Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σε όλους 

έχει κάποιος να προτείνει κάποιο μπρίκι που ειν τεσταρισμενο ότι δουλεύει σε επαγωγική;συνήθως δεν τα πιάνουν λόγο μικρής διαμέτρου στον πάτο 

έχει κάποιος να προτείνει;ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από OnePlusLeader
Δημοσ.

Δεν μπορεί να το απαντήσει με ασφάλεια κανείς αυτό, γιατί εξαρτάται από τον συνδυασμό μπρίκι + εστία. 

Για παράδειγμα έχω ένα μπρίκι διαμέτρου 9cm που η δική μου εστία το αναγνωρίζει (παρόλο που το manual της αναφέρει min διάμετρο τα 12cm)

Δεν σημαίνει πως θα το αναγνωρίσει και η δική σου όμως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, OnePlusLeader είπε

καλησπέρα σε όλους 

έχει κάποιος να προτείνει κάποιο μπρίκι που ειν τεσταρισμενο ότι δουλεύει σε επαγωγική;συνήθως δεν τα πιάνουν λόγο μικρής διαμέτρου στον πάτο 

έχει κάποιος να προτείνει;ευχαριστώ πολύ 

Μια χαρά δουλεύει.Το βάζω όταν έχει τελειώσει το γκαζάκι,μέχρι να πάρω άλλο φιαλίδιο.

34 λεπτά πριν, konc είπε

Δεν μπορεί να το απαντήσει με ασφάλεια κανείς αυτό, γιατί εξαρτάται από τον συνδυασμό μπρίκι + εστία. 

Για παράδειγμα έχω ένα μπρίκι διαμέτρου 9cm που η δική μου εστία το αναγνωρίζει (παρόλο που το manual της αναφέρει min διάμετρο τα 12cm)

Δεν σημαίνει πως θα το αναγνωρίσει και η δική σου όμως

Τι να αναγνωρίσει η εστία;Ανοιγεις το μάτι,και θερμαίνεται η εστία,είτε δεν εχεις πάνω τίποτα,είτε εχεις χύτρα.

Εκτός αν υπάρχουν επαγωγικές εστίες που θερμαίνονται μόνο αν εχεις σκεύος με αντίστοιχη διάμετρο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, jmmys said:

Τι να αναγνωρίσει η εστία;Ανοιγεις το μάτι,και θερμαίνεται η εστία,είτε δεν εχεις πάνω τίποτα,είτε εχεις χύτρα.

Εκτός αν υπάρχουν επαγωγικές εστίες που θερμαίνονται μόνο αν εχεις σκεύος με αντίστοιχη διάμετρο.

Για να γράφεις πως ανοίγεις το μάτι και θερμαίνεται η εστία ακόμα και αν δεν έχεις πάνω τίποτα μάλλον έχεις μπερδέψει τις επαγωγικές με άλλες? Γιατί ούτε η εστία θερμαίνεται ούτε φυσικά μπορεί να λειτουργήσει αν δεν αναγνωρίσει σκεύος να θερμάνει.

Η διάμετρος του σκεύους είναι κοινό πρόβλημα με τις επαγωγικές, το γράφει και το αρχικό post πως "δεν τα πιάνουν λόγω μικρής διαμέτρου".  

Επεξ/σία από konc
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, konc είπε

Για να γράφεις πως ανοίγεις το μάτι και θερμαίνεται η εστία ακόμα και αν δεν έχεις πάνω τίποτα μάλλον έχεις μπερδέψει τις επαγωγικές με άλλες?

Η διάμετρος του σκεύους είναι κοινό πρόβλημα με τις επαγωγικές, το γράφει και το αρχικό post πως "δεν τα πιάνουν λόγω μικρής διαμέτρου".  

Ναι,λάθος μου,τις μπέρδεψα με τις κεραμικές.Οπότε ισχύει αυτό που είπες.

Δημοσ.

Σε επαγωγική εστία Zanussi, το 1 μάτι έχει 2 κύκλους, 1 για κανονικό σκεύος και 1 μικρότερο. Εκεί κάθεται σχεδόν ακριβώς το μπρίκι (είναι κλασσικού μεγέθους, ούτε μικρό, ούτε τεράστιο).

Αν δεν έχεις κάτι αντίστοιχο, μήπως να κοιτάξεις για ένα μικρό κατσαρολάκι; Βγάζει το lidl κατά διαστήματα κατί μικρά (αρκετά μεγάλα σε σχέση με το μπρίκι, αλλά τι να κάνς, να κάτς να σκάσς; )

Δημοσ.
Στις 8/12/2023 στις 11:22 ΠΜ, fmarulezkd είπε

τι διάμετρο έχει στον πάτο ξέρεις;

Στις 8/12/2023 στις 11:40 ΠΜ, Dark_son20 είπε

https://www.greenplantation.eu/el/p/epagogikes-esties-bialetti-13-cm

δες αν σου κάνει το μέγεθος είναι για μόκα αλλά κάνει και για μπρίκι μια χαρά  

έχω ακούσει ότι λειτουργούν αλλά δν κάνουν τόσο καλό στο μάτι,οπότε το αφήνω ως τελευταία λύση 

Δημοσ.

Τι σε προβληματίζει να έχεις ένα καμινέτο στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό μπρίκι να κάνεις καφέ ή να βράσεις π.χ. ένα αυγό. Οι περισσότεροι δίπλα στην κουζίνα έχουμε ένα τέτοιο . Αν και πλέον χρησιμοποιώ κουζίνα αερίου η οποία έχει ανάλογο μάτι το γκαζάκι το έχω δίπλα και το χρησιμοποιώ όταν θέλω να κάνω ένα καφέ στο πολύ μικρό μπρίκι διότι τον βράζει νωρίτερα από το μάτι της κουζίνας που έχει λίγο πιο ανοιχτή φλόγα και χάνεται η ενταση γιατί δεν πάει κατευθείαν στο μπρίκι αλλά χάνεται γύρω του.

44 λεπτά πριν, OnePlusLeader είπε

τι διάμετρο έχει στον πάτο ξέρεις;

έχω ακούσει ότι λειτουργούν αλλά δν κάνουν τόσο καλό στο μάτι,οπότε το αφήνω ως τελευταία λύση 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τι σε προβληματίζει να έχεις ένα καμινέτο στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό μπρίκι να κάνεις καφέ ή να βράσεις π.χ. ένα αυγό. Οι περισσότεροι δίπλα στην κουζίνα έχουμε ένα τέτοιο . Αν και πλέον χρησιμοποιώ κουζίνα αερίου η οποία έχει ανάλογο μάτι το γκαζάκι το έχω δίπλα και το χρησιμοποιώ όταν θέλω να κάνω ένα καφέ στο πολύ μικρό μπρίκι διότι τον βράζει νωρίτερα από το μάτι της κουζίνας που έχει λίγο πιο ανοιχτή φλόγα και χάνεται η ενταση γιατί δεν πάει κατευθείαν στο μπρίκι αλλά χάνεται γύρω του.

Το γκαζάκι είναι μια εξτρα συσκευή στον πάγκο. Πρέπει να βρεις τον αναπτήρα. Πρέπει να ρυθμίσεις σωστά τη ροή του γκαζιού για να μη σβήσει. Πρέπει να ισορροπήσεις το μπρίκι να μη τουμπάρει. Πρέπει να το έχεις μακριά από κάτι που παίρνει φωτιά. Πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει σε μια άκρη να μη καεί κανα παιδί. Πρέπει να έχεις το νου σου να αγοράζεις γκαζάκια.

Θα μου πεις σιγά τα προβλήματα, αλλά το μόνο που προσφέρει το καμινέτο είναι καλύτερος έλεγχος θερμοκρασίας στον καφέ. Κατά τα άλλα, ακόμα και για το αυγό που είπες, ταχύτερη είναι η επαγωγική.

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου είχα το ίδιο πρόβλημα και σήμερα βρήκα ένα μπρικι φτηνό που να κάνει για την δική μου επαγωγικη μάρκας zanussi, εταιρεία Venus το νούμερο 4 από Σκλαβενίτη.  Ελπίζω να βοήθησα εσένα ή τον επόμενο που θα ψάξει.

20240926_210444.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...