Προς το περιεχόμενο

PC on but no display

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος έχω το γνωστό θέμα. Σε αντίθεση με άλλες φορές όμως τώρα δεν βγάζω άκρη. Δεν παίρνω εικόνα ούτε απ την on board vga

Τι έχω δοκιμάσει έως τώρα:

Έχω κάνει ότι είναι δυνατόν, ραμ,μπαταρία μητρικής,έβαλα άλλη κάρτα, αλλά καλώδια, άλλες οθόνες, άλλους δίσκους,δεν κατάφερα τπτ.

Καμμία άλλη ιδέα?

Δημοσ.

minimum configuration , ήτοι ΜΟΝΟ μητρική, επεξεργαστή, μια ΡΑΜ κ onboard γραφικά. ούτε δίσκο ούτε τίποτα

έχοντας κάνει κ bios reset. Δίνεις ρεύμα, ακούγεται το beep του 1ου POST? πως ξεκινάει δηλ το σύστημα?

δοκιμάζεις με καλώδιο κ οθόνη σίγουρα λειτουργικα κ μετά σθγά σιγά βάζεις κ άλλα υλικά

Δημοσ.

Τσέκαρα και τροφοδοτικό Ναι. Έβαλα άλλο. Κανένα μπιπ άλλα ποτέ δεν έκανε Έτσι κι αλλιώς. Καλώδια οθόνες κτλ  λειτουργούν τα τσέκαρα. 

Το pc ανάβει ξεκιναει ανεμιστηρακια γυρνάνε λεντακια ανάβουν δεν ακούγεται κάτι περίεργο και απλά δεν έχω σήμα στην οθόνη.

Επεξεργαστή άλλαξα πάστα είχε ξεραθεί 

Δημοσ.
23 hours ago, filipprin said:
  Hide contents

Πες απο τι αποτελειτε το PC.Eλεος ποια.

δεν έχεις μαντικές ικανότητες ? περίεργο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομα δεν μας λεει απο τι αποτελειτε ο υπολογιστης.Το κραταει μυστικο.Το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβενει οτι ετσι δεν μπορει να λαβει βοηθεια παρα μονο ενα γενικο μπουσουλα.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Ας τα παμε από την αρχη μιλαμε για νεο μηχανημα/παλιο τι.Απο τι αποτελειται ? Μετά βάλε ηχειακι να δομυε ποσα μπιμ κανει σιγουρα δινει κωδικό σφάλματος με ήχο.Δοκιμασες με αλλες ραμ και να βαλεις μια μια πανω να δουμε πως συμπεριφερεται?

Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω γιατί μου την πέφτετε έτσι. Δεν θα έγραφα ένα λακωνικό ποστ εάν ήμουν άσχετος από αυτά. Όπως είπα έχω ξανά αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις ακολουθώντας τα στάνταρ βήματα και πάντα έβρισκα άκρη είτε με τις ραμ είτε με την κάρτα είτε είτε. 

Οπότε θα επαναδιατύπωσω την ερώτηση, το ότι δεν παίρνω εικόνα απ την onboard είναι δείγμα μητρικής? Άσχετου αν παίρνει ρεύμα ικανό για να γύρισει ανεμιστηρακια και λεντακια? 

Ναι το ηχειακι θα μου έδινε ένα στοιχείο, μέχρι να το βάλω απλα αυτό:εάν παίζει και το σενάριο της μητρικής 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vasilsi.pr είπε

Οπότε θα επαναδιατύπωσω την ερώτηση, το ότι δεν παίρνω εικόνα απ την onboard είναι δείγμα μητρικής?

Παρεξηγάς άδικα.

Παράδειγμα: Ξέρεις ότι έχει onboard γραφικά; Εμείς δεν ξέρουμε σίγουρα γιατί δεν λες από τι αποτελείται το σύστημα. Αν υποθέσουμε πως έχεις μπροστά σου ένα σύστημα AMD AM4 και δεν έχει επεξεργαστή G. Τότε έπεσες σε Ζονκ! Δεν έχει onboard γραφικά και ας έχει εξόδους εικόνας η μητρική!!!

Βλέπεις πόσο δύσκολη είναι η μαντική τέχνη;

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις πως την onboard την έχω χρησιμοποιήσει κανονικά στο παρελθον και δεν το κάνω πρώτη φορά έτσι? 

Βλέπεις πόσο δύσκολο είναι τελικά να απαντηθεί μια απλή ερώτηση?

Έλεος πια.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilsi.pr είπε

Καταλαβαίνεις πως την onboard την έχω χρησιμοποιήσει κανονικά στο παρελθον και δεν το κάνω πρώτη φορά έτσι? 

Βλέπεις πόσο δύσκολο είναι τελικά να απαντηθεί μια απλή ερώτηση?

Έλεος πια.

Ένα - ένα μας τα λες! :P

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου φάνηκε περίεργη η ερώτησή μου. Άλλος που ζητούσε βοήθεια είχε επεξεργαστή Intel "F" χωρίς γραφικά (όπως αποδείχτηκε αργότερα) και απορούσε γιατί δεν δίνει εικόνα καμιά έξοδος της μητρικής! Αν δεν δίνεις ακριβή στοιχεία (από τι αποτελείται το σύστημα κλπ.) πως να ξέρουμε λεπτομέρειες και το τι γνωρίζεις;

Δηλαδή έλεος!

Κάνεις την δοκιμή που γράφει ο Kthulhou. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνεις 2 και 3 φορές με διαφορετικά κομμάτια (με άλλη μνήμη, άλλο τροφοδοτικό) μήπως κάποιο έχει πρόβλημα. Φρόντισε να είσαι σίγουρος ότι το δεύτερο τροφοδοτικό για τις δοκιμές είναι σίγουρα λειτουργικό. Αν έχεις ηχειάκι/buzzer για τυχόν ήχους εκκίνησης (μπιπ) θα βοηθούσε πολύ. Τελευταία κάνε και μια επανατοποθέτηση του επεξεργαστή μπας και. Αν και μάλλον θα "χαιρέτησε" η μητρική.

Δημοσ.

Δεν σας τα λέω ένα ένα φίλε. Εσεις καλώς ή κακως κάνετε την υπόθεση ότι δεν έχω τσεκάρει κάποια πράγματα. Για να λέω δεν μου δίνει η on board σημαίνει πως έχω γραφικά από εκεί. 

Καταλαβαίνω ότι έχετε δει ότι να ναι και προσπαθείτε να βοηθήσετε άλλα είπα εξ αρχής έχω μια σχέση με όλα αυτά. Για να μπήκα εδώ παει να πει πως έχω τσεκάρει αν λειτουργούν τα καλώδια και η οθόνη πχ..........

Όλα λοιπόν τα βήματα που προτείνετε τα έχω κάνει. Όλα όμως. Ρώτησα αν υπάρχει όντως περίπτωση να έχει πεθάνει η μητρική παρ' όλο που μου δίνει ρεύμα στην κάρτα γραφικών,στα ανεμιστηρακια κτλ.

Και ακόμα μεταξύ μας ξεκάθαρη απάντηση δεν έχω πάρει.

Δημοσ.

Ναι, μπορεί όμως κ να έπαθε ζημιά η embedded gpu της cpu. Είπες άλλαξες θερμοαγωγιμη πάστα. Βγήκε ο επεξεργαστής από το σόκετ;; αν ναι, μπήκε 100% σωστά;;

όπως θα έλεγε κ ο Δόγκανος, σε όλους σας θα μπορούσε να συμβεί 😛

Κ τι πάστα έβαλες;;; υπάρχουν κ κάποιες με πολλά μεταλλικά στοιχεία, για καλύτερη επαγωγή της θερμότητας, αλλά δεν προτείνονται για κάθε επεξεργαστή, λόγω πιθανότητας βραχυκυκλώματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...