Προς το περιεχόμενο

YouTube και adsense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από 2 βδομάδες φίλος έκανε εγγραφή στο adsense και έχει κανάλι στο youtube .
Έστειλε ταυτότητα, έκανε επαλήθευση για την διεύθυνση σπιτιού και τώρα του ζητά Υποβολή φορολογικών στοιχείων και αφμ που αυτά θα σταλθούν στο youtube στην Αμερική.
Σε αυτό το βήμα συνεχίζει κανονικά και τι ακριβώς θα στείλει;
Εαν δεν τους στείλει κάτι θα τον φορολογήσουν αυτοί και αν ναι πόσο;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλημέρα! Βγάλατε άκρη; Γιατί με προβληματίζει και εμένα αυτό το θέμα.

Έχουμε με τη σύζυγο ένα κανάλι και αυτή τη στιγμή έχει 84 €.

Εκτός από τα φορολογικά που στείλαμε σε Αμερική (Φορολογική φόρμα W-8BEN), μας ζητάει υποβολή φορολογικών στοιχείων και στην Ιρλανδία, όπως και κάποιο Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας που το βγάζεις μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ, καθώς και αριθμό λογαριασμού τραπέζης...

Και στην τελική αυτό... τι ισχύει τελικά;

Για έσοδα που μπορεί να είναι τη μια 0,40€ την ημέρα και την άλλη 10€ την ημέρα, οφείλεις να κάνεις έναρξη εταιρίας με το καλημέρα σε κάτι τόσο το ανασφαλές;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, jimkazas είπε

ορεί να είναι τη μια 0,40€ την ημέρα και την άλλη 10€ την ημέρα, οφείλεις να κάνεις έναρξη εταιρίας με το καλημέρα σε κάτι τόσο το ανασφαλές;

Αυτό δεν το ξέρω καθόλου.
Ο φίλος μου έκανε επιβεβαίωση κατοικίας στέλνοντας του έναν φάκελο με ένα κωδικό, έκανε επιβεβαίωση τον τραπεζικό λογαριασμό στέλνοντας του ένα μικρό ποσό και έβαλε στην φόρμα w-8ben μόνο για την Αμερική.

Στο youtube στην καρτέλα youtube Studio /έσοδα του γράφει Λήψη πληρωμής, Η ρύθμιση ολοκληρώθηκε.

Αυτά έκανε, αν και σε εσάς γράφει ότι η ρύθμιση ολοκληρώθηκε τότε αφου το όριο 70€3 έχει καλυφθείς τότε θα πληρώθηκε 21 με 26 του μήνα

Δημοσ.

Το ξέρω ότι είναι κάπως αυτό που ζητάω, αλλά υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε με το φίλο σου, μπας και βγάλουμε άκρη και εμείς και αυτός; Μόνο μικροί νέοι στο συγκεκριμένο χώρο θα βγάλουμε άκρη μέσα από την εμπειρία, καθώς ο καθένας εκεί έξω λέει το μακρύ και το κοντό του..

Αυτό το βήμα το κάναμε και εμείς. μας ήρθε πρόσφατα ένας 6ψήφιος κωδικός.

Ειλικρινά, βρισκόμαστε λίγο στα χαμένα...

είμαστε στο στάδιο που πρέπει η σύζυγος να δώσει τα τραπεζικά στοιχεία, όμως από τη μία οι λογιστές λένε ότι η ΑΑΔΕ πλέον δεν κυνηγάει τους καρχαρίες, αλλά τα ψαράκια και από την άλλη η λογική λέει "είναι ασύμφορο να κάνεις έναρξη με το καλημέρα". Και αν όντως δώσεις τον τραπεζικό λογαριασμό και για 100 € το χρόνο βρεις μπελά;

μας ζητάει όπως προανέφερα, Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας που το βγάζεις μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, jimkazas είπε

Το ξέρω ότι είναι κάπως αυτό που ζητάω, αλλά υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε με το φίλο σου, μπας και βγάλουμε άκρη και εμείς και αυτός;

Αυτό βασικά είναι δύσκολο γιατί τα περισσότερα αν όχι όλα εγώ του τα έκανα.

Από τα φορολογικά μπήκαμε με τους κωδικούς taxis και το pdf έγραφε Φoρολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022
ΠΡΑΞΗ  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Φόρου.
Βασικά αυτός δεν έχει και κάτι στο όνομα του άρα μήπως γιαυτό σας ζήτησε κάτι επιπλέον.

Στα τραπεζικά στοιχεία ένα IBAN ζητάει (ή λογαριασμό τραπέζης) ώστε να σας στείλει ένα μικρό ποσό για επιβεβαίωση.

Όπως έγραψα και πιο πάνω του έχει γίνει έγκριση για πληρωμή άρα δεν του ζητάει κάτι άλλο και του γράφει Η ρύθμιση ολοκληρώθηκε.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν μπήκαμε στην φόρμα για το W-8BEN, την πρώτη φορά έβαλα το pdf του και το όνομα του με λατινικούς χαρακτήρες αλλά το ακύρωσε.
Όταν προσπάθησα πάλι την άλλη μέρα άλλαξα 3 πράγματα σε νεα προσπάθεια απο την αρχή.
-έβαλα το όνομα ανάποδα, πρώτα το όνομα και μετά το επίθετο
-δεν ανέβασα καν το pdf (δεν ξέρω αν το είχε κρατήσει από πριν το youtube
- και στο τέλος κάπου γράφει για 30%(λογικά για τον φόρο) και το έβαλα στο 0% (και από κάτω είχε ένα άλλο 30%.

Αυτά έκανα και όντως ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Δημοσ.
Στις 13/1/2024 στις 8:22 ΠΜ, jimkazas είπε

Για έσοδα που μπορεί να είναι τη μια 0,40€ την ημέρα και την άλλη 10€ την ημέρα, οφείλεις να κάνεις έναρξη εταιρίας με το καλημέρα σε κάτι τόσο το ανασφαλές;

Δεν κάνεις καμία έναρξη αν δεν βγάζεις πάνω από 10 χιλιάρικα το χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δεν κάνεις καμία έναρξη αν δεν βγάζεις πάνω από 10 χιλιάρικα το χρόνο.

Αυτο μου ειπαν και εμενα κατι γνωστοι

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα εχο ενα θεμα δεν μπορο να πλυροθο απο το youtube γιατι ζειται Φορολογική κατοικία τι ειναι αυτο μπορειτε να βηθισετε ευχαριτο 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Panostsonis είπε

καλησπερα εχο ενα θεμα δεν μπορο να πλυροθο απο το youtube γιατι ζειται Φορολογική κατοικία τι ειναι αυτο μπορειτε να βηθισετε ευχαριτο 

Θέλει την διεύθυνσή που μένεις γιατί θα σου στείλουν έναν φάκελο με έναν κωδικό και μετά τον κωδικό θα τον γράψεις στην σελίδα της Google που θα σου πουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...