@pnea1973 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δηλαδή σε αυτοκίνητα 20ετιας που είναι γεμάτη η Ελλάδα, σύμφωνα με αυτό είναι πολύ πιθανόν να φύγει ο άξονας ή καμιά ρόδα;;
papoys1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Στις 12/12/2024 στις 10:16 ΜΜ, jipet είπε Το αυτοκίνητο της χρονιάς 2023 στην Ιαπωνία.. Είναι το https://enechange.co.jp/en/news/press/jeoy2023/ Πάει χάλασαν και οι Ιάπωνες έγιναν Βαλκάνιοι 12 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Δηλαδή σε αυτοκίνητα 20ετιας που είναι γεμάτη η Ελλάδα, σύμφωνα με αυτό είναι πολύ πιθανόν να φύγει ο άξονας ή καμιά ρόδα;; Μη λες τέτοια και το Μάη κλείνω τα 20 (όχι εγώ το vectra)😉 1
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Μη λες τέτοια και το Μάη κλείνω τα 20 (όχι εγώ το vectra)😉 Εγώ δεν λέω. Αλλοι λένε. Να το κρατήσεις όσο θέλεις το Vectra σου!!!!!!!!!! 1
chek2fire Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Καλά αυτή η παπάτζα που λένε όλοι και αναπαράγεται παντού ότι τα ηλεκτρικά δημιούργησαν το πρόβλημα στην Αράχωβα? Oτι έμεινα και καλά από το ψύχος στα καλά καθούμενα. Δηλαδή στη Νορβηγία θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν ηλεκτρικά που είναι και πολλοί να μην τα κουνάνε καθόλου για όλο το χρόνο. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη υστερία κατά της ηλεκτροκίνησης που μόνο με ψυχιατρικά κριτήρια μπορεί κάποιος να την αναλύσει. 9 1 1
Red_Bear Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, chek2fire είπε Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη υστερία κατά της ηλεκτροκίνησης που μόνο με ψυχιατρικά κριτήρια μπορεί κάποιος να την αναλύσει. Προφανώς αναφέρεσαι στο Συνδρομο Πρωτοπαθούς Ξερολισμού συνοδευόμενο από απροσμέτρητη Αγνοια. 8 1 1
kostasgr78 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Κάπου διάβασα ότι έρχεται και το BYD Atto 2. 1
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Καλά αυτή η παπάτζα που λένε όλοι και αναπαράγεται παντού ότι τα ηλεκτρικά δημιούργησαν το πρόβλημα στην Αράχωβα? Oτι έμεινα και καλά από το ψύχος στα καλά καθούμενα. γιαυτό ευθύνεται αυτός που έγραψε το δελτίο τύπου, απλά πράγματα 1 ώρα πριν, chek2fire είπε Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη υστερία κατά της ηλεκτροκίνησης που μόνο με ψυχιατρικά κριτήρια μπορεί κάποιος να την αναλύσει. είναι αντίδραση της επιβολής και των συνεπειών ...
papoys1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, chek2fire είπε Καλά αυτή η παπάτζα που λένε όλοι και αναπαράγεται παντού ότι τα ηλεκτρικά δημιούργησαν το πρόβλημα στην Αράχωβα? Oτι έμεινα και καλά από το ψύχος στα καλά καθούμενα. Δηλαδή στη Νορβηγία θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν ηλεκτρικά που είναι και πολλοί να μην τα κουνάνε καθόλου για όλο το χρόνο. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη υστερία κατά της ηλεκτροκίνησης που μόνο με ψυχιατρικά κριτήρια μπορεί κάποιος να την αναλύσει. Σίγουρα δε φταίνε τα ηλεκτρικά. Φταίει καταρχήν ο κάτοχος που δεν φρόντισε να το φορτίσει πριν φύγει άναψε αιρκοντίσιον έμεινε , δεν είχε αλυσίδες και ο κάτοχος ηλεκτρικού και πολλοί άλλοι θερμικών ,και εδώ φταίει και το κράτος που δίνει επιδοτήσεις για αγορά αλλά δεν βλέπει ότι δεν υπάρχουν υποδομές όπως π.χ. υπάρχουν σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες καθώς και αστυνομία που κόβει κώλ,,,, αν δεν εχεις αλυσίδες. Από την άλλη ΝΑΙ υπάρχει υστερία και αντίδραση ίσως και δικαιολογημένη από τον απλό Ελληνα πολίτη διότι νοιώθει αδικημένος και θα μου πεις γιατί.Σου λέει στο λεφτά που μένει στην Κηφησιά στην Εκάλη στο Παλιό Ψυχικό, η σε άλλο καλό προάστιο που έχει ιδιωτικό γκαράζ τον επιδοτείς με 10 και 15 χιλιάρικα από πάνω να πάρει ηλεκτρικό διότι έχει τη δυνατότητα να φορτίζει σχεδόν τζάμπα στο σπίτι του. Εμένα (που είναι και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) που μένω στο Παγκράτι , στα Πατήσια , στην Κυψέλη στον Κολωνό στο Περιστέρι στη Νικαια κ,λ.π.σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν έχω ιδιωτικό κλειστό γκαράζ που απαιτεί ο Νόμος , αν και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα με αναγκάζεις να το πάρω και αν το πάρω θα πρέπει να πηγαίνω σε δημόσιο φορτιστή από την μία να πληρώνω το ρεύμα σαν καραβίσιο καφέ, και από την άλλη να στέκομαι σαν τον παπάρα (να μην πω την άλλη λέξη 😛) μέχρι να φορτίσει για να γυρίσω σπίτι να ξεκουραστώ σαν ανθρωπος. Έτσι νοιώθει αγανάκτηση δικαίως για μένα και ξεσπάει κάθε φορά στα ηλεκτρικά. Και είναι ντροπή να μιλάμε για Νορβηγό πολίτη που αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο κάθε 3-4-5 χρόνια , στην τελευταία χώρα της ΕΕ που ακόμη ο Έλληνας ψάχνει να βρει μεταχειρισμένο με 2-3-4 χιλιάρικα. 3
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, chek2fire είπε Καλά αυτή η παπάτζα που λένε όλοι και αναπαράγεται παντού ότι τα ηλεκτρικά δημιούργησαν το πρόβλημα στην Αράχωβα? Oτι έμεινα και καλά από το ψύχος στα καλά καθούμενα. Δηλαδή στη Νορβηγία θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν ηλεκτρικά που είναι και πολλοί να μην τα κουνάνε καθόλου για όλο το χρόνο. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη υστερία κατά της ηλεκτροκίνησης που μόνο με ψυχιατρικά κριτήρια μπορεί κάποιος να την αναλύσει. Νομίζω όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ βγάζουν ανακοινώσεις τύπου της κυβέρνησης. Νομίζω ότι ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος δεν δίνει βάση σε αυτά που αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Σίγουρα στην χθεσινή "ανακοίνωση" διότι περί ανακοίνωσης πρόκειται, κρύβεται κάποια σκοπιμότητα. Ούτε εγώ γνωρίζω ποια είναι αυτή, ίσως η διαχρονική αδυναμία του κράτους να διατηρήσει έναν δρόμο ανοικτό, αλλά σύντομα θα το μάθουμε. Το ότι κ καλά φταίνε τα ηλεκτρικά για το μπαχαλο που δημιουργήθηκε επειδή η μισή Αθήνα αποπειράθηκε μαζικά να ανέβει στον κατσικοδρομο της Αράχωβας με 2 πόντους χιόνι που ο κρατικός μηχανισμός αδυνατούσε να καθαρίσει και την έλλειψη τροχαίας, νομίζω ότι δεν το πιστεύει ούτε ένα απλό παλιό ΑΚΑΝ καλοριφέρ. Σίγουρα μέσα στο μπαχαλο θα ξεφορτιστηκαν και κάποια ηλεκτρικά. Στο Περτούλι Τροκαλων , που έγινε το ίδιο σκηνικό εχτές, τι έφταιγε; Ο ανάδρομος Ερμής; 41 λεπτά πριν, papoys1 είπε επιδοτείς με 10 και 15 χιλιάρικα από πάνω να πάρει ηλεκτρικό διότι έχει τη δυνατότητα να φορτίζει σχεδόν τζάμπα στο σπίτι του Δεν νομίζω ότι αυτό είναι λόγος για να αγανακτήσει ο φτωχός λαός. Μακάρι όλοι να είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε ένα σύγχρονο κινεζικό ηλεκτρικό κ να ξεμπλέξουμε απο τα προβληματικά θερμικά που μόνο μας τρώνε λεφτά. Αλλά δεν φταίει ο φράγκατος που η χώρα μας φορτώνει την τιμή κάθε αυτοκινήτου με κάθε απίθανο φόρο. Ούτε φταίει που η επιδότηση δίνεται μόνο κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή αγοράσεις το αυτοκίνητο. 46 λεπτά πριν, papoys1 είπε κάτοχος που δεν φρόντισε να το φορτίσει Ο κάτοχος μπορεί να είχε φορτίσει αλλά σίγουρα δεν υπολόγισε πώς για μια διαδρομή 100 χλμ θα έπρεπε να κάτσει 3 ώρες ακινητοποιημένες σε συνθήκες παγετού επειδή η τροχαία δεν είχε κλείσει τον δρόμο σε όσους δεν είχαν αλυσίδες, ή επειδή δεν είναι ικανοί να βάλουν 2 γκρέιντερ να ξεχιονιζουν. 2
kostasbm Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, bill999r said: Ούτε εγώ γνωρίζω ποια είναι αυτή, ίσως η διαχρονική αδυναμία του κράτους να διατηρήσει έναν δρόμο ανοικτό, αλλά σύντομα θα το μάθουμε. Το ότι κ καλά φταίνε τα ηλεκτρικά για το μπαχαλο που δημιουργήθηκε επειδή η μισή Αθήνα αποπειράθηκε μαζικά να ανέβει στον κατσικοδρομο της Αράχωβας με 2 πόντους χιόνι που ο κρατικός μηχανισμός αδυνατούσε να καθαρίσει και την έλλειψη τροχαίας, νομίζω ότι δεν το πιστεύει ούτε ένα απλό παλιό ΑΚΑΝ καλοριφέρ. Σίγουρα μέσα στο μπαχαλο θα ξεφορτιστηκαν και κάποια ηλεκτρικά. Στο Περτούλι Τροκαλων , που έγινε το ίδιο σκηνικό εχτές, τι έφταιγε; Ο ανάδρομος Ερμής; για όλα φταίνε οι άλλοι ( κρατος-περιφερεια-Δημος-ταβερνες-καφετερειες ) εκτός από τους οδηγούς...... αυτό εννοείς?? με 2 πόντους χιόνι δε μένεις αν έχεις χιονολαστιχα-αλυσιδες-κουβερτες ....σε ορεινό μέρος ζω και έχω μάθει να ζω με το χιόνι ...... 1
papoys1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, bill999r είπε Μακάρι όλοι να είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε ένα σύγχρονο κινεζικό ηλεκτρικό κ να ξεμπλέξουμε απο τα προβληματικά θερμικά που μόνο μας τρώνε λεφτά.Αλλά δεν φταίει ο φράγκατος που η χώρα μας φορτώνει την τιμή κάθε αυτοκινήτου με κάθε απίθανο φόρο. Δεν είπα ότι φταίει ο φραγκάτος φίλε. Αυτός εκμεταλεύεται τη συγκυρία βουτάει την επιδότηση και παίρνει καινούργιο αυτοκίνητο.Ο άλλος που μένει σε διαμέρισμα αντε και το πήρε για πες μου που θα το παρκάρει και που θα το φορτίσει;; Σε δημόσιο φορτιστή να του κοστίζει όσο το θερμικό και να ξεροσταλιάζει με αυτό το κρύο μέχρι να φορτίσει;;; Αυτά σκέφτεται και λέω πως έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί δεν νοιώθει ισότιμος πολίτης.
aionnou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν είπα ότι φταίει ο φραγκάτος φίλε. Αυτός εκμεταλεύεται τη συγκυρία βουτάει την επιδότηση και παίρνει καινούργιο αυτοκίνητο.Ο άλλος που μένει σε διαμέρισμα αντε και το πήρε για πες μου που θα το παρκάρει και που θα το φορτίσει;; Σε δημόσιο φορτιστή να του κοστίζει όσο το θερμικό και να ξεροσταλιάζει με αυτό το κρύο μέχρι να φορτίσει;;; Αυτά σκέφτεται και λέω πως έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί δεν νοιώθει ισότιμος πολίτης. Δηλαδή πρέπει να έχουμε τύψεις που πήραμε την επιδότηση, που σπουδαζαμε ,δουλεύοντας παράλληλα, για 10 χρονια μετα το Λύκειο, που εργαζόμαστε 12 ώρες 300 ημέρες το χρονο ? Θα πρέπει να δίνουμε δίκιο σε αυτούς που έκαναν ζωαρα όλα αυτά τα χρόνια , οσο εμείς μαμιομασταν, γιατί δεν είναι ισότιμοι? ( μπες στο ηλεκτροκίνηση στο FB και θα δεις πολλά μικρά EV να φορτίζουν με μπαλαντεζα απο το μπαλκόνι) 1
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kostasbm είπε για όλα φταίνε οι άλλοι ( κρατος-περιφερεια-Δημος-ταβερνες-καφετερειες ) εκτός από τους οδηγούς...... αυτό εννοείς?? με 2 πόντους χιόνι δε μένεις αν έχεις χιονολαστιχα-αλυσιδες-κουβερτες ....σε ορεινό μέρος ζω και έχω μάθει να ζω με το χιόνι ...... Εσύ ποιος πιστεύεις ότι φταίει; Δεν θέλω να χαλάσουμε το νήμα,για αυτό κάνω μόνο ένα τελευταίο ποστ. Στην γειτονική Βουλγαρία τους χειμερινό μήνες για να κυκλοφορήσεις στην επικράτεια της πρέπει να φοράς χιονολαστιχα. Στην γειτονική Βουλγαρία έχει μπλόκο κάθε 60 χλμ περίπου, εκτός από τις κάμερες. Την ημέρα των Χριστουγέννων ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα γίνει χαμός από εκδρομείς. Ξέρουμε επίσης ότι θα ρίξει μερικές νιφάδες χιονιού. Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να βγεί η τροχαία και αν είναι τόσο ανίκανοι να κρατήσουν ανοικτό έναν δρόμο απλά να διακόψουν την κυκλοφορία; Εσύ μιλάς για ατομική ευθύνη και καλά κάνεις αλλά το παιδί και το σκυλί όπως το μαθαίνεις... Και σε ξαναρωτάω. Στο Περτούλι που έγινε ακριβώς το ίδιο σκηνικό το έφταιξε; Εκεί δεν είχε ηλεκτρικό για να κατηγορήσουν. Εκεί είχαν κ αλυσίδες οι ορεσίβιοι Τρικαλινοί. Εγώ ποντάρω ότι έφταιγαν πάλι οι οδηγοί γτ το θέλουν χρονιαρα μέρα κ παίρνουν τα παλιαμαξα τους κ βολταρουν; Δουλειές δεν έχουν; 35 λεπτά πριν, papoys1 είπε δεν νοιώθει ισότιμος πολίτης Μα δεν είμαστε ισότιμοι. Μην τα ξαναλέμε. Στην κάλπη ο αγανακτισμένος λαός δεν ψηφίζει υπέρ της ισότητας. Αλλά το να κατηγορουμε τους οδηγούς ηλεκτρικών για το μπαχαλο στους δρόμους εντάξει νομίζω ότι παραπαει. 2
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Σημφωνα με δελτία τύπου το BYD Atto2 έρχεται αρχές 2025 στην Ευρωπη. Κάπου πήρε το μάτι μου τα τεχνικά χαρακτηριστικά και είδα αυτονομία 310χιλ...Αν έρθει σε καλή τιμή ίσως και αν αξίζει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα