Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - Γνώμες, απόψεις για νέα μοντέλα

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέα θυγατρική χαμηλότερου κόστους για την εταιρία Nio, με το όνομα ONVO. 

Το πρώτο μοντέλο της στην αγορά (L60) φαίνεται να βγήκε με σκοπό να κοντράρει το Tesla Y. 

΄Όπως και τα μεγαλύτερα αδερφάκια του, το συγκεκριμένο αμάξι εκτός από πολύ γρήγορη φόρτιση έχει και το σύστημα battery swap της Nio, με την αλλαγή ολόκληρης της μπαταρίας να επιτυγχάνεται σε 3 με 5 λεπτά περίπου σε έναν από τους 2500 σταθμούς αλλαγής της μαμάς εταιρείας. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

οι κινεζοι δεν εχουν καν σχεδιαστικο τμημα? σε φωτοτυπικο τα βγαζουν τα σχεδια?

Ή αγοράζουν εταιρίες και κλέβουν σχέδια και αυτοκίνητα, βλέπε Polestar που στην ουσία είναι τα μοντέλα της Volvo. 

• Like 2

5 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ή αγοράζουν εταιρίες και κλέβουν σχέδια και αυτοκίνητα, βλέπε Polestar που στην ουσία είναι τα μοντέλα της Volvo. 

Νομίζω ότι και οι δύο ανήκουν στην ίδια εταιρεία. 

• Like 1

Βλέπω συχνά πλέον στους δρόμους Ταξί ηλεκτρικά και μου κάνει εντύπωση. Εχω ρωτήσει ανθρώπους του χώρου αν τους συμφέρει ένα ηλεκτρικό ταξί να το δουλεύουν και μου έχουν πει ότι συμφέρει πολύ γιαυτό και αυτή η μόδα.

• Like 2

44 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Βλέπω συχνά πλέον στους δρόμους Ταξί ηλεκτρικά και μου κάνει εντύπωση. Εχω ρωτήσει ανθρώπους του χώρου αν τους συμφέρει ένα ηλεκτρικό ταξί να το δουλεύουν και μου έχουν πει ότι συμφέρει πολύ γιαυτό και αυτή η μόδα.

Μοδα?

Μοδα ειναι τα λεοπαρ και τα sneakers.

Οι περισσοτεροι (φυσιολογικοι) ταξιτζηδες ειναι αρνητικοι επειδη εχουν πανακριβα ασφαλιστρα και φοβουνται τυχον καθυστερησεις σε ανταλλακτικα.

Καλα, οι υπολοιποι απλα λενε οτι θα παρουν φωτια.

• Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ταξί είναι ρίσκο γιατί κάνουν πολλές χιλιάδες km. Στο συγκεκριμένο video αναφέρει παραπάνω από 100.000km σε 1,5 έτος. Η εγγύηση είναι 160.000 km. Βάσει κύκλων το συγκεκριμένο όχημα θα αρχίσει να έχει πιθανότητα να χαλάσει η μπαταρία του στα 300 με 400 χιλιάδες km. Όμως αυτός είναι ο μέσος όρος, μπορεί να πάει και στα 600-700 χιλιάδες, μπορεί και να χαλάσει στα 200-250 χιλιάδες. 300 χιλιάδες πάντως θα τα πιάσει σε λιγότερο από 5 χρόνια. Η μπαταρία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι modular και θα μπορέσει ενδεχομένως αλλάζοντας 1-2 module να πάει παραπάνω χρόνια.

Για ταξί μόνο LFP μπαταρία και πάλι θέλει μελέτη.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2

39 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το ταξί είναι ρίσκο γιατί κάνουν πολλές χιλιάδες km. Στο συγκεκριμένο video αναφέρει παραπάνω από 100.000km σε 1,5 έτος. Η εγγύηση είναι 160.000 km. Βάσει κύκλων το συγκεκριμένο όχημα θα αρχίσει να έχει πιθανότητα να χαλάσει η μπαταρία του στα 300 με 400 χιλιάδες km. Όμως αυτός είναι ο μέσος όρος, μπορεί να πάει και στα 600-700 χιλιάδες, μπορεί και να χαλάσει στα 200-250 χιλιάδες. 300 χιλιάδες πάντως θα τα πιάσει σε λιγότερο από 5 χρόνια. Η μπαταρία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι modular και θα μπορέσει ενδεχομένως αλλάζοντας 1-2 module να πάει παραπάνω χρόνια.

Οπως και να εχει τον ταξιτζι δεν τον νοιαζει γιατι εχει γλιτωσει πολλες χιλιαδες ευρο σε 1,5 χρονο. Εστω οτι εκαιγε 5L/100 χλμ με diesel (που δεν παιζει αν ειναι σε αστικο κεντρο) σημαινει οτι εκαψε 5000L * 1,50€ μεσο ορο σημαινει 7500€. Ενω τα αντιστοιχα χλμ σε φορτιση ποσο εχει καψει για να βρουμε την διαφορα. Παντως πολυ πολυ λιγοτερο. Αρα σε 5 χρονια ας πουμε εχει γλιτωσει ολα τα λεφτα της αλλαγης της μπαταριας που ισως χρειαστει. 

17 ώρες πριν, Nabuko είπε

Υπάρχει μεγάλη επιδότηση με το πρόγραμμα Πράσινα Ταξί

όπως πάνε στο τέλος θα τους τα χαρίζουν και θα τους παρακαλάνε και από πάνω να τα πάρουν😛

• Like 1
  • Confused 1

17 hours ago, Nabuko said:

Υπάρχει μεγάλη επιδότηση με το πρόγραμμα Πράσινα Ταξί

τα ταξί δεν πληρώνουν κάποιους φόρους στην αγορά αν δεν απατώμαι

Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι..

Όταν πάμε σε προσιτή και γρήγορη φόρτιση τα "παλιά" θα πάνε στα αζήτητα.

Να δούμε πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για "ξεφόρτωμα".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...