LittleLiz_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα! Βρίσκομαι σε αναζήτηση UPS που θα μπορεί να σηκώσει δύο υπολογιστές, δύο οθόνες. Watt τροφοδοτικών PC: 550 και 1000 και οι οθόνες αν δεν κάνω λάθος είναι 35 η καθεμιά. Διάβασα τα ποστ που υπάρχουν ήδη και βοηθήθηκα αρκετά ως προς το είδος του UPS γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να προσέξω. Για πιο σωστή επιλογή, νομίζετε ότι θα πρέπει να μετρήσω την ακριβή κατανάλωση πριν καταλήξω σε αγορά; Να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει καθαρά στο να μην σβήνουν οι υπολογιστές, σε περίπτωση στιγμιαίας διακοπής ρεύματος (που έχουμε αρκετές λόγω περιοχής) ή διακοπής που θα διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό, τίποτα παραπάνω. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο ή και δοκιμασμένο UPS με παρόμοιο φορτίο συσκευών πάνω, να μου προτείνετε; Τα χρήματα που διαθέτω είναι ~500ευρώ αλλά θα μπορούσα να ξεφύγω και λίγο προς τα πάνω αν αυτό είναι αναγκαίο. Όποια βοήθεια, συμβουλή, ευπρόσδεκτη! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! ΥΓ. Τα δύο PC βρίσκονται στην ίδια πρίζα (δεν υπάρχει άλλη στο δωμάτιο, και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο) γι αυτό και ψάχνω για ένα UPS που μπορεί να σηκώσει δύο υπολογιστές, καθώς δύο UPS στην ίδια πρίζα μου φάνηκε κακή ιδέα.
etheo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/374105/CyberPower-CP1500EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-1500VA-900W-me-6-Schuko-Prizes.html line interactive με ημίτονο στην έξοδο 1
Dantε Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/29691334/Powerwalker-VI-1500-GXB-UPS-Line-Interactive-1500VA-900W-me-4-Schuko-Prizes.html Πιο φθηνο και με καλυτερη λειτουργια AVR σε σχεση με το Cyberpower ,το οποιο εχει μονο boost και οχι buck. 1
LittleLiz_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 @etheo σε ευχαριστώ! @Dantε θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις ποια η διαφορά boost/buck?
Λύση Dantε Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Το Cyberpower οταν η ταση πεσει στα 180V ,μπορει να την ανεβασει πχ στα 210. Οταν ομως ανεβει στα 250, δε μπορει να τη κατεβασει. Το Powerwalker μπορει και να ανεβασει και να κατεβασει ταση το AVR του. Τουλαχιστον πριν επεμβει η μπαταρια του. 1
LittleLiz_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Κατάλαβα! Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση καθώς πρώτη φορά κοιτάω για UPS και ξέρω τα απολύτως βασικά!
@topos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 On 08/12/2023 at 10:12, LittleLiz_ said: Κατάλαβα! Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση καθώς πρώτη φορά κοιτάω για UPS και ξέρω τα απολύτως βασικά! Αναφέρεις 550watt+1000watt , θα υποθέσω εννοείς τροφοδοτικα και όχι καταναλωση.Επιπλεον θα υποθέσω ότι προφανώς δουλεύουν ταυτόχρονα. Μπες εδώ και βάλε τι έχει το κάθε PC να δεις θεωρητική max κατανάλωση.Εαν είναι μαζί με τις οθόνες <800watt σου κάνουν και τα 2 1500va(900watt αναφέρουν) που αναφέρθηκαν.Εαν σου βγαίνουν πάνω από 900watt σε ρεαλιστική χρήση χρειάζεσαι μεγαλύτερο. (όσο για την μια μπριζα στο δωμάτιο δεν επηρεάζει σε τιποτα εάν θέλεις να βάλεις 2ups μπριζα->ταφ η πολυμπριζο->το κάθε ups σε άλλη μπριζα) 1
LittleLiz_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Ναι, τα watt είναι τα τροφοδοτικά των δύο υπολογιστών. Και επίσης ναι, δουλεύουν ταυτόχρονα και 247 λόγω δουλειάς. Γνωρίζω ότι δεν καταναλώνουν τόσο συνεχώς, γι' αυτό ρώτησα αν θα ήταν πιο σωστό να μετρήσω κατανάλωση πριν κοιτάξω για αγορά. Σε ευχαριστώ για το link, θα το κάνω! 611w + 279w. 890w σύμφωνα με το link, στο όριο!
@topos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, LittleLiz_ said: Ναι, τα watt είναι τα τροφοδοτικά των δύο υπολογιστών. Και επίσης ναι, δουλεύουν ταυτόχρονα και 247 λόγω δουλειάς. Γνωρίζω ότι δεν καταναλώνουν τόσο συνεχώς, γι' αυτό ρώτησα αν θα ήταν πιο σωστό να μετρήσω κατανάλωση πριν κοιτάξω για αγορά. Σε ευχαριστώ για το link, θα το κάνω! 611w + 279w. 890w σύμφωνα με το link, στο όριο! +Οθόνες = πάνω από το οριο. Τι ακριβώς κάνουν? Εάν κανείς π.χ render/video export θα είσαι όντως κοντά στα νούμερα. Εαν κάνουν κάτι απλό π.χ upload αρχεία δεν θα τα πιάνεις τα νούμερα κ θα σαι οκ. Υ.γ και μιας και ανέφερες 24/7 δεν ξέρω εάν 1 ups μπορεί να κλείσει και τα 2 PC σε διακοπή ρευματος(γιατί λογικά το USB του θα είναι συνδεδεμένο στο μόνο στο 1 PC) Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από @topos
LittleLiz_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Όχι, δεν κάνω ιδιαίτερα βαριά χρήση ούτε και rendering. Γενικά δεν στρεσάρονται ιδιαίτερα. Όταν λες "λογικά το USB του θα είναι συνδεδεμένο στο μόνο στο 1 PC" τι ακριβώς εννοείς;
@topos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 17 hours ago, LittleLiz_ said: Όχι, δεν κάνω ιδιαίτερα βαριά χρήση ούτε και rendering. Γενικά δεν στρεσάρονται ιδιαίτερα. Όταν λες "λογικά το USB του θα είναι συνδεδεμένο στο μόνο στο 1 PC" τι ακριβώς εννοείς; Οκ, εφόσων δεν λειτουργούν "τεζα" θα σε φτανουν τα 900watt Τα ups έχουν έξοδο USB που εάν θέλεις μπορείς να περάσεις το αντίστοιχο software και σε περίπτωση διακοπής κλείνει τον υπολογιστη(δεν κόβει απλά το ρεύμα, το κάνει π.χ όπως θα το έκανες και εσύ όταν θέλεις να τον σβήσεις) -Ανάλογα το ups έχουν και άλλες δυνατότητες, π.χ να σου στέλνει μήνυμα όταν κοπεί το ρεύμα, να του ορίσεις άλλες παραμέτρους/χρόνους/ποσοστά μπαταριας για το σβήσιμο κτλ
LittleLiz_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Όχι ειλικρινά το μόνο που θέλω είναι να μην κλείνουν απότομα στις διακυμάνσεις του ρεύματος και στις στιγμιαίες διακοπές που μπορεί να προκύπτουν που λόγω περιοχής, είναι συχνό φαινόμενο. Δεν ψάχνω κάτι το τόσο εξειδικευμένο, ούτε που ήξερα ότι υπήρχε software πριν αναφέρεις κάτι:)
ChrisAntono Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Ξανά ανοίγω το θέμα παιδιά γιατί χρειάζομαι τα φώτα σας και εγώ.. Δεν ξέρω καθόλου από ups και τώρα που ψάχτηκα λίγο μου φάνηκαν βουνό.. θέλω ένα ups για να έχω πάνω τηλεόραση, ps5 και ηχομπαρα με subwoofer.. σίγουρα 4 πρίζες δλδ.. αν περισσέψει καμία θα βάλω και ρουτερ.. πιο πολύ για την ασφάλεια των συσκευών σε πτώση ρεύματος.. μέχρι 200€ το πολύ αν μπορείτε να προτείνετε κάτι..!
@topos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στο ups δεν μας απασχολεί το ποσες πριζες μπορεί να πάρει*, μας απασχολεί πόσα watt μπορεί να σηκώσει και κατά 2ον για πόση ώρα Π.χ Η tv εάν δεν καμία αρχαια plasma πες ~100watt, το PS5 ~220, ένα απλό router ~20watt. Τώρα το για την ηχομπαρα και κυρίως για το sub δεν ξέρω τι κατανάλωση έχουν, αλλά λογικά θα υποθέσω γύρω στα ~50-100 watt όταν είναι αναμμένα και απλά βλέπεις καμία ταινία(εάν είναι τίποτα "τέρατα" και τα δουλεύεις στο max είναι άλλη ιστορία). Έστω ότι έχω πέσει μέσα στον υπολογισμό των watt, το ups που θα πάρεις θα πρέπει να σηκώνει ~450watt. Οπότε από εκεί και πάνω πρέπει να κοιτάς. Τώρα για μάρκες.H Cyberpower προτείνετε για καλουτσικο+vfm. Από εκεί και πέρα Eaton και apc για ακριβότερα. Σίγουρα απέφυγε τύπου turbo-x Και μια ερώτηση από μενα για ups -> Υπάρχουν ups που να έχουν app και εκτός από το να σου δίνουν stats να μπορούν να σβήνουν και εντελώς(έχω κάτι εξυπνα μπριζακια tuya ευτελούς αξίας που το κανουν αυτο) 1
pavloa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, @topos είπε Στο ups δεν μας απασχολεί το ποσες πριζες μπορεί να πάρει*, μας απασχολεί πόσα watt μπορεί να σηκώσει και κατά 2ον για πόση ώρα Π.χ Η tv εάν δεν καμία αρχαια plasma πες ~100watt, το PS5 ~220, ένα απλό router ~20watt. Τώρα το για την ηχομπαρα και κυρίως για το sub δεν ξέρω τι κατανάλωση έχουν, αλλά λογικά θα υποθέσω γύρω στα ~50-100 watt όταν είναι αναμμένα και απλά βλέπεις καμία ταινία(εάν είναι τίποτα "τέρατα" και τα δουλεύεις στο max είναι άλλη ιστορία). Έστω ότι έχω πέσει μέσα στον υπολογισμό των watt, το ups που θα πάρεις θα πρέπει να σηκώνει ~450watt. Οπότε από εκεί και πάνω πρέπει να κοιτάς. Τώρα για μάρκες.H Cyberpower προτείνετε για καλουτσικο+vfm. Από εκεί και πέρα Eaton και apc για ακριβότερα. Σίγουρα απέφυγε τύπου turbo-x Και μια ερώτηση από μενα για ups -> Υπάρχουν ups που να έχουν app και εκτός από το να σου δίνουν stats να μπορούν να σβήνουν και εντελώς(έχω κάτι εξυπνα μπριζακια tuya ευτελούς αξίας που το κανουν αυτο) Επειδή και εγώ είμαι σε φάση που ψάχνω να πάρω 2 ups, ένα για το pc της υπογραφής μου ώστε να τον κρατήσει ανοιχτό μέχρι να τον κλείσω και ένα για ρουτερ και switch που αυτό θέλω να κρατάει καμία ώρα ώστε να έχουμε ίντερνετ και τηλέφωνο. https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-sg108-8-port-10-100-1000mbps-desktop-switch-p-PER.612914 Να κοιτάξω eaton την σειρά 5E ή την 5S? Επίσης για Cyberpower https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/1965/CyberPower/f/418242/Tower.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=227.0 ποια σειρά είναι καλή? Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από pavloa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα