Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - Γνώμες, απόψεις για νέα μοντέλα

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

Αν καταλαβαινω καλα συγκρινει βασικη εκδοση e-C3 aircross με το φθηνοτερη εκδοση του ΑΤΤΟ 3.

Ακυρο, μπερδευτηκα νομιζα οτι συγκριναμε c3 με Dolphin

Επεξ/σία από Ntinaras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, Ntinaras said:

image.png.0cfb50a69767e0b2cc031e9c62c2dad6.png

Εχω χασει κατι?

Γιατι βλεπω το C3 να ειναι και 790 ευρω πιο ακριβο

Η φθηνη εκδοση του ΑΤΤΟ 3 εχει 26Κ €, στα 20Κ ειναι η βασικη του Dolphin (με την επιδοτηση παντα, οπως και στο C3).

1 λεπτό πριν, doctorkostis είπε

Η φθηνη εκδοση του ΑΤΤΟ 3 εχει 26Κ €, στα 20Κ ειναι η βασικη του Dolphin (με την επιδοτηση παντα, οπως και στο C3).

Ναι ακυρο, καηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, doctorkostis said:

Atto και Dolphin είναι φουλ εξτρά σε αυτές τις τιμές. 

Επεξ/σία από Vasilisxd

4 minutes ago, Vasilisxd said:

Atto και Dolphin είναι φουλ εξτρά σε αυτές τις τιμές. 

Δε διαφωνώ καθόλου, έχω το ATTO 3 στην έκδοση Design. Δεν έχει καμία σχέση με το C3 σε εξοπλισμό, συμφωνώ, αλλά με κάτι πρέπει να συγκρίνεις.

• Like 1

3 hours ago, panosno1com said:

Δεν ξέρω αν εχει ξαναειπωθει αυτη η ερωτηση, χωρις διαθεση flame και συζητηση να γινεται.. (δεν εχω ηλεκτρικο :P ) Αν καποιος εχει ηλεκτρικο, συμφερει η φορτιση στο deiblue ? Αν δεν εχεις γκαραζ ξερω γω εχει πχ σε σουπερ μαρκετ και μενεις ας πουμε κοντα ή δουλεύεις κοντά (και προλαβαινεις μπαρμπες που αμολανε το ματρακα τους εκεί επειδη ετσι, ποιος εχει αμαξι με ρευμα)

spacer.png

Αν μπορεις να το αφηνεις σε AC φορτιστη ναι συμφερει μπορει να το πληρωνεις διπλασιο η και τριπλασιο, αναλογα τι προγραμμα εχεις στο σπιτι αλλα και παλι θα ερθει πιο οικονμικα. Υπολογισε πρακτικα και ποσες φορες θα φορτισεις δωρεαν... Εχω 3 χρονια ηλεκτρικο και δεν εχω φορτιστη. Μπορω βεβαια αν χρειαστει να πεταξω μια μπαλαντεζα να κανω την δουλεια μου σε ωρα αναγκης. Θα μπορουσα και να φτιαξω θεση φορτισης εκει που το παρκαρω αλλα εως τωρα δεν εχει χρειαστει.

14 λεπτά πριν, gbras είπε

Αν μπορεις να το αφηνεις σε AC φορτιστη ναι συμφερει μπορει να το πληρωνεις διπλασιο η και τριπλασιο, αναλογα τι προγραμμα εχεις στο σπιτι αλλα και παλι θα ερθει πιο οικονμικα. Υπολογισε πρακτικα και ποσες φορες θα φορτισεις δωρεαν... Εχω 3 χρονια ηλεκτρικο και δεν εχω φορτιστη. Μπορω βεβαια αν χρειαστει να πεταξω μια μπαλαντεζα να κανω την δουλεια μου σε ωρα αναγκης. Θα μπορουσα και να φτιαξω θεση φορτισης εκει που το παρκαρω αλλα εως τωρα δεν εχει χρειαστει.

δεν εχεις σε σπιτι δουλεια και την παλευεις με τους εξω? ποσα χλμ εχεις κανει?

10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Αν φορτιζει μια φορα την εβδομαδα, μπορει να τη βγαζει ακομα και με τσαμπα φορτιστες αν ειναι κοντα στο σπιτι του η στη δουλεια του.

• Like 1

10 hours ago, basilis_k6 said:

60000 σχεδον και συνεχιζουμε. Κατι εχω δωσει βεβαια ολα αυτα τα χρονια αλλα κατι σαν 100 150 ευρω συνολικα. Κυριως γιατι κανω πολλα ταξιδια...

17 ώρες πριν, doctorkostis είπε

Αυτή είναι η χρέωση στο app της ΔΕΗ, περίπου 3 φορές πάνω σε σχέση με τη φόρτιση στο σπίτι. Αν είναι αποκλειστικός τρόπος φόρτισης τότε μάλλον όχι, δε συμφέρει. Για να φορτίσεις στο σούπερ μάρκετ όταν είσαι άδειος μια στο τόσο είναι οκ. 

Screenshot_2024-10-02-19-42-30-76_5133f72f268045e331dab4f281e0f4c8.jpg

Που τις βρήκατε αυτές τις τιμές, 0,52 κι 0,40 είναι η χρέωση. 

17 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Αν δεν εχεις γκαραζ δεν παιρνεις ηλεκτρικο. 

Δεν ισχύει αυτό, και με 0,40 αν έχεις κοντά στο σπίτι σου φορτιστή AC θα έχεις οικονομία σε σχέση με ένα diesel/βενζίνη.

Πχ 20000 km με 5,5 lt/100km βενζίνη είναι 1900 ευρώ.
20000 km με 17 KWh/100km AC charging είναι 1360 ευρώ.

Έχεις οικονομία 540 ευρώ.

Στην Αθήνα μπορείς να μπεις σε συνδρομητικό πρόγραμμα της Tesla και να φορτίζεις στο Golden Hall με τιμή 0,31 ευρώ/KWh + 100 ευρώ ετήσια συνδρομή. Οπότε οι παραπάνω KWh θα κόστιζαν 1154 ευρώ, + 200 ευρώ οικονομία σε σχέση με το AC

Η chargespot είναι η πιο φθηνή AC φόρτιση αυτή τη στιγμή με 0,38

• Like 3

25 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν ισχύει αυτό, και με 0,40 αν έχεις κοντά στο σπίτι σου φορτιστή AC θα έχεις οικονομία σε σχέση με ένα diesel/βενζίνη.

Πχ 20000 km με 5,5 lt/100km βενζίνη είναι 1900 ευρώ.
20000 km με 17 KWh/100km AC charging είναι 1360 ευρώ.

Έχεις οικονομία 540 ευρώ.

αν ενδιαφέρει κάποιον η οικονομία , θα κάνει το υπάρχων αμάξι lpg 😛

Τραγικό πάντως να προτείνετε κάποιον να φορτίζει έξω χωρίς να έχει ο ίδιος δυνατότητα φόρτισης σε πάρκινγκ. Ακόμα και για γούστο να πάρει ηλεκτρικό ,βάζει μπελά στο κεφάλι του , βέβαια το πόσο θα τον ζορίσει είναι και υποκειμενικό αλλά σε μένα δεν κολλά το "τα σκάω για ηλεκτρικό να κάνω τη φάση μου" με το "δεν έχω δυνατότητα να βρω σπίτι με πάρκινγκ"

• Like 3

8 λεπτά πριν, korakios είπε

αν ενδιαφέρει κάποιον η οικονομία , θα κάνει το υπάρχων αμάξι lpg 😛

Τραγικό πάντως να προτείνετε κάποιον να φορτίζει έξω χωρίς να έχει ο ίδιος δυνατότητα φόρτισης σε πάρκινγκ. Ακόμα και για γούστο να πάρει ηλεκτρικό ,βάζει μπελά στο κεφάλι του , βέβαια το πόσο θα τον ζορίσει είναι και υποκειμενικό αλλά σε μένα δεν κολλά το "τα σκάω για ηλεκτρικό να κάνω τη φάση μου" με το "δεν έχω δυνατότητα να βρω σπίτι με πάρκινγκ"

Μπορείς να μη περιστρέφεις πάντα τη συζήτηση στη προσωπική σου περίπτωση;

Ποιος μίλησε για υπάρχων αμάξι. Μπορεί να μην υπάρχει αυτή η επιλογή. Και όχι όταν μιλάμε για νέα αυτοκίνητα δεν είναι σοβαρή πρόταση να λες πάρε ένα παλιό μεταχειρισμένο και βάλτου lpg.

Αν έχεις φορτιστή AC κοντά στο σπίτι σου, το να το αφήνεις ένα βράδυ (σε νεκρό χρόνο δηλαδή)  1-2 φορές την εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα.

• Like 1

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Και όχι όταν μιλάμε για νέα αυτοκίνητα δεν είναι σοβαρή πρόταση να λες πάρε ένα παλιό μεταχειρισμένο και βάλτου lpg.

εσύ έβαλες τη λέξη οικονομία μέσα ....

μετά λες:

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αν έχεις φορτιστή AC κοντά στο σπίτι σου, το να το αφήνεις ένα βράδυ (σε νεκρό χρόνο δηλαδή)  1-2 φορές την εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα.

να σου απαντήσω με αυτό ? :

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μπορείς να μη περιστρέφεις πάντα τη συζήτηση στη προσωπική σου περίπτωση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...