Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - Γνώμες, απόψεις για νέα μοντέλα

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 hours ago, chek2fire said:

Επειδή θα κάνω την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης στο σπίτι τώρα. O σταθμός βγάζει μεχρι 20kw από τι μου είπε ο ηλεκτρολόγος γιατί ειναι plus. Φαντάζομαι το αυτοκίνητο δεν θα τα χρειαστεί καθώς μέχρι τα 11 πάει, έτσι δεν είναι?

Ο σταθμός χλωμό να βγάζει έως 20KW, οι περισσότεροι είναι 22αρηδες και βγάζουν μέχρι 22, ενώ κάποιοι είναι 11 και βγάζουν έως 11 :)  Plus δεν ξέρω τι σημαίνει. Και φυσικά για να βγάλει 22 θα πρέπει να  έχεις και την ανάλογη παροχή ρεύματος (τριφασική Νο2 τουλάχιστον), αν έχεις μονοφασικό τότε το μέγιστο που μπορεί να δώσει είναι 7.4KW.

Όσο για το αυτοκίνητο περιορίζεται από τον ενσωματωμένο φορτιστή που διαθέτει, αν είναι 11αρης προφανώς και δεν πρόκειται να τραβήξει παραπάνω από 11 ακόμα και αν ο σταθμός φόρτισης μπορεί να δώσει παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, chek2fire said:

Επειδή θα κάνω την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης στο σπίτι τώρα. O σταθμός βγάζει μεχρι 20kw από τι μου είπε ο ηλεκτρολόγος γιατί ειναι plus. Φαντάζομαι το αυτοκίνητο δεν θα τα χρειαστεί καθώς μέχρι τα 11 πάει, έτσι δεν είναι?

Ναι ετσι ειναι, αλλα καλο ειναι αφου κανεις εγκατασταση να υποστηριζει τα 22kw. Επισης κανε την εγκατασταση ωστε να μπορεις να δωσεις ρευμα στο σπιτι. Και τα δυο μπορει τωρα να ειναι αχρειαστα αλλα στο μελλον θα τα χρειαστεις . Μην μπαινεις παλι σε εργασιες.. Ποιον φορτιστη θα βαλεις;

Επεξ/σία από gbras

16 ώρες πριν, chek2fire είπε

βγάζει μεχρι 20kw από τι μου είπε ο ηλεκτρολόγος γιατί ειναι plus

Ρε chek2fire, αν είναι δυνατόν ρε φίλε, ότι έκανες στα crypto θα κάνεις τώρα στην ηλεκτροκίνηση; Διαβάζεις κάπου / σου λένε 1-2 λέξεις και τις αραδιάζεις; Κάνε λίγο έρευνα, μελέτη, μόνος σου.

Τι σημαίνει plus? Επίσης τι "ηλεκτρολόγος"; Αν σου είπε όντως με τέτοιον χοντρικό τρόπο "βγάζει μέχρι 20kw", τότε πας να μπλέξεις με αυτόν για εγκαταστάτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Ρε chek2fire, αν είναι δυνατόν ρε φίλε, ότι έκανες στα crypto θα κάνεις τώρα στην ηλεκτροκίνηση; Διαβάζεις κάπου / σου λένε 1-2 λέξεις και τις αραδιάζεις; Κάνε λίγο έρευνα, μελέτη, μόνος σου.

Τι σημαίνει plus? Επίσης τι "ηλεκτρολόγος"; Αν σου είπε όντως με τέτοιον χοντρικό τρόπο "βγάζει μέχρι 20kw", τότε πας να μπλέξεις με αυτόν για εγκαταστάτη.

ρε στο manual το διάβασα. 22 ήθελα να πω, αμέσως να με πάρεις από τα μουτρα.

6 ώρες πριν, gbras είπε

Ναι ετσι ειναι, αλλα καλο ειναι αφου κανεις εγκατασταση να υποστηριζει τα 22kw. Επισης κανε την εγκατασταση ωστε να μπορεις να δωσεις ρευμα στο σπιτι. Και τα δυο μπορει τωρα να ειναι αχρειαστα αλλα στο μελλον θα τα χρειαστεις . Μην μπαινεις παλι σε εργασιες.. Ποιον φορτιστη θα βαλεις;

αυτός εδώ είναι και συγκεκριμένα ο Pulsar Plus 48A

https://wallbox.com/en_us/wallbox-pulsar-plus

Επεξ/σία από chek2fire

51 λεπτά πριν, chek2fire είπε
7 ώρες πριν, gbras είπε

Τι ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχεις; Τι παροχή από τον ΔΕΔΔΗΕ; Τι σου είπε ο ηλεκτρολόγος;

1 hour ago, chek2fire said:

Εγώ πάντως στο συγκεκριμένο link που μας δείχνεις βλέπω πως το μέγιστο που μπορεί να δώσει είναι 11,5KW, και λογικό μια και τόση ισχύ έχουν τα 48A, τώρα που τα είδες τα 22 μόνο εσύ ξέρεις.

image.jpeg

3 ώρες πριν, chek2fire είπε

Ως 11,5 κιλοβάτ βλέπω εγώ.

ναι δίκιο έχετε. Τώρα που βρήκα χρόνο και το διάβασα ξανά όντος στα 11.5 είναι. 

5 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Τι ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχεις; Τι παροχή από τον ΔΕΔΔΗΕ; Τι σου είπε ο ηλεκτρολόγος;

Σε τριφασικό θα το βάλω. Ο ηλεκτρολόγος θα μου πετάξει καλώδιο που να αντέχει μέχρι 22kw η όπως τα λένε γιατί εγώ του το είπα συν ένα πίνακα με ασφάλειες πρωτού το ρεύμα να πάει στον φορτιστή 

καλά αν έρθει αυτό εδώ το 25 που λένε θα αλλάξει τελείως την αγορά αυτοκινήτου. 9 χιλιάδες το πουλάνε στην Κίνα εδώ άντε να έρθει μέχρι 15. ΜΙλάμε για must buy αγορά για όποιον θέλει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης 

• Like 2

1 ώρα πριν, chek2fire είπε

καλά αν έρθει αυτό εδώ το 25 που λένε θα αλλάξει τελείως την αγορά αυτοκινήτου. 9 χιλιάδες το πουλάνε στην Κίνα εδώ άντε να έρθει μέχρι 15. ΜΙλάμε για must buy αγορά για όποιον θέλει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης 

τρεμε smart🤣

Στις 27/3/2024 στις 10:28 ΜΜ, chek2fire είπε

ναι δίκιο έχετε. Τώρα που βρήκα χρόνο και το διάβασα ξανά όντος στα 11.5 είναι. 

Σε τριφασικό θα το βάλω. Ο ηλεκτρολόγος θα μου πετάξει καλώδιο που να αντέχει μέχρι 22kw η όπως τα λένε γιατί εγώ του το είπα συν ένα πίνακα με ασφάλειες πρωτού το ρεύμα να πάει στον φορτιστή 

και όμως..

στο manual και στα spec του λέει 22kw στο output του σε τριφασικό.

Παράξενο γιατί στο site του λέει 11.5

https://support.wallbox.com/wp-content/uploads/2019/06/IG_Pulsar_plus_multilingual_20190723.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μια πιο λεπτομερή παρουσιάση του νέου αυτοκινήτου της xiaomi

από τι λέει σε άρθρο του το unboxholics οι πωλήσεις του έχουν ήδη φτάσει τις 90k με τον χρόνο αναμονής για παραλαβή να έχει αυξηθεί.

Φυσικά μιλάμε για την αγορά της Κίνας και να δούμε πως θα τα πάει στην Ευρώπη και Αμερική. 

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 1

Εκανα σήμερα το πρώτο μου ταξιδι εκτός αττικής και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο. 

Ξεκίνησα με 99% φορτισμένος και μέσος όρος ταχύτητας στην Εθνική οδό 140-150. Στο γυρισμό σε μια μεγάλη ευθεία ξεπέρασα τα 180 και πήγα να πιάσω τα 190 έτσι μόνο και μόνο για να το δω πόσο φτάνει.

Tωρα στο Σπαθοβούνι σταμάτησα στο ΣΕΑ σπαθοβουνιου και εκεί με την μπαταρία να έχει φτάσει στο 73% το έβαλα στο βενζινάδικο σε έναν dc ταχυφορτιστή. Κάτσαμε να πιούμε ένα καφέ και όταν γύρισα περίπου στα 15 λεπτά πάνω κάτω η μπαταρία είχε φτάσει στο 91% με φόρτιση 27kw και πλήρωσα 15 ευρώ. 

Μετά συνέχισα Ναύπλιο και γύρισα Αθήνα με την ταχύτητα που είπα και στην ανατολική αττική που μένω με έφερε σπίτι με 31% και 110 χιλιόμετρα ακόμα. 

Mια χαρά δηλαδή και πολύ πιο εύκολο από τι το φανταζόμουν. 

Γενικά σε όλα τα ΣΕΑ που περασα και αυτό δηλαδή των Μεγάρων αλλά και μέσα στο Ναύπλιο δύο βενζινάδικα και τα lidl είχαν ταχυφορτιστές. Πολύ δύσκολο πλέον έτσι όπως είναι το δίκτυο και με τις αυτονομίες που έχουν τα ηλεκτρικά σήμερα να μείνεις από ρεύμα συν ότι ακομα και στην τιμή των dc με το 0.55 η κιλοβατόρα είσαι ακόμα πολύ πιο κάτω από το να έβαζες την αντίστοιχη βενζίνα. 

1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Αρα και να μην το εβαζες στο φορτιστή οριακά θα έφθανες...Πιο μοντέλο εχεις;

Θα είχε πέσει κάτω από 10% πιστεύω. Με πιο συντηρητική οδήγηση νομίζω μπορεί να ήμουν στο 20% χωρίς φόρτιση 

Το EV6 έχω το long range 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...