Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - Γνώμες, απόψεις για νέα μοντέλα

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, toyo73 said:

Μην διαβάζετε/πιστεύετε πίπες. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειχα πάει σήμερα lidl παρκάρω το vectra και πάω για ψώνια. Βγαίνοντας βλέπω δίπλα μου ένα μαυρο θηρίο. Κοιτάζω και ήταν το KIA EV 6. Πρώτη φορά το είδα και ειλικρινά το δικό μου vectra που το νόμιζα πολύ μεγάλο φάνταζε πολύ μικρό δίπλα του.

Μπήκα και έφυγα αναλογιζόμενος ότι με τέτοια αυτοκίνητα θέλουμε να γεμίσουμε την Αθήνα ώστε να βοηθήσουμε το περιβάλλον;;🤥

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ειχα πάει σήμερα lidl παρκάρω το vectra και πάω για ψώνια. Βγαίνοντας βλέπω δίπλα μου ένα μαυρο θηρίο. Κοιτάζω και ήταν το KIA EV 6. Πρώτη φορά το είδα και ειλικρινά το δικό μου vectra που το νόμιζα πολύ μεγάλο φάνταζε πολύ μικρό δίπλα του.

Μπήκα και έφυγα αναλογιζόμενος ότι με τέτοια αυτοκίνητα θέλουμε να γεμίσουμε την Αθήνα ώστε να βοηθήσουμε το περιβάλλον;;🤥

Μηδέν ρύπους έχει αυτό. 

Οπότε η απάντηση είναι ναι... Κατηγορηματικά κιόλας.

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 4

19 minutes ago, papoys1 said:

Εσύ με το Vectra δηλαδή σε απασχολεί πως θα σώσεις το περιβάλλον ; Όταν θα σταματήσεις να βρωμιζεις τον αέρα με το δικό σου έλα να το συζητήσουμε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο .

• Like 2

1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Μηδέν ρύπους έχει αυτό. 

Οπότε η απάντηση είναι ναι... Κατηγορηματικά κιόλας.

Ωραιο σκεπτικό. Και η κατασκευή του μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον;;;Και το ρεύμα που καταναλώνει δεν μετράει;; Μηδενική επιβάρυνση και αυτό;;;

1 ώρα πριν, gbras είπε

Εσύ με το Vectra δηλαδή σε απασχολεί πως θα σώσεις το περιβάλλον ; Όταν θα σταματήσεις να βρωμιζεις τον αέρα με το δικό σου έλα να το συζητήσουμε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο .

Δηλαδή μας λες ότι όποιος δεν έχει ηλεκτρικό για σένα είναι είναι βρωμιάρης;; Μια σκέψη έκανα δεν σε πρόσβαλα.

41 minutes ago, papoys1 said:

Δηλαδή μας λες ότι όποιος δεν έχει ηλεκτρικό για σένα είναι είναι βρωμιάρης;; Μια σκέψη έκανα δεν σε πρόσβαλα.

Φυσικα και ειναι . Το οτι το εχεις συνηθισει δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο. Μεχρι καποια χρονια πριν  δεν υπηρχε αλλη επιλογη. Καποτε ξερεις ηταν "φυσιολογικο" να ριχνουν τα ουρα και τα κοπρανα στους δρομους. Μεχρι που φτιαχτηκε αποχευτευτικο συστημα ετσι ηταν στις πολεις. Αδιανοητο σημερα,  οπως σε καποιες δεκαετιες αδιανοητο θα θεωρειται να κινειται οχημα και να βγαζει καπνο . Οσο για την σκεψη σου αυτη ειναι εκ του πονηρου και το ξερεις. Κατσε και σκεψου λιγο σωστα λοιπον και δες το αλλιως..

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ποιο από τα 2 κάνει μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον εγώ είμαι κάπου στη μέση όταν βλέπω ότι το lithium mining έχει αυτό το αποτέλεσμα. Στο μέλλον μπορεί να κατασταλάξω προς τη μία ή την άλλη πλευρά.maxresdefault.jpg.f56ab7f05a5cb7826601b105a668a796.jpg

images(1).jpeg.c15c545464afcfa4656a922a168d7443.jpeg

images.jpeg.443f69ed298e6d2e01e1186bee2f80bc.jpeg

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Ωραιο σκεπτικό. Και η κατασκευή του μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον;;;Και το ρεύμα που καταναλώνει δεν μετράει;; Μηδενική επιβάρυνση και αυτό;;;

Λυπάμαι αλλά όταν δεν έχεις να πεις κάτι, τότε γράφεις αυτά τα παραπάνω. 

1ον.Ειπες για την Αθήνα και όχι για το πλανήτη γη. 

2ον. Εσύ που βάζεις υγραέριο  ή αυτός που φορτίζει στο σπίτι του μολυνει πιο πολύ;Εσενα οι αντλίες υγραερίου είναι χειροκίνητες φαντάζομαι. Τα πρατήρια που πας εσύ και οι άλλοι είναι φαντάζομαι όλα χωρίς εκπομπές ρύπων. 

3ον. Έχεις ότι αυτοκίνητο έχεις και καλά κάνεις. Στην προσπάθεια σου να βγάλεις κάτι εναντίων των ηλεκτρικών σε βαθμό εμμονής, εκτίθεσαι. 

Επανέρχομαι στο ερώτημα 2ο στο οποίο είμαι σίγουρος ότι θα πεις ότι το δικό σου ρυπαίνει λιγότερο από το ηλεκτρικό. 

Εχουμε πει και εμείς οι ιδιοι που είχαμε πάνω από 5 θερμικά αυτοκίνητα τα κατά των ηλεκτρικων που έχουμε τωρα. Αλλά εσύ το έχεις τερματίσει. 

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Στο ποιο από τα 2 κάνει μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον εγώ είμαι κάπου στη μέση όταν βλέπω ότι το lithium mining έχει αυτό το αποτέλεσμα. Στο μέλλον μπορεί να κατασταλάξω προς τη μία ή την άλλη πλευρά.maxresdefault.jpg.f56ab7f05a5cb7826601b105a668a796.jpg

Σωστα τα λες. Απλά αναφέρθηκε το περιβάλλον πόλης και συγκεκριμένα της Αθήνας. 

Το τι γίνεται στον πλανήτη μπορείς να βαλεις και την καταστροφή στον Καναδά νομίζω από το δεξαμενοπλοιο ή την καταστροφή στο κόλπο του Μεξικού από την προβλήτα της Shell.. και άλλα τόσα ακόμα, που δυστυχώς θα γίνουν περισσότερα. 

• Like 2

6 minutes ago, Nabuko said:

Το να προαγεις αμασητη προπαγανδα ειναι τραγικο. Τουλαχιστον πληρωνεσαι κατι;

• Like 2

3 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Σωστα τα λες. Απλά αναφέρθηκε το περιβάλλον πόλης και συγκεκριμένα της Αθήνας. 

Ναι. Αλλά για να τα λέμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς, η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγόρασε ηλεκτρικό επειδή τους νοιάζει το περιβάλλον αλλά για να μην πληρώνει την αυξημένη τιμή της βενζίνης. Αν η βενζίνη είχε ακόμα 50 λεπτά το λίτρο θεωρώ ότι οι πωλήσεις EV θα ήταν μικρότερες. 

1 λεπτό πριν, gbras είπε

Το να προαγεις αμασητη προπαγανδα ειναι τραγικο. Τουλαχιστον πληρωνεσαι κατι;

Βάλε το σπαθάκι σου στη θήκη, δεν ήρθε η ώρα σου ακόμα να σώσεις τον κόσμο. 

Και μάθε να συνδιαλέγεσαι σωστά. 

• Like 1
  • Haha 1

4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ναι. Αλλά για να τα λέμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς, η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγόρασε ηλεκτρικό επειδή τους νοιάζει το περιβάλλον αλλά για να μην πληρώνει την αυξημένη τιμή της βενζίνης. Αν η βενζίνη είχε ακόμα 50 λεπτά το λίτρο θεωρώ ότι οι πωλήσεις EV θα ήταν μικρότερες. 

Εγώ το έχω πει 1ος ότι δεν αγοράσα ηλεκτρικό γιατι με νοιάζει το περιβάλλον. Ούτε για οικονομία το αγόρασα, άλλο αν είναι πιο οικονομικό. 

Αλλά να λέω ότι ένα θερμικό μολύνει στο περιβάλλον της πόλης όπως αναφέρθηκε το ίδιο με ένα ηλεκτρικό είναι τουλάχιστον αστείο.. 

• Like 2

14 minutes ago, Nabuko said:

Βάλε το σπαθάκι σου στη θήκη, δεν ήρθε η ώρα σου ακόμα να σώσεις τον κόσμο. 

Και μάθε να συνδιαλέγεσαι σωστά. 

Καλα μαθε πρωτα να σκεφτεσαι, να μπορεις να κρινεις  τι ειναι αυτο που βλεπεις και αν πραγματικα ειναι ετσι, βαλε το και σε ενα μεγαλο καδρο με τις πραγματικες συνθηκες και μετα ελα να τα πουμε. Δηλαδη καλα ολα τα αλλα , σου εβαλαν μια φωτογραφια με ενα αγωγο πετρελαιου με πρασιναδα και πουλακια , ( μονοκερους δεν εβαλαν μονο να πετανε ) και δεν παραξενευτηκες οτι κατι δεν παει καλα? Εχει νοημα να σου βαλω πετρελαιοπηγες που καιγονται απο πολεμο, διαρροες απο τανκερ , αγωγους και πλατφορμες εξορυξης? Να βαλω μηπως βιντεο απο τους εδω "ηρωες" με τα διαλυμενα diesel που βγαζουν μαυρο καπνο? Ξαναλεω τουλαχιστον παιρνεις τιποτα η τσαμπα το κανεις ;

• Like 2

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εμένα μου φαίνεται ότι σου άρεσε με το παραπάνω. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πέσει η τιμή στο 1/3 και να το αποκτήσεις... NOT

• Like 1

17 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Εγώ το έχω πει 1ος ότι δεν αγοράσα ηλεκτρικό γιατι με νοιάζει το περιβάλλον. Ούτε για οικονομία το αγόρασα, άλλο αν είναι πιο οικονομικό. 

Αλλά να λέω ότι ένα θερμικό μολύνει στο περιβάλλον της πόλης όπως αναφέρθηκε το ίδιο με ένα ηλεκτρικό είναι τουλάχιστον αστείο.. 

Nαι δεν έχεις άδικο. Κι εγώ αν είχα χώρο/πάρκινγκ που θα βόλευε πιθανόν να είχα αγοράσει ήδη ev. 

• Like 2

42 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Εσύ που βάζεις υγραέριο

το υγραεριο παντως ειναι πολυ πιο οικολογικο απο τη βενζινη. εχει 15%  λιγοτερο co2 απο τη βενζινη και αν δεν κανω λαθος, πριν την χρηση του σαν κινησης, τα διυλιστηρια ουτως η αλλως το περισσευμα το καιγανε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...