laxanoulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα σας! Μετά από περίπου 5 χρόνια, περίπου, που έχω σταματήσει τα livestreams πήρα την απόφαση να ξεκινήσω ξανά. Πιο σοβαρά. Πιο συστηματικά. Για να μην πλατειάζω, θέλω την γνώμη σας. Το content του καναλιού μου θα είναι video games. Θεωρείτε ότι είναι καλύτερο να επικεντρωθώ σε ένα genre/παιχνίδι και να το εξελίξω ή να παίζω ότι νέο κυκλοφορεί? Από τη μια, αν έχω μόνο μια κατηγορία/παιχνίδι, θα χτίσω κοινό που θα επιστρέφει, και θα γίνω θεωρητικά και πρακτικά καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι. Από την άλλη όμως, αν παίζω ότι νέο κυκλοφορεί, θα έχω ποικιλία και σίγουρα δεν θα βαρεθώ παίζοντας μόνο ενα game.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Μια βασική παράμετρος είναι να μην κάνεις καταναγκαστικά ό,τι κάνεις. Αν δεν περνάει καλά ο streamer, δύσκολα θα περάσουν καλά οι θεατές. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως καλό είναι να έχει μια ταυτότητα το κανάλι, δηλαδή και ποικιλία παιχνιδιών να παίζεις, να υπάρχει μια κατεύθυνση: λ.χ. indie, sports, action κτλ. ώστε να αρχίσει να μαζεύεται κόσμος που αναζητά κάτι ανάλογο. Και να είναι ευκολότερο να εντοπιστεί το κανάλι. Λ.χ., αυτές τις μέρες ψάχνω streams παιχνιδιών που θα με ενδιέφερε να αγοράσω κάποια στιγμή στην πορεία κι έτσι έχω βρει 2-3 συμπαθητικά κανάλια, ψάχνοντας να δω ποιος έπαιζε εκείνη την ώρα αυτούς τους τίτλους. Πάντως, κανάλια που παίζουν το ίδιο παιχνίδι χρόνια (κάτι Valorant και γενικά shooters) τα βαριέμαι, όσο συμπαθητικός (ή και καλός στο παιχνίδι) κι αν είναι ο streamer. 1
laxanoulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 54 λεπτά πριν, Snoob είπε Μια βασική παράμετρος είναι να μην κάνεις καταναγκαστικά ό,τι κάνεις. Αν δεν περνάει καλά ο streamer, δύσκολα θα περάσουν καλά οι θεατές. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως καλό είναι να έχει μια ταυτότητα το κανάλι, δηλαδή και ποικιλία παιχνιδιών να παίζεις, να υπάρχει μια κατεύθυνση: λ.χ. indie, sports, action κτλ. ώστε να αρχίσει να μαζεύεται κόσμος που αναζητά κάτι ανάλογο. Και να είναι ευκολότερο να εντοπιστεί το κανάλι. Λ.χ., αυτές τις μέρες ψάχνω streams παιχνιδιών που θα με ενδιέφερε να αγοράσω κάποια στιγμή στην πορεία κι έτσι έχω βρει 2-3 συμπαθητικά κανάλια, ψάχνοντας να δω ποιος έπαιζε εκείνη την ώρα αυτούς τους τίτλους. Πάντως, κανάλια που παίζουν το ίδιο παιχνίδι χρόνια (κάτι Valorant και γενικά shooters) τα βαριέμαι, όσο συμπαθητικός (ή και καλός στο παιχνίδι) κι αν είναι ο streamer. Έχεις απόλυτο δίκιο! Όντως πρέπει να περνάει καλά ο streamer για να περάσει καλά και ο θεατής. Η αλήθεια είναι πως όταν έκανα πριν 5 χρόνια streams περνούσα πολύ καλά με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην αρχή δεν είχα, κλασικα, κοινό αλλά μετά από λίγο καιρό άρχισε να ανεβαίνει η φάση μου. Μετά άρχισα να κάνω πειράματα. Έκανα και κάποια vlogs/reaction videos που είχαν πιάσει 30κ+ views, αλλά μετά μπερδεύτηκα και εγώ και το κοινό, και μετά το έχασα εντελώς. Τώρα θέλω να έχω μια γραμμή και να την ακολουθήσω ότι και να γίνει λ, αρκεί να περνάω καλά. Εμένα το αρχικό μου πλάνο ήταν να κάνω stream μόνο multiplayer Gran Turismo 7. Αλλά μετά λέω, γιατί να μην παίζω όλα τα παιχνίδια που μου αρέσουν? Γιατί μου αρέσει πολύ το GT7, αλλά μου αρέσουν πολλά άλλα παιχνίδια τύπου God of War, The Last of Us, CoD κτλ κτλ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το GT7 με τα υπόλοιπα που γράφω είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Άρα πρέπει να επιλέξω. Racing games και GT7 ή action/adventure games? Εσύ, αν επιτρέπεται, για τι παιχνίδια ενδιαφέρεσαι και ψάχνεις?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Σορρυ, αλλα σαν ασχετος με το αντικειμενο, ποτε δεν καταλαβα ποια ειναι η ευχαριστηση να καθομαι να βλεπω καποιον αλλο να παιζει παιχνιδια. Πες οτι δεν βρισκεις λυση σε καποιον γριφο και σου εχει φαει τη ζωη, πας και το γκουγκλαρεις και το βρισκεις. Αλλα να βλεπω live να παιζεις δεν το καταλαβαινω.
laxanoulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σορρυ, αλλα σαν ασχετος με το αντικειμενο, ποτε δεν καταλαβα ποια ειναι η ευχαριστηση να καθομαι να βλεπω καποιον αλλο να παιζει παιχνιδια. Πες οτι δεν βρισκεις λυση σε καποιον γριφο και σου εχει φαει τη ζωη, πας και το γκουγκλαρεις και το βρισκεις. Αλλα να βλεπω live να παιζεις δεν το καταλαβαινω. Είναι πιο "βαθύ" από το επιφανειακό του βλέπω κάποιον να παίζει, imo. Όταν υπάρχει αλληλεπίδραση του streamer με τον κόσμο που βλέπει, υπάρχει η παρέα. Το community. Δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα. Όπως θα δεις μια εκπομπή στην TV ή μια σειρά, κάποιοι έχουν τα video games που βλέπουν. Είτε γιατί δεν έχουν χρόνο να παίξουν οι ίδιοι, είτε γιατί δεν έχουν την δυνατότητα, είτε γιατί απλά ψάχνουν για να περάσουν τον χρόνο τους με κάτι που τους αρέσει. Είμαι άνθρωπος που βλέπω κόσμο να παίζει. Όχι πολλά livestreams αλλά αρκετά video με gameplays. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2023 από laxanoulis 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σορρυ, αλλα σαν ασχετος με το αντικειμενο, ποτε δεν καταλαβα ποια ειναι η ευχαριστηση να καθομαι να βλεπω καποιον αλλο να παιζει παιχνιδια. Πες οτι δεν βρισκεις λυση σε καποιον γριφο και σου εχει φαει τη ζωη, πας και το γκουγκλαρεις και το βρισκεις. Αλλα να βλεπω live να παιζεις δεν το καταλαβαινω. Εξαρτάται από το παιχνίδι και τον άνθρωπο. Εγώ, για παράδειγμα, έχω βελτιωθεί πολύ σε κάποια παιχνίδια παρακολουθώντας ορισμένους streamers. Βέβαια, δεν είναι παιχνίδια με γρίφους και ιστορία αυτά στα οποία αναφέρομαι, αλλά στρατηγικής/τακτικής (λ.χ. Blood Bowl). Αυτά που έχουν ιστορία/θα χαλούσε η έκπληξη (spoilers) δεν τα παρακολουθώ, και να μου αρέσουν, παράδειγμα BG3 ή Rogue Trader δεν έχω δει καθόλου σε streams, παρότι και τα δύο ήταν σίγουρες αγορές, ακριβώς για να μη χαλάσω την αίσθηση όταν θα έπαιζα εγώ. Ένας άλλος λόγος είναι για να δεις παιχνίδια που είτε το σκέφτεσαι αν θα σε ενδιέφερε να τα αγοράσεις ή, μια άλλη περίπτωση, που δεν θα τα αγόραζες (λ.χ. είμαι τραγικός σε παιχνίδια που θέλουν αντανακλαστικά, μου αρέσει όμως να παρακολουθώ ανθρώπους που τα καταφέρνουν, το βρίσκω διασκεδαστικό). Να βλέπεις κάτι που σε ενδιαφέρει ή είναι και τελείως έξω από τα δικά σου μονοπάτια. Έχει τύχει, μάλιστα, να αγοράσω παιχνίδι που από την περιγραφή θα το απέριπτα (Dave the Diver) γιατί το είδα σε stream και με ενθουσίασε. Και βέβαια, εφόσον ταιριάξουν τα "χνώτα" σου με το streamer αλλά και την κοινότητα, είναι κι αυτός ένας τρόπος κοινωνικοποίησης/διεύρυνσης του κύκλου σου, λ.χ. έχω γνωριστεί με ανθρώπους, πλέον μιλάμε τακτικά, ανταλάσσουμε απόψεις, έχουμε βρεθεί και μερικές φορές. 2
andreas1gr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε ποτε δεν καταλαβα ποια ειναι η ευχαριστηση να καθομαι να βλεπω καποιον αλλο να παιζει παιχνιδια. Και το πραγματικό ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ κλπ κάποιος άλλος "παίζει" και εσύ το βλέπεις... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε Και το πραγματικό ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ κλπ κάποιος άλλος "παίζει" και εσύ το βλέπεις... Δεν ειναι το ιδιο φυσικα, αλλα οκ. Δεν μπηκα να "κραξω" τον φιλο που ανοιξε το θεμα, απλα ρωτησα γιατι ειχα παντα απορια, βλεποντας μικρα παιδια να καθονται να βλεπουν stream ενω μπορουν στο χρονο αυτο να παιξουν το παιχνιδι στη δικη τους κονσολα.
laxanoulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν ειναι το ιδιο φυσικα, αλλα οκ. Δεν μπηκα να "κραξω" τον φιλο που ανοιξε το θεμα, απλα ρωτησα γιατι ειχα παντα απορια, βλεποντας μικρα παιδια να καθονται να βλεπουν stream ενω μπορουν στο χρονο αυτο να παιξουν το παιχνιδι στη δικη τους κονσολα. Για εμένα πχ που δεν βλέπω αθλητικά, εκτός από F1 που βλέπω φουλ, το θεωρώ ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όσο για αυτό με τα μικρά παιδιά, πίστεψε με, υπάρχουν και αρκετοί ενήλικες όπως εγώ που βλέπω video games και όχι αθλητικά. 🙂 Γενικά, κουβέντα κάνουμε εννοείται. Έγραψα για να ακούσω τις απόψεις των συμforumητων. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2023 από laxanoulis 1
Hawk_K Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Θα απαντήσω στον φίλο ποιο πάνω που δεν βρίσκει νόημα, καθότι και εγώ πριν κάποια χρόνια είχα ακριβώς την ίδια άποψη. Αρχικά όσο μεγαλώνω και ο χρόνος μειώνεται δραματικά για τέτοιες δραστηριότητες, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει τέτοια βιντεάκια και να περνάω καλά. Γιατί μπορεί απλά να έχω την όρεξη αλλά όχι την σωματική και νοητική διάυγεια να παιξω κάτι που θα με έχει στην τσίτα για 1-2 ώρες. Περνάς καλά γιατί βλέπεις κάτι που σου αρέσει και ας μην το παίζεις εσύ. Είναι στο περίπου σαν να βλέπεις μπάλα. Για παράδειγμα, λέω να δω 1-2 guides να καταλάβω 2 πράγματα σε ένα game και μέτα να παίξω, και εν τέλει καταλήγω μόνο να βλέπω χαχαχα. Από εκεί και έπειτα, προσωπικά βλέπω guides ή βιντεάκια που κάποιος παιζει ώστε να δω αν το συγκεκριμένο game μου αρέσει και οντως αξίζει να το παίξω-αγοράσω. Σπάνια βλέπω Livestreams, τα περισσότερα τα βλέπω κονσέρβα κυρίως. Επίσης βλέπω και παιχνίδια τα οποία δεν τα παίζω επειδή μπορεί να τα βαριέμαι ή να είναι πχ παλιά, όμως θα δω βιοντεάκια από κάποιο τουρνουά επειδή παίζουν οι "pro-παικτες" ή κάποιον καλό παίκτη που θα παίξει εντυπωσιακά στο κανάλι του και θέλω να το χαζέψω. Για παράδειγμα χάζευα ενα φεγγάρι, έναν παλιό pro-παίκτη στο warcraft 3. Θα κάτσω να παίξω παιχνίδι του 2003 την στιγμή που σήμερα όσοι ασχολούνται είναι καμμένοι και θα με κερδίζουν στα 5 πρώτα λεπτα? Όχι φυσικά. Αλλά επειδή το έπαιζα μικρός, μου αρέσει να χαζέυω κανα game με περίεργες στρατηγικές κτλ. That's it.
laxanoulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Hawk_K είπε Θα απαντήσω στον φίλο ποιο πάνω που δεν βρίσκει νόημα, καθότι και εγώ πριν κάποια χρόνια είχα ακριβώς την ίδια άποψη. Αρχικά όσο μεγαλώνω και ο χρόνος μειώνεται δραματικά για τέτοιες δραστηριότητες, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει τέτοια βιντεάκια και να περνάω καλά. Γιατί μπορεί απλά να έχω την όρεξη αλλά όχι την σωματική και νοητική διάυγεια να παιξω κάτι που θα με έχει στην τσίτα για 1-2 ώρες. Περνάς καλά γιατί βλέπεις κάτι που σου αρέσει και ας μην το παίζεις εσύ. Είναι στο περίπου σαν να βλέπεις μπάλα. Για παράδειγμα, λέω να δω 1-2 guides να καταλάβω 2 πράγματα σε ένα game και μέτα να παίξω, και εν τέλει καταλήγω μόνο να βλέπω χαχαχα. Από εκεί και έπειτα, προσωπικά βλέπω guides ή βιντεάκια που κάποιος παιζει ώστε να δω αν το συγκεκριμένο game μου αρέσει και οντως αξίζει να το παίξω-αγοράσω. Σπάνια βλέπω Livestreams, τα περισσότερα τα βλέπω κονσέρβα κυρίως. Επίσης βλέπω και παιχνίδια τα οποία δεν τα παίζω επειδή μπορεί να τα βαριέμαι ή να είναι πχ παλιά, όμως θα δω βιοντεάκια από κάποιο τουρνουά επειδή παίζουν οι "pro-παικτες" ή κάποιον καλό παίκτη που θα παίξει εντυπωσιακά στο κανάλι του και θέλω να το χαζέψω. Για παράδειγμα χάζευα ενα φεγγάρι, έναν παλιό pro-παίκτη στο warcraft 3. Θα κάτσω να παίξω παιχνίδι του 2003 την στιγμή που σήμερα όσοι ασχολούνται είναι καμμένοι και θα με κερδίζουν στα 5 πρώτα λεπτα? Όχι φυσικά. Αλλά επειδή το έπαιζα μικρός, μου αρέσει να χαζέυω κανα game με περίεργες στρατηγικές κτλ. That's it. Σε συνέχεια της απάντηση του φίλου, κ εγώ σκέφτομαι ένα πλάνο τύπου livestreams και παράλληλα εγγραφή των streams και με λίγο μονταρισμα να ανεβαίνουν στο κανάλι μόνιμα σαν guides/walkthroughs. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2023 από laxanoulis
alex.fentagin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Καλως ή κακως το πρωτο βημα ειναι να εισαι αυτο που λεμε "τηλεοπτικος" , να υπαρχει content και μετα σας 2ο βημα οτι παιχνιδι παιζεις και ασχολησαι δεν χρειαζεται να εισαι απαραιτητα competitive και master αλλα να ειναι στο meta. Δηλαδη οτι παιζει ο περισσοτερος κοσμος. Στην αρχη παντα αυτο για να αποκτησεις κοσμο. Οσο για το youtube τωρα guides/walkthroughs πρεπει να ψαχτεις αρκετα ωστε αυτα που θα βγαλεις να μην υπαρχουν απο καποιον αλλον creator . Θα βοηθουσε και αρκετα κατι σαν highlights απο τα streams αν υπαρχει αρκετο content.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα