CostasRompotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Χαιρετω την παρεα, καθοτι ασχετος με πι σια εχω την κατωθι σε επισυναπτομενη φωτο motberboard με την κατωθι σε επισυναπτομενη φωτο ram και θελω να προσθεσω αλλη μια 8αρα. Δυστυχως την ιδια δε βρισκω και σ ενα που τη βρηκα ζηταει 40 ευρω, εχετε κατι να προτεινετε; Εν αναγκη και σετ των 2χ8 σε καμια προσφορα κατω των 40 ευρω; Τι πρεπει να προσεξω ωστε μη παρω ram που δεν ταιριαζουν στη μητρικη μου; Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από CostasRompotis
Λύση @topos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτή λογικά θα παίξει με την υπάρχουσα(SR, ίδια cl,ίδια volt+ίδια συχνότητα) Υ.γ Στην μικρή περίπτωση που δεν δουλέψει με αυτή που εχεις, απλά αγοράζεις μετέπειτα άλλη μια. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από @topos 1
CostasRompotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, @topos είπε Αυτή λογικά θα παίξει με την υπάρχουσα(SR, ίδια cl,ίδια volt+ίδια συχνότητα) Υ.γ Στην μικρή περίπτωση που δεν δουλέψει με αυτή που εχεις, απλά αγοράζεις μετέπειτα άλλη μια. Οκ σ ευχαριστω θα το δοκιμασω, δε μπορω να κανω κι αλλιως.
@topos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, CostasRompotis said: Οκ σ ευχαριστω θα το δοκιμασω, δε μπορω να κανω κι αλλιως. Κοίτα 100% σιγουρια σε mix and match των μνημών δεν υπάρχει και όποιος το λέει η δεν έχει αλλάξει πολλές η είναι απλά πολύ τυχερός. Από εκεί και πέρα σε εσένα δίνω ~90% επιτυχία. Απλά με αυτό τον τρόπο δεν θα χρεωθείς το 2ο dimm εάν δεν το χρειαστείς+ το e-shop δεν έχει μεταφορικά(είτε από φυσικό κατάστημα, είτε από box now). Επιπλέον δοκίμασε την μόλις παραλάβεις, εάν ξέρεις ότι θα καθυστερήσεις όμως βάλε κατευθείαν μια παραγγελία σε άλλη μια ίδια μην γίνει κανένα αστείο και εξαντληθούν*. Δοκιμαζεις->δουλεύει η πρώτη με την δική σου->ακυρώνεις παραγγελια *Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα σαι καλυμμένος πάντως(και η φθηνότερη έκδοση της patriot στα 16.90 πρέπει να είναι ίδια απλά χωρίς ψυκτρα) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από @topos 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Η πρώτη patriot που σου έχει βάλει ο @@topos είναι ολόιδιες με αυτή που έχει το μηχάνημα τώρα και θα πρέπει να παίξει πιθανότατα. Παρόλο που θα ακουστεί απίθανο και εξωφρενικό, υπάρχει και περίπτωση να μην υποστηρίζει ταυτόχρονα δύο ίδιες με αυτήν που έβαλε αρχικά η HP. Στις 5/12/2023 στις 1:50 ΠΜ, CostasRompotis είπε Τι πρεπει να προσεξω ωστε μη παρω ram που δεν ταιριαζουν στη μητρικη μου; Πρέπει κατ' αρχάς να εντοπίσουμε τη μητρική σου με ακρίβεια και μετά να πάρουμε τις προδιαγραφές από το site του κατασκευαστή κατά προτίμηση. Μια αναζήτηση στη google με "8054" "u3e1" επιστρέφει απογοητευτικά αποτελέσματα. Το speccy είναι παλιοπρόγραμμα. Έχει προκαλέσει μπαλαφάρες και το μισούμε όλοι. Θα μπορούσες να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το hwinfo; Πολύ απλό πρόγραμμα, πατάς παντού next και ok. Πήγαινε στην καρτέλα που γράφει motherboard και δώσε μας ένα τέτοιο screenshot αν μπορείς: Spoiler Αν σου είναι πιο εύκολο, δώσε τον κωδικό μοντέλου ολόκληρης της μονάδας της HP (π.χ. EliteDesk 800 G2 SFF) να βρούμε τη μητρική από εκεί.
CostasRompotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν σας πρόλαβα αλλά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά αυτή που πρότεινε ο πρώτος φίλος ταίριαξε μια χαρά μέχρι στιγμής. Για το speccy δεν το ξερα, θα το απεγκαταστήσω γιατί εγώ από πι σιά έχω μαύρα μεσάνυχτα. Λευκάδα από που αν επιτρέπεται; Είναι η καταγωγή μου από κει, έχω κάτι θείους και ξαδέρφια αλλά δυστυχώς σπίτι μας το φαγε άλλ εκτός Λευκάδος κι ο πατέρας μου δεν το κυνήγησε. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από CostasRompotis
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, CostasRompotis είπε Λευκάδα από που αν επιτρέπεται; Είναι η καταγωγή μου από κει, έχω κάτι θείους και ξαδέρφια αλλά δυστυχώς σπίτι μας το φαγε άλλ εκτός Λευκάδος κι ο πατέρας μου δεν το κυνήγησε. Στην πόλη είμαι. Καταγωγή έχω και εγώ από τα πίσω χωριά, όπως και το Ρομποτέικο. 10 ώρες πριν, CostasRompotis είπε Δεν σας πρόλαβα αλλά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά αυτή που πρότεινε ο πρώτος φίλος ταίριαξε μια χαρά μέχρι στιγμής. Χαίρομαι. Και για σένα και για τον @@topos! Στο καινούριο screenshot που ανέβασες βλέπω ένα θέμα βέβαια που παίρνει βελτίωση μάλλον. Εκεί που γράφει "μονοκαναλικό". Έχει τέσσερις υποδοχές για μνήμες η μητρική; 1
CostasRompotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Στην πόλη είμαι. Καταγωγή έχω κα εγώ από τα πίσω χωριά, όπως και το Ρομποτέικο. Χαίρομαι. Και για σένα και για τον @@topos Στο καινούριο screenshot που ανέβασες βλέπω ένα θέμα βέβαια που παίρνει βελτίωση μάλλον. Εκεί που γράφει "μονοκαναλικό". Έχει τέσσερις υποδοχές για μνήμες η μητρική; Στις 5/12/2023 στις 4:49 ΠΜ, @topos είπε Ναι τεσσερις γιατι; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από CostasRompotis
@topos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, CostasRompotis said: Ναι τεσσερις γιατι; Τις έχεις τοποθετήσει λάθος και δεν σου δουλεύει το "dual channel". Υποθέτω πως τις έβαλες διπλα-διπλα. Στην θέση 2 και 4 θα έπρεπε να τις βάλεις.(κενή θεση-1ραμ-κενη θεση-2η ραμ) Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από @topos 1 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, CostasRompotis είπε Ναι τεσσερις γιατι; Ότι σου έγραψε ο @@topos. Κάνε έναν κόπο και άλλαξε θέση τη μία, να μη είναι δίπλα δίπλα και μετά μπες να δεις στο hwinfo αν η μνήμη σου είναι πλέον δικαναλική. Κάνει κάποια διαφορά, θα πάρεις καλύτερη απόκριση. Τώρα, είσαι όπως πριν την αναβάθμιση, αλλά με 16gB. Έχεις single channel και δεν εκμεταλεύεσαι το σύστημα σου πλήρως. 1
CostasRompotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Οκ παίδες ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας, μόνο που θα το κάνω αύριο γιατί τώρα έχω να καλιμπράρω την τηλεόρασή μου, μάλλον να τσεκάρω ότι το περσινό καλιμπράρισμα ισχύει και δεν άλλαξε κάτι μετά το πρόσφατο update. Να ξέρετε έχω κι άλλες απορίες - εργασίες που θέλω να κάνω με το πι σί οπότε ελπίζω να σας βρω στις επάλξεις, μην πάτε πουθενά, έτσι; 😜
CostasRompotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Για δείτε είμαι οκ τώρα; Εν τω μεταξύ πατριώτη έγραψες πιο πάνω ένα κωδικό για παράδειγμα και νομίζω είναι ο ίδιος με τον υπολογιστή μου όπως φαίνεται στη φωτό, έχω δίκιο ή μπα;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, CostasRompotis είπε Για δείτε είμαι οκ τώρα; Toύμπανο. 1 ώρα πριν, CostasRompotis είπε Εν τω μεταξύ πατριώτη έγραψες πιο πάνω ένα κωδικό για παράδειγμα και νομίζω είναι ο ίδιος με τον υπολογιστή μου όπως φαίνεται στη φωτό, έχω δίκιο ή μπα; Ναι. Σε αυτό είχα καταλήξει από πριν, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Τώρα μας το επιβεβαίωσε. 3 ώρες πριν, CostasRompotis είπε Να ξέρετε έχω κι άλλες απορίες - εργασίες που θέλω να κάνω με το πι σί οπότε ελπίζω να σας βρω στις επάλξεις, μην πάτε πουθενά, έτσι; 😜 Μείνε ήσυχος. Θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα