Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

ηλεκτρικό έπρεπε να πάρεις τότε αφού ούτως ή αλλως leasing δεν το έχεις αν θυμάμαι καλά?

Ναι. Μεγαλη ιστορια ειναι, αλλα σε γενικες γραμμες ειχα απο μια πολυ μικρη λιστα να επιλεξω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Τον τελευταίο μηνα πάντως έχει πέσει 20 λεπτά. Σήμερα έβαλα με 1.65 !!

Παρακαλά να μη γίνει καμιά στραβή με τη φωτιά στα  διυλιστήρια του Βαρδινογιάννη και θα δεις που θα πάει μετά και η τιμή της και η μισή Αττική 

Δημοσ.
8 hours ago, Doubt said:

Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι..

Όταν πάμε σε προσιτή και γρήγορη φόρτιση τα "παλιά" θα πάνε στα αζήτητα.

Να δούμε πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για "ξεφόρτωμα".

εμένα δε θα με πείραζε αν φορτίζει αργά αρκεί να είναι φτηνό.......

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostasbm είπε

εμένα δε θα με πείραζε αν φορτίζει αργά αρκεί να είναι φτηνό.......

Σωστά! Εμένα πχ λεει 10-80 σε 38 λεπτά. Πρακτικά max που έχω φορτίσει είναι 30min, αλλά επειδή καθίσαμε και για να τσιμπήσουμε κάτι, όχι επειδή έπρεπε να φορτίσει...Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η στάση είναι περίπου 15-17 λεπτά! Και πάλι για καφέ και όλα τα περλκόμενα!

• Like 1
Δημοσ.

και μένα δεν με πειράζει η φόρτιση γιατί πάντα όταν κάνω ταξίδι πότε δεν πάω με την ψυχή στο στόμα και πάντα θα σταματήσω για κάφε να φάω κάτι κτλ. Το μόνο πρόβλημα όπως έχω πει είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά DC φορτιστές στις εθνικές συν ότι οι AC που υπάρχουν εκεί είναι random αν θα δουλέψουν η όχι τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, chek2fire είπε

και μένα δεν με πειράζει η φόρτιση γιατί πάντα όταν κάνω ταξίδι πότε δεν πάω με την ψυχή στο στόμα και πάντα θα σταματήσω για κάφε να φάω κάτι κτλ. Το μόνο πρόβλημα όπως έχω πει είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά DC φορτιστές στις εθνικές συν ότι οι AC που υπάρχουν εκεί είναι random αν θα δουλέψουν η όχι τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο. 

Μόνο στην Εγνατία δεν υπάρχουν, λόγω της έλλειψης ΣΕΑ. Που αλλού αντιμετωπίσατε έλλειψη φορτιστών;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Μόνο στην Εγνατία δεν υπάρχουν, λόγω της έλλειψης ΣΕΑ. Που αλλού αντιμετωπίσατε έλλειψη φορτιστών;

Εγώ πουθενά. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, malakudi είπε

δεν μιλάω για έλλειψη αλλά ότι δεν επαρκούν και σε μέρες αιχμής είναι σίγουρο ότι κάποιος θα τον έχει πιασει όταν πας να φορτίσεις. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δηλαδή με ένα DC σε ΣΕΑ δεν κάνεις δουλειά. Και δυστυχώς τα AC τους που έχουν εκεί είναι random αν δουλέψουν αλλά έτσι και αλλιώς είναι άχρηστα γιατί θα πρέπει να κάτσεις πάνω ώρα για να κάνεις μια φόρτιση 11kw

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

δεν μιλάω για έλλειψη αλλά ότι δεν επαρκούν και σε μέρες αιχμής είναι σίγουρο ότι κάποιος θα τον έχει πιασει όταν πας να φορτίσεις. 

Νομίζω το έχω ξαναγράψει, στην φετινή επιστροφή τη Δευτέρα του Πάσχα (λόγω Πρωτομαγιάς η Τρίτη είχε ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή, όντας τελευταία μέρα αργίας) δεν είδα ούτε 1 φορτιστη ελεύθερο στις ΣΕΑ μεταξύ Ρίου και Μεγάρων.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/2/2024 στις 1:13 ΜΜ, panther_512 είπε

Μιά υποσημείωση για LFP vs NMC μπαταρίες. Οι LFP αντέχουν περισσότερο σε κλιματολογικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα έχουν πολλαπλάσια διάρκεια ζωής σε κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης, ενώ δεν επηρεάζονται αν φορτίζονται καθημερινά στο 100%. 

Λάθος, το 100% το θέλουν για να καλιμπραρεται το BMS, η φόρτιση στο 100% μια χαρά τις επηρεάζει και ειδικά όταν μείνει στο 100.

Η ορθότερη πρακτική ειναι 100 μονο για καλίμπρα και φευγεις αμέσως μετά για να τη ρίξεις. 

• Like 7
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Λάθος, το 100% το θέλουν για να καλιμπραρεται το BMS, η φόρτιση στο 100% μια χαρά τις επηρεάζει και ειδικά όταν μείνει στο 100.

Η ορθότερη πρακτική ειναι 100 μονο για καλίμπρα και φευγεις αμέσως μετά για να τη ρίξεις. 

Ακριβώς! 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, majunior είπε

Νομίζω το έχω ξαναγράψει, στην φετινή επιστροφή τη Δευτέρα του Πάσχα (λόγω Πρωτομαγιάς η Τρίτη είχε ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή, όντας τελευταία μέρα αργίας) δεν είδα ούτε 1 φορτιστη ελεύθερο στις ΣΕΑ μεταξύ Ρίου και Μεγάρων.

Σάββατο 24/08/2024 περίπου 11 πμ, περίμενα στα ΣΕΑ Ψαθόπυργου στο ρεύμα προς Αθήνα 27 λεπτά για να βάλω βενζίνη και δίπλα οι φορτιστες είχαν από ένα αυτοκίνητο. Σίγουρα όμως το point σου είναι ορθό καθώς ιδίως στις Εθνικές Οδούς οι φορτιστές σε περιόδου εορταστικών εξόδων είναι λίγοι και στις περισσότερες περιπτώσεις αργοί. 

Δημοσ.
16 hours ago, majunior said:

Το τραγικό, όπως έχω ξανά γράψει, είναι ότι κάθε ταχυφορτιστής που βλέπω έχει μια κανονική και μια CHAdeMO, πράγμα που μας στερεί πολλές θέσεις φόρτισης. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...