Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να τα δείτε από κοντά αλλά η δική μου αίσθηση είναι πως η Honda έχει αισθητά καλύτερη ποιότητα πλαστικών από την Piaggio σε αυτά τα μοντέλα που αναφέρεις.

Τα είχα δει όλα τα μηχανάκια πριν 2-3 χρόνια σε αυτή την κατηγορία καθώς ήμουν σε αναζήτηση αντικαταστάτη του πιστού μου Honda Lead.

Σωστή η σκέψη σου για το επίπεδο πάτωμα, είναι πράγματι πολύ πρακτικό για να κουβαλήσεις ψώνια, αν αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τον αδερφό σου.

Με το Leadάκι, η επίσκεψη στο  super market ήταν πιο βολική από ότι τώρα με το Honda Forza 350 που έχει περισσότερους χώρους και όγκο.

Στα συν του SH και οι μεγαλύτεροι τροχοί που πολλοί ορκίζονται πως δίνουν αίσθηση μοτοσυκλέτας στο πάτημα αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω καθώς το είχα απορρίψει αισθητικά και θα προτιμούσα το PCX χίλιες φορές αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, punky είπε

Να τα δείτε από κοντά αλλά η δική μου αίσθηση είναι πως η Honda έχει αισθητά καλύτερη ποιότητα πλαστικών από την Piaggio σε αυτά τα μοντέλα που αναφέρεις.

Τα είχα δει όλα τα μηχανάκια πριν 2-3 χρόνια σε αυτή την κατηγορία καθώς ήμουν σε αναζήτηση αντικαταστάτη του πιστού μου Honda Lead.

Σωστή η σκέψη σου για το επίπεδο πάτωμα, είναι πράγματι πολύ πρακτικό για να κουβαλήσεις ψώνια, αν αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τον αδερφό σου.

Με το Leadάκι, η επίσκεψη στο  super market ήταν πιο βολική από ότι τώρα με το Honda Forza 350 που έχει περισσότερους χώρους και όγκο.

Στα συν του SH και οι μεγαλύτεροι τροχοί που πολλοί ορκίζονται πως δίνουν αίσθηση μοτοσυκλέτας στο πάτημα αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω καθώς το είχα απορρίψει αισθητικά και θα προτιμούσα το PCX χίλιες φορές αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Όχι απλά πρπει να τα δει από κοντά, ιδανικά θα πρπει να τα κάνει και test ride αν υπάρχει η δυνατότητα. Για τους τροχούς είναι σίγουρο ότι ο μεγαλύτερος τροχός δινει μεγαλύτερη σίγουρια/σταθεροτητα/αισθηση ασφάλειας στις στροφές, συν ότι οι μικροί τροχοί σε λακούβες στους δρόμους κάνουν το μηχανάκι να κοπανάει περισσότερο, ο μικρός τροχός μπορεί να  «να πεσει» ολόκληρος μέσα στην λακκούβα, ενώ ο μεγαλύτερος τροχός μα  περάσει πιο ανώδυνα πάνω από την λακκούβα/ανωμαλια.

Αισθητικα τώρα, ανάμεσα στο sh mode και pcx μου αρέσει και εμενα το pcx παραπάνω, στο θέμα της πρακτικότητας που δίνει το επίπεδο πάτωμα υστερεί το pcx , σε εμφανίση δεν υστερεί σε καμία περίπτωση ισα ισα. Για το δικό μου γούστο παντως αισθητικά το medley μου φαίνεται το ποιο όμορφο και ποιο κομψό από τα 3, αλλά σε ένα «εργάτη» πόλης,  νομίζω θα πρεπει να επιλέξει κυρίως με τι τον εξυπηρετεί και βολεύει στην καθημερινότητα.Το τι του  κάθεται καλύτερα στο μάτι καλύτερα ας είναι πολυ χαμηλά στην λίστα κριτηρίων επιλογής κατά την γνώμη μου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Όλα σωστά όσα αναφέρεις για τους μεγάλους τροχούς εκτός αν ζητάς ευελιξία. Μπορεί στη Λάρισα να είναι πιο ανθρώπινες οι κυκλοφοριακέ συνθήκες αλλά για την αφόρητη Αθήνα θα προτιμούσα τους μικρούς τροχούς. Βέβαια, είχα πάντα μοτοσικλέτα και σκούτερ ταυτόχρονα, οπότε είχα την πολυτέλεια να επιλέγω ποιο θα καβαλήσω για να πάω κάπου. Τώρα που έχω μείνει μόνο με ένα, σαφώς θέλω μεγαλύτερο εύρος χρήσης.

Στο Medley πάντως μου άρεσε πολύ η σέλα του. Είχαμε κάτσει με το κορίτσι σε όλα τα σκούτερ που αναφέρεις και μου είχε φανεί το πιο άνετο για δύο άτομα. Τελικά βέβαια πήγαμε σε Forza 350 γιατί προέκυψε η εγκυμοσύνη της, οπότε πούλησα και τη μηχανή και πήγα σε μεγαλύτερο σκούτερ για να μπορώ να μπαίνω Αττική Οδό με άνεση.

Νομίζω το πιο σωστό το είπε ένας φίλος νωρίτερα. Μη πολυσκοτίζεστε, οι διαφορές είναι ασήμαντες.

Πάρτε αυτό που σας κάνει καλύτερα στο μάτι.

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικη αποψη ειναι να παει στο PCX σε χρωμα jupiter grey!

- Ομορφο, ευελικτο, αξιοπιστο και οικονομικο.

- Πουλαει σαν ζεστο ψωμακι. Οτι ωρα θες βαζεις αγγελια και φευγει ευκολα και "πιανει τιμη".

Με μια βαλιτσα και τον χωρο απο κατω πας σουπερμαρκετ για αρκετα πραγματα, και μια εξαδα νερα μπαινει στο τουνελ. Ειχα το πιο παλιο το 150, δεν εχει αλλαξει πολυ.

Δυο σημεια που καποια στιγμη θελουν παρεμβαση ειναι μια πιο ψηλη ζελατινα να κοβει λιγο αερα και ενα ζευγαρι αμορτισερ aftermarket.

Λαστιχα δεν ξερω τι βαζουν τωρα, τοτε ειχε μια μαρκα IRC. Αν δεν ειναι επωνυμα, αλλαγη πριν βγει απο το καταστημα!

Ταμπουρο πισω το 2023? Συμφωνω...φαουλ. Στην τσεπη του δεν κανουμε κουμαντο βεβαια, αλλα στα 3.700 ειναι το νμαξ με δισκοφρενο πισω...just saying

Αυτα!

4 hours ago, punky said:

Τελικά βέβαια πήγαμε σε Forza 350

Πες μου οτι εχεις βρει καποιο τροπο να μην ακουγεται η ζελατινα στις λακουβες, αυτο μονο πες μου!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Πες μου οτι εχεις βρει καποιο τροπο να μην ακουγεται η ζελατινα στις λακουβες, αυτο μονο πες μου!

You cannot beat physics my friend :)

Για αυτό και σπανίως την έχω ανοιχτή πλήρως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Soulis_Maritsas είπε

Προσωπικη αποψη ειναι να παει στο PCX σε χρωμα jupiter grey!

- Ομορφο, ευελικτο, αξιοπιστο και οικονομικο.

- Πουλαει σαν ζεστο ψωμακι. Οτι ωρα θες βαζεις αγγελια και φευγει ευκολα και "πιανει τιμη".

Με μια βαλιτσα και τον χωρο απο κατω πας σουπερμαρκετ για αρκετα πραγματα, και μια εξαδα νερα μπαινει στο τουνελ. Ειχα το πιο παλιο το 150, δεν εχει αλλαξει πολυ.

Noμιζω οτι τελικα εχουν δικαιο οσοι ειπανε οτι δεν χρειαζεται και πολυ ψειρισμα αυτη η κατηγορια. Νομιζω και τα 3 που του προτεινα να τσεκαρει ειναι απο τα κορυφαια αυτης της μικρης κατηγοριας.

Τα χοντα εχουν κλαασσικα μεταπωλιτικη αξια υψηλη αλλα και το medley επισης, καθως ειναι πολυ εμπορικο και εχει κυκλοφορησει και αγαπηθει πολυ στην Ελλαδα.Οποιο απο τα 3 και να παρει δεν θα δυσκολευτει να το πουλησει "αυριο-μεθαυριο" σε καλη τιμη εαν το θελησει.

Ας παει να τσεκαρει και τα 3 απο κοντα και οποιο του αρεσει περισσοτερο ας παρει, νομιζω οτι οποιο και και να επιλεξει καλη αγορα θα κανει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

δεν καταλαβαινω τη λογικη "μην το ψαξεις πολυ". δεν δινει 200 ευρω, δινει μερικα χιλιαρικα. να παρει κατι και μετα να ειναι αργο και να το πουλαει χανοντας ΠΟΛΛΑ λεφτα οπως ολοι οσοι πουλανε οχημα 1-2 ετων? γιατι?

επισης το ταμπουρο πισω δεν ενοχλει καθολου. πιο πολυ μουρη ειναι τα δισκοφρενα σε αυτα τα μικρα οχηματα. ουτως η αλλως και το ταμπουρο εχει περισσοτερη δυναμη απο οση σηκωνει ο τροχος πισω.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, basilis_k6 said:

?

επισης το ταμπουρο πισω δεν ενοχλει καθολου. πιο πολυ μουρη ειναι τα δισκοφρενα σε αυτα τα μικρα οχηματα. ουτως η αλλως και το ταμπουρο εχει περισσοτερη δυναμη απο οση σηκωνει ο τροχος πισω.

προοδευτικότατε δεν έχει, δύναμη έχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

δεν καταλαβαινω τη λογικη "μην το ψαξεις πολυ". δεν δινει 200 ευρω, δινει μερικα χιλιαρικα. να παρει κατι και μετα να ειναι αργο και να το πουλαει χανοντας ΠΟΛΛΑ λεφτα οπως ολοι οσοι πουλανε οχημα 1-2 ετων? γιατι?

Μάλλον δεν το διατύπωσα καλά. Δεν εννοούσα να μην το ψάξεις καθόλου και να πας να πάρεις οτι βρεις μπροστά σου, γουρούνι στο σακί.
Εννοούσα ότι μετά από έρευνα για μικρό σκούτερ πόλης με ταβάνι τα 3.5κ καταλήξαμε στα 3 της λίστας.
Sh mode, pcx, medley, ποσό ακόμα να το ξεψαχνίσεις ανάμεσα σε αυτά τα 3. Ας πάει να τα δει από κοντά και τα 3 , αν μπορέσει να τα οδηγήσει όλα ακόμη καλύτερα. Οποίο του αρέσει/βολευει από αυτά τα 3 περισσότερο να το πάρει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λάθος αγορά σε κάποιο από αυτά.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Εγω θα προτεινω Voge SR1 στα 2.500.Αλλα και για απλη χρηση τα υποδεεστερα Daytona Flert ή Daytona Ravida στα 1900.Και Keeway Fact X στα 2000.Εννοειται Ιαπωνας ισον ποιοτητα και αξιοπιστια αλλα ο Κινεζος πλεον ειναι ο νεος Ιαπωνας.Αλλα οχι ρε παιδια 3+ χιλλιαρικα για 125 κυβικα.Μονο αν το θες για ντελιβερι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, arisg90 είπε

Εγω θα προτεινω Voge SR1 στα 2.500.Αλλα και για απλη χρηση τα υποδεεστερα Daytona Flert ή Daytona Ravida στα 1900.Και Keeway Fact X στα 2000.Εννοειται Ιαπωνας ισον ποιοτητα και αξιοπιστια αλλα ο Κινεζος πλεον ειναι ο νεος Ιαπωνας.Αλλα οχι ρε παιδια 3+ χιλλιαρικα για 125 κυβικα.Μονο αν το θες για ντελιβερι.

Δεν θα συμφωνησω, δεν θα βαλω για παραδειγμα στο ιδιο καζανι με την yamaha και honda μια απο τις κινεζικες που αναφερεις παραπανω. Πλεον τα επωνυμα κινεζικα (πχ sym)κοστιζουν αρκετα, καποτε ηταν vfm και ελεγες αντε θα κανω γαργαρα την χαμηλοτερη ποιοτητα γιατι το παιρνω "τσαμπα" για τα δεδομενα της κατηγοριας, πλεν δεν ισχυει εχουν ακριβυνει και αυτα πολυ 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Για pcx δεν έχω γνώμη αλλά πολλοί ντελιβερι το έχουν που σημαίνει ότι μάλλον είναι ασπαστο.

Για το sh που έχω το 300 μπορώ να σου πω ότι δεν έχει βγάλει κάτι αλλά είναι τάφος.

Οπότε ανάμεσα σε pcx και medley θα επέλεγα το medley μιας και είναι και πιο όμορφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, SinAkuma είπε

Για pcx δεν έχω γνώμη αλλά πολλοί ντελιβερι το έχουν που σημαίνει ότι μάλλον είναι ασπαστο.

Για το sh που έχω το 300 μπορώ να σου πω ότι δεν έχει βγάλει κάτι αλλά είναι τάφος.

Οπότε ανάμεσα σε pcx και medley θα επέλεγα το medley μιας και είναι και πιο όμορφο.

Το pcx  εγω που εχω ρωτησει μερικου γνωστους ντελιβεραδες και μου εχουν πει οντως οτι ειναι ασπαστο, εχει οντως την χαμηλοτερη καταναλωση καυσιμου της κατηγοριας αντιστοιχη με παπι, αλλα δεν ειναι και τοσο  σβελτο.

Το medley 150 ειναι σβελτο απο τα πιο ισχυρα της κατηγοριας, οντως το πιο ομορφο, εχει αξιοπρεπη καταναλωση, εχει επισης τεραστιο χωρο κατω απο την σελα σαν του pcx + οτι αυτο εχει ουσιαστικα και επιπεδο πατωμα (με οτι αυτο συνεπαγεται σε χωρο) γιατι το τουνελ αναμεσα στα ποδια ειναι πολυ πολυ μικρο καμια σχεση  με του pcx που ουσιαστικα κανει το πατωμα του medley flat.

Διαβαζωντας ομως  απο εδω και απο εκει ειδα οτι για το Medley οι αποψεις περι αξιοπιστιας ειναι λιγο κομψι-κομψα. Αλλοι λενε οτι ειναι απροβληματιστο, αλλoi λενε οτι βγαζει πολλες βλαβες σε ηλεκτρικα αλλα  και αναφορες για πιο σοβαρες βλαβες τυπου φλατζα κεφαλης και οχι σε μηχανακια με τρελα  χιλιομετρα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...