vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα στους φίλους !!! Ανοίγω το θέμα αναφερόμενος στα προγραμματάκια που συνοδεύουν τις σύγχρονες μητρικές και μπορείς να ελέγχεις από αυτά πχ φωτισμούς ARGB , ταχύτητες Fan κλπ Είπα να γλιτώσω από το RGB Fusion και μπλέξαμε με ARMOURY CRATE της Asus Προγράμματα που πολλές φορές αντί να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου σε δυσκολεύουν !!! Εγώ πάντως παιδευτικά και στα 2 να ορίσω ένα φωτισμό σε Fan στο πίσω μέρος του κουτιού και στην be Quiet Όσο για την ταχύτητα των fan ακόμα ψάχνομαι . Μην μιλήσω αν έχεις και πληκτρολόγιο και ποντίκι από καμία άλλη εταιρία .... Η σύνθεση που αναφέρομαι είναι : ASUS ROG MAXIMUS DARK HERO + 14700KF με μία be Quiet σε κουτάκι CoolerMaster Mastercase H500P Mesh Υ.Γ Τα fan της υδρόψηξης είναι από πάνω ... Ευχαριστώ για το χρόνο σας Κάθε γνώμη για βελτίωση και αναφορά στα προγράμματα ( ARMOURY CRATE ) δεχτή
kyriakidis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Προσωπικά χρησιμοποιώ το signal rgb για να κάνει controll και sync όλα τα rgb του η/Υ και των περιφερειακών 1
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, kyriakidis είπε Προσωπικά χρησιμοποιώ το signal rgb για να κάνει controll και sync όλα τα rgb του η/Υ και των περιφερειακών Βλέπει σε όλες τις μητρικές τα RGB καθώς και πληκτρολόγια κλπ ?????
JPaxilleas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Επίσης και το OpenGRB (για όσους δουλεύουν και με Linux) αλλά το signal rgb που πρότεινε και ο φίλος kyriakidis είναι ίσως η καλύτερη λύση (με συνεχής υποστήριξη από τους developers του). Αναφορικά με το Armoury Crate όπως το είπες vps. Για κλάματα. Μια παίζει, μια δεν παίζει. Η χειρότερη εφαρμογή που έχω δει σε Asus. Προφανώς ξηλώθηκε (εδώ και χρόνια) μετά από άπειρες ώρες που προσπάθησα να βρω τι φταίει. Άσε που εάν την εγκαταστήσεις θέλει να γίνεις μάγος για να την αφαιρέσεις και &^7F6&F^^&% όλο το σύστημα 😅. Μακριά!
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Επίσης και το OpenGRB (για όσους δουλεύουν και με Linux) αλλά το signal rgb που πρότεινε και ο φίλος kyriakidis είναι ίσως η καλύτερη λύση (με συνεχής υποστήριξη από τους developers του). Αναφορικά με το Armoury Crate όπως το είπες vps. Για κλάματα. Μια παίζει, μια δεν παίζει. Η χειρότερη εφαρμογή που έχω δει σε Asus. Προφανώς ξηλώθηκε (εδώ και χρόνια) μετά από άπειρες ώρες που προσπάθησα να βρω τι φταίει. Άσε που εάν την εγκαταστήσεις θέλει να γίνεις μάγος για να την αφαιρέσεις και &^7F6&F^^&% όλο το σύστημα 😅. Μακριά! Ευχαριστώ για το χρόνο σου !!! Έχεις δίκιο για το Armoury Crate , το έχω στο σύστημα και σκέφτομαι να το βγάλω ... Βρήκα ευτυχώς στην Asus ( προέβλεψε φαίνεται ) αυτό ----->> Armoury_Crate_Uninstall_Tool Ξέρεις κάτι ???
fmarkos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, vps είπε Όσο για την ταχύτητα των fan ακόμα ψάχνομαι . ASUS AI Suite 3 V3.03.28 Install Program for Windows 10/11 64-bit. Δεν έχω βρει καθόλου παίδεμα στις μητρικές τις ASUS. Θέλει λίγο ψάξιμο στην αρχή (όπως και κάθε πράγμα που χρησιμοποιείς πρώτη φορά) αλλά μια χαρά δουλεύουν όλα. Τώρα όσον αφορά τα rgb δεν καταλαβαίνω που παιδεύτηκες. Επιλέγεις το εφέ που θες και μετά επιλέγεις τους χρωματισμούς από το παράθυρο δεξιά. Πόσο πιο απλό να γίνει;
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, fmarkos είπε ASUS AI Suite 3 V3.03.28 Install Program for Windows 10/11 64-bit. Δεν έχω βρει καθόλου παίδεμα στις μητρικές τις ASUS. Θέλει λίγο ψάξιμο στην αρχή (όπως και κάθε πράγμα που χρησιμοποιείς πρώτη φορά) αλλά μια χαρά δουλεύουν όλα. Τώρα όσον αφορά τα rgb δεν καταλαβαίνω που παιδεύτηκες. Επιλέγεις το εφέ που θες και μετά επιλέγεις τους χρωματισμούς από το παράθυρο δεξιά. Πόσο πιο απλό να γίνει; Σωστά τα λες ....βέβαια είδα ότι χρησιμοποιείς το κλασικό και καλό ---->>AI Suite 3 το οποίο και δεν υπάρχει στο σύνδεσμο που μου έστειλες Προφανώς η asus προτείνει το Armoury Crate όσο αναφορά την απλή ρύθμιση ενός fan πίσω στο κουτί μου και της be quiet το έφτιαξα από εκεί Δες όμως κάρτα γραφικών ....πχ πληκτρολόγιο ? κλπ Θα μου πεις πρέπει κάθε asus να τα προβλέπει και να ¨βλέπει ¨ η μητρική όλα τα RGB Αυτό είναι το ερώτημα !!!
fmarkos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, vps είπε Σωστά τα λες ....βέβαια είδα ότι χρησιμοποιείς το κλασικό και καλό ---->>AI Suite 3 το οποίο και δεν υπάρχει στο σύνδεσμο που μου έστειλες Αφού πάρω βαθιές ανάσες για να ηρεμήσω γιατί μου ήρθε ένα πλάγιο εγκεφαλικό, θα σου πω: Η σελίδα είναι η σελίδα υποστήριξης της μητρικής σου. Επιλέγεις το λειτουργικό που χρησιμοποιείς εκεί που λέει Please select OS και σου ανοίγει τους drivers και τα utilities της μητρικής σου. Θα πας στα Software and Utility και θα πατήσεις το κουμπί Show all και 1
JPaxilleas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, vps είπε Ευχαριστώ για το χρόνο σου !!! Έχεις δίκιο για το Armoury Crate , το έχω στο σύστημα και σκέφτομαι να το βγάλω ... Βρήκα ευτυχώς στην Asus ( προέβλεψε φαίνεται ) αυτό ----->> Armoury_Crate_Uninstall_Tool Ξέρεις κάτι ??? Όπως ανέφερα, το πρόγραμμα το αφαίρεσα κανά δυο χρόνια πριν. Με το πρόγραμμα της τότε κάρτας γραφικών (πάλι ASUS) για το RGB και το Armoury Crate μαζί, δεν έπαιζε με τίποτα να μπορώ να ρυθμίσω όλα να παίζουν κανονικά. Δε μπορώ να κρίνω σήμερα την τρέχουσα έκδοση. Αυτό που κρίνω στις παλαιότερες εκδόσεις, ήταν ότι πέρα ότι δε δούλευε όπως θα έπρεπε (σε σύστημα με μητρική ASUS και κάρτα γραφικών ASUS!) ότι το unistall δε δούλευε κανονικά και έπρεπε να κάνεις απίστευτα πράγματα για να καθαρίσεις το σύστημα (υπάρχουν άπειρες σελίδες στο διαδίκτυο για το Armoury Crate και τα προβλήματα που δημιουργεί). Οπότε για να είμαι ειλικρινής, τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη για το εν λόγω πρόγραμμα και όχι για την ίδια την ASUS συνολικά. Αναφορικά με τη διαχείριση των FANS εξακολουθώ και χρησιμοποιώ το ASUS AI Suite 3 για ευκολία (μια χαρά είναι η εφαρμογή), εάν και τις ίδιες ρυθμίσεις κάποιος μπορεί να τις κάνει και από το BIOS.
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, fmarkos είπε Αφού πάρω βαθιές ανάσες για να ηρεμήσω γιατί μου ήρθε ένα πλάγιο εγκεφαλικό, θα σου πω: Η σελίδα είναι η σελίδα υποστήριξης της μητρικής σου. Επιλέγεις το λειτουργικό που χρησιμοποιείς εκεί που λέει Please select OS και σου ανοίγει τους drivers και τα utilities της μητρικής σου. Θα πας στα Software and Utility και θα πατήσεις το κουμπί Show all και Λόγω ηλικίας , στα 56 μου δικαιολογούνται ορισμένα πράγματα ...πράγματι δε το έβλεπα ... Ε τώρα να πάθεις και εγκεφαλικό ...μάλλον η απάντησή σου ήταν ¨ λόγω ηλικίας ¨ 29 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Όπως ανέφερα, το πρόγραμμα το αφαίρεσα κανά δυο χρόνια πριν. Με το πρόγραμμα της τότε κάρτας γραφικών (πάλι ASUS) για το RGB και το Armoury Crate μαζί, δεν έπαιζε με τίποτα να μπορώ να ρυθμίσω όλα να παίζουν κανονικά. Δε μπορώ να κρίνω σήμερα την τρέχουσα έκδοση. Αυτό που κρίνω στις παλαιότερες εκδόσεις, ήταν ότι πέρα ότι δε δούλευε όπως θα έπρεπε (σε σύστημα με μητρική ASUS και κάρτα γραφικών ASUS!) ότι το unistall δε δούλευε κανονικά και έπρεπε να κάνεις απίστευτα πράγματα για να καθαρίσεις το σύστημα (υπάρχουν άπειρες σελίδες στο διαδίκτυο για το Armoury Crate και τα προβλήματα που δημιουργεί). Οπότε για να είμαι ειλικρινής, τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη για το εν λόγω πρόγραμμα και όχι για την ίδια την ASUS συνολικά. Αναφορικά με τη διαχείριση των FANS εξακολουθώ και χρησιμοποιώ το ASUS AI Suite 3 για ευκολία (μια χαρά είναι η εφαρμογή), εάν και τις ίδιες ρυθμίσεις κάποιος μπορεί να τις κάνει και από το BIOS. Πιστεύεις ότι με το ίδιο το unistall του θα έχω προβλήματα ??? Τελικώς να το αφαιρέσω ή θα μπλέξω περισσότερο Τι ήταν αυτό που σε παίδεψε περισσότερο κατά την απεγκατάστασή του ? 1
fmarkos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vps είπε Λόγω ηλικίας , στα 56 μου δικαιολογούνται ορισμένα πράγματα ...πράγματι δε το έβλεπα ... Ε τώρα να πάθεις και εγκεφαλικό ...μάλλον η απάντησή σου ήταν ¨ λόγω ηλικίας ¨ Το πρώτο μου ήρθε στα 44, τα υπόλοιπα έρχονται εύκολα... 😉😉 Αλλα ένταξη ήμουν λίγο υπερβολικός η αλήθεια είναι. Τα πληκτρολόγιο και ποντίκι που αναφέρεις ελέγχονται μέσω πρόγραμματος στο Pc ή είναι από αυτά που τα ρυθμίζεις με τα πλήκτρα ή τα κουμπιά τους; Για να ρυθμίσεις τα rgb των ανεμιστήρων μέσω προγραμμάτων πρέπει να τα συνδέσεις στον contoler της μητρικής. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από fmarkos
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, fmarkos είπε Το πρώτο μου ήρθε στα 44, τα υπόλοιπα έρχονται εύκολα... 😉😉 Αλλα ένταξη ήμουν λίγο υπερβολικός η αλήθεια είναι. Τα πληκτρολόγιο και ποντίκι που αναφέρεις ελέγχονται μέσω πρόγραμματος στο Pc ή είναι από αυτά που τα ρυθμίζεις με τα πλήκτρα ή τα κουμπιά τους; Για να ρυθμίσεις τα rgb των ανεμιστήρων μέσω προγραμμάτων πρέπει να τα συνδέσεις στον contoler της μητρικής. Σωστά το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και οι μνήμες είναι της CORSAIR οπότε χρησιμοποιώ το iCUE Όλα τα άλλα είναι στη μητρική Με την VGA την έχω αφήσει ελεύθερη (ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ) είναι MSI Αν δουλεύει το προγραμματάκι που είπε ο φίλος kyriakidis signal rgb είναι μεγάλη ευκολία να τα ελέγχεις όλα Εσύ χρησιμοποιείς το Armoury Crate ? Σκέφτομαι για απεγκατάσταση η γνωμη σου ?
JPaxilleas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, vps είπε Λόγω ηλικίας , στα 56 μου δικαιολογούνται ορισμένα πράγματα ...πράγματι δε το έβλεπα ... Ε τώρα να πάθεις και εγκεφαλικό ...μάλλον η απάντησή σου ήταν ¨ λόγω ηλικίας ¨ Πιστεύεις ότι με το ίδιο το unistall του θα έχω προβλήματα ??? Τελικώς να το αφαιρέσω ή θα μπλέξω περισσότερο Τι ήταν αυτό που σε παίδεψε περισσότερο κατά την απεγκατάστασή του ? Δε χρειάζεσαι τίποτα από ASUS με εξαίρεση τη σουίτα (ASUS AI Suite 3) και για RGB το signal rgb (και το ICue εάν έχεις κάποιο σχετικό προϊόν - τωρα είδα ότι το έχεις οπότε να σου πω ότι Armoury Crate & ICue μαζί σημαίνει μόνο προβλήματα). Επειδή κρατάω αρχείο για την επίλυση προβλημάτων, είσαι τυχερός και βρήκα μερικά links. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα είναι πάνω κατά αυτά που περιγράφονται εδώ στην Asus. Γενικά δες εδώ (Reddit) για απεγκατάσταση (αλλά και σε πολλά άλλα sites εάν θες να ψάξεις). Το εργαλείο για την απεγκατάσταση του Armoury Crate θα το βρεις εδώ (Armoury Crate Uninstall Tool Version 2.2.3.0) ή στη σελίδα support της μητρικής σου. Τώρα εάν θες να το αφαιρέσεις όλα και να αφήσεις μόνο τη σουίτα (ASUS AI Suite 3) τα βήματα παρακάτω Α. Τρέξε πρώτα το εργαλείο Armoury Crate Uninstall Tool και κάνε ότι σε προτρέψει. Β. Κάνε restart Γ. Μετά όλα τα παρακάτω για να σιγουρευτείς ότι όλα τα services θα εξαφανιστούν. 1. Εκτέλεσε το Command Line (CMD) σαν διαχειριστής 2. Άνοιξε τις υπηρεσίες (Windows + R γράψε services.msc και enter) 3. Ψάξε και βρες όλες τις υπηρεσίες σχετικές με Asus/Aura/Armoury/ROG 4. Γύρνα στο Command Line (CMD) και για κάθε μια υπηρεσία από τις παραπάνω γράψε τη κάτωθι εντολή SC STOP shortservicename SC DELETE shortservicename (όπου shortservicename το όνομα της υπηρεσίας που βρήκες παραπάνω) Για παράδειγμα για την υπηρεσία AsusCertService γράφεις: SC Delete AsusCertService 5. Τρέξε την παραπάνω εντολή για κάθε για κάθε μια υπηρεσία που σχετίζεται με Aura / Asus / Armoury Δε πειράζεις αυτά τα services (που σχετίζονται με το Asus AI Suite 3) όπως φαίνονται στη φωτογραφία: 6. Αφού κάνεις τα παραπάνω τότε εκτέλεσε το εργαλείο για την απεγκατάσταση του Armoury Crate ξανά και το uninstall για ότι υπόλοιπο σχετίζεται με ASUS (με εξαίρεση είπαμε το ASUS AI Suite 3). Εάν δεν είσαι σίγουρος για όλα τα παραπάνω, τότε τρέξε απλά το εργαλείο Armoury Crate Uninstall Tool και να ελπίζεις ότι αφαιρεί ότι χρειάζεται.
vps Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Δε χρειάζεσαι τίποτα από ASUS με εξαίρεση τη σουίτα (ASUS AI Suite 3) και για RGB το signal rgb (και το ICue εάν έχεις κάποιο σχετικό προϊόν - τωρα είδα ότι το έχεις οπότε να σου πω ότι Armoury Crate & ICue μαζί σημαίνει μόνο προβλήματα). Επειδή κρατάω αρχείο για την επίλυση προβλημάτων, είσαι τυχερός και βρήκα μερικά links. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα είναι πάνω κατά αυτά που περιγράφονται εδώ στην Asus. Γενικά δες εδώ (Reddit) για απεγκατάσταση (αλλά και σε πολλά άλλα sites εάν θες να ψάξεις). Το εργαλείο για την απεγκατάσταση του Armoury Crate θα το βρεις εδώ (Armoury Crate Uninstall Tool Version 2.2.3.0) ή στη σελίδα support της μητρικής σου. Τώρα εάν θες να το αφαιρέσεις όλα και να αφήσεις μόνο τη σουίτα (ASUS AI Suite 3) τα βήματα παρακάτω Α. Τρέξε πρώτα το εργαλείο Armoury Crate Uninstall Tool και κάνε ότι σε προτρέψει. Β. Κάνε restart Γ. Μετά όλα τα παρακάτω για να σιγουρευτείς ότι όλα τα services θα εξαφανιστούν. 1. Εκτέλεσε το Command Line (CMD) σαν διαχειριστής 2. Άνοιξε τις υπηρεσίες (Windows + R γράψε services.msc και enter) 3. Ψάξε και βρες όλες τις υπηρεσίες σχετικές με Asus/Aura/Armoury/ROG 4. Γύρνα στο Command Line (CMD) και για κάθε μια υπηρεσία από τις παραπάνω γράψε τη κάτωθι εντολή SC STOP shortservicename SC DELETE shortservicename (όπου shortservicename το όνομα της υπηρεσίας που βρήκες παραπάνω) Για παράδειγμα για την υπηρεσία AsusCertService γράφεις: SC Delete AsusCertService 5. Τρέξε την παραπάνω εντολή για κάθε για κάθε μια υπηρεσία που σχετίζεται με Aura / Asus / Armoury Δε πειράζεις αυτά τα services (που σχετίζονται με το Asus AI Suite 3) όπως φαίνονται στη φωτογραφία: 6. Αφού κάνεις τα παραπάνω τότε εκτέλεσε το εργαλείο για την απεγκατάσταση του Armoury Crate ξανά και το uninstall για ότι υπόλοιπο σχετίζεται με ASUS (με εξαίρεση είπαμε το ASUS AI Suite 3). Εάν δεν είσαι σίγουρος για όλα τα παραπάνω, τότε τρέξε απλά το εργαλείο Armoury Crate Uninstall Tool και να ελπίζεις ότι αφαιρεί ότι χρειάζεται. Είσαι και ο πρώτος ...ευχαριστώ Υ.Γ Βάζω μόνο ASUS AI Suite 3 και το signal rgb , χρειάζεται να αφήσω το ICue ή μπορεί να βλέπει πληκτρολόγιο και ποντίκι και το signal rgb
fmarkos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, vps είπε Σωστά το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και οι μνήμες είναι της CORSAIR οπότε χρησιμοποιώ το iCUE Όλα τα άλλα είναι στη μητρική Με την VGA την έχω αφήσει ελεύθερη (ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ) είναι MSI Αν δουλεύει το προγραμματάκι που είπε ο φίλος kyriakidis signal rgb είναι μεγάλη ευκολία να τα ελέγχεις όλα Εσύ χρησιμοποιείς το Armoury Crate ? Σκέφτομαι για απεγκατάσταση η γνωμη σου ? Εγώ χρησιμοποιώ το armoury αλλά δεν ξέρω έχω τίποτα άλλο πέρα από rgb στο κουτί που είναι συνδεδεμένοι στην μητρική (υδροψυξη και ανεμιστήρες) και συνέχεια κλειστοί,οπότε την δουλεία μου την κάνω μια χαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα