και δεν πολυβγαίνει κάτι αρκετά καλό για 800 ευρώ ειπα να ανεβω λίγο ακόμα με μαξ το 1000ρικο. Ολα ολα τα παρτς που έχω ειναι του 12-13 , δεν είχα αλλάξει τίποτα στο παλιο pc. Οπότε χρειάζομαι και τροφοδοτικό και τα πάντα, εκτός περιφερειακά. Θα μου προτείνατε να πάω σε ίντελ για τη δουλειά που το θέλω? Μια χαρά μηχάνημα βγάζεις και στα 800€, το πρόβλημα είναι οτι θα πληρώσεις υπεραξία στα περισσότερα parts 1
benign Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Επισης εχει σημασια αν εισαι Αθηνα,γιατι γινεται χαμος,υπαρχουν λιγα κομματια σχετικα με την κινηση,εχουν ανεβει οι τιμες και αν εισαι επαρχια θα πληρωσεις και μεταφορικα που ολα μαζι θα ειναι ενοχλητικο ποσο. Στην παρουσα φαση πας για vfm hardware. Επομενως εφοσον παιζεις 1080p,τοτε μια καλη υλοποιηση της RX 6600 ειναι αριστη και ικανοποιητικη στους περισοτερους τιτλους και σε 2K.
multikaraG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Οχι δυστυχως επαρχία μένω, Κρήτη. Δεν έχω και καμια τρελή απαίτηση γενικά από το pc , έχω ps5 από gaming με βολευει καλυτερα. Σας είπα πάνω κάτι μέχρι τι θέλω να μπορώ να παίξω και τι εργασίες που αφορούν τη δουλειά μου θέλω να κάνω. Απλα παρατηρώ οτι πραγματικά στα 800 παιζει να πέφτω πολυ ποιοτικά. Είναι πανάκριβα πλεον όλα με μια ματιά που έριξα και πιο πολυ το δύσκολο ειναι οτι θελω πέρα από mother, cpu, gpu και τα παρελκομενα psu κουτι κτλπ.
benign Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Ποιο κουτι και τροφοδοτικο εχεις συγκεκριμενα ?
multikaraG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτά εδώ είχα βάλει https://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669 https://www.e-shop.gr/case-bitfenix-neos-midi-tower-black-red-p-PER.812283 Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2023 από multikaraG
benign Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Θα προτεινα να τα κρατησεις.Το τροφοδοτικο σου ειναι καλο και ας εχουν περασει χρονια,δεν υπαρχει περιπτωση να σου προξενησει ζημια,ακομη και αν χαλασει καποια στιγμη.Το κουτι δεν ειναι πολυ καλο,αλλα εχει σωστο τροπο διαχειρισης μεσα απο οτι ειδα.Προς το παρον κρατα το και αυτο,εκτος και αν θελεις να το αλλαξεις για ψυχολογικους λογους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα