Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sndev για να βγάλεις συμπέρασμα για τη γήρανση της μπαταρίας χωρίς κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης, θα πρέπει να πάρεις δύο αυτοκίνητα λίγων εβδομάδων με 4-5000 km, να τα μετρήσεις, μετά το ένα να το αφήσεις σε ένα γκαράζ 4 χρόνια, με το άλλο να κάνεις 20000km το χρόνο, και να δεις τι πτώση θα έχουν και τα δύο. Θεωρώ πως μετά την αρχική πτώση που έχουν όλες οι NMC/NCA μπαταρίες, αυτή που δε θα κάνει τίποτα για 4 χρόνια θα έχει μια απειροελάχιστη πτώση στη χωρητικότητά της σε σχέση με την άλλη που θα έχει κάνει 80000 km. Δυστυχώς δεν έχω τέτοια στοιχεία να το τεκμηριώσω. Το μόνο σχετικό παράδειγμα που έχω είναι ένα video ενός Coda electric που ήταν zero mile για 12 χρόνια σε ένα γκαράζ, υπάρχει η ιστορία του στο κανάλι "Out of spec reviews" αλλά δε θυμάμαι αν μέτρησαν degradation. Το αυτοκίνητο είχε LFP. Πάντως το βρήκανε να έχει φόρτιση 30% μετά από 12 χρόνια.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα στην έκθεση σήμερα και κατά το μεσημέρι σαν γενική πληροφόρηση είχε και άνεση στο να δεις τα αυτοκίνητα αλλά και όχι τόσο μεγάλη ουρά στο να κάνει κάποιος test drive. Ιδίως αν εισαι κατά της 2 είναι τελείως άνετα στο να πάρει ένα αμάξι και να το οδηγήσεις για test drive.

Τώρα από την έκθεση.

Εντυπιακό το περίπτερο της BYD. Αμαξάρες όλες. Φυσικά ο κράχτης U8 που μέσα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι έξω. Φοβερά δέρματα, πλαστικά καθίσματα χώρους. Μιλάμε το αμάξι είναι ο όρισμός της ποιότητας.

Φοβερό αυτοκίνητο απέξω γιατί μέσα δεν μπορούσες να μπεις ήταν και το U9

Tob7TTl.jpeg

T96ZQux.jpeg

yqI2mUM.jpeg

Μου άρεσε πάρα πολύ και το Dolphin καθώς δεν το είχα δει από κοντά. Και εξωτερικά για την κατηγορία του είναι μια χαρά αλλά ιδίως το εσωτερικό του ξανά για την κατηγορία του είναι πάρα πολύ αξιόλογο.

Θα του κάνω σίγουρα ένα test drive.

Απο την άλλη αν και το Atto σίγουρα είναι μεγαλύτερη κατηγορία δεν μου άρεσε καθόλου εσωτερικά αλλά φυσικά γουστα είναι αυτα.

Φυσικά είχε και το Seal σε όλες τις εκδόσεις του. Και αυτό φοβερό αμάξι, τρομερή ποιότητα μέσα στα πάντα. Μιλάμε οι Κινέζοι θα τους διαλύσουν όλους. 

Μπήκα και σε Mercedes αλλά και BMW των 100-200k. Στιβαρά αμάξια αλλά...

Οταν γυρίσει κάποιος από την έκθεση ας μου πει λίγο για τα δευτερεύον πλαστικά τους, δηλαδή ντουλαπάκια, θήκες ποτηριών, πλατστικά κάτω καθίσματα κτλ. Δεν μπορεί να δίνεις τόσα χρήματα και να σου δίνουν αυτή την άθλια ποιότητα. Kάτι που στην BYD ούτε στα μοντέλα του dolphin, atto δεν το βλέπεις. 

Στην ΚΙΑ τώρα είχε το δικό μου μοντέλο και όχι το καινούργιο του 2025 που κανονικά θα έπρεπε να έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά είχε και το KIA EV3. Και εδώ ενώ το αυτοκίνητο έχει και τους χώρους και την ποιότητα στα καθίσματα του δεν έχει καμία μεγάλη ποιότητα στα επιμέρους πλαστικά του και δείχνει ότι έχουν κόψει κόστος. Γενικά μεγάλο αυτοκίνητο και είχαν δίκιο όσοι έλεγαν σε αυτό εδώ το νήμα ότι δεν είναι τόσο αυτοκίνητο πόλης. 

Στην MG φοβερό το Cyberster. Δυστυχώς δεν του έβγαλα φωτογραφία. Φοβερή ποιότητα μέσα, αμαξάρα και αυτό με τα όλα της. Πολύ εντυπωσιακό, έχουν κάνει και εκεί τρομερή δουλειά.

Δίπλα ακριβώς ήταν η Tesla με το Cybertruck. Δεν μπορούσες να μπεις μέσα αλλα και αυτό εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Αν χτυπήσεις πάντως με αυτό το αυτοκίνητο άνθρωπο με αυτές τις πολύ αιχμηρές γωνίες που έχει τον έχεις κόψει ζαμπόν. Απορώ πως πήρε άδεια κυκλοφορίας στην ευρωπαική αγορά με αυτές τις προδιαγραφές.

CDY1pSG.jpeg

GXm1w8l.jpeg

FjXt0Vb.jpeg

Μου άρεσε αρκετά σε ποιότητα και το Ariya της Nissan. Απίστευτοι χώροι μέσα, πάρα πολύ ποιοτικό σε όλα του καθίσματα, πλαστικά τα πάντα. 

Εκεί κοντά ήταν και το περίπτερο της Leapmotors που είχε κατι μικρά πόλης με αυτονομία στα 200-250 χιλιόμετρα και σε τιμές στα 20 χιλιάρικα. Δεν με εντυπωσίασαν καθώς με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις το Dolphin.

Tέλος να πω και για το Hyundai το Ioniq 5N που και σε αυτό δεν μπορούσες να μπεις μέσα. Ειλικρινά το περίμενα πιο εντυπωσιακό σε μέγεθος αυτοκίνητο αν και αρκετά μαζεμένο.

DxMMtuA.jpeg

bLew1G9.jpeg

Γενικά πολύ εντυπωσιακά και τα νέα κινεζικά αυτοκινητα DFSK. Το plugin ηλεκτρικό τους είναι φοβερά ποιοτικό και αξίζει μια βόλτα στο περίπτερο τους. 

Αν πάει κάποιος άλλος στην έκθεση ας μοιραστεί την εμπειρία του η και κάποια φωτογραφία από τα ηλεκτρικά που τον εντυπωσίασαν. 

και ένα video από την έκθεση που έχει ανέβει στο youtube

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chek2fire είπε

Πήγα στην έκθεση σήμερα και κατά το μεσημέρι σαν γενική πληροφόρηση είχε και άνεση στο να δεις τα αυτοκίνητα αλλά και όχι τόσο μεγάλη ουρά στο να κάνει κάποιος test drive. Ιδίως αν εισαι κατά της 2 είναι τελείως άνετα στο να πάρει ένα αμάξι και να το οδηγήσεις για test drive.

Τώρα από την έκθεση.

Εντυπιακό το περίπτερο της BYD. Αμαξάρες όλες. Φυσικά ο κράχτης U8 που μέσα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι έξω. Φοβερά δέρματα, πλαστικά καθίσματα χώρους. Μιλάμε το αμάξι είναι ο όρισμός της ποιότητας.

Tob7TTl.jpeg

T96ZQux.jpeg

yqI2mUM.jpeg

Μου άρεσε πάρα πολύ και το Dolphin καθώς δεν το είχα δει από κοντά. Και εξωτερικά για την κατηγορία του είναι μια χαρά αλλά ιδίως το εσωτερικό του ξανά για την κατηγορία του είναι πάρα πολύ αξιόλογο.

Απο την άλλη αν και το Atto σίγουρα είναι μεγαλύτερη κατηγορία δεν μου άρεσε καθόλου εσωτερικά αλλά φυσικά γουστα είναι αυτα.

Φυσικά είχε και το Seal σε όλες τις εκδόσεις του. Και αυτό φοβερό αμάξι, τρομερή ποιότητα μέσα στα πάντα. Μιλάμε οι Κινέζοι θα τους διαλύσουν όλους. 

Οταν γυρίσει κάποιος από την έκθεση ας μου πει λίγο για τα δευτερεύον πλαστικά τους, δηλαδή ντουλαπάκια, θήκες ποτηριών, πλατστικά κάτω καθίσματα κτλ. Δεν μπορεί να δίνεις τόσα χρήματα και να σου δίνουν αυτή την άθλια ποιότητα. Kάτι που στην BYD ούτε στα μοντέλα του dolphin, atto δεν το βλέπεις. 

Στην ΚΙΑ τώρα είχε το δικό μου μοντέλο και όχι το καινούργιο του 2025 που κανονικά θα έπρεπε να έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά είχε και το KIA EV3. Και εδώ ενώ το αυτοκίνητο έχει και τους χώρους και την ποιότητα στα καθίσματα του δεν έχει καμία μεγάλη ποιότητα στα επιμέρους πλαστικά του και δείχνει ότι έχουν κόψει κόστος. Γενικά μεγάλο αυτοκίνητο και είχαν δίκιο όσοι έλεγαν σε αυτό εδώ το νήμα ότι δεν είναι τόσο αυτοκίνητο πόλης. 

Στην MG φοβερό το Cyberster. Δυστυχώς δεν του έβγαλα φωτογραφία. Φοβερή ποιότητα μέσα, αμαξάρα και αυτό με τα όλα της. Πολύ εντυπωσιακό, έχουν κάνει και εκεί τρομερή δουλειά.

Δίπλα ακριβώς ήταν η Tesla με το Cybertruck. Δεν μπορούσες να μπεις μέσα αλλα και αυτό εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Αν χτυπήσεις πάντως με αυτό το αυτοκίνητο άνθρωπο με αυτές τις πολύ αιχμηρές γωνίες που έχει τον έχεις κόψει ζαμπόν. Απορώ πως πήρε άδεια κυκλοφορίας στην ευρωπαική αγορά με αυτές τις προδιαγραφές.

CDY1pSG.jpeg

GXm1w8l.jpeg

FjXt0Vb.jpeg

Μου άρεσε αρκετά σε ποιότητα και το Ariya της Nissan. Απίστευτοι χώροι μέσα, πάρα πολύ ποιοτικό σε όλα του καθίσματα, πλαστικά τα πάντα. 

Εκεί κοντά ήταν και το περίπτερο της Leapmotors που είχε κατι μικρά πόλης με αυτονομία στα 200-250 χιλιόμετρα και σε τιμές στα 20 χιλιάρικα. Δεν με εντυπωσίασαν καθώς με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις το Dolphin.

Tέλος να πω και για το Hyundai το Ioniq 5N που και σε αυτό δεν μπορούσες να μπεις μέσα. Ειλικρινά το περίμενα πιο εντυπωσιακό σε μέγεθος αυτοκίνητο αν και αρκετά μαζεμένο.

DxMMtuA.jpeg

bLew1G9.jpeg

Γενικά πολύ εντυπωσιακά και τα νέα κινεζικά αυτοκινητα DFSK. Το plugin ηλεκτρικό τους είναι φοβερά ποιοτικό και αξίζει μια βόλτα στο περίπτερο τους. 

Αν πάει κάποιος άλλος στην έκθεση ας μοιραστεί την εμπειρία του η και κάποια φωτογραφία από τα ηλεκτρικά που τον εντυπωσίασαν. 

Το Σάββατο πάντως στο Ioniq 5 έμπαινες κανονικά μέσα. Έμπαινες, ξενέρωνες με το πόσο πλαστικό μπορείς να βρεις σε ένα αυτοκίνητο για το οποίο ζητάνε 65Κ, και έβγαινες.

Το U8 εντυπωσιακό αλλά συζητώντας με έναν από το περίπτερο εκεί κατάλαβα ότι δεν παίζει να πάρει έγκριση για εισαγωγή. Που και να πάρει υπολογίζουν την τιμή στα 160 με 180Κ.

Το Cybertruck δεν πήρε και ούτε θα πάρει έγκριση για την ΕΕ. Δεν παρέχει καμία ασφάλεια για τους πεζούς με τέτοιες γωνίες.

Τα μόνα ίσως vfm αυτοκίνητα ήταν τα BYD που δείχνουν αρκετά ποιοτικά σε σχέση με την τιμή τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chek2fire είπε

Τώρα από την έκθεση.

Tob7TTl.jpeg

T96ZQux.jpeg

yqI2mUM.jpeg

CDY1pSG.jpeg

GXm1w8l.jpeg

FjXt0Vb.jpeg

DxMMtuA.jpeg

bLew1G9.jpeg

Το cybertruck δεν εχει παρει αδεια για ΕΕ. Μαλλον μονο usa θα κυκλοφορησει.

Παντως τα πλαστικα των mercedes τα ειδα βελτιωμενα.

Θεια μου εχει ενα S500 υβριδικο 9ταχυτο, το οποιο ειναι εντυπωσιακο, μεχρι να πιασει τα πλαστικα στο ταμπλω. Κουνιουνται και τριζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έρχεται και ο κλώνος του e-C3 Aircross, το Opel Frontera Electric.

https://www.drive.gr/news/agora/ayti-einai-i-timi-ton-neon-opel-frontera-kai-grandland

Ή μήπως το πρώτο είναι κλώνος του δεύτερου; 🤣

Πάντως κι αυτό παίζει εκεί γύρω στα 20000 ευρώ, μετά την επιδότηση.

Επεξ/σία από kostasgr78
  • Like 1
Δημοσ.

Το Cybertruck είναι σαν να το συναρμολόγησε με συγκολλήσεις ο λαμαρινάς της γειτονιάς μου. Είχαν μαζευτεί δεκάδες γύρω του και όλοι έκαναν την ίδια κίνηση: χτύπημα στο μέταλλο σαν να χτυπάνε πόρτα, και το αυτί κοντά για να ακούσουν τον ήχο. 

• Haha 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aissaris είπε

Το Cybertruck είναι σαν να το συναρμολόγησε με συγκολλήσεις ο λαμαρινάς της γειτονιάς μου. Είχαν μαζευτεί δεκάδες γύρω του και όλοι έκαναν την ίδια κίνηση: χτύπημα στο μέταλλο σαν να χτυπάνε πόρτα, και το αυτί κοντά για να ακούσουν τον ήχο. 

Εγω θα έλεγα σαν να χτυπάνε καρπούζια να δουν αν είναι ώριμα🤣

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 4saken είπε

Το ηλεκτρικο C3 θα εχει τα ιδια ανταλλακτικα (φαναρια,προφυλακτηρες κτλ) με το θερμικο?

Καλό ερώτημα.

Υποθέτω ότι δεν θα μπορούν ούτε στις αντιπροσωπείες να το απαντήσουν ακόμα, πριν καν έρθει το μοντέλο. Ακόμα κι αν έρθει στις εκθέσεις, πιστεύω θα χρειαστεί χρόνο να κυκλοφορήσει και σαν μοντέλο για να εξοικοιωθούν και οι υπάλληλοι των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, για να μπορούν να το απαντήσουν αυτό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @pnea1973 είπε

Εύκολο θα είναι να γίνει ερώτηση όταν έρθουν τα μοντέλα. Κωδικούς ανταλλακτικών θα κοιτάξουν. 

Σωστά, μόνο που δεν ξέρω πολλούς πρόθυμους στις αντιπροσωπείες να απαντούν σε γενικές ερωτήσεις για κωδικούς ανταλλακτικών χωρίς να έχει περάσει το μοντέλο από τα χέρια τους. 😇

Δημοσ.

Οι περισσοτερες Ελληνικες αντιπροσωπειες ειναι ΓΤΠ. Πηγα με κωδικους για κατι ανταλλακτικα και αξεσουαρ που ηθελα για το Megane μου και δεν τους ειχαν καν στο συστημα, ουτε ταχα μπορουσαν να κανουν παραγγελια απο Γαλλια. Απλα τραγικοι. Εστειλα mail στην Γαλλια για το εδω μπαχαλο και πηρα οτι ηθελα απο eBay ή απο Ευρωπαϊκα site που τα βρηκα…

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, chek2fire είπε

δυστυχως οταν ερθει δεν ξερουμε αν θα υπαρχουν κονδυλια για το ΚΗ3 και το μικρο με την 44αρα μπαταρια και τα 120 αλογα αργει πολυ ακομα. 

το πιο ωραιο review που εχω βρει ειναι με ενα τυπο που παει με τις μπαντες διπλα στο γκρεμο στον διασημο δρομο απο την ταινια 007...

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...