Προς το περιεχόμενο

6pin to 8pin rx 570

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από TopCLR,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Σε ένα παλιό υπολογιστή θα γίνει μετάβαση από gt 740 σε rx 570 4gb

Το παλιό τροφοδοτικό είναι 600w αλλά έχει 2 6pin καλώδια.

Το θέμα είναι ότι η κάρτα είναι η sapphire nitro που θέλει ένα 6pin και ένα 8pin.

Παρήγγειλα ένα καλώδιο 6pin to 8pin ώστε το 1 6pin του τροφοδοτικου να το συνδέσω στον ανταπτορα και στη θέση 8pin και το άλλο το 6pin κατευθείαν στο 6pin  της κάρτας.

Πιστεύετε θα υπάρχει κάποιο θεμα?

Διαβάζω διάφορα σχόλια στο reddit. Ότι και καλά το 6pin=75w ενώ 8pin=150w

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Παρήγγειλα ένα καλώδιο 6pin to 8pin

Δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο καλώδιο και πάρα πολύ κακώς το αγόρασες.

9 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Πιστεύετε θα υπάρχει κάποιο θεμα?

Αν δε σε πειράζει να βάλεις φωτιά, κανένα θέμα απολύτως.

10 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Το παλιό τροφοδοτικό είναι 600w αλλά έχει 2 6pin καλώδια.

Θες καινούριο τροφοδοτικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο καλώδιο και πάρα πολύ κακώς το αγόρασες.

Αν δε σε πειράζει να βάλεις φωτιά, κανένα θέμα απολύτως.

Θες καινούριο τροφοδοτικό.

Ωραία ευχαριστώ για τις παρατηρησεις?

Προφανώς και ξέρω ότι η μία λύση είναι καινούργιο τροφοδοτικό.

Το θέμα είναι ότι αφού είναι παλιό το τροφοδοτικό μήπως μπορούμε με κάποιο ανταπτορα να γλιτώσω το 60€.

Κάτι άλλο που βλέπω τώρα.

Αν τα 2 6pin τα συνδέσω σε εναν ανταπτορα που έχει είσοδο 2 6pin και έξοδο 1 8pin?

Και απλά βάλω τη sapphire μόνο με ένα 8pin?

Διαβάζω ότι το 6pin είναι optional για overclock

Τι γνώμη έχετε ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, badasszoro είπε

Τι γνώμη έχετε ?

Σου αρέσουν οι Ταρζανιές!

Πόσο παλιό και (βασικά) ποιο είναι "το παλιό τροφοδοτικό";

Πιθανό με τον αντάπτορα που παράγγειλες να δουλέψει. Ανάλογα με την κατάσταση του τροφοδοτικού (που δεν το ξέρουμε) και τις ορέξεις σε ρεύμα της 570 υπάρχει πιθανότητα:

α) (ανώδυνο σενάριο) Κάποια στιγμή να πετάει μπλε οθόνες, δεν θα δουλεύει κλπ.

β) (βαρύ σενάριο) Κάποια στιγμή που θα ζοριστεί η 570 να κάψει κάτι (καλώδιο/πλακέτα κλπ) και να μετράς θύματα μετά!

Αν νομίζεις ότι αξίζει το ρίσκο, προχώρα το. Δεν αποκλείεται όλα να πάνε καλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν περιμένεις όμως να σου πούμε "προχώρα μεγάλε" χωρίς καν να ξέρουμε το τροφοδοτικό, άδικα περιμένεις.

Η πιο σωστή λύση είναι αυτή που σου πρότεινε ο PC_Science_Lefkada. Πάρε καινούριο, καλό τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Σου αρέσουν οι Ταρζανιές!

Πόσο παλιό και (βασικά) ποιο είναι "το παλιό τροφοδοτικό";

Πιθανό με τον αντάπτορα που παράγγειλες να δουλέψει. Ανάλογα με την κατάσταση του τροφοδοτικού (που δεν το ξέρουμε) και τις ορέξεις σε ρεύμα της 570 υπάρχει πιθανότητα:

α) (ανώδυνο σενάριο) Κάποια στιγμή να πετάει μπλε οθόνες, δεν θα δουλεύει κλπ.

β) (βαρύ σενάριο) Κάποια στιγμή που θα ζοριστεί η 570 να κάψει κάτι (καλώδιο/πλακέτα κλπ) και να μετράς θύματα μετά!

Αν νομίζεις ότι αξίζει το ρίσκο, προχώρα το. Δεν αποκλείεται όλα να πάνε καλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν περιμένεις όμως να σου πούμε "προχώρα μεγάλε" χωρίς καν να ξέρουμε το τροφοδοτικό, άδικα περιμένεις.

Η πιο σωστή λύση είναι αυτή που σου πρότεινε ο PC_Science_Lefkada. Πάρε καινούριο, καλό τροφοδοτικό.

Το παλιό είναι αυτό https://www.bestprice.gr/item/2152875410/force-sl-8600eps.html

Το ξέρω είναι της πλάκας αλλά εδώ και 8 χρόνια δουλεύει.

Τεσπά το σύστημα είναι 

-Asus h81 m-k

-16 ddr3 ram

-2ssd 

-1hdd

-I5-4590

-Και η sapphire nitro rx 570

Θα χρειαστω πάνω από 600w?

Καμία καλή vfm πρόταση?

• Λύση
Δημοσ.

Το Force και με οκταετία; Αυτό και αν ήταν Ταρζανιά!

Πέρα από την πλάκα ακόμα και ένα ποιοτικό 550W (με τα κατάλληλα καλώδια) θα σου κάνει.

Η "φθηνότερη" επιλογή (γνώμη μου) είναι το Be Quiet System Power 10 550W από 54,50€ (80 Plus Bronze με 3 χρόνια εγγύηση).

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Το Force και με οκταετία; Αυτό και αν ήταν Ταρζανιά!

Πέρα από την πλάκα ακόμα και ένα ποιοτικό 550W (με τα κατάλληλα καλώδια) θα σου κάνει.

Η "φθηνότερη" επιλογή (γνώμη μου) είναι το Be Quiet System Power 10 550W από 54,50€ (80 Plus Bronze με 3 χρόνια εγγύηση).

Ευχαριστώ πολύ ακύρωσα το καλώδιο

Και λέω με λίγα παραπάνω να πάω εδώ

https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020278-eu-cx650-650w-80-plus-bronze-p-PER.547439

Έτσι ώστε να το έχω κ δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον.

Τεσπά όπως φαίνεται ναι όντως μπορεί να λειτουργήσει κάνας ανταπτορας αλλά τώρα που το σκέφτομαι η λύση ήταν μια από την αρχή , απλά δεν ήθελα να το αποδεχτώ. Έχετε δίκιο στην αλλαγή τροφοδοτικου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έτσι κ αλλιως με αυτή τη Sapphire είμαι πολύ δεμένος με έβγαλε δύο mining περιόδους δεν θέλω να καεί και να πάρει μαζί κ τπτ άλλο.

Anyway ευχαριστώ και πάλι παιδιά.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, TopCLR είπε

15 ώρες πριν, badasszoro είπε

Έχετε δίκιο στην αλλαγή τροφοδοτικου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έτσι κ αλλιως με αυτή τη Sapphire είμαι πολύ δεμένος με έβγαλε δύο mining περιόδους δεν θέλω να καεί και να πάρει μαζί κ τπτ άλλο.

...

Και λέω με λίγα παραπάνω να πάω εδώ

https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020278-eu-cx650-650w-80-plus-bronze-p-PER.547439

Έτσι ώστε να το έχω κ δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον.

Για τέτοιες κάρτες, δε βάζω ούτε Bequiet System Power, ούτε Corsair CP.  Θα δουλέψουν, αλλά για πόσο. Εξαρτάται από τη χρήση, σίγουρα, με ζόρι θα βγάλουν τα χρόνια της εγγύησης όμως. H αρχιτεκτονική τους και η ποιότητα τους είναι πολύ κοντά στα Force, με τα οποία εγώ δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Κάνουν αποκλειστικά για απλή χρήση γραφείου και για τίποτα άλλο.

Για gaming συστήματα, με κάρτα με οχτάπινο και πάνω βάζω μόνο DC/DC τροφοδοτικά. Μίνιμουμ το Cooler Master MWE 550W V2 Bronze. Στα ίδια χρήματα και δεν έχει σχέση με τις μπακατέλες το πόσο σταθερά ρεύματα δίνει και το πόσα χρόνια θα σου βγάλει. Λίγο ακριβότερα, αλλά ακόμα καλύτερα είναι τα pure power της bequiet και τα gold v3 της coolemaster.

Δημοσ.

Το 8πινο τεχνικα μονο εξτρα γειωσεις εχει σε σχεση με το 6πινο. 

Δηλαδη θα δουλευε και θα αξιζε το κοπο αν ηταν κανα αξιολογο το τροφοδοτικο σου.

Αλλα μονο και μονο που ειναι Force, ειναι σα να θες να γινεις πυροτεχνουργος. Αλλαξε το.

Το BeQuiet ειναι DC-DC παντως και μια χαρα κανει τη δουλεια.

• Thanks 1
Δημοσ.

@PC_Science_Lefkada

@Dantε

Γιατί ρε παιδιά αυτό το τροφοδοτικό που παρήγγειλα καλό δεν είναι? Με 10€ παραπανω 650w 80+ bronze 5 χρόνια εγγύηση.

Τώρα αυτά τα CP και DC δεν τα πολυξερω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Το 8πινο τεχνικα μονο εξτρα γειωσεις εχει σε σχεση με το 6πινο

Δεν είναι έτσι. Έχεις πιστεύω τις γνώσεις να το κοιτάξεις και μόνος σου.

Άλλα μπορεί να σηκώσει το οχτάπινο, άλλα το εξάπινο. Αν κάποιοι κατακευαστές καρτών γραφικών βάζουν εξάπινα που τραβάνε και από το τρίτο +12V καλώδιο, δεν είναι αυτός ο κανόνας. Και είναι ευθύνη αυτών που επιλέγουν τέτοιες κάρτες να συμπεριφερθούν σε τέτοια εξάπινα ως οχτάπινα και να κάνουν σωστή μελέτη και αντίστοιχα σωστή εγκατάσταση.

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Το BeQuiet ειναι DC-DC παντως και μια χαρα κανει τη δουλεια.

Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό για το system power. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

1 ώρα πριν, badasszoro είπε

Γιατί ρε παιδιά αυτό το τροφοδοτικό που παρήγγειλα καλό δεν είναι? Με 10€ παραπανω 650w 80+ bronze 5 χρόνια εγγύηση.

Αν το ξέρεις ότι είναι καλό γιατί ρωτάς; Εγώ το θεωρώ χείριστο, αλλά είναι καινούριο μοντέλο, δεν μπορώ να είμαι απολύτως σίγουρος, ούτε ενδιαφέρομαι να το ψάξω, έχω επιλογές φτηνότερες. Θεωρώ ότι είναι ακριβότερο γιατί εκμεταλεύεται το όνομα της Corsair, τα υπόλοιπα τροφοδοτικά της οποίας είναι κορυφαία.

Βάλε αυτό που σου πρότεινε ο @TopCLR:

20 ώρες πριν, TopCLR είπε

ή άλλο από αυτά που έχω γράψει.

Δημοσ.

Για το Corsair CX650 που επέλεξε δεν θα διαφωνήσω γιατί ενώ η αρχική σειρά CX δεν ήταν κάτι εκπληκτικό. Στην υπάρχουσα έχει αναβαθμιστεί η εγγύηση στα 5 χρόνια, κάτι έχει βελτιωθεί! Όπως άλλωστε και στα Be Qiet System Power 10 έχει ανέβει η εγγύηση στα 5 χρόνια!

• Thanks 1
Δημοσ.

Houston we have a lift-off.

Ήρθε αρκετά ποιοτικό θα έλεγα, δεν είχα κανένα απολύτως θέμα απλο swap, ddu για τη κάρτα , και ολα λειτουργούν μια χαρά.

Δόθηκε νέα ζωή στο σύστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...