Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά ότι λέει ο τίτλος. Χρησιμοποιώ το PyCharm επαγγελματικά (με συνδρομή) και θεωρώ ότι με βοηθάει στη δουλειά μου που είναι αρκετά σύνθετη (από το front-end μέχρι και το deployment). Δεν χρησιμοποιώ το Chat-GPT για να μου υπαγορεύει κώδικα. Πλέον είμαι αρκετά έμπειρος και επίσης δεν εμπιστεύομαι αυτοματοποιημένο κώδικα με την καμία. 

Δηλαδή μπορώ να γράφω καλό και optimized κώδικα (άλλωστε η δουλειά μου αφορά κυρίως real-time δεδομένα τα οποία πρέπει να σερβίρονται ταχύτητα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό). Βαριέμα το documentation και τα git messges. Όμως μόνο και μόνο για αυτά τα δυο αξίζει τα λεφτά; Ή θα μου δώσει κάποιο άλλο added value που δεν το βλέπω ακόμα;

Τι λέτε; 

Δημοσ.

Θα ελεγα να το δοκιμασεις. Εγω εχω δοκιμάσει αλλα 0 value δε μου χρησιμευσε καπου.

Σε αλλους εχει αλλαξει τη ζωη και ειναι 70% πιο αποδοτικοι.

Θα ηθελα να δω το chat του copilot αν λεει κατι. 

Παντως οι περισσότεροι δε μπορουν χωρις πλεον. Βεβαια σε εμενα δεν εκανε κατι και σε μεγαλα project.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά στην εταιρία που είμαι σκεφτόμαστε να βάλουμε είτε το ενσωματωμένο είτε μια άλλη λύση που συνδυάζεται με GPT.
Προσωπικά θα το χρησιμοποιούσα για boilerplate κώδικα ή για να σου γράψει tests cases.

Το αν αξίζει νομίζω είναι ξεκάθαρα προσωπική απόφαση. Όταν βάλουμε κάποιο θα στείλω να πω εντυπώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, ΠάρηςΓ said:

με ποιον τρόπο; Αν γνωρίζεις; Είμαι περίεργος. 

Δημοσ.

Το AI Assistant της JetBrains, όχι ακόμα. Αλλά χρησιμοποιώ εδώ και μήνες το Github Copilot και δεν το αλλάζω με τίποτα. Μου έχει αυξήσει την αποδοτικότητα τουλάχιστον 20%-30%, ίσως λέω και λίγο.

Boilerplate/επαναλαμβανόμενο κώδικα αλλά και tests τα κάνει, σχεδόν αποκλειστικά, το Copilot.

Δουλεύω με backend APIs. Κάθε φορά που θέλω π.χ ένα νέο API endpoint, απλά γράφω το όνομα της συνάρτησης και το Copilot μου δίνει τον νέο κώδικα, ακολουθώντας το ίδιο pattern που έχουν τα υπάρχοντα endpoints. 

Επίσης, νομίζω οτι όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ τόσο βελτιώνεται. Σίγουρα μαθαίνει από το codebase μου, αλλά κι εγώ μαθαίνω κάποια tricks. Για παράδειγμα, κάποιες φορές χρειάζεται λίγο prompting, δηλαδή να γράψω ως σχόλιο τι ακριβώς θέλω να κάνει η συνάρτηση. Και αυτό συνήθως βοηθάει αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, galil said:

Αλλά χρησιμοποιώ εδώ και μήνες το Github Copilot και δεν το αλλάζω με τίποτα. Μου έχει αυξήσει την αποδοτικότητα τουλάχιστον 20%-30%, ίσως λέω και λίγο.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει (οπως και το ChatGPT). Άσχετο, είναι οντως δωρεάν; 

Δημοσ.
3 hours ago, ΠάρηςΓ said:

Εμένα προσωπικά μου δημιουργεί κατευθείαν τα json για τα τεστ, από τα objects . Το τελευταίο πρότζεκτ είχε τεράστια μοντέλα, οπότε μου γλίτωνε σίγουρα 10-15 λεπτά.

3 minutes ago, antirix024 said:

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει (οπως και το ChatGPT). Άσχετο, είναι οντως δωρεάν; 

Όχι, το copilot δεν είναι δωρεάν.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, galil said:

Το AI Assistant της JetBrains, όχι ακόμα. Αλλά χρησιμοποιώ εδώ και μήνες το Github Copilot και δεν το αλλάζω με τίποτα. Μου έχει αυξήσει την αποδοτικότητα τουλάχιστον 20%-30%, ίσως λέω και λίγο.

Boilerplate/επαναλαμβανόμενο κώδικα αλλά και tests τα κάνει, σχεδόν αποκλειστικά, το Copilot.

Δουλεύω με backend APIs. Κάθε φορά που θέλω π.χ ένα νέο API endpoint, απλά γράφω το όνομα της συνάρτησης και το Copilot μου δίνει τον νέο κώδικα, ακολουθώντας το ίδιο pattern που έχουν τα υπάρχοντα endpoints. 

Επίσης, νομίζω οτι όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ τόσο βελτιώνεται. Σίγουρα μαθαίνει από το codebase μου, αλλά κι εγώ μαθαίνω κάποια tricks. Για παράδειγμα, κάποιες φορές χρειάζεται λίγο prompting, δηλαδή να γράψω ως σχόλιο τι ακριβώς θέλω να κάνει η συνάρτηση. Και αυτό συνήθως βοηθάει αρκετά.

Για boilerplate και tests οκ αν και προσωπικα για boilerplate με GPT κτλ εχω καλυτερο αποτελεσμα.

Για API οκ αν εχεις pattern αλλα εγω εχω πχ αρκετα layers και δεν εχει repeating code οποτε δε μου δινει κατι. 
Μερικες φορες βγαζει και φανταστικα endpoints η methods που δεν υπαρχουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...