Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω δυνατό pc χωρίς κάρτα γραφικών και σκέφτομαι να βάλω Ryzen 7 7800x3d  . Τον καιρό αυτό δεν ενδιαφέρομαι να παίξω κάποιο παιχνίδι, αλλά μελλοντικά μπορεί . Αξίζει τα λεφτά της η cpu για build χωρίς GPU?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, fifini said:

Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω δυνατό pc χωρίς κάρτα γραφικών και σκέφτομαι να βάλω Ryzen 7 7800x3d  . Τον καιρό αυτό δεν ενδιαφέρομαι να παίξω κάποιο παιχνίδι, αλλά μελλοντικά μπορεί . Αξίζει τα λεφτά της η cpu για build χωρίς GPU?

Οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών των am5 είναι πολύ αδύναμες, χειρότερες από τις 770 των Intel.

Οκ για browsing και γενικές εργασίες δλδη.

Ο 7800x3d πέρα από εξαιρετικός για gaming είναι κακή αγορά για διαφορετική χρήση.

Ενας 7700x θα ήταν φθηνότερος και λίγο καλύτερος σε οτιδήποτε άλλο.

Ένας 7900x με περίπου τα ίδια χρήματα θα ήταν 50% ταχύτερος σε οτιδήποτε multi threaded.

Και εάν δεν έχεις σκοπό να διαθέσεις ~1000+ ευρώ σε κάρτα(πρακτικά 4090/4080/7900xtx) δεν σου φανεί διαφορά ούτε και σε παιχνίδια με έξτρα κάρτα.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του Intel Core i5- 10600 3.30GHz (Intel UHD Graphics 630) μπορώ να παίξω πολύ άνετα στο φουλ ελαφριά παιχνίδια όπως το Don't starve (https://store.steampowered.com/app/219740/Dont_Starve/). Γενικά με τους Intel ήμουν πάντα ευχαριστημένος σε γραφικά. Από AMD δεν έχω άποψη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Λύση
Δημοσ.
Στις 9/12/2023 στις 8:45 ΜΜ, fifini είπε

Ryzen 5 5600G - B450 ή B550 μητρική - 2x8 16GB ή 2x16GB 3200 MHz RAM - 500GB SSD - Τροφοδοτικό τουλάχιστον 500w-550w 80 Plus - PC Case  μπορεί να παίξει άνετα παιχνίδια όχι με τρέλα γραφικα χωρίς gpu (αργότερα Rx 6600 - RTX 3060)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...