Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Επειδή έχω χρόνια να μπω μέσα σε τράπεζα, να ρωτήσω κάτι προφανές στους περισσότερους.. Υπάρχει σήμερα τρόπος να καταθέσω γύρω στα €200 σε τραπεζικό λογαριασμό μιας επιχείρησης, χωρίς να φαίνονται τα δικά μου στοιχεία; Θέλω να πληρώσω στο όνομα ενός πελάτη μου. Θα ήθελα να αποφύγω να βάλω τον ίδιο τον πελάτη να το κάνει, γιατί είναι μικρό το ποσό και με έχει εξοφλήσει για τη δουλειά που του έκανα από πολύ παλιά.

Εάν πάω στο γκισέ της τράπεζας που διατηρεί λογαριασμό η συγκεκριμένη επιχείρηση και δώσω το όνομα του πελάτη, θα το δεχθούν όπως γινόταν κάποτε ή όχι επειδή είναι μικρό το ποσό ή θα θέλουν ταυτότητα; Ομοίως στα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες πρέπει να βάλω τραπεζική κάρτα; Ευχαριστώ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Balrog είπε

Καλησπέρα. Επειδή έχω χρόνια να μπω μέσα σε τράπεζα, να ρωτήσω κάτι προφανές στους περισσότερους.. Υπάρχει σήμερα τρόπος να καταθέσω γύρω στα €200 σε τραπεζικό λογαριασμό μιας επιχείρησης, χωρίς να φαίνονται τα δικά μου στοιχεία; Θέλω να πληρώσω στο όνομα ενός πελάτη μου. Θα ήθελα να αποφύγω να βάλω τον ίδιο τον πελάτη να το κάνει, γιατί είναι μικρό το ποσό και με έχει εξοφλήσει για τη δουλειά που του έκανα από πολύ παλιά.

Εάν πάω στο γκισέ της τράπεζας που διατηρεί λογαριασμό η συγκεκριμένη επιχείρηση και δώσω το όνομα του πελάτη, θα το δεχθούν όπως γινόταν κάποτε ή όχι επειδή είναι μικρό το ποσό ή θα θέλουν ταυτότητα; Ομοίως στα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες πρέπει να βάλω τραπεζική κάρτα; Ευχαριστώ

Θα μπει σαν αιτιολογία το όνομα του πελάτη σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Balrog είπε

Ευχαριστώ! Στο γκισέ ή το μηχάνημα; Αλλά θα φαίνεται ότι εγώ έκανα την κατάθεση;

Στο ταμείο θα μπει το ονομα σου μαζί με την υπογραφή σου και το ονομα του πελάτη σαν αιτιολογία.Στο μηχάνημα βάζεις ότι θέλεις.

Περίμενε να γράψουν και άλλοι μήπως κάνω λάθος γιατί έχω καιρό να κάνω τέτοιες κινήσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Balrog said:

Ευχαριστώ! Στο γκισέ ή το μηχάνημα; Αλλά θα φαίνεται ότι εγώ έκανα την κατάθεση;

Φαίνεται πάντα το όνομα του λογαριασμού που κάνει την κατάθεση είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ, αλλά σε εσωτερικό ΑΤΜ δε νομίζω να γίνεται γιατί η επιχείρηση είναι μικρή, δεν είναι στη λίστα των εταιρειών του υπομενού "ΠΛΗΡΩΜΕΣ". Ούτε έχω κωδικό RF, απλό λογαριασμό μου έχουν δώσει. Ουσιαστικά θέλω να κάνω κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό τρίτου. Μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε από τις 4 μεγάλες τράπεζες γιατί η επιχείρηση αυτή διαθέτει σε όλες λογαριασμούς.

Θα δοκιμάσω αύριο σε εσωτερικό μηχάνημα, εκεί που πληρώνουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, μήπως υπάρχει δυνατότητα. Είπα να ρωτήσω στο φόρουμ για να πάω προετοιμασμένος. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν επιτρέπουν τώρα πια κατάθεση στο γκισέ για μικρά ποσά όπως το δικό μου. Μέχρι πρότινος το όριο ήταν στα 1000€. Ξέρω πάντως ότι έχει γύρω στα 15€ προμήθεια στο γκισέ.

ATMNBG.jpg.51c5f3b3c3af79755abde2c87f020b5b.jpg                IRIS.jpg.2b6ca845e2ad30391930e38cdbbbf1d1.jpg

*UPDATE*
Στα ATM της Πειραιώς μπορείς να κάνεις κατάθεση μετρητών και σε λογαριασμό τρίτου, αλλά πρέπει να είναι στρογγυλό το ποσό προφανώς και χρειάζεσαι κάρτα της Πειραιώς για να χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ. Πιθανότατα φαίνεται ότι εσύ έκανες την κατάθεση με τον λογαριασμό της κάρτας. Είναι σαν να τα κατέθεσες στον λογαριασμό σου και μετά να έκανες μεταφορά στον ξένο λογαριασμό. Δεν μας κάνει. (βίντεο youtube εδώ)

Στα ΚΑΣ της Alpha Bank όμως, δίνει και ρέστα και δεν χρειάζεσαι ούτε κάρτα, απ' ό,τι λέει στο site τους τουλάχιστον:

1224129160_.jpg.fb50ab3aa8590c16cd2075455af0f944.jpg

Ως αιτιολογία θα βάλω τα στοιχεία του πελάτη μου, οπότε δεν θα φαίνομαι πουθενά εγώ.

Το ερώτημα που παραμένει είναι εάν το κάνουν και τα ΚΑΣ των άλλων τραπεζών αυτό.

Δημοσ.

Λοιπόν, μέχρι 1000€ γίνεται κατάθεση μετρητών ανώνυμα στα εσωτερικά μηχανήματα της Alpha, σε λογαριασμό που τηρείται στην ίδια τράπεζα, χωρίς προμήθεια. Ζητάει ένα τηλέφωνο και δέχεται αιτολογία (π.χ. όνομα καταθέτη). Δίνει και ρέστα σε κέρματα έως 10€. Δεν έχει μπρούτζινα κερματάκια, οπότε το ποσό της κατάθεσης πρέπει να είναι σε δεκαδικά πολλαπλάσια της δεκάδας (,10 - ,20 - ,30 κλπ).

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Balrog είπε

Λοιπόν, μέχρι 1000€ γίνεται κατάθεση μετρητών ανώνυμα στα εσωτερικά μηχανήματα της Alpha, σε λογαριασμό που τηρείται στην ίδια τράπεζα, χωρίς προμήθεια. Ζητάει ένα τηλέφωνο και δέχεται αιτολογία (π.χ. όνομα καταθέτη). Δίνει και ρέστα σε κέρματα έως 10€. Δεν έχει μπρούτζινα κερματάκια, οπότε το ποσό της κατάθεσης πρέπει να είναι σε δεκαδικά πολλαπλάσια της δεκάδας (,10 - ,20 - ,30 κλπ).

ακριβώς. επειδή ήθελα να κάνω τέτοια δουλειά πριν 10 ημέρες, εθνική και eurobank θέλουν κάρτα να μπει στο μηχάνημα για να κάνεις την μεταφορά. στην άλφα περνάει. έλεγαν πως είναι σε συμφωνία με έναν νόμο που έχει να κάνει με την διακίνηση μαύρου χρήματος.

αυτό που θέλω να καταλάβω, είναι πως για να κάνεις μεταφορά σε τράπεζες που έχουν τέτοια μηχανήματα (και δεν έχεις λογαριασμό σε αυτήν την τράπεζα), πρέπει να πας αναγκαστικά ταμείο ή να πληρώσεις έξοδα για να κάνεις την μεταφορά ηλεκτρονικά. εάν θέλεις δλδ να πληρώσεις 50 ευρώ προκαταβολή για κανένα δωμάτιο ή κάτι άλλο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! η μόνη λύση είναι το iris αλλά αυτό δεν το έχουν ενεργοποιημένο και πολλοί. το θέμα πάει και πάλι στο πως δουλεύουν οι τράπεζες. για να κάνεις μία απλή μεταφορά, πρέπει να δεις ωράρια, να κάνεις ολόκληρη ιστορία για μικροποσά...

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, οι τράπεζες είναι κράτος εν κράτει.. Για αυτό εξυπηρετούν τον πολίτη, αφού τις ανακεφαλαιοποιήσαμε 10 φορές με λεφτά των φορολογούμενων! Νομίζω πάντως ότι το IRIS μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις και ο παραλήπτης δέχεται ειδοποίηση από την τράπεζά του να το ενεργοποιήσει και αυτός, ακόμη και αν δεν το έχει ήδη ενεργό. Εκτός ίσως εάν δεν έχει καν τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία τοης ΔΙΑΣ, υπάρχουν πάνω από 2εκ εγγεγραμμένοι χρήστες (κινητά), αλλά λίγα ΑΦΜ προς το παρόν (100 κάτι χιλιάδες).

Επεξ/σία από Balrog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...