Προς το περιεχόμενο

Αγορα μικρου σκουτερ πολης

Pwpwpw

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, arisg90 είπε

Εγω θα προτεινω Voge SR1 στα 2.500.Αλλα και για απλη χρηση τα υποδεεστερα Daytona Flert ή Daytona Ravida στα 1900.Και Keeway Fact X στα 2000.Εννοειται Ιαπωνας ισον ποιοτητα και αξιοπιστια αλλα ο Κινεζος πλεον ειναι ο νεος Ιαπωνας.Αλλα οχι ρε παιδια 3+ χιλλιαρικα για 125 κυβικα.Μονο αν το θες για ντελιβερι.

Άσχετο με το θέμα μας εδώ αλλά άνετα θα έδινα όχι 3+ αλλά €5.500 για το Honda Forza 125 αν δεν είχα πάρει το 350.

Το νοίκιασα στο εξωτερικό, έγραψα πάνω από 700 χιλιόμετρα δικάβαλος και φορτωμένος με πράγματα κι έπαθα πλάκα με την κατανάλωση που έπαιζε μεταξύ 1,8-2,0 λίτρα/100χλμ χωρίς να κάνει διαφορά αν το γκάζι ήταν κολλημένο στο τέρμα.

Δεν συζητάω για χώρους, δυνατότητα φόρτωσης και ποιότητα κατακευής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, punky είπε

Άσχετο με το θέμα μας εδώ αλλά άνετα θα έδινα όχι 3+ αλλά €5.500 για το Honda Forza 125 αν δεν είχα πάρει το 350.

Το νοίκιασα στο εξωτερικό, έγραψα πάνω από 700 χιλιόμετρα δικάβαλος και φορτωμένος με πράγματα κι έπαθα πλάκα με την κατανάλωση που έπαιζε μεταξύ 1,8-2,0 λίτρα/100χλμ χωρίς να κάνει διαφορά αν το γκάζι ήταν κολλημένο στο τέρμα.

Δεν συζητάω για χώρους, δυνατότητα φόρτωσης και ποιότητα κατακευής.

5μιση για 125 δεν εδινα για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος Piaggio Medley 150s από τον Απρίλιο του 2021. Σχεδον 21.000 χιλιόμετρα μετά, σε καύσωνες, υγρασίες, βροχές και κρύο δεν έχει κάνει κιχ. Το 70% αυτών των χιλιομέτρων σε ανοιχτό δρόμο, (Ναύπακτος - Πάτρα, 5 φορές την εβδομάδα) με μέση ταχύτητα 80-90 km/h. Όλα τα σέρβις στην ώρα τους στην αντιπροσωπεία. Έχει πάρει από λεφτά όσα του έχω βάλει εγώ από γούστο, μόνο του δεν...ζήτησε τίποτα! :P . Full extra με ψιλη ζελατινά μάμα, μπαγκαζιέρα 35lt, χειμώνα ποδιά για το κρύο. Εγώ στα 100-105 κιλά ανέκαθεν, τελική έχει δώσει και 129 στο τσακίρ κέφι με ζελατινά/μπαγκαζιέρα (και εμένα 🐻) πάνω. Για μέχρι 4000 ευρώ (υπολογίζοντας κάποια extras όπως είπα κατά την αγορά) είναι μονόδρομος το Medley. Τα καλύτερα φώτα της κατηγορίας μακράν, ποιοτικό μαμά λάστιχο για τα πρώτα 15Κ χιλιόμετρα (Michelin City Grip 2), φρένα φορτηγού (ABS), χώροι για εβδομαδιαίο supermarket με άνεση κλπ κλπ. Μόνο καλύτερα αμορτισέρ πίσω θα ήθελα γιατί στο δικάβαλο χτυπάνε (δεδομένων και των κιλών μου). Παίρνω το αυτοκίνητο μια στο τόσο και μου κακοφαίνεται πλεον :P . Μόνη σύγκριση με Honda SH150, το PCX δεν είναι στην ίδια κατηγορία κατ'εμέ.

Επεξ/σία από hadji21

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

5μιση για 125 δεν εδινα για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. 

Καταλαβαίνω τι λες αλλά ο κυβισμός δεν είναι το παν για ένα εργαλείο πόλης.

Ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, τρελή οικονομία καυσίμου, επιδόσεις, εξοπλισμός, μεταπώληση, χώροι φόρτωσης και άνεση είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα.

Αγόρασα το 2016 ένα Honda Lead του 2012. Το κράτησα 5 χρόνια κι έκανα μέχρι και ταξίδια δικάβαλος (ενώ είχα και μοτοσικλέτα). Ποτέ δεν με κρέμασε, ποτέ δεν ζήτησε τίποτε άλλο πέρα από αλλαγή λαδιών και ιμάντα. Το πούλησα ακριβώς όσο το πήρα και τα πλαστικά του ήταν λες κι έβγαινε εκείνη την ημέρα από την αντιπροσωπεία τόσο σε όψη όσο και σε εφαρμογή. Ο αγοραστής έφυγε με ένα χαμόγελο ανακούφισης που πρόλαβε να το αγοράσει αυτός. Είχε στο παρελθόν το ίδιο μηχανάκι κι ήξερε τι αγόραζε.

Με εξαίρεση την Αττική Οδό που μπαίνω κάθε ημέρα, δεν βρίσκω που αλλού υπερέχει το 350 σε σχέση με το 125 για να θέλει άλλο €1.500 στην αγορά και υπερδιπλάσια κατανάλωση καυσίμου.

2 λεπτά πριν, punky είπε

Καταλαβαίνω τι λες αλλά ο κυβισμός δεν είναι το παν για ένα εργαλείο πόλης.

Ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, τρελή οικονομία καυσίμου, επιδόσεις, εξοπλισμός, μεταπώληση, χώροι φόρτωσης και άνεση είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα.

Αγόρασα το 2016 ένα Honda Lead του 2012. Το κράτησα 5 χρόνια κι έκανα μέχρι και ταξίδια δικάβαλος (ενώ είχα και μοτοσικλέτα). Ποτέ δεν με κρέμασε, ποτέ δεν ζήτησε τίποτε άλλο πέρα από αλλαγή λαδιών και ιμάντα. Το πούλησα ακριβώς όσο το πήρα και τα πλαστικά του ήταν λες κι έβγαινε εκείνη την ημέρα από την αντιπροσωπεία τόσο σε όψη όσο και σε εφαρμογή. Ο αγοραστής έφυγε με ένα χαμόγελο ανακούφισης που πρόλαβε να το αγοράσει αυτός. Είχε στο παρελθόν το ίδιο μηχανάκι κι ήξερε τι αγόραζε.

Με εξαίρεση την Αττική Οδό που μπαίνω κάθε ημέρα, δεν βρίσκω που αλλού υπερέχει το 350 σε σχέση με το 125 για να θέλει άλλο €1.500 στην αγορά και υπερδιπλάσια κατανάλωση καυσίμου.

εχω και εγω lead. πολυ καλο μηχανακι και αν εισαγόταν ακομα (αλλαξε το 2022 και φοράει το μοτερ του pcx) θα ηταν απιστευτη αγορα για πολη. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, basilis_k6 said:

εχω και εγω lead. πολυ καλο μηχανακι και αν εισαγόταν ακομα (αλλαξε το 2022 και φοράει το μοτερ του pcx) θα ηταν απιστευτη αγορα για πολη. 

Το lead ειναι ενα το σωστο το ΠΑΣΟΚικο....😄

Spoiler

image.jpeg.0f1a31bdcd841de641c679c63351bef7.jpeg

Επεξ/σία από Soulis_Maritsas
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία πήγε και τα είδε όλα από κοντα, έκατσε πάνω, τσέκαρε θέση οδήγησης χώρους κτλ.
Κατέληξε στο medley, λογο χωρών, μεγάλων τροχών, εμφάνισης αλλά και θέση οδήγησης.

Εκει που που πήγε με χαρά να  κλεισει το 150s, του λενε δεν υπαρχει ετοιμοπαράδοτο θέλει παραγγελία και με  τις γιορτές ενδιάμεσα σίγουρα θα έρθει με το νέο έτος και θα χάσει την έκπτωση -250 ευρώ στην προσφορά που έχει η piaggio στα medley έως τέλος του Δεκέμβρη. Αντίθετα είχε ετοιμοπαράδοτο 125s και μάλιστα στο γκρι χρώμα που του αρέσει περιςσοτερο αλλά δεν το προχώρησε/εκλεισε και έφυγε άπραγος  γιατί κόλλησε με το 150αρι για μόλις 150 ευρώ διαφορά που έχουν. 

Το 125s βγάζει 15 ίππους και θεωρητικά είναι από τα πιο δυνατά 125αρια τουλάχιστον στα χαρτιά , ενώ το 150s αποδίδει 16.5 ίππους, τώρα πόσο διαφορά κάνει στον δρόμο αυτός ο 1,5 ίππος είναι το ερώτημα.

Μπας και γνωρίζει κανεις η έχει οδήγηση και τα 2 να μας πει για τις διάφορες στις επιδόσεις;

Επεξ/σία από Pwpwpw

53 minutes ago, Pwpwpw said:

Για την ιστορία πήγε και τα είδε όλα από κοντα, έκατσε πάνω, τσέκαρε θέση οδήγησης χώρους κτλ.
Κατέληξε στο medley, λογο χωρών, μεγάλων τροχών, εμφάνισης αλλά και θέση οδήγησης.

Εκει που που πήγε με χαρά να  κλεισει το 150s, του λενε δεν υπαρχει ετοιμοπαράδοτο θέλει παραγγελία και με  τις γιορτές ενδιάμεσα σίγουρα θα έρθει με το νέο έτος και θα χάσει την έκπτωση -250 ευρώ στην προσφορά που έχει η piaggio στα medley έως τέλος του Δεκέμβρη. Αντίθετα είχε ετοιμοπαράδοτο 125s και μάλιστα στο γκρι χρώμα που του αρέσει περιςσοτερο αλλά δεν το προχώρησε/εκλεισε και έφυγε άπραγος  γιατί κόλλησε με το 150αρι για μόλις 150 ευρώ διαφορά που έχουν. 

Το 125s βγάζει 15 ίππους και θεωρητικά είναι από τα πιο δυνατά 125αρια τουλάχιστον στα χαρτιά , ενώ το 150s αποδίδει 16.5 ίππους, τώρα πόσο διαφορά κάνει στον δρόμο αυτός ο 1,5 ίππος είναι το ερώτημα.

Μπας και γνωρίζει κανεις η έχει οδήγηση και τα 2 να μας πει για τις διάφορες στις επιδόσεις;

Αφου αποφασισε τι θελει, ας φτιαξει ενα καφεδακι και ας αρχισει σερι τηλεφωνα σε αλλους εμπορους. Καπου θα υπαρχει ετοιμοπαραδοτο. Πολλοι εμποροι στελνουν πανελλαδικα. Ας δει στο car για αρχη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

καταρχην ΔΕΝ χανει την εκπτωση. να μιλησει με την piaggio και θα του το επιβεβαιωσουν. οταν κλείσεις μηχανακι το παιρνεις στην τιμη προσφοράς ΟΠΟΤΕ και αν ερθει. επιβεβαιωμένο αυτο που σου γράφω. Απλα και μονο με προκαταβολη παιρνει το μηχανακι στην τιμη αυτη. 

Η Piaggio δουλευει με dealers που μεταξυ τους ΔΕΝ εχουν παρε-δωσε. Δεν πανε ενα μηχανακι απο το ενα μαγαζι στο αλλο. Αν δεν εχει αλλο dealer κοντα του δεν μπορει δηλαδη να παρει καποιο απο αλλο μαγαζι. Μπορει να δει στο συστημα ποσα μηχανακια περιμενει η Piaggio για να ξερει περιπου ποτε θα ερθει στην ελλαδα αλλα ΔΕΝ μπορει να δει ποσα κομματια θα πανε στο μαγαζι της περιοχης. Ουτε καν ο εμπορος δεν μπορει. Σχεδον ποτε δεν κανει πανω απο 2-3 μηνες. 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

καταρχην ΔΕΝ χανει την εκπτωση. να μιλησει με την piaggio και θα του το επιβεβαιωσουν. οταν κλείσεις μηχανακι το παιρνεις στην τιμη προσφοράς ΟΠΟΤΕ και αν ερθει. επιβεβαιωμένο αυτο που σου γράφω. Απλα και μονο με προκαταβολη παιρνει το μηχανακι στην τιμη αυτη. 

Η Piaggio δουλευει με dealers που μεταξυ τους ΔΕΝ εχουν παρε-δωσε. Δεν πανε ενα μηχανακι απο το ενα μαγαζι στο αλλο. Αν δεν εχει αλλο dealer κοντα του δεν μπορει δηλαδη να παρει καποιο απο αλλο μαγαζι. Μπορει να δει στο συστημα ποσα μηχανακια περιμενει η Piaggio για να ξερει περιπου ποτε θα ερθει στην ελλαδα αλλα ΔΕΝ μπορει να δει ποσα κομματια θα πανε στο μαγαζι της περιοχης. Ουτε καν ο εμπορος δεν μπορει. Σχεδον ποτε δεν κανει πανω απο 2-3 μηνες. 

Μαλλον λαθος καταλαβε γιατι μπερδεμενα μου τα ελεγε.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω Honda PCX 125 από το 2010, 80.000χλμ. Αθάνατο, μόνο τα σέρβις και αυτά πολλές φορές σε αργότερα χιλιόμετρα επειδή ξεχνιέμαι. Μένω σε νησί και είναι έξω σε υγρασίες, ανέμους και λιοπύρια. Δεν το έχω πλύνει ποτέ, με τα αλάτια χειμώνα καλοκαίρι. Και έχω φάει και 4-5 καλές σαβούρδες. Το χρώμα λίγο έφυγε και θόλωσαν και λίγο τα πλαστικά από τα φώτα. Αλλά μηχανικά δε με κρέμασε ποτέ! Και δε το ζεσταίνω και ποτέ όταν βάζω μπροστά και φεύγω σφαίρα. Δεν ξέρω αν θέλει αλλαγή δίσκου (αυτόματο), ούτε αυτό το έχω κάνει και κανένα θέμα με ταχύτητες. Η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να έχω κάνει. Απλά άρχισε να καίει λίγο περισσότερο λάδι λόγω χιλιομέτρων, δηλαδή εκεί που άλλαζα λάδια κάθε 1.5 χρόνο τώρα μπορεί να θέλει κάθε 1 και κάτι. Τόσο χάλια...

Υ.Γ. Το μόνο που δε μου άρεσε (για το μοντέλο του 2010 μιλάω), είναι οι αναρτήσεις του που τη μία την έσπασα λόγω χάλια δρόμων εδώ και η σέλα. Είμαι 1.81 και είναι φτιαγμένη μάλλον για πιο κοντά άτομα καθώς το μαξιλαράκι που χωρίζει τα δύο άτομα είναι αρκετά μπροστά και δεν το κάνει άνετο στην οδήγηση. Αλλά για τις μικρές διαδρομές δε με νοιάζει καν, τη δουλειά μου να κάνω. Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν σε κάποιον κάθεται καλά στην οδήγηση. Και μόνο ότι δε θα βγάλει καμία βλάβη αρκεί, πιστέψτε με....

Επεξ/σία από cgioris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...