jmav93 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Δυστυχώς το αμάξι που είχα μέχρι τώρα μας άφησε χρόνους (Yaris 2000) και πρέπει αναγκαστικά και άμεσα να βρω κάτι καινούργιο. Budget 8000€ - 10000€ - Aποστάσεις γύρω στα 400-450 χλμ την εβδομάδα με λίγα ταξίδια (2-3) κάθε χρόνο. Ιδανικά οικονομικό, προφανώς ξεχνάμε 2λιτρα κοκ, για 2 άτομα μέχρι τώρα χωρίς να υπάρχει άμεσα τρίτο στον ορίζοντα οπότε όχι suv και ιδανικά άνετο χώρο για οδηγό καθώς είμαι ψηλός και βαρύς... Καινούργιο με δάνειο δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πάρω. Λίγο που έψαξα στα καινούργια με έπιασε κατάθλιψη με τις τιμές.. Όπου μπορεί να κατευθύνει ο καθένας ευπρόσδεκτο. Επίσης καταλαβαίνω ότι στα μεταχειρισμένα είναι λίγο ζαριά, έχω σκοπό να κάνω τους ελέγχους μου στο μέτρο του δυνατού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Υπάρχουν αρκετές επιλογές, στα χρήματα που δίνεις ψάξε για Ελληνικής αντιπροσωπείας με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη βιβλίου service και άβαφο. Δικαιολογίες του τύπου έχασα το βιβλίο, το έβαψα γιατί είχε μικρογρατσουνιές και είμαι ψείρας κ.λ.π είναι καμπανάκι απόρριψης του αυτοκινήτου. Στα μεταχειρισμένα δεν κοιτάμε μάρκα αλλά κατάσταση του αυτοκινήτου. Απέφυγε αυτοκίνητα της vag ( vw-skoda-seat) με κινητήρα βενζίνης tsi (προ του 2019 μοντέλα) και citroen -peugeot - bmw με τον 1,6 βενζίνης των 150 ίππων, καθώς και όλα με after market υγραέριο. Honda civic - Toyota corolla/auris - opel astra - alfa giulieta είναι πιστεύω καλές επιλογές. Για πετρέλαιο κοιτάς για αυτοκίνητα με τον 1,5dci της renault,όπως renault clio/megane - NISSAN micra -mercedes A class (ακριβά τα τελευταία 2 χρόνια). Δεύτερη επιλογή για εμένα σε πετρέλαιο ο 1,3 της FIAT που τοποθετείται και σε opel (astra/corsa) και suzuki με ευαισθησία όμως στην καδένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Αν υπάρχουν πρατήρια με φυσικό αέριο στη διαδρομή σου θα πρότεινα να κοιτάξεις κανα Punto με φυσικό αέριο , ή και βενζινοκίνητο για να του βάλεις υγραέριο μιας και παίρνει εύκολα υγραέριο δοκιμασμένα . Δεν πολυτραβά (1400cc 75άλογα) αλλά δε νομίζω να σου κακοφανεί μετά απο yaris είναι και σε καλές τιμές , απλά τα περισσότερα είναι εισαγωγής οπότε θέλει καλύτερο έλεγχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, northjohn είπε με απαραίτητη προϋπόθεση άβαφο. Δικαιολογίες του τύπου το έβαψα γιατί είχε μικρογρατσουνιές κ.λ.π είναι καμπανάκι απόρριψης του αυτοκινήτου Επειδή αυτό βλέπω ότι έχει ξαναειπωθεί νομίζω ήρθε η ώρα να τονίσω πόσο αστείο είναι. Από την μία θέλει κάποιος να πάρει μεταχειρισμένο αμάξι, από την άλλη να μην έχει ούτε καν μία γρατζουνιά "για να έχει το κεφάλι του ήσυχο" Δεν υπάρχουν πολλά αμάξια που να μην έχουν ακουμπήσει σε άλλο κατά το παρκάρισμα, ή να μην του έκαναν χαρακιά αλήτες της γειτονιάς, και για να μην το βλέπουν πήγαν και το έβαψαν. Από όλα τα αμάξια που έχουν βαφτεί (και δεν είναι και πολλά που έχουν γλυτώσει το βάψιμο) πολύ λίγα έχουν πραγματικά τρακάρει οπότε το να τα αποκλείει κανείς όλα είναι μη πρακτικό. Άμα έχει κανείς τέτοιες απαιτήσεις από μεταχειρισμένο ας πάει καλύτερα κατευθείαν σε καινούριο να τελειώνει Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από cthulhucarbide 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristosVl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, cthulhucarbide said: Επειδή αυτό βλέπω ότι έχει ξαναειπωθεί νομίζω ήρθε η ώρα να τονίσω πόσο αστείο είναι. Από την μία θέλει κάποιος να πάρει μεταχειρισμένο αμάξι, από την άλλη να μην έχει ούτε καν μία γρατζουνιά "για να έχει το κεφάλι του ήσυχο" Δεν υπάρχουν πολλά αμάξια που να μην έχουν ακουμπήσει σε άλλο κατά το παρκάρισμα, ή να μην του έκαναν χαρακιά αλήτες της γειτονιάς, και για να μην το βλέπουν πήγαν και το έβαψαν. Από όλα τα αμάξια που έχουν βαφτεί (και δεν είναι και πολλά που έχουν γλυτώσει το βάψιμο) πολύ λίγα έχουν πραγματικά τρακάρει οπότε το να τα αποκλείει κανείς όλα είναι μη πρακτικό. Άμα έχει κανείς τέτοιες απαιτήσεις από μεταχειρισμένο ας πάει καλύτερα κατευθείαν σε καινούριο να τελειώνει Συμφωνω απολυτα.Ειναι σχεδον ουτοπικο το να ξεκινας αναζητηση μεταχειρισμενου με πρωτο μελημα να ειναι αγρατσουνιστο και αβαφο,δεν λεω οτι δεν υπαρχουν αυτοκινητα με άβαφα κομματια,απλα και αβαφο να ειναι λόγω ελλειψης γνωσης πανω στο αντικειμενο ο καθενας αποπροσανατολιζει μονος του τον εαυτο του χωρις να το καταλαβαινει καν.Το προβλημα δεν ειναι στο αν ειναι βαμμενο ενα κομματι ,ειναι αλλου εκει οπου πρεπει να κοιταξεις, και αυτα τα γνωριζουν αυτοι οπου ασχολουνται,δε θα πω απαραιτητα οι "μαστορες" αλλα τουλαχιστον ομως το να απευθυνεσαι σε έναν μηχανικο-συνεργειο και να τον αφησεις να κοιταξει αυτος αυτα που ξερει οτι πρεπει να κοιταξει μου φαινεται πιο λογικο απο το να θετεις "φίλτρα" αναζητησης που μονο εμποδια ειναι τελικα. 3 hours ago, northjohn said: Υπάρχουν αρκετές επιλογές, στα χρήματα που δίνεις ψάξε για Ελληνικής αντιπροσωπείας με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη βιβλίου service και άβαφο. Δικαιολογίες του τύπου έχασα το βιβλίο, το έβαψα γιατί είχε μικρογρατσουνιές και είμαι ψείρας κ.λ.π είναι καμπανάκι απόρριψης του αυτοκινήτου. Δεύτερη επιλογή για εμένα σε πετρέλαιο ο 1,3 της FIAT που τοποθετείται και σε opel (astra/corsa) και suzuki με ευαισθησία όμως στην καδένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ίδιο που είχες. Yaris όσο πιο νέας χρονολογίας βρεις στα λεφτά σου, βενζίνη ή (ακόμα καλύτερα αλλά πιο δύσκολο) πετρέλαιο. Τα διανυόμενα χιλιόμετρα που θέλεις δεν θεωρούνται λίγα. Πάνω από 20000 το χρόνο είναι άρα λογικά το θέλεις για κύριο αυτοκίνητο οπότε αν σου φτάνουν οι χώροι... Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από theopan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Επειδή αυτό βλέπω ότι έχει ξαναειπωθεί νομίζω ήρθε η ώρα να τονίσω πόσο αστείο είναι. Από την μία θέλει κάποιος να πάρει μεταχειρισμένο αμάξι, από την άλλη να μην έχει ούτε καν μία γρατζουνιά "για να έχει το κεφάλι του ήσυχο" Δεν υπάρχουν πολλά αμάξια που να μην έχουν ακουμπήσει σε άλλο κατά το παρκάρισμα, ή να μην του έκαναν χαρακιά αλήτες της γειτονιάς, και για να μην το βλέπουν πήγαν και το έβαψαν. Από όλα τα αμάξια που έχουν βαφτεί (και δεν είναι και πολλά που έχουν γλυτώσει το βάψιμο) πολύ λίγα έχουν πραγματικά τρακάρει οπότε το να τα αποκλείει κανείς όλα είναι μη πρακτικό. Άμα έχει κανείς τέτοιες απαιτήσεις από μεταχειρισμένο ας πάει καλύτερα κατευθείαν σε καινούριο να τελειώνε Δεν είπα πουθενά να μην έχει ούτε μια γρατσουνιά, έγραψα να είναι ΑΒΑΦΟ. Το 95% των βαμμένων και ειδικά με ολική βαφή αμαξώματος έχουν σίγουρα τουλάχιστον ένα καλό τρακάρισμα, διαπιστωμένο και διασταυρωμένο μέσω ασφαλιστικής σε δική μου αναζήτηση. Κάποιος που βάφει ένα σημείο ή ολόκληρο το αμάξι για αισθητικούς και μόνο λόγους μπορεί και να το αποδείξει εύκολα φωτογραφίζοντάς το εντός του βαφείου πριν την βαφή του από όλες τις πλευρές του (μου έχει τύχει πωλητής να μου παρουσιάσει φώτο όπως το περιγράφω). Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που είναι άβαφα και δεν χρειάζεται κάποιος να το ρισκάρει με τους δήθεν ψείρες που δεν αντέχουν να το βλέπουν γρατσουνισμένο, δώσανε €500 -€1.000 - €2.000€ για να το βάψουν αλλά έχασαν το ενημερωμένο βιβλίο service... Όποιος έχει την αφέλεια ας προχωρήσει στην αγορά βαμμένου αυτοκινήτου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmav93 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, theopan είπε Το ίδιο που είχες. Yaris όσο πιο νέας χρονολογίας βρεις στα λεφτά σου, βενζίνη ή (ακόμα καλύτερα αλλά πιο δύσκολο) πετρέλαιο. Τα διανυόμενα χιλιόμετρα που θέλεις δεν θεωρούνται λίγα. Πάνω από 20000 το χρόνο είναι άρα λογικά το θέλεις για κύριο αυτοκίνητο οπότε αν σου φτάνουν οι χώροι... Και εγω για εκει κοιταξα αλλα μιλαμε για τρελη υπεραξια τα yaris ισως περισσοτερο απο καθε αλλο μεταχειρισμένο μοντελο αυτοκινητου που πωλειται αυτη την στιγμη στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 46 λεπτά πριν, northjohn είπε Το 95% των βαμμένων και ειδικά με ολική βαφή αμαξώματος έχουν σίγουρα τουλάχιστον ένα καλό τρακάρισμα, διαπιστωμένο και διασταυρωμένο μέσω ασφαλιστικής σε δική μου αναζήτηση. Μας έπεισες. Έκατσες εσύ τώρα δηλαδή και έψαξες όλα τα αυτοκίνητα που έχουν βαφτεί και μετά έκανες και αναζήτηση μέσω ασφαλιστικής και έβγαλες και πόρισμα αξιόπιστο. 49 λεπτά πριν, northjohn είπε Κάποιος που βάφει ένα σημείο ή ολόκληρο το αμάξι για αισθητικούς και μόνο λόγους μπορεί και να το αποδείξει εύκολα φωτογραφίζοντάς το εντός του βαφείου πριν την βαφή του από όλες τις πλευρές του (μου έχει τύχει πωλητής να μου παρουσιάσει φώτο όπως το περιγράφω). Ναι άλλη δουλειά δεν είχαμε να στηθούμε στο φαναρτζίδικο να βγάζουμε φωτό το αμάξι για να μην έρθεις εσύ να μας πεις ότι είναι δήθεν τρακαρισμένο. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, Nabuko είπε Μας έπεισες. Έκατσες εσύ τώρα δηλαδή και έψαξες όλα τα αυτοκίνητα που έχουν βαφτεί και μετά έκανες και αναζήτηση μέσω ασφαλιστικής και έβγαλες και πόρισμα αξιόπιστο. Όχι φυσικά όπως δεν το έκανε και ο φίλος που γράφει ότι τα περισσότερα είναι βαμμένα. Εγώ κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία για τα τρία μεταχειρισμένα που αγόρασα την τελευταία 15ετία 15 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ναι άλλη δουλειά δεν είχαμε να στηθούμε στο φαναρτζίδικο να βγάζουμε φωτό το αμάξι για να μην έρθεις εσύ να μας πεις ότι είναι δήθεν τρακαρισμένο. Αν πράγματι είναι ατρακάριστο θα το κάνεις, όχι για εμένα αλλά για να πιάσεις καλύτερη τιμή. Αν η ολική ή μερική βαφή σε μεταχειρισμένο για σένα δεν σημαίνει κάτι, αν δεν σε ενδιαφέρει να διασταυρώσεις μέσω ασφαλιστικής το ιστορικό του αυτοκινήτου, δε σε απασχολεί η έλλειψη ενημερωμένου βιβλίου service τότε η είσαι μεγάλος αητός ή αφελής-διάλεξε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, northjohn είπε Εγώ κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία για τα τρία μεταχειρισμένα που αγόρασα την τελευταία 15ετία Ναι αυτό είναι ένα αξιόπιστο δείγμα που μπορεί να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για όλα τα μεταχειρισμένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ναι αυτό είναι ένα αξιόπιστο δείγμα που μπορεί να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για όλα τα μεταχειρισμένα. Πες μας το δικό σου δείγμα .Όσα περιγράφω-αναφέρω είναι κοινή λογική, που σίγουρα για κάποιους (λίγους),είναι δύσκολη άσκηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ringo106 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, jmav93 είπε το αμάξι που είχα μέχρι τώρα μας άφησε χρόνους (Yaris 2000) ... δηλ. το δικο σου ηταν άβαφο ? Θα πρεπει να δωσεις αρκετα παραπανω λ7 για μεταχειρισμένο άβαφο ή να παρεις νεο 12ετιας και βάλε... else πας έξω και φέρνεις ενα παρόμοιο : https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=380924253&ao=PICTURES&c=Cabrio&c=Limousine&c=OffRoad&c=OtherCar&c=SmallCar&c=SportsCar&c=Van&cc=%3A1900&dam=0&fr=2015%3A&isSearchRequest=true&ms=1900%3B8%3B%3B%3B&ms=25200%3B%3B29%3B%3B&od=up&p=7000%3A&pw=85%3A&ref=srp&refId=17cb64f4-7b5a-5df1-a41b-1f3484547468&s=Car&sb=p&searchId=17cb64f4-7b5a-5df1-a41b-1f3484547468&st=DEALER&tr=AUTOMATIC_GEAR&vc=Car Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Στις 10/12/2023 στις 8:41 ΜΜ, jmav93 είπε Και εγω για εκει κοιταξα αλλα μιλαμε για τρελη υπεραξια τα yaris ισως περισσοτερο απο καθε αλλο μεταχειρισμένο μοντελο αυτοκινητου που πωλειται αυτη την στιγμη στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάντως Yaris στα λεφτά που διαθέτεις και βενζίνη και πετρέλαιο. Πολύ πιο καινούργια από αυτό που είχες. Και νομίζω θα είναι πιο εύκολο για εσένα που ήδη είχες να εκτιμήσεις την κατάσταση που βρίσκεται το όποιο μεταχειρισμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις