livornian7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 καλησπερα εβαλα κλιματιστικο στο δωματιο μου και παρατηρω οτι κατα την διαρκεια της λειτουργειας οταν σταματα/ξεκινα η εξωτερικη μοναδα καθε φορα μαυριζει η οθονη του υπολογιστη μου στιγμιαια και επανερχεται...τι ψαχνω/κοιταω??
fmarkos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, livornian7 είπε καλησπερα εβαλα κλιματιστικο στο δωματιο μου και παρατηρω οτι κατα την διαρκεια της λειτουργειας οταν σταματα/ξεκινα η εξωτερικη μοναδα καθε φορα μαυριζει η οθονη του υπολογιστη μου στιγμιαια και επανερχεται...τι ψαχνω/κοιταω?? Αυτό είναι επειδή τραβάει μεγάλο φορτίο το κλιματιστικό για να ξεκινήσει, θα ήταν καλό για την προστασία του υπολογιστή να βάλεις ένα ups. Εναλλακτικά μπορείς να έχεις κλειστό το pc όταν ανοίγεις το κλιματιστικό, σε κάθε περίπτωση πάντως ένα ups μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά κακά. 2 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Ας ξεκινήσουμε απο τα απλα, τα κλιματιστικα δεν μπαινουν στις ιδιες παροχες με τις πριζες ή τον φωτισμο, ποσο μαλιστα αν οι γραμμες σου ειναι με εναμισαρια καλωδια Θελουν χωριστη παροχη απο τον πίνακα 3
fmarkos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Έτσι είναι αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών στην Ελλάδα είναι κατασκευής πριν το 1990, που το κλιματιστικό ήταν είδος πολυτελείας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλεψη και αναμονές για κλιματιστικά. Κανένας ή ελάχιστοι μπαίνουν στην διαδικασία να τραβήξουν γραμμή από τον πίνακα. Ελάχιστοι θέλουν κανάλια ή καλώδιο να τρέχει μέσα στο σπίτι κι ακόμα λιγότεροι μπαίνουν σε διαδικασία σκαψίματος. 2
nickol-us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 52 λεπτά πριν, livornian7 είπε καλησπερα εβαλα κλιματιστικο στο δωματιο μου και παρατηρω οτι κατα την διαρκεια της λειτουργειας οταν σταματα/ξεκινα η εξωτερικη μοναδα καθε φορα μαυριζει η οθονη του υπολογιστη μου στιγμιαια και επανερχεται...τι ψαχνω/κοιταω?? Είναι παλιάς τεχνολογίας κλιματιστικό(οχι inverter); Το μεγάλο ρεύμα που τραβάει κατά την εκκίνηση πιθανώς δημιουργεί το πρόβλημα. Είτε βρίσκεις πρίζα για την οθόνη - υπολογιστή που δεν είναι στην ίδια ασφάλεια με το κλιματιστικό, είτε τραβάς ξεχωριστή γραμμή για το κλιματιστικό. Ενδεχομένως και κάποιος σταθεροποιητής - ups να σου κάνει δουλειά
livornian7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είναι παλιάς τεχνολογίας κλιματιστικό(οχι inverter); Το μεγάλο ρεύμα που τραβάει κατά την εκκίνηση πιθανώς δημιουργεί το πρόβλημα. Είτε βρίσκεις πρίζα για την οθόνη - υπολογιστή που δεν είναι στην ίδια ασφάλεια με το κλιματιστικό, είτε τραβάς ξεχωριστή γραμμή για το κλιματιστικό. Ενδεχομένως και κάποιος σταθεροποιητής - ups να σου κάνει δουλειά ναι ειναι 10αετιας οχι ινβερτερ
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, livornian7 είπε ναι ειναι 10αετιας οχι ινβερτερ Που το βρήκες αυτο, πετατο και μεχρι τοτε τραβα μια μπαλαντέζα και σύνδεσε τον υπολογιστή σε αλλη πρίζα κάποιου άλλου δωματίου
Petros Electron Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, livornian7 είπε ναι ειναι 10αετιας οχι ινβερτερ Αν ειναι κάλο μηχάνημα εννοείται οτι δεν το πετάς, για κανένα inverter στο λεω εγω κάτοχος ενός mitsubishi "excellent" εξολοκλήρου made in japan 25ετιας. Δεν έχει κοιταχτεί το φρεον του τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρονιά και δουλεύει άψογα. Δεν θα το άλλαζα για ενα φθηνό και ας ειναι και inverter.. Ακομα και οι ψυκτικοι που ερχονται για καθαρισμο αυτο μου λενε.. Για το πρόβλημα που εχεις πρεπει να τραβήξεις παροχή απο άλλου, εγω έχω περάσει 2,5αρι καλώδιο με ασφάλεια απο τον πινάκα για να ειναι μονο του, αλλιώς βάλε ένα UPS στο PC με AVR. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα