Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Google στοχεύει να κάνει τη ζωή εύκολη στους ξεχασιάρηδες οδηγούς με μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση στο Android Auto.

Η τελευταία έκδοση των Google Maps για την πλατφόρμα του Android που προορίζεται για χρήση σε αυτοκίνητα, εισάγει μια έγκαιρη προτροπή κατά την άφιξη στον προορισμό του οδηγού, ρωτώντας τον αν επιθυμεί να διατηρήσει τις ακριβείς συντεταγμένες στάθμευσης. 

Μόλις η καθοδήγηση πλοήγησης σταματήσει κατά την είσοδο στον τελικό χώρο στάθμευσης, εμφανίζεται τώρα ένας διακριτικός διακόπτης που ρωτά αν είναι επιθυμητή η αποθήκευση της παρούσας θέσης. Με ένα απλό πάτημα που επιβεβαιώνει την πρόθεση, οι γεωγραφικές λεπτομέρειες καρφιτσώνονται αυτόματα στο Google προφίλ του χρήστη. Για μεγαλύτερη σιγουριά, η λειτουργία των Google Maps μπορεί ακόμη και να ρυθμίσει υπενθυμίσεις στο smartphone σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος την επόμενη ημέρα. 

image.png.7921437d574087bc221f348cc58f8b29.png

Επιπλέον, το λογισμικό λαμβάνει υπόψη την πιθανή περιφορά γύρω κοντά στον τελικό προορισμό, σε περίπτωση που ο οδηγός έχει φτάσει αλλά δεν βρίσκει ελεύθερη θέση parking. Έτσι τη στιγμή που οι οδηγοί ενεργοποιούν τη ρύθμιση διατήρησης θέσης, η εφαρμογή καταγράφει τις τελικές παραμέτρους GPS και όχι τον αρχικό προορισμό άφιξης. Πάντως χρήστες αναφέρουν ότι αν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη διαιρεμένη προβολή στο Android Auto, η επιλογή διατήρησης θέσης στάθμευσης δεν εμφανίζεται, με αποτέλεσμα να απαιτείται αρχικά η σύντομη μετάβαση της εφαρμογής σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Από λειτουργική άποψη, αυτό αποτελεί μια ρεαλιστική επέκταση των υφιστάμενων δυνατοτήτων που εμφανίζονται ήδη μέσω των Google Maps τόσο σε συσκευές Android όσο και σε συσκευές iOS εδώ και αρκετό καιρό. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

το είχε το panda πολλά χρόνια πριν 😛

και όντως πολύ βολικό (μου έχει τύχει όταν με πήγαινε τρένο η φάση πρωινά να τρέχω τα στενά για να φύγω δουλειά γιατί δε θυμόμουν που πάρκαρα )

• Like 1
Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά; Εμείς οι iOSάδες δεν ήταν που περιμέναμε χρόνια να 'ρθει και σ' εμάς κάτι που 'χε το 'droid χρόνια; Τι παίχτηκε; Αυτό το 'χω στο κινητό τουλάχιστον από < 2020. Πάει, χάλασ' ο κόσμος! :huh:

• Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, kotronas said:

Που φτάσαμε, εαν ξεχναμε και που παρκάρουμε ας μας κάνει ότι θέλει η Τ.Ν. γιατί το αξίζουμε.

ειναι πολυ φυσιολογικο να ξεχασεις που εχεις παρκαρει καποιες φορες και εχει πολλες εξηγησεις γιατι γινεται κ ποτε γινεται.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

ειναι πολυ φυσιολογικο να ξεχασεις που εχεις παρκαρει καποιες φορες και εχει πολλες εξηγησεις γιατι γινεται κ ποτε γινεται.

Επαρχία εδώ,όταν ανεβαίνω Αθήνα και παρκάρω σε κάτι στενάκια που δεν θυμάμαι καν πως θα τα ξαναβρώ,εκτός απο πιν σε google maps  βγάζω φωτό απο την ταμπέλα του δρομου  αλλά και απο κάποιο κοντινό μεγάλο κατάστημα αν υπάρχει.Σαν σημεία αναφοράς.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 minutes ago, Haldol said:

Τι έγινε ρε παιδιά; Εμείς οι iOSάδες δεν ήταν που περιμέναμε χρόνια να 'ρθει και σ' εμάς κάτι που 'χε το 'droid χρόνια; Τι παίχτηκε; Αυτό το 'χω στο κινητό τουλάχιστον από < 2020. Πάει, χάλασ' ο κόσμος! :huh:

Υπήρχε και στο Google Maps χρόνια, απλώς όχι στο Android Auto.

• Like 4
Δημοσ.

Στο Google assistant δεν καταλαβαίνω γιατί το βγάλανε. Μπορούσα πιο παλιά να πάω "Hey Google, I just parked" και κράταγε το location και μετά μπορούσες να πεις "Take me to my car"

• Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, Ukforthemoment said:

βγάζω φωτό απο την ταμπέλα του δρομου

Εγώ αυτό το κάνω σε parking σε μεγάλα εμπορικά. Π.χ. στο ΙΚΕΑ στον Κηφισό είναι δεδομένο ότι θα βγάλω φώτο τη θέση, αλλά και γενική του διαδρόμου!

22 minutes ago, infin1tyGR said:

Υπήρχε και στο Google Maps χρόνια, απλώς όχι στο Android Auto.

'Ελα, μη μου το χαλάς :P

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Εγώ αυτό το κάνω σε parking σε μεγάλα εμπορικά. Π.χ. στο ΙΚΕΑ στον Κηφισό είναι δεδομένο ότι θα βγάλω φώτο τη θέση, αλλά και γενική του διαδρόμου!

'Ελα, μη μου το χαλάς :P

Και στο Ελ Βεν το κάνω.

Δημοσ.

Απίστευτα χρήσιμο.

Και για όσους λένε σιγά μη δεν θυμάμαι που πάρκαρα για δοκιμάστε να πάτε σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος μερικές φορές ή στο πάρκινγκ του Βενιζέλος.

Έχω δύο παραδείγματα ένας κολλητός που πάρκαρε στην Αργυρούπολη, ήπιε την Αρτα και τα Γιάννενα, έφυγε με ταξι και την επόμενη μέρα δεν θυμόταν που το πάρκαρε. Το βρήκε χωρίς υπερβολή μία εβδομάδα μετά.

Και ένας πωλητής στην παλιά μου εταιρεία που πάρκαρε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου χωρίς να σημειώσει γραμμή και αριθμό και πήγε την επόμενη μέρα γιατί όταν έφτασε πτήση του και γύρισε δεν το έβρισκε.

Καλά και εγώ την ψηλοπάτησα καποια στιγμη 🤫 στο Μαρουσι αλλά ευτυχώς σε πέντε λεπτά το ειχα βρει.

Οπότε σαφώς και είναι χρήσιμο.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, poulinos είπε

για εμάς τους 45 και κάτι σχεδόν καθημερινά

Δημοσ.

Στο iphone με apple maps αποθήκευε την τοποθεσία κάθε φορά από μόνο του και εμφάνιζε την τοποθεσία στον χάρτη με ένα αμαξάκι. Πολύ όμορφα.

Από τότε που το γύρισα σε google maps, στην αρχή αποθήκευε την τοποθεσία που και που (δεν είχα καταλάβει με τι μοτίβο) και μετά σταμάτησε τελείως.

Κρίμα γιατί είναι πολύ χρήσιμο. Στο 95% των περιπτώσεων θυμάμαι ακριβώς που πάρκαρα ακόμα και σε άγνωστη περιοχή γιατί έχω καλό προσανατολισμό. Αλλά μια δυο φορές σε μέρος όπου όλα τα στενά ήταν ολόιδια δεινοπαθήσαμε να βρούμε το αμάξι και ήμασταν και πτώματα.

Μου φαίνεται λίγο αστείο βέβαια που κάτι τέτοιο πλασάρεται σαν είδηση ενώ είναι κάτι που πρακτικά έχει μηδενική δυσκολία για τους προγραμματιστές των λογισμικών και απλά αποφάσισε το τμήμα marketing ότι ήρθε η ώρα για "νέα καινοτομία" αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι ειδήσεις εδώ μέσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...