Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες που χρησιμοποιώ το διαδίκτυο μου εκλεψαν χρηματα απο την κάρτα.Δεν έχω intern banking,μόνο τη χρεωστική που χρησιμοποιώ,κυριως μεσω paypal για διαδικτυακές αγορες,κλπ.Μου ήρθαν δυο μηνύματα στο NGB αν δέχομαι να πληρώσω κάποια ποσά των 20 και 15 ευρώ από μια άγνωστη επιχείρηση (arcade games ,κατι) στα καλα καθούμενα και έπαθα σοκ.Δεν επιβεβαίωσα τίποτα νοείται,πήρα αμέσως την Εθνική και μου είπαν ότι αυτα τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό! Ζήτησα να μου κάνουν παύση της κάρτας και θα πάρω αύριο για να βγει καινούρια,και αν μπορω να παρω πισω τα χρηματα..Εν τω μεταξύ το ταμπλετ που χρησιμοποιώ έχει avast,εκανα σάρωση για ιούς και ειναι ολα καθαρα.Τι πρέπει να κάνω τώρα με την καινουρια καρτα,διαγράφω κωδικούς από παντού,κλπ; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2023 από Evangelos1990
korakios Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε Μου ήρθαν δυο μηνύματα στο NGB αν δέχομαι να πληρώσω κάποια ποσά των 20 και 15 ευρώ από μια άγνωστη επιχείρηση (arcade games ,κατι) στα καλα καθούμενα και έπαθα σοκ.Δεν επιβεβαίωσα τίποτα νοείται, καλά έκανες αλλά δεν ήταν ειδοποίηση για το αν δέχεσαι, απλά ειδοποίηση συναλλαγής 11 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε πήρα αμέσως την Εθνική και μου είπαν ότι αυτα τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό! αλλιώς δε θα φεύγανε 12 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε μόνο τη χρεωστική που χρησιμοποιώ,κυριως μεσω paypal για διαδικτυακές αγορες,κλπ. ίσως σε κάποια διαδικτυακή αγορά έγινε 13 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε Τι πρέπει να κάνω τώρα με την καινουρια καρτα,διαγράφω κωδικούς από παντού,κλπ; σαν τι να κάνεις ? η καινούρια κάρτα άλλους κωδικούς έχει, πάντως σε άλλη τράπεζα συστυχώς δε θυμάμαι ποια και το νήμα (ίσως κάποιος δώσει λινκ) , συνέχισε η χρέωση με καινούρια κάρτα , οπότε το νου σου τα χρήματα θα τα πάρεις πάντως μετά απο ένα διάστημα
Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, korakios είπε σαν τι να κάνεις ? η καινούρια κάρτα άλλους κωδικούς έχει, πάντως σε άλλη τράπεζα συστυχώς δε θυμάμαι ποια και το νήμα (ίσως κάποιος δώσει λινκ) , συνέχισε η χρέωση με καινούρια κάρτα , οπότε το νου σου Αυτό ακούγεται τρομακτικό,ελπίζω να μην ισχύει πια.Ειμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ,δεν περίμενα ότι μπορούν να αφαιρεσουν χρήματα τόσο εύκολα.
papoys1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε Καλησπέρα,για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες που χρησιμοποιώ το διαδίκτυο μου εκλεψαν χρηματα απο την κάρτα.Δεν έχω intern banking,μόνο τη χρεωστική που χρησιμοποιώ,κυριως μεσω paypal για διαδικτυακές αγορες,κλπ.Μου ήρθαν δυο μηνύματα στο NGB αν δέχομαι να πληρώσω κάποια ποσά των 20 και 15 ευρώ από μια άγνωστη επιχείρηση (arcade games ,κατι) στα καλα καθούμενα και έπαθα σοκ.Δεν επιβεβαίωσα τίποτα νοείται,πήρα αμέσως την Εθνική και μου είπαν ότι αυτα τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό! Ζήτησα να μου κάνουν παύση της κάρτας και θα πάρω αύριο για να βγει καινούρια,και αν μπορω να παρω πισω τα χρηματα..Εν τω μεταξύ το ταμπλετ που χρησιμοποιώ έχει avast,εκανα σάρωση για ιούς και ειναι ολα καθαρα.Τι πρέπει να κάνω τώρα με την καινουρια καρτα,διαγράφω κωδικούς από παντού,κλπ; Μήπως παλαιότερα έκανες κάποια αγορά από εκεί ή συνδρομη σε παιχνίδι με την κάρτα και δεν τσέκαρες να μην γίνει ανανέωση. Αν δεν το κάνεις ανανεώνουν αυτόματα και σε χρεώνουν. Δεν θα μπορούσαν να πάρουν χρήματα αν δεν έχουν τα στοιχεία σου και τα στοιχεία της κάρτας σου (όχι κωδικούς)Το έκανε η kaspersky στο γιο μου του τράβηξαν κανένα 35άρι για ανανέωση επικοινώνησε με email ότι δεν επιθυμεί και του επέστρεψαν το ποσό στην κάρτα. Για δες μήπως συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2023 από papoys1 3
LouCi4er Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε Αυτό ακούγεται τρομακτικό,ελπίζω να μην ισχύει πια.Ειμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ,δεν περίμενα ότι μπορούν να αφαιρεσουν χρήματα τόσο εύκολα. Δεν ξερω ποια τραπεζα εχεις αλλα καλο ειναι αν ειχες Visa,την καινουργια καρτα να την βγαλεις Mastercard και το αναποδο.
Haldol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Γι' αυτό σε shady συναλλαγές, ή shady επιχειρήσεις, πάντα χρησιμοποιούμε single-use κάρτα, ή έστω virtual (που να μπορεί να επανεκδωθεί άμεσα + ανέξοδα). Και δυστυχώς ναι, τα μικρά arcade games ανήκουν στις shady επιχειρήσεις. Πιθανότατα θα πάρεις πίσω τα χρήματα (αν και η διαδικασία απαιτεί κάποιο καιρό), αλλά από 'δω κι εμπρός προσπάθησε να λειτουργείς με τρόπο που να μην γίνεται αυτό έτσι κι αλλιώς. 1
Dinos1973 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Συμβουλή, ποτέ μην κάνετε χρήση χρεωστικής κάρτας που συνδέετε με λογαριασμό για οτιδήποτε, βγάλτε πιστωτική κάρτα και εάν δεν έχετε ηψηλο όριο απλά να βάζετε χρήματα μέσω του λογαριασμού σας (γίνετε χωρίς χρέωση από τα applications) με αυτο τον τροπο θα προστατεύετε τον λογαριασμό σας, θα έχετε ασφάλεια για αγορές μέσω τις visas & mastercards, επισεις εφοσον δεν αφηνετε υπολοιπο στις πληρωμες θα εχετε και καλο credit rating (ισχύει και στην Ελλάδα). 3 1
Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Πότε δεν εχω χρησιμοποιείσει αυτό το site,δεν παίζω καν παιχνίδια στο ταμπλετ,ούτε δίνω στοιχεία κάρτας για αγορές πάρα μόνο σε έμπιστες επιχειρήσεις,όλο αυτό είναι πρωτοφανές για εμένα.Δεν έχω internet banking,δεν ξέρω αν με συμφέρει να κάνω.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε Δεν έχω internet banking,δεν ξέρω αν με συμφέρει να κάνω. Αν σε συμφέρει απο ποια άποψη;Δεν έχει χρέωση και έχεις άμεση ενημέρωση για όλες τις κινήσεις ,μπορείς να παγώνεις την καρτα,κάνεις μεταφορές χρημάτων και πληρωμές. 4
Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αν σε συμφέρει απο ποια άποψη;Δεν έχει χρέωση και έχεις άμεση ενημέρωση για όλες τις κινήσεις ,μπορείς να παγώνεις την καρτα,κάνεις μεταφορές χρημάτων και πληρωμές. Ένας γνωστός μου (που εμπιστεύομαι) με απέτρεψε στο παρελθόν,οπότε το άφησα εκεί,νομίζω μου είχε πει οτι υπάρχει και χρέωση.Μαλλον όταν θα παω από το υποκατάστημα τη Δευτέρα θα ζητήσω να μου κανουν ένα.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Evangelos1990 είπε Πότε δεν εχω χρησιμοποιείσει αυτό το site,δεν παίζω καν παιχνίδια στο ταμπλετ,ούτε δίνω στοιχεία κάρτας για αγορές πάρα μόνο σε έμπιστες επιχειρήσεις,όλο αυτό είναι πρωτοφανές για εμένα.Δεν έχω internet banking,δεν ξέρω αν με συμφέρει να κάνω. Καλό ειναι να φτιαξεις για να ελεγχεις την κατασταση, και να αποκλείσεις να το φτιάξουν αντι για σενα κάποιοι άλλοι επιτήδειοι 2
fotios86 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε ...ούτε δίνω στοιχεία κάρτας για αγορές πάρα μόνο σε έμπιστες επιχειρήσεις... Στις εμπιστες επιχειρησεις που αναφερεσαι, μηπως θεωρεις και γνωστη μια εταιρια παραγγελιας&διανομης φαγητου; Εχεις αποθηκευσει εκει τα στοιχεια της καρτας σου;
Evangelos1990 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, fotios86 είπε Στις εμπιστες επιχειρησεις που αναφερεσαι, μηπως θεωρεις και γνωστη μια εταιρια παραγγελιας&διανομης φαγητου; Εχεις αποθηκευσει εκει τα στοιχεια της καρτας σου; Ναι,έχω παραγγείλει πολλές φορές από εκει.Εχει αναφερθεί τίποτα για την συγκεκριμένη εταιρεία; 1
hawkpilot Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Για να χρεωθεί η κάρτα σου δυο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί: α) έκανες αγορά με την κάρτα και ενεργοποίησες συνδρομή χωρίς να το καταλάβεις, β) κάποιος απέκτησε πρόσβαση στην κάρτα σου και τη χρησιμοποίησε. Ο "φίλος" που σε απέτρεψε από το να χρησιμοποιείς internet banking πρέπει να διαγραφεί από τη λίστα σου. Άμεσα ενεργοποίησε το και φρόντισε να βάλεις 2FA (two factor authentication) στη νέα κάρτα ώστε σε κάθε πληρωμή που κάνεις να ζητά επιβεβαίωση με SMS/Viber κλπ. 5
Engimek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Υπόψιν ότι το 2fa σε κάρτες (δηλαδή το 3d secure ουσιαστικά) εφαρμόζεται επιλεκτικά σε πολλές περιπτώσεις. Δηλαδή πρέπει ο έμπορος που εκτελεί τη συναλλαγή να ζητήσει να εφαρμοστεί. Η τράπεζα φυσικά αξιολογεί τον κίνδυνο της κάθε συναλλαγής και μπορεί να αρνηθεί τη πληρωμή στον έμπορο που δεν το εφαρμόζει, αλλά μπορεί και να το αφήσει να περάσει. Νομίζω ότι υπάρχουν και τόπικ εδω πέρα που περιγράφουν πώς επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι οι αμερικάνικες εταιρείες δεν ζητούν επιβεβαίωση, οπότε κάποιος επιτήδειος π.χ αγοράζει εισιτήρια με κλεμμένη κάρτα και τα μεταπωλεί, έχοντας κέρδος που δεν το χάνει. Με λίγα λόγια δεν αφήνουμε κάρτα χρεωστική με ενεργοποιημένες ιντερνετικές συναλλαγές να είναι συνδεδεμένη στον κύριο λογαριασμό μας. Άρα: ebanking --> εύκολη και γρήγορη δημιουργία δεύτερου λογαριασμού με λιγότερα λεφτά μέσα και συνδέουμε την κάρτα εκεί. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα