Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, malakudi είπε

Που τις βρήκατε αυτές τις τιμές, 0,52 κι 0,40 είναι η χρέωση. 

Δεν ισχύει αυτό, και με 0,40 αν έχεις κοντά στο σπίτι σου φορτιστή AC θα έχεις οικονομία σε σχέση με ένα diesel/βενζίνη.

Πχ 20000 km με 5,5 lt/100km βενζίνη είναι 1900 ευρώ.
20000 km με 17 KWh/100km AC charging είναι 1360 ευρώ.

Έχεις οικονομία 540 ευρώ.

Στην Αθήνα μπορείς να μπεις σε συνδρομητικό πρόγραμμα της Tesla και να φορτίζεις στο Golden Hall με τιμή 0,31 ευρώ/KWh + 100 ευρώ ετήσια συνδρομή. Οπότε οι παραπάνω KWh θα κόστιζαν 1154 ευρώ, + 200 ευρώ οικονομία σε σχέση με το AC

Η chargespot είναι η πιο φθηνή AC φόρτιση αυτή τη στιγμή με 0,38

κοιτας κοστος ανα χλμ και ξεχνας αξια αγορας και απομειωση αξιας. 

3 ώρες πριν, gbras είπε

60000 σχεδον και συνεχιζουμε. Κατι εχω δωσει βεβαια ολα αυτα τα χρονια αλλα κατι σαν 100 150 ευρω συνολικα. Κυριως γιατι κανω πολλα ταξιδια...

χαρα στο κουραγιο σου. εγω εκτος απο το σμ που παω δεν εχω αλλου φορτιστες κοντα μου. υπαρχει ενας σε βουλκανιζατερ που δεν παιζει χωρος μεχρι να κλεισει το μαγαζι. τωρα εχω βεβαια στη δουλεια μου αλλα αυτο δεν λεει κατι, στην προηγουμενη δεν ειχα. 

δηλαδη γυρνας σπιτι το βραδυ με χαμηλη μπαταρια και λες οκ θα παω την αλλη μερα να κατσω μιση ωρα να περιμενω να φορτισω?

4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αν φορτιζει μια φορα την εβδομαδα, μπορει να τη βγαζει ακομα και με τσαμπα φορτιστες αν ειναι κοντα στο σπιτι του η στη δουλεια του.

που εχουμε τσαμπα φορτιστες?

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

εσύ έβαλες τη λέξη οικονομία μέσα ....

μετά λες:

να σου απαντήσω με αυτό ? :

Εγώ δεν έβαλα το θέμα οικονομία. Απάντησα στο φίλο που είπε ότι δεν έχει νόημα να πάρεις ηλεκτρικό αν δεν έχεις δική σου θέση φόρτισης. Αυτό το απάντησε σε φίλο που ρώτησε αν συμφέρει η φόρτιση σε ΔΕΗ Blue. Οπότε έδειξα ένα παράδειγμα για το πότε συμφέρει. Το να έχεις κοντά σου σταθμό φόρτισης είναι βασική προϋπόθεση, γιατί διαφορετικά θα είναι μπελάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

χαρα στο κουραγιο σου. εγω εκτος απο το σμ που παω δεν εχω αλλου φορτιστες κοντα μου. υπαρχει ενας σε βουλκανιζατερ που δεν παιζει χωρος μεχρι να κλεισει το μαγαζι. τωρα εχω βεβαια στη δουλεια μου αλλα αυτο δεν λεει κατι, στην προηγουμενη δεν ειχα. 

δηλαδη γυρνας σπιτι το βραδυ με χαμηλη μπαταρια και λες οκ θα παω την αλλη μερα να κατσω μιση ωρα να περιμενω να φορτισω?

που εχουμε τσαμπα φορτιστες?

στο LIDL

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Αξία αγοράς, με την επιδότηση είναι σε πολλά μοντέλα μικρότερη από αντίστοιχα θερμικά.
Η απομείωση αξίας είναι κάτι σχετικό, άλλος κρατάει το αυτοκίνητο 2 χρόνια, άλλος 10 χρόνια. Αλλά τέλος πάντων δεν αναφέρθηκε σε αυτό ο άνθρωπος. Ρώτησε αν συμφέρει να φορτίζεις έξω σε ΔΕΗ Blue. Ούτε για απομείωση αξίας μίλησε ούτε για τιμή αγοράς.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chek2fire είπε

στο LIDL

Και όχι μόνο, η Electrip έχει ακόμα δωρεάν φόρτιση, το ΣΕΑ Σείριος, κάποιοι δημοτικοί φορτιστές, Leroy Merlin επίσης (τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη).

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Spoiler
14 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εγώ δεν έβαλα το θέμα οικονομία.

?

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Πχ 20000 km με 5,5 lt/100km βενζίνη είναι 1900 ευρώ.
20000 km με 17 KWh/100km AC charging είναι 1360 ευρώ.

Έχεις οικονομία 540 ευρώ.

τεσπα , το βάζω και σε spoiler μιας και δεν ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα αυτόν που θα αγοράσει ηλεκτρικό ....

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Στην Αττικη μονο, εχει καπου 150.

image.png.13592a092ce15d1dc693c2355c11aa49.png

ωραιο. το τσεκαρα λιγο για μενα. ο ενας ειναι στα 3χλμ και ξερω απο πρωτο χερι οτι δεν θα ειναι ποτε διαθεσιμος γιατι τον εχω δει μιας που παω μια φορα το μηνα περιπου. ο αλλος ειναι σε μεγαλο λιντλ με 30λεπτα μαξ χρηση και παλι στα 2χλμ. δεν ξερω με 30 λεπτα ποσο φορτιζει, γραφει 20kw. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

ωραιο. το τσεκαρα λιγο για μενα. ο ενας ειναι στα 3χλμ και ξερω απο πρωτο χερι οτι δεν θα ειναι ποτε διαθεσιμος γιατι τον εχω δει μιας που παω μια φορα το μηνα περιπου. ο αλλος ειναι σε μεγαλο λιντλ με 30λεπτα μαξ χρηση και παλι στα 2χλμ. δεν ξερω με 30 λεπτα ποσο φορτιζει, γραφει 20kw. 

Στα lidl βγαζει μαχ 20kw το DC.

Το max του AC δε το ξερω, καθως το δικο μου σε AC τραβαει μαξ μονο 3.6

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

20 επίσης, αν έχεις αυτοκίνητο με 22KW OBC, 11 είναι το σύνηθες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

αρα ποσες kwh φορτωνεις σε 30λεπτα?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αρα ποσες kwh φορτωνεις σε 30λεπτα?

Δηλαδη θες να σου κανω την διαιρεση 3.6/2?

1.8 κανει. :P

• Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δηλαδη θες να σου κανω την διαιρεση 3.6/2?

1.8 κανει. :P

τι μλκς 🤣

για το dc ελεγα. σε 30 λεπτα δινει ena 20-25% στη μπαταρια. δεν κανεις δουλεια ετσι... Για το λιντλ παντα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τι μλκς 🤣

για το dc ελεγα. σε 30 λεπτα δινει ena 20-25% στη μπαταρια. δεν κανεις δουλεια ετσι... Για το λιντλ παντα.

Το δικο μου δε φορτιζει με DC.

Μονο AC μονοφασικο μαξ 3.6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...