atypicalcoder Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Πέραν της Αμερικής, χρησιμοποιεί κανείς iMessage? εγώ δεν έχω δει ποτέ στον δρόμο να χρησιμοποιούν αυτό το πράγμα. Όλο WhatsApp και FB app για calls βλέπω. Άντε και λίγοι με Viber/Discord. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreashellas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Apple για προϊόντα του παρελθόντος σε τιμές του μέλλοντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Πέραν της Αμερικής, χρησιμοποιεί κανείς iMessage? εγώ δεν έχω δει ποτέ στον δρόμο να χρησιμοποιούν αυτό το πράγμα. Όλο WhatsApp και FB app για calls βλέπω. Άντε και λίγοι με Viber/Discord. Όλοι μας imessage χρησιμοποιούμε όσοι έχουμε iphone. Εντοπίζει ποιοι έχουν iphone και το γυρίζει αυτόματα σε imessage. Η λογική της apple για όσους γκρινιάζουν για τις τιμές είναι οτι αλλάζεις συσκευή ανά 3/4 ετία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Και όλα αυτά για ένα iMessage και το αν έχεις μπλε ή πράσινο φόντο; Αυτά σπουδάζουν οι πολιτικοί στις στοές που γαλουχούνται και γνωρίζουν πως να φέρονται στον κόσμο σαν να είναι το μαντρί τους. Πως να τους φανατίζουν με ομάδες, με θρησκείες, με κομματικό οπαδιλίκι κτλ. Πραγματικά απογοητεύομαι με την ανθρωπότητα και τις προτεραιότητές της. Υ.Γ. Έχει και τα καλά του να είσαι οικονομική πλέμπα και να σε νοιάζει κάτι φτηνό και λειτουργικό και όχι οι μπλε ή πράσινες π****ες. Xiaom-άρα και ξερό ψωμί ρε Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από Diavolos666 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JkayR Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, georgiosmix είπε Εντελώς φιλικά θα στο πω και στα πλαίσια της πλάκας και μόνο. Η μόνη διαφορά που υπάρχει σε Apple και Android είναι ότι η πρώτη πουλάει τα δεδομένα σου πιο ακριβά σε τρίτους . Στο λέει χρήστης 2 mac και ενός iphone.. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε καμία εταιρία στα σοβαρά φίλε μου.. Το ότι έχεις 2 Mac και 1 iPhone είναι δείγμα ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς? Χωρίς να μπορώ να διαφωνήσω με τέτοιο επίπεδο εμπειρίας, μπορείς να μου δώσεις μερικές πηγές για το που, πόσο και με τι διαφορά σε σχέση με το android πουλάει τα δεδομένα σου η Apple? Και μιας και είμαστε στο θέμα, μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το android ή δεν έχεις android? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redcom7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Κόμπλεξ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Πέραν της Αμερικής, χρησιμοποιεί κανείς iMessage? εγώ δεν έχω δει ποτέ στον δρόμο να χρησιμοποιούν αυτό το πράγμα. Όλο WhatsApp και FB app για calls βλέπω. Άντε και λίγοι με Viber/Discord. Εγω παλι εκτος απο Viber δεν εχω δει ποτε κανενα απο τα υπολοιπα που λες. Ισως παιζει ρολο σε ποιο σημειο της Ελλαδας είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 δε καταλαβαινω γιατι σκοτιζονται οι μη ios χρηστες με την εφαρμογη της apple. τοσες υπαρχουν εκει εξω, και η κουτση μαρια εχει viber πχ. αν δε μπορει καποιος με iphone να τους στειλει απο imessage ας κατεβασει καποια απο αυτες. εγω αυτο τους λεω και δεν ασχολουμαι αλλο. προβλημα τους, που λυνεται πανευκολα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Πέραν της Αμερικής, χρησιμοποιεί κανείς iMessage? εγώ δεν έχω δει ποτέ στον δρόμο να χρησιμοποιούν αυτό το πράγμα. Όλο WhatsApp και FB app για calls βλέπω. Άντε και λίγοι με Viber/Discord. Τι εννοεις στο δρομο? το default messaging app ειναι χλωμο να μην το χρησιμοποιουν οσοι εχουν iphone, εχω imessage, discord και αναγκαστικά χρησιμοποιω και viber. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Goulam Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, AtiX είπε Ξέρω πως πλέον ξεχνάμε εσκεμμένα ποιος είναι το μονοπώλιο και επιτιθόμαστε στον δεύτερο… μάλιστα προτιμάμε να υποστηρίξουμε την Google που πήρε, για άλλη μια φορά, ένα ανοικτό πρωτόκολλο του πέταξε μια κρυπτογράφηση και το πλάσαρε μέσω του λειτουργικού της ως κάτι universal που θα πρέπει και οι άλλοι να το ακολουθήσουν… πάρτε τώρα το 100% μονοπώλιο στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από την Google στο Android αφού το μόνο που σας απασχολούσε είναι τι θα κάνει η Apple… Πραγματικά μόνο εγώ το βλέπω ότι το ανοικτό και ελεύθερο για τον χρήστη Android έχει γίνει χειρότερο με τις μόνες εφαρμογές που επιβιώνουν να είναι τις Google??? Δεν ξεχνάμε ποιος έχει το μονοπώλιο, όπως επίσης καλό είναι και να μην ξεχνάμε και ποιος χρησιμοποιεί αυτή την ισχυρή θέση του για να αποκλείει ανταγωνιστές από την αγορά. Η Google μπορεί να βάζει πλέον το messaging apps της στα κινητά android, όμως η Apple δεν κάνει απλά αυτό αλλά και κάτι πολύ χειρότερο. Αποκλείει όλα τα android από αυτό το σύστημα. Οπότε γι'αυτό δεν καταλαβαίνω καθόλου το επιχείρημά σου. Συνέχεια φέρνεις την Google σαν παράδειγμα κατάχρησης για κάτι που κάνει η Apple εδώ και πολύ περισσότερο καιρό και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό καθώς αποκλείει τελείως τους ανταγωνιστές με αυτό το σύστημα. H google τουλάχιστον δεν το κάνει αυτό. Προσωπικά δεν παίρνω κανενός το μέρος (γιατί σίγουρα οι multibillion dollar εταιρείες δεν είναι με το δικό μου), όμως τουλάχιστον η Google δεν χρησιμοποιεί τόσο ύπουλα και υποχθόνια μέσα για να με τραβήξει στο android όσο χρησιμοποιεί η Apple για να με τραβήξει στο να αγοράσω iphone. Και επίσης το ποιος έχει μονωπόλιο ή θέση ισχύος είναι κάτι που αλλάζει από χώρα σε χώρα και από έρευνα σε έρευνα. πχ στη δική μας χώρα έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό android όμως σε άλλες χώρες όπως Αμερική, Ιαπωνία , Αγγλία, κτλ. το iphone είναι αν όχι πιο δημοφιλές, τουλάχιστον σε ίση χρήση με android. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από Goulam 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Καλά έκανε η Apple! Θέλετε iMessage/Facetime αγοράστε Apple device. Δε γουστάρετε για τον Α, Β λόγο την πολιτική της, καθίστε στο Android, δε σας υποχρεώνει κανένας με το ζόρι! Ελεύθερη αγορά έχουμε, επιλογές πολλές! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Goulam είπε Συνέχεια φέρνεις την Google σαν παράδειγμα κατάχρησης για κάτι που κάνει η Apple εδώ και πολύ περισσότερο καιρό και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό καθώς αποκλείει τελείως τους ανταγωνιστές με αυτό το σύστημα. H google τουλάχιστον δεν το κάνει αυτό. Θα μείνω μόνο σε αυτό μιας και εδώ και τρία χρόνια πραγματικά μου έχουν λείψει πάρα, μα πάρα, πολλές εφαρμογές λόγω αυτής της τακτικής… το ότι μερικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την κλειστή αρχιτεκτονική ενός λειτουργικού με την μονοπωλιακή τακτική σε μια πλατφόρμα με ξεπερνάει… δεν πειράζει μείνετε με την υποστήριξη του rcs στο android μόνο μέσω της εφαρμογής της google και των servers της… για τέτοια ελευθερία και τόσες επιλογές μιλάμε… 10 ώρες πριν, immortalx είπε Την επομενη φορα θα σε ρωτησω μηπως δεν εκανα "αρκετα" σκληρη κριτικη στη Google και στη Microsoft. Κατσε να θυμηθω ποτε ηταν η τελευταια φορα που εκανες εσυ σκληρη κριτικη στην Apple. Oh wait... ποτέ 😂 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Goulam Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε Καλά έκανε η Apple! Θέλετε iMessage/Facetime αγοράστε Apple device. Δε γουστάρετε για τον Α, Β λόγο την πολιτική της, καθίστε στο Android, δε σας υποχρεώνει κανένας με το ζόρι! Ελεύθερη αγορά έχουμε, επιλογές πολλές! Και έλεγα και εγώ πότε κάποιος θα ξαναπεί αυτή τη δικαιολογία. Πότε θα καταλάβεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στην άγρια δύση και μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει. Αν αύριο δηλαδή έρθει η Coca Cola και πει σε όλους τους περιπτεράδες ότι δεν σας ξαναδίνω κανένα από τα αναψυκτικά μου όσο υπάρχει Pepsi μέσα στο κατάστημά σας, η απάντησή σου θα είναι μαγκιά της και καλά κάνει επειδή έχουμε ελεύθερη αγορά; Ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα επειδή καταχράζεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για να εξοντώσει τον ανταγωνισμό; Φαντάσου πως θα ήταν ο κόσμος αν αυτοί με δύναμη και μεγάλο μερίδιο στην αγορά μπορούσαν να διώξουν τον ανταγωνισμό τους με τέτοια αντιανταγωνιστικά μέτρα. Ίσως να μην υπήρχε καν Apple αυτή τη στιγμή. 2 ώρες πριν, AtiX είπε Θα μείνω μόνο σε αυτό μιας και εδώ και τρία χρόνια πραγματικά μου έχουν λείψει πάρα, μα πάρα, πολλές εφαρμογές λόγω αυτής της τακτικής… το ότι μερικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την κλειστή αρχιτεκτονική ενός λειτουργικού με την μονοπωλιακή τακτική σε μια πλατφόρμα με ξεπερνάει… δεν πειράζει μείνετε με την υποστήριξη του rcs στο android μόνο μέσω της εφαρμογής της google και των servers της… για τέτοια ελευθερία και τόσες επιλογές μιλάμε… Αρχικά διαφωνώ με την πρώτη πρόταση. Θα βρεις πολλές περισσότερες google alternative εφαρμογές να χρησιμοποιούνται στα android κινητά παρά apple-alternative στα iphone. H Apple είναι αυτή κυρίως που κρατάει σφικτά τους πελάτες της με την αντιανταγωνιστική στάση της και τις κλειστές αρχιτεκτονικές που λες και εσύ. Και φυσικά όπως σου ξαναείπα μου κάνει εντύπωση που κρατάς την google σε άνισα high standard έναντι της Apple που λες ότι δεν πειράζει που έχει και αντιανταγωνιστική στάση και ας είναι και τελείως κλειστό το οικοσύστημά της. Στην κυριολεξία κανείς δεν αντιλέγει ότι και η Google έχει εμπλακεί σε αντιανταγωνιστικές τακτικές. Είναι ένα από τα παραδείγματα που σου φέρνουμε ξανά και ξανά. Αυτό που όπως ανέφερα όμως δεν καταλαβαίνω είναι ότι την λες στην Google για κάτι που κάνει και η Apple σε χειρότερο βαθμό: Η Google έχει αντιανταγωνιστικές τακτικές, ενώ η Apple έχει τόσο αντιανταγωνιστικές τακτικές που αποκλείει την προσβαση στην υπηρεσία της στο υπόλοιπο μισό του πλυθησμού της γης που έχει android. Τα πάντα περνάνε από servers της Google, το ίδιο ακριβώς κάνει και Apple με τις υπηρεσίες της. Η google καταγράφει και χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών, το ίδιο και η Apple. Η google μπορεί μεν να εμπλέκεται σε αντιανταγωνιστικές τακτικές και να τραβάει άτομα στις εφαρμογές της μέσω αυτών, όμως η Apple στη κυριολεξία τους υποδουλώνει στα δικά της. Και το ξέρει μάλιστα πολύ καλά και το κάνει και ενσυνείδητα. Γιατί νομίζεις ότι δεν έχει βγάλει εφαρμογή iMessage για android; Επειδή ξέρει πολύ καλά ότι με το να την έχει μόνο στα iphone θα υποχρεώσει άτομα να αγοράσουν τα κινητά της μέσω κοινωνικής πίεσης που ανέφερα και σε προηγούμενη απάντηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, Goulam είπε Και έλεγα και εγώ πότε κάποιος θα ξαναπεί αυτή τη δικαιολογία. Πότε θα καταλάβεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στην άγρια δύση και μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει. Αν αύριο δηλαδή έρθει η Coca Cola και πει σε όλους τους περιπτεράδες ότι δεν σας ξαναδίνω κανένα από τα αναψυκτικά μου όσο υπάρχει Pepsi μέσα στο κατάστημά σας, η απάντησή σου θα είναι μαγκιά της και καλά κάνει επειδή έχουμε ελεύθερη αγορά; Ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα επειδή καταχράζεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για να εξοντώσει τον ανταγωνισμό; Φαντάσου πως θα ήταν ο κόσμος αν αυτοί με δύναμη και μεγάλο μερίδιο στην αγορά μπορούσαν να διώξουν τον ανταγωνισμό τους με τέτοια αντιανταγωνιστικά μέτρα. Ίσως να μην υπήρχε καν Apple αυτή τη στιγμή. Αρχικά διαφωνώ με την πρώτη πρόταση. Θα βρεις πολλές περισσότερες google alternative εφαρμογές να χρησιμοποιούνται στα android κινητά παρά apple-alternative στα iphone. H Apple είναι αυτή κυρίως που κρατάει σφικτά τους πελάτες της με την αντιανταγωνιστική στάση της και τις κλειστές αρχιτεκτονικές που λες και εσύ. Και φυσικά όπως σου ξαναείπα μου κάνει εντύπωση που κρατάς την google σε άνισα high standard έναντι της Apple που λες ότι δεν πειράζει που έχει και αντιανταγωνιστική στάση και ας είναι και τελείως κλειστό το οικοσύστημά της. Στην κυριολεξία κανείς δεν αντιλέγει ότι και η Google έχει εμπλακεί σε αντιανταγωνιστικές τακτικές. Είναι ένα από τα παραδείγματα που σου φέρνουμε ξανά και ξανά. Αυτό που όπως ανέφερα όμως δεν καταλαβαίνω είναι ότι την λες στην Google για κάτι που κάνει και η Apple σε χειρότερο βαθμό: Η Google έχει αντιανταγωνιστικές τακτικές, ενώ η Apple έχει τόσο αντιανταγωνιστικές τακτικές που αποκλείει την προσβαση στην υπηρεσία της στο υπόλοιπο μισό του πλυθησμού της γης που έχει android. Τα πάντα περνάνε από servers της Google, το ίδιο ακριβώς κάνει και Apple με τις υπηρεσίες της. Η google καταγράφει και χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών, το ίδιο και η Apple. Η google μπορεί μεν να εμπλέκεται σε αντιανταγωνιστικές τακτικές και να τραβάει άτομα στις εφαρμογές της μέσω αυτών, όμως η Apple στη κυριολεξία τους υποδουλώνει στα δικά της. Και το ξέρει μάλιστα πολύ καλά και το κάνει και ενσυνείδητα. Γιατί νομίζεις ότι δεν έχει βγάλει εφαρμογή iMessage για android; Επειδή ξέρει πολύ καλά ότι με το να την έχει μόνο στα iphone θα υποχρεώσει άτομα να αγοράσουν τα κινητά της μέσω κοινωνικής πίεσης που ανέφερα και σε προηγούμενη απάντηση. Το παράδειγμα σου είναι κάπως άστοχο . Η Apple έχει φτιάξει ένα proprietary application και φυσικά το διανέμει μόνο στους πελάτες της. Δεν αποτελεί καν συνδρομητικό και δεν πωλείται αλλά και να ήταν είναι δικαίωμα της που θα το διαθέσει. Και θέλετε να δώσετε δίκιο σε έναν τύπο που πάει να πλουτίσει με ξένο SW. Ξεχνάτε επίσης ότι η Apple δεν πουλάει τόσο πολύ services όπως η Google. Εξαίρεση ίσως το Apple TV & Music που δεν νομίζω να αγοράζουν πολλοί που δεν έχουν έστω και 1 Apple συσκευή. Λογικό είναι να θέλει να κάνει την διαφορά με iMessage, FaceTime κ.ο.κ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει χαμός με το iMessage την στιγμή που στην Ευρώπη έχει λίγους χρήστες. Υπάρχουν μια χαρά εφαρμογές να διαλέξεις που είναι cross platform. Προφανώς όλοι αυτοί οι κολοσσοί χρησιμοποιούν οριακά νόμιμες τακτικές για να γιγαντώσουν τα κέρδη τους. Θεωρώ ότι η Apple είναι σχετικά πιο διαφανής από την Google. Ξέρεις ότι πληρώνεις ακριβά και προσπαθεί να σε μαντρώσει, ενώ σε κάποιες πατάτες τύπου antenna gate είχε ξεφτίλα συμπεριφορά. Η Google πάλι σε μαντρώνει σε υπηρεσίες , δεν καίγεται να αγοράσεις Pixel συσκευές. Πέταγε το μπαλάκι στους κατασκευαστές με κατά πλειοψηφία συσκευές της πλάκας και κονομάνε από services και διαφημίσεις που ουσιαστικά στις επιβάλει. Εν έτη 2023 πιο εύκολο είναι να πεις δεν χρησιμοποιώ ξανά Apple από σταματάω τα gmail, YouTube , Google Search, Android TV κ.ο.κ. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Αυτό το κόμπλεξ του Android και των υποστηρικτών του, από τη μία να βρίζουν την Apple αλλά συγχρόνως να κάνουν τα πάντα για να γίνουν Apple αδυνατώ να το καταλάβω… Κατάντια… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα