yiannis_1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 3ος χρόνος συμβίωσης με το id3 60kw. Γύρω στα 8000 ευρώ κέρδος στο κόστος χρήσης σε σχέση με το προηγούμενο (mx5 nb 1.6). Πάρα πολύ καλό, κανένα πρόβλημα εως τώρα. Μοναδική επίσκεψη στα 2 χρόνια στο προγραμματισμένο της VW ~ 220 ευρώ. Σε 1 χρόνο θα ξαναπάω. Παρόλα αυτά αν αγόραζα σήμερα θα πήγαινα σε Model 3 η σε Υ. Είναι τρελή η τιμή που έχει κάνει η Τesla!! Νομίζω δεν έχει νόημα να κοιτάξεις αλλού, ούτε Ευρώπη, ούτε Κίνα . Επεξ/σία 25 Απριλίου 2024 από yiannis_1 11
Just_travel_everywhere Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 10 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Ακριβώς αυτο. Όπως σου είπα το κάθε ένα έχει την χρήση του! Εγώ το πήρα για να πάω super market.Αντε και κανένα μπάνιο το καλοκαίρι κάνα μισάωρο απόσταση. Φούρνο δεν πάω.. Μόνο super market.Επίσης έχω και σκούτερ που το χρησιμοποιώ χειμώνα καλοκαίρι στη πόλη για την δουλειά μου. Οπότε δεν έχω και θέμα με το παρκινγκ. Φαντάζομαι εκεί στη Γερμανία, τι χρήση θα κάνετε με τα σκούτερ ιδίως τον χειμώνα που στην Ελλάδα με την παραμικρή βροχή γίνεται χαμός από το μποτιλιαρισμα. αλλά δεν ξέρω αν έχετε προβλήματα πάρκινγκ η μποτιλιαρισμα. Δεν θα κάνω ταξίδι με το αυτοκίνητο πλέον. Αν θέλω και χρειάζεται θα πάω με το αεροπλάνο! Οσο για την ασφάλεια είπες 35 χωρίς να αναφέρεις διάρκεια οπότε κακώς υπέθεσα ετήσια. Οπότε εσυ με την bmw σου, καλά κάνεις και τα ταξιδια σου και την δουλειά σου, δωρεάν κιόλας αφού σου βάζει ο εργοδότης σου πετρέλαιο. Και προφανώς για να κάνεις τόσα χιλιόμετρα σε έχουν φάει οι δρόμοι.. Μία χαρά. Και πότε δεν ωραιοποιησα κάτι. Απλά είπα, το κάθε ένα για την χρήση του. Επίσης το τι γίνεται, συγκεκριμένα στην Γερμανία, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Άλλη νοοτροπία εκεί προφανώς και καλά κάνουν. Βέβαια από την άλλη, θα με ενδιέφερε να γράψεις κάποια site τα οποία αναφέρουν το πως γυρίζουν τα αυτοκίνητα πίσω και λαμβάνουν τα χρήματα τους. Γιατί μπορεί τελικά να μην μου κάτσει το ηλεκτρικό και επειδή είναι χώρα της ΕΕ να το χρησιμοποιήσω για να πάρω και εγώ τα λεφτά μου πίσω. Όσον αφορά τις επιστροφές πάνε δικαστικά και έχουν ήδη δικαιωθεί η πρώτη οπότε οι υπόλοιποι βασίζονται στην δικαστική απόφαση. Δεν με έχουν φάει δρόμοι για τη δουλειά με έχουν φάει δρόμοι για τα ταξίδια που κάνω και προς την ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες της ευρώπης. Ξέχασα να αναφέρω επίσης ότι στη γερμανία όταν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνεις ποτέ και πουθενά διόδια. Είναι επιλογές αυτές καλά κάνεις και εφόσον σου κάνει τη δουλειά εγώ δεν έχω να πω κάτι δεν με αφορά εξάλλου. Επίσης κάτι άκουσα ότι στην ελλάδα κάποια στιγμή θα έρθουν και τέλη κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά 1
makiss8 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 59 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε 3ος χρόνος συμβίωσης με το id3 60kw. Γύρω στα 8000 ευρώ κέρδος στο κόστος χρήσης σε σχέση με το προηγούμενο (mx5 nb 1.6). Πάρα πολύ καλό, κανένα πρόβλημα εως τώρα. Μοναδική επίσκεψη στα 2 χρόνια στο προγραμματισμένο της VW ~ 220 ευρώ. Σε 1 χρόνο θα ξαναπάω. Παρόλα αυτά αν αγόραζα σήμερα θα πήγαινα σε Model 3 η σε Υ. Είναι τρελή η τιμή που έχει κάνει η Τesla!! Νομίζω δεν έχει νόημα να κοιτάξεις αλλού, ούτε Ευρώπη, ούτε Κίνα . το εχω ερωτευτει, βρισκω 2-3 μεταχειρισμενο να το χτυπησω η να περιμενω το 25 να ανεβει το budget μου σε καινουργιο, 1
yiannis_1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, makiss8 said: το εχω ερωτευτει, βρισκω 2-3 μεταχειρισμενο να το χτυπησω η να περιμενω το 25 να ανεβει το budget μου σε καινουργιο, Πάντα είναι ωραία και η φάση του καινούργιου ειδικά αν τρέχει κάποια επιδότηση τύπου κινούμε ηλεκτρικά. Αλλά επειδή εδώ μιλάμε για σοβαρή οικονομία το μήνα και το αυτοκίνητο κυκλοφορεί 4 χρόνια το πολύ ουσιαστικά δηλαδή πρόκειτε για καινούργιο αυτοκίνητο αν βρείς καλή προσφορά go fot it . PS Η οικονομία στη χρήση που περιγράφω επιτυγχάνεται με χρήση ιδιόκτητου σταθμού φόρτισης και κατά 99% φόρτιση στο σπίτι. Αμα δεν έχεις, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα απο άποψης οικονομίας γιατί ή τιμή της κιλοβατώρας σε σταθμούς incharge, EVziiin, deiblue κτλ είναι 3ης με 3μιση φορές πάνω. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2024 από yiannis_1 2
dstilio Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 14 minutes ago, yiannis_1 said: Πάντα είναι ωραία και η φάση του καινούργιου ειδικά αν τρέχει κάποια επιδότηση τύπου κινούμε ηλεκτρικά. Αλλά επειδή εδώ μιλάμε για σοβαρή οικονομία το μήνα και το αυτοκίνητο κυκλοφορεί 4 χρόνια το πολύ ουσιαστικά δηλαδή πρόκειτε για καινούργιο αυτοκίνητο αν βρείς καλή προσφορά go fot it . PS Η οικονομία στη χρήση που περιγράφω επιτυγχάνεται με χρήση ιδιόκτητου σταθμού φόρτισης και κατά 99% φόρτιση στο σπίτι. Αμα δεν έχεις, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα απο άποψης οικονομίας γιατί ή τιμή της κιλοβατώρας σε σταθμούς incharge, EVziiin, deiblue κτλ είναι 3ης με 3μιση φορές πάνω. Στα πόσα χιλιόμετρα το χρόνο σου βγήκε αυτή η διαφορά σε κόστος χρήσης; Μπορείς εν συντομία να περιγράψεις τα μαθηματικά; Χοντρικά.
@pnea1973 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 51 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε Όσον αφορά τις επιστροφές πάνε δικαστικά και έχουν ήδη δικαιωθεί η πρώτη οπότε οι υπόλοιποι βασίζονται στην δικαστική απόφαση. Δεν με έχουν φάει δρόμοι για τη δουλειά με έχουν φάει δρόμοι για τα ταξίδια που κάνω και προς την ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες της ευρώπης. Ξέχασα να αναφέρω επίσης ότι στη γερμανία όταν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνεις ποτέ και πουθενά διόδια. Είναι επιλογές αυτές καλά κάνεις και εφόσον σου κάνει τη δουλειά εγώ δεν έχω να πω κάτι δεν με αφορά εξάλλου. Επίσης κάτι άκουσα ότι στην ελλάδα κάποια στιγμή θα έρθουν και τέλη κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά Στην χώρα που είσαι το να κάνεις ταξίδια σε διπλανές χώρες είναι κάτι πολύ εύκολο..Μπράβο!!! Οσον αφορά τα τέλη στα ηλεκτρικά, όπως πάντα στην χώρα που ζούμε (αν θυμάσαι παλιότερα ο κόσμος αγόραζε αυτοκίνητα 2000κ.ε γιατί είχε πέσει η φορολογία και μετά έβαλαν τέλη ασύμφορα!) λογικό είναι οτι θα μπούνε!!! Οτι γλυτώσω μέχρι τότε καλό είναι! 28 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε PS Η οικονομία στη χρήση που περιγράφω επιτυγχάνεται με χρήση ιδιόκτητου σταθμού φόρτισης και κατά 99% φόρτιση στο σπίτι. Αμα δεν έχεις, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα απο άποψης οικονομίας γιατί ή τιμή της κιλοβατώρας σε σταθμούς incharge, EVziiin, deiblue κτλ είναι 3ης με 3μιση φορές πάνω. Ακόμα και μέχρι να μπεί φορτιστής, και με τον φορτιστή που παρέχεται 1,5Kw x 10 ώρες (το βράδυ) έχεις 15kwh. Που βγάζεις περίπου 100χιλ...Αν μπεί και φορτιστής 7,4 ή 11 όπου υπάρχει δυνατότητα τότε σε 1 βράδυ φορτίζεις σχεδόν απο το 0-100!!!!!
chek2fire Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 4 ώρες πριν, dimitrins είπε To δικό μου EV (αυτό που θα πάρω) Αν το χτυπήσει ο ήλιος Πάει και βρίσκει σκιά, μόνο του, κάτω από δέντρο. Ενα μείον Ανεβαίνουν κατσίκια να φάνε απ'το δέντρο πιο θα πάρεις? 3 ώρες πριν, yiannis_1 είπε 3ος χρόνος συμβίωσης με το id3 60kw. Γύρω στα 8000 ευρώ κέρδος στο κόστος χρήσης σε σχέση με το προηγούμενο (mx5 nb 1.6). Πάρα πολύ καλό, κανένα πρόβλημα εως τώρα. Μοναδική επίσκεψη στα 2 χρόνια στο προγραμματισμένο της VW ~ 220 ευρώ. Σε 1 χρόνο θα ξαναπάω. Παρόλα αυτά αν αγόραζα σήμερα θα πήγαινα σε Model 3 η σε Υ. Είναι τρελή η τιμή που έχει κάνει η Τesla!! Νομίζω δεν έχει νόημα να κοιτάξεις αλλού, ούτε Ευρώπη, ούτε Κίνα . 220 ευρώ γιατί σου πήραν σε service? δηλαδή τι έχουν αλλάξει? Και το service δεν στο έχουν τζάμπα για τα πρώτα χρόνια? 2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Πάντα είναι ωραία και η φάση του καινούργιου ειδικά αν τρέχει κάποια επιδότηση τύπου κινούμε ηλεκτρικά. Αλλά επειδή εδώ μιλάμε για σοβαρή οικονομία το μήνα και το αυτοκίνητο κυκλοφορεί 4 χρόνια το πολύ ουσιαστικά δηλαδή πρόκειτε για καινούργιο αυτοκίνητο αν βρείς καλή προσφορά go fot it . PS Η οικονομία στη χρήση που περιγράφω επιτυγχάνεται με χρήση ιδιόκτητου σταθμού φόρτισης και κατά 99% φόρτιση στο σπίτι. Αμα δεν έχεις, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα απο άποψης οικονομίας γιατί ή τιμή της κιλοβατώρας σε σταθμούς incharge, EVziiin, deiblue κτλ είναι 3ης με 3μιση φορές πάνω. αν και δεν το έχω υπολoγίσει αλλά γιατί μου κάνει ακόμα και στους σταθμούς φόρτισης ότι είναι φτηνότερα από το να βάλεις βενζίνη για τα αντίστοιχα χιλιόμετρα?
chek2fire Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Αυτές τις μέρες γίνεται και η έκθεση αυτοκινήτου στην Κίνα όπου έχουμε έκρηξη στη κυριολεξία ηλεκτρικών τις επόμενες μόρες θα βρούμε και καλύτερες αναλύσεις και video από την έκθεση
yiannis_1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, dstilio said: Στα πόσα χιλιόμετρα το χρόνο σου βγήκε αυτή η διαφορά σε κόστος χρήσης; Μπορείς εν συντομία να περιγράψεις τα μαθηματικά; Χοντρικά. Περίπου 40000χλμ τα 3 χρόνια με 1100 χλμ το μήνα. 12,5 kw/100 (κάνω πολλές διαδρομές τύπου κηφισίας και είμαι κάτω απ τον μέσο όρο του αυτοκινήτου στο sprintmotor.de πχ.) Περίπου 140 κιλοβατώρες, νυχτερινές πάντα, αφού υπάρχει πρόγραμμα στο Infotainment να φορτίζει σε προτιμώμενους χρόνους. Κόστος 140χ0,25 ευρώ (και πολύ βάζω) 35 ευρώ το μήνα. Με το mx5 έκαιγα κάπου 200 με 250 ευρό το μήνα. Ας πούμε 220 ευρό. 185 λιγότερο το μήνα μόνο απο κίνηση το μήνα. 185 X 36 μήνες 6660 ευρώ. Τέλη mx5: 265 το χρόνο x 3 795 ευρώ. id.3 μηδέν ΚΤΕΟ κάρτες καυσαερίων 3χρόνια x 60 = 180 ευρώ. id.3 μηδέν. Βάλε και 3 αλλαγές λαδιών φίλτρων, κανά μπουζί, καμιά πίπα στα 40000χλμ πόσο κάνουν έχω ξεχάσει??😝 Να τα τα 8000 χιλιάρικα... Βάλε και το τεκμήριο του ηλεκτρικού αγοράς και συντήρησης που είναι μηδέν. Βάλε και ότι αν μπορείς να το πάρεις επαγγελματικό κάνεις αποσβέσεις την αξία του επί 1,5. Μπορεί για κάποιους να είναι και παραπάνω το όφελος. Εγω προσωπικά με τα θερμικά τελείωσα... Καi είμαι άνθρωπος που είχα mx5 και λατρεύω τα αμάξια. Μέχρι να το πάρω είχα τους ενδοιασμούς μου. Κάποιους μήνες μετά την αγορά του, βασικά όταν μπήκε o τριφασικός φορτιστής στο σπίτι ένιωθα ότι πρίν δεν είχα αυτοκίνητο. Σα να πήγα απ το γαϊδούρι σε αυτοκίνητο ενα πράγμα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από yiannis_1 3 3
chek2fire Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 και εγώ πάντα νυχτερινό το έχω σετάρει το wallbox. Μπορείς να το κάνεις και από το αυτοκίνητο αλλά νομίζω βολεύει περισσότερο κατευθείαν από wallbox. 1
sndev Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 1 hour ago, yiannis_1 said: ΚΤΕΟ κάρτες καυσαερίων 3χρόνια x 60 = 180 ευρώ. id.3 μηδέν Για την ιστορία κ τα ηλεκτρικα περνάνε κτεο στη 4ετια οπως ολα τα καινούργια. Οχι πως αλλάζει κατι στην ανάλυση που εκανες. Επίσης καμια σχεση η άνεση οδήγησης στη καθημερινότητα και η ολη διαφορα ειναι απο το ελαφρύ τρέμουλο του κινητήρα των θερμικών που νομιζεις δεν υπάρχει μεχρι να οδηγήσεις 1 ωρα ηλεκτρικο στη κίνηση της πόλης. Οι υπόλοιποι που μπορούν αλλα δε καταλαβαίνουν τα τυπικά ας προτιμήσουν θερμικά σε αγορά καινούργιου οχήματος. Για εμένα δεν υπάρχει πισωγύρισμα 2
bill999r Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Κ εγώ νομίζω πως με την παγίωση πλέον της τιμής των καυσίμων το ηλεκτρικό είναι μονόδρομος. Το μόνο αποτρεπτικό θέμα για εμένα είναι η αδυναμία εγκατάστασης ταχυφορτιστη. Κατά τα άλλα περιμένω να δω το κινούμαι ηλεκτρικά 3 , νέους Κινέζους στην αγορά μήπως πέσουν κι άλλο οι τιμές και μάλλον θα πάω για ηλεκτρικό. 2
@pnea1973 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε Περίπου 40000χλμ τα 3 χρόνια με 1100 χλμ το μήνα. 12,5 kw/100 (κάνω πολλές διαδρομές τύπου κηφισίας και είμαι κάτω απ τον μέσο όρο του αυτοκινήτου στο sprintmotor.de πχ.) Περίπου 140 κιλοβατώρες, νυχτερινές πάντα, αφού υπάρχει πρόγραμμα στο Infoteinment να φορτίζει σε Βάλε και ότι αν μπορείς να το πάρεις επαγγελματικό κάνεις αποσβέσεις την αξία του επί 1,5. Να το πάρεις επαγγελματικό εννοείς να το κόψεις τιμολόγιο; Δεν έχεις κάποια επίπτωση στο κινούμαι ηλεκτρικά;
yiannis_1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 43 minutes ago, chek2fire said: και εγώ πάντα νυχτερινό το έχω σετάρει το wallbox. Μπορείς να το κάνεις και από το αυτοκίνητο αλλά νομίζω βολεύει περισσότερο κατευθείαν από wallbox. Η ...... της vw δεν εχει τέτοιες πολυτέλειες...
engelo Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 χρόνια ηλεκτροκίνητος: 1 χρόνο Nissan Leaf 24kWh 1χρόνο Kona electric 64kWh 3χρόνια Tesla Model 3 LR, με το που ήρθε η Tesla Ελλάδα. Αδιάφορη η απόσβεση, το ευχαριστιέμαι κάθε μερα. Ο λόγος που θα το δώσω είναι για να πάρω το ΕΠΟΜΕΝΟ model Y.- Α .. το ξέχασα, εχω βάλει Φ/Β και φορτίζω ΔΩΡΕΑΝ το αυτοκίνητο... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2024 από engelo 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα