ekrepali Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 7 hours ago, Evangelos1990 said: Πότε δεν εχω χρησιμοποιείσει αυτό το site,δεν παίζω καν παιχνίδια στο ταμπλετ,ούτε δίνω στοιχεία κάρτας για αγορές πάρα μόνο σε έμπιστες επιχειρήσεις,όλο αυτό είναι πρωτοφανές για εμένα.Δεν έχω internet banking,δεν ξέρω αν με συμφέρει να κάνω. Πέρα από paypal που είναι ασφαλές περιβάλλον... είχες αποθηκεύσει τη κάρτα σου σε κάποιο site ώστε να μη τη καταχωρείς κάθε φορά που θες να κάνεις αγορά; Έχω δει αυτή τη πατέντα σε site όπως Cosmote, Skroutz, Αliexpress κλπ... και ποτε δεν επιλέγω το πεδίο αποθηκευσης κάρτας; Ή μήπως είχες αποθηκεύσει τη κάρτα στο Google Pay;
korakios Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Engimek είπε Υπόψιν ότι το 2fa σε κάρτες (δηλαδή το 3d secure ουσιαστικά) εφαρμόζεται επιλεκτικά σε πολλές περιπτώσεις. Δηλαδή πρέπει ο έμπορος που εκτελεί τη συναλλαγή να ζητήσει να εφαρμοστεί αυτό θα έγραφα , πρακτικά άχρηστο το 2fa , θα έπρεπε σε όλες τις συναλλαγές να εφαρμόζεται 15 ώρες πριν, korakios είπε πάντως σε άλλη τράπεζα συστυχώς δε θυμάμαι ποια και το νήμα (ίσως κάποιος δώσει λινκ) , συνέχισε η χρέωση με καινούρια κάρτα , οπότε το νου σου βρήκα ένα https://www.insomnia.gr/forums/topic/803915-συνεχής-υποκλοπή-στοιχείων-τραπεζικής-κάρτας/ είμια σίγουρος οτι δεν ήταν αυτό όμως, έχει αναφερθεί και άλλη φορά που αλλάξανε κάρτα και συνεχιζόταν οι ύποπτες χρεώσεις edit και εκεί https://www.insomnia.gr/forums/topic/803257-eurobank-security-risk-με-ακυρωμένη-κάρτα/ Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2023 από korakios 1 1
Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πέρα από paypal που είναι ασφαλές περιβάλλον... είχες αποθηκεύσει τη κάρτα σου σε κάποιο site ώστε να μη τη καταχωρείς κάθε φορά που θες να κάνεις αγορά; Έχω δει αυτή τη πατέντα σε site όπως Cosmote, Skroutz, Αliexpress κλπ... και ποτε δεν επιλέγω το πεδίο αποθηκευσης κάρτας; Ή μήπως είχες αποθηκεύσει τη κάρτα στο Google Pay; Πρέπει να την έχω αποθηκεύσει στο Skroutz,και στην ιστοσελιδα delivery που ανέφερα σε προηγούμενο post... Θεωρούσα αυτές τις σελίδες έμπιστες,και η αλήθεια είναι ότι τις χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς πρόβλημα,οπότε είχα εφησυχαστει...
papoys1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε Πότε δεν εχω χρησιμοποιείσει αυτό το site,δεν παίζω καν παιχνίδια στο ταμπλετ,ούτε δίνω στοιχεία κάρτας για αγορές πάρα μόνο σε έμπιστες επιχειρήσεις,όλο αυτό είναι πρωτοφανές για εμένα.Δεν έχω internet banking,δεν ξέρω αν με συμφέρει να κάνω. Και εγώ δεν είχα αρνιόμουν να κάνω αλλα τελικά υπέκυψα στην τεχνολογία αποδεχόμενες τις διευκολύνσεις της και έκανα μάλιστα σε δύο τράπεζες . Δεν είναι ανάγκη να πας μπορείς να το κάνεις από το σπίτι σου στο υπολογιστή με το κινητό δίπλα. Είναι πανεύκολο και πίστεψέ με πολύ καλό. Σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Ποτέ όμως δεν αποθηκεύω κωδικούς πάντα τους γράφω από την αρχή. Α αυτό που δεν πρόκειται να κάνω ποτέ συναλλαγές με κινητό. Εκεί επειδή δεν τόχω φοβάμαι μην πατήσω κατά λάθος τίποτε ύποπτο και την πατήσω. Από το σπίτι και τον σταθερό υπολογιστή κάνω τα πάντα.
StamTheMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε Ναι,έχω παραγγείλει πολλές φορές από εκει.Εχει αναφερθεί τίποτα για την συγκεκριμένη εταιρεία; Ναι.
Green Dragon Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Εμένα μου ήρθε χρέωση από το total adblock που χρησιμοποίησα δοκιμαστικά για ένα μήνα, επειδή είχαν προσφορά 1.90e / μήνα (υποτίθεται). Στη συνέχεια μου τράβηξαν 9.90 για τον επόμενο μήνα, αφού έγινε αυτόματη ανανέωση. Φυσικά ακύρωσα αμέσως την κάρτα και ζήτησα από την τράπεζα να κάνει αμφισβήτηση της συναλλαγής και επιστροφή των χρημάτων. Μου τα επέστρεψαν τα χρήματα, αλλά θέλει πολύ προσοχή όλο αυτό με τις διαδικτυακές συναλλαγές και συνδρομές. Ότι είπαν τα παιδιά πιο πάνω για προστασία.
makis269 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Στις 9/12/2023 στις 3:32 ΠΜ, Evangelos1990 είπε ποσά των 20 και 15 ευρώ αν είχες σύνολο 35 ευρώ στον λογαριασμό σου είναι λογικό , αν έχεις παραπάνω ,αδυνατώ να πιστέψω ότι σούπερ χακεράδες μπήκαν σε εσένα για μόνο 35 ευρώ.
Evangelos1990 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, makis269 είπε αν είχες σύνολο 35 ευρώ στον λογαριασμό σου είναι λογικό , αν έχεις παραπάνω ,αδυνατώ να πιστέψω ότι σούπερ χακεράδες μπήκαν σε εσένα για μόνο 35 ευρώ. Έχω παραπάνω,αλλά μόνο αυτά πήραν. Σύμφωνα με τα λινκ που διάβασα παραπάνω,και σε αυτές τις περιπτώσεις μικροποσα πήραν (που απο οτι μου ειπαν απο την Εθνική,πρέπει να περάσουν μέρες για να γινει αμφισβήτηση και να επιστραφουν). Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από Evangelos1990
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Evangelos1990 είπε Έχω παραπάνω,αλλά μόνο αυτά πήραν. Σύμφωνα με τα λινκ που διάβασα παραπάνω,και σε αυτές τις περιπτώσεις μικροποσα πήραν (που απο οτι μου ειπαν απο την Εθνική,πρέπει να περάσουν μέρες για να γινει αμφισβήτηση και να επιστραφουν). Καποια ξεχασμένη συνδρομη ειναι ψαξου 1
makis269 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Evangelos1990 είπε Έχω παραπάνω,αλλά μόνο αυτά πήραν. Σύμφωνα με τα λινκ που διάβασα παραπάνω,και σε αυτές τις περιπτώσεις μικροποσα πήραν (που απο οτι μου ειπαν απο την Εθνική,πρέπει να περάσουν μέρες για να γινει αμφισβήτηση και να επιστραφουν). δεν ρισκάρει κανένας μέγας χάκερ την φυλακή για 35 ευρώ. κάπου έχεις πατήσει για συνδρομή ή κάτι άλλο που δεν θυμάσαι τώρα . για να κάνεις κάτι τέτοιο που αναφέρεις θέλει γνώσεις αλλά και εξοπλισμό που δεν αξίζουν τον κόπο και το ρίσκο τα μικροποσά για αυτές τις σπείρες. όπως και να έχει αν είναι απάτη θα δικαιωθείς αλλά πρέπει χθες να στείλεις καταγγελία και στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και να είσαι σίγουρος ότι θα πιαστούν . 1
Evangelos1990 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Καποια ξεχασμένη συνδρομη ειναι ψαξου Πότε δεν εχω κάνει συνδρομή σε παιχνίδια για το ταμπλετ,τουλάχιστον από ότι θυμάμαι τα τελευταία 5 χρόνια που σταματησα να το χρησιμοποιώ για gaming.Ενεργη συνδρομη έχω μόνο στο PsPlus που ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα και έρχεται ειδοποίηση στο email και στο PayPal. 14 λεπτά πριν, makis269 είπε δεν ρισκάρει κανένας μέγας χάκερ την φυλακή για 35 ευρώ. 35 ευρώ από εμένα αλλά και ποιος ξέρει απο πόσους άλλους παγκοσμίως.
makis269 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Evangelos1990 είπε 35 ευρώ από εμένα αλλά και ποιος ξέρει απο πόσους άλλους παγκοσμίως. δεν δουλεύουν κατά αυτόν τον τρόπο και είναι λογικό να μην γνωρίζεις . 1
georgiouu Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 εγω δεν εχω καταλαβει απο την αφηγηση αφου δεν εχεις internet banking σε ποιο NGB σου ηρθε μηνυμα; Στις 9/12/2023 στις 3:32 ΠΜ, Evangelos1990 είπε Δεν έχω intern banking,μόνο τη χρεωστική που χρησιμοποιώ,κυριως μεσω paypal για διαδικτυακές αγορες,κλπ.Μου ήρθαν δυο μηνύματα στο NGB αν δέχομαι να πληρώσω κάποια ποσά των 20 και 15 ευρώ από μια άγνωστη επιχείρηση (arcade games ,κατι) 2
gokuthelegend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, georgiouu είπε εγω δεν εχω καταλαβει απο την αφηγηση αφου δεν εχεις internet banking σε ποιο NGB σου ηρθε μηνυμα; Η Εθνική έχει βγάλει μια εφαρμογή μόνο για τις κάρτες σου και λέγεται NBG Authenticator. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμη και αν δεν έχεις e-banking. Η εφαρμογή για το e-banking είναι άλλη. Το NBG Authenticator στην ουσία χρησιμοποιείται μόνο για να επιβεβαιώσεις την συναλλαγή στο κινητό σου, σου έρχεται push notification όταν γίνει κάποια συναλλαγή. Εννοείται ότι αν σου έρθει κάποιο push που δεν το αναγνωρίζεις τότε ΔΕΝ πατάς επιβεβαίωση αλλά ακύρωση. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από gokuthelegend 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα