Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

θελω μια πολύ καλή/ ποιοτική επιλογή ήχου για τοποθέτηση σε tv OLED 65’ επιτοίχια τοποθέτηση

Σημαντικό επίσης και το θέμα της εμφάνισης ,  να μην είναι πολύ ογκώδης κατασκευή γιατί η tv θα μπει σαν κάδρο σε κατασκευή πάνω από ενεργειακό τζάκι 

τι έχετε να προτείνετε ;

υπαρχουν και συστήματα με ασύρματα ηχεία ώστε να μην κρέμονται καλώδια ;

ευχαριστω εκ των προτέρων  

Σκεφτόμουν για το σύστημα sonos 5.1 .

επειδή δεν έχω χώρο για ενισχυτή στην κατασκευή (και δεν θέλω να γεμίσω καλώδια), υπάρχει άλλη λύση με αυτό ενισχυόμενα ηχεία ; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, manosbr είπε

Καλησπέρα σας 

θελω μια πολύ καλή/ ποιοτική επιλογή ήχου για τοποθέτηση σε tv OLED 65’ επιτοίχια τοποθέτηση

Σημαντικό επίσης και το θέμα της εμφάνισης ,  να μην είναι πολύ ογκώδης κατασκευή γιατί η tv θα μπει σαν κάδρο σε κατασκευή πάνω από ενεργειακό τζάκι 

τι έχετε να προτείνετε ;

υπαρχουν και συστήματα με ασύρματα ηχεία ώστε να μην κρέμονται καλώδια ;

ευχαριστω εκ των προτέρων  

Σκεφτόμουν για το σύστημα sonos 5.1 .

επειδή δεν έχω χώρο για ενισχυτή στην κατασκευή (και δεν θέλω να γεμίσω καλώδια), υπάρχει άλλη λύση με αυτό ενισχυόμενα ηχεία ; 

Οπoιαδήποτε ηχομπάρα προϋποθέτει ότι θα τοποθετηθεί κάτω από την tv προκειμένου ο ήχος να έρχεται στον ακροατή από την μεριά που βρίσκεται και η οθόνη.
Αν έχεις κάνει τέτοια πρόβλεψη, υπάρχει επαρκής χώρος στο τζάκι κάτω από την τηλεόραση δηλαδή, τότε μπορείς να τοποθετήσεις κάποια.
Και πάλι πρέπει να υπολογίσεις ότι θα έχει τουλάχιστον 2 καλώδια, hdmi & ρεύμα.
.

Πριν από πολλά χρόνια, φίλος που είχε κάνει κάτι παρόμοιο με σένα στο σπίτι του, τηλεόραση πάνω από τζάκι, είχε αγοράσει ένα σύστημα 5.1 της KEF με ηχεία μικρού μεγέθους και ενισχυτή.
Ο ενισχυτής είχε μπεί σε έπιπλο μακρυά από το τζάκι και ένα μόνο ηχείο είχε τοποθετηθεί κάτω από την τηλεόραση με καλώδιο που είχε κρυφτεί από πίσω.
Τα υπόλοιπα ηχεία τα είχε τοποθετήσει κρεμαστά στον τοίχο γύρω από την θέση ακρόασης.
Απλά ο συγκεκριμένος είχε την πολυτέλεια να στήσει το setup κατά το βάψιμο του σαλονιού και έτσι όλα τα καλώδια είχαν κρυφτεί σε κανάλι μέσα στον τοίχο, είχε πάρει κάτι πλακέ καλώδια ήχου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

εχω διαβάσει στο Ίντερνετ κάποιοι να προτείνουν τα kef αυτοενισχυομενα έστω και σε 2.1 σαν πιθανωσ καλύτερη λύση από soundbar;

αλλα θα αποδίδει το souround ή ατμός σε ταινίες αυτή η λύση άραγε ή είναι για μουσική καλή ;

ειδαλλως τα Sonos soundbar σε  5.1 setup (με τα 2 souround ηχεία) είναι αντάξια λύση ; 

Δημοσ.

Επειδή βλέπω αναφερεις για sonos, οπότε το θέμα σου δεν είναι οικονομικό σε soundbar έχεις 4 επιλογές από το πάνω ράφι. 

1)Sonos Arc (και συμπληρώνεις Sub και πίσω ηχεία) 

2)Bose 900(και συμπληρώνεις πάλι όπως στην Arc) 

3)Jbl 1300

4)Samsung q990

Υπάρχει και η Ambeo αλλά αρχίζεις και πας σε πιο ακριβά μονοπάτια. 

Σε όλες τις παραπάνω λύσεις έχεις τα ίδια καλώδια μπροστά, πίσω είναι ασύρματα και θέλουν μόνο ρεύμα εκτός από jbl που ειναι βαλε βγάλε. 

Το θέμα από εκεί και πέρα είναι τη θες από τη soundbar. Οικοσύστημα voice assistance και αναβάθμιση κομμάτι-κομμάτι, αποσπώμενα πίσω ηχεία, hdmi κτλ. 

ΥΓ Νέος κάτοχος Arc αν έχεις κάποια απορία ρωτάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε soundbar ναι σκέφτομαι για σοβαρές λύσεις όπως το sonos με sub και τα 2 souround (5.1).

Ειναι κορυφαία λύση για τα χρήματα ή θα ήταν εξίσου καλή λύση αυτοενισχυομενα ηχεία kef?

Δε. Θέλω να πω στη λύση του ενισχυτή AVR, γιατί είναι όγκωδεις και προτιμώ την minimal και πιο πρακτική αισθητική , από το να έχω ένα έξτρα μηχάνημα - χειριστήρια - καλώδια κτλ 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, manosbr είπε

Σε soundbar ναι σκέφτομαι για σοβαρές λύσεις όπως το sonos με sub και τα 2 souround (5.1).

Ειναι κορυφαία λύση για τα χρήματα ή θα ήταν εξίσου καλή λύση αυτοενισχυομενα ηχεία kef?

Δε. Θέλω να πω στη λύση του ενισχυτή AVR, γιατί είναι όγκωδεις και προτιμώ την minimal και πιο πρακτική αισθητική , από το να έχω ένα έξτρα μηχάνημα - χειριστήρια - καλώδια κτλ 

Αν μου έλεγες για ενισχυτή με ηχεία θα σου έλεγα ναι είναι ανώτερη λύση από soundbar, αλλά να βάλεις δύο ηχεία μόνο μπροστά θα κερδισεις μόνο σε μουσική, σε ταινία δε θα παρεις αυτό το κάτι παραπανω (ψευτο atmos) που σου προσφέρουν soundbar με upfiring ηχεία, sub και πίσω ηχεια. 

Όλες οι soundbar που σου πρότεινα είναι από το πάνω ράφι + την POLK magnifi MAX AX SR που ξεχασα.

Το θέμα είναι τη ζητάς και πόσα θες να δώσεις γιατί ξεκινάμε από τα 900 και πάμε 1500+.

Δημοσ.

σε μουσική υπερέχουν τα 2 αυτοενισχυομενα ηχεία ; Από Sonos 5.1. 

η λύση Του sonos είναι καλή λύση και για μουσική ή κυρίως για home cinema χρήση είναι ;

ευχαριστω 

Δημοσ.

Επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση (τοποθέτηση σε τοίχο) άσε τα αυτοενισχυομενα αφού έχεις σκοπό να ρίξεις λεφτά και πάρε μια καλή soundbar που είναι all around. 

Η λύση των Sonos μια χαρά είναι για μουσικη όπως και όλες σε αυτο το εύρος τιμών.

Ξεκινάς οπωσδήποτε με Sub μαζί με την Soundbar  και αργότερα προσθέτεις και πίσω. 

ΥΓ Μη πάρεις μόνη της την Arc, την έχω δύο βδομάδες και ήδη ψάχνομαι για Sub. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις !

και γω την arc σκέφτομαι σε 5.1 setup . Με προβληματίζει μόνο γιατί σε forums AV είναι τόσο αρνητικοί για τις soundbars ..

Δημοσ.

Γιατί οι περισσότεροι έχουν συστήματα με ενισχυτή - ηχεία και σωστά θεωρούν πως αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά καλύτερα να πας σε αυτή τη λύση. 

Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχει χώρος και δε σε νοιάζουν τα καλώδια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...