Pwpwpw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν εχω προταση νομιζω ειναι τελειως υποκειμενικο. με ταβανι τα 3500 και εφοσον θελω το καλυτερο που μπορω να παρω με αυτα τα λεφτα, θα οδηγουσα το pcx και αν μου εκανε η αναρτηση του πρωτιστως θα πηγαινα σε αυτο. ξεροντας οτι ειναι αργο ομως και το θελω μονο για πολυ χαμηλες ταχυτητες. αλλα οχι για να το αφηνω εξω χυμα ομως. μονο και μονο η απουσια παρκινγκ θα με εστελνε αυτοματως σε sym. Υπαρχει κλειστο γκαραζ και ζει επαρχια και οχι στην ζουγκλα της Αθηνα οποτε δεν υπαρχει τοσο ο κινδυνος κλοπης. Θεωρητικα το πιο σβελτο που μπορει να παρει στα λεφτα που δινει μαλλον ειναι το medley 150, οπως ειπα δεν ακουσα και τα καλυτερα ομως απο οσους ρωτησα για την Piaggio γενικοτερα, τοσο σε βλαβες οσο και κοστος service. Μιλαω γενικα παντα σαν μοντελο το medley 150 του 23 δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστια. Αν ηταν για μενα, μαλλον αυτο θα επαιρνα, μου αρεσει και εμφανισιακα, και σπιρταδα λογικα θα εχει με τα 16 αλογακια που δινει(συγκριση παντα με τα 12 αλογα των 125) και τεραστιο χωρο κατω απο την σελα εχει και σχεδον επιπεδο πατωμα καθως το τουνελ αναμεσα στα ποδια ειναι τοσο μικρο που ειναι σχεδον ανυπαρκτο, μπορεις να βαλεις πραγματα κανονικα, καμια σχεση με Pcx για παραδειγμα. Sym symhony στα 2800 που παιζει πλεον δεν βλεπω τον λογο. Καλυτερα νομιζω honda sh mode 125 στα 3χιλιαρικα, τουλαχιστον θα εχει το ονομα και την ποιοτητα honda. Δεν σνομπαρω σε καμια περιπτωση τα sym για να μην παρεξηγηθω, αλλωστε symphony st200 euro4 εχω προσωπικα, αλλα στην τιμη που εχει πλεον δεν θα το αγοραζα ξανα , το θεωρω πλεον πολυ ακριβο για την ποιοτητα και το πακετο που δινει. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
basilis_k6 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Υπαρχει κλειστο γκαραζ και ζει επαρχια και οχι στην ζουγκλα της Αθηνα οποτε δεν υπαρχει τοσο ο κινδυνος κλοπης. Θεωρητικα το πιο σβελτο που μπορει να παρει στα λεφτα που δινει μαλλον ειναι το medley 150, οπως ειπα δεν ακουσα και τα καλυτερα ομως απο οσους ρωτησα για την Piaggio γενικοτερα, τοσο σε βλαβες οσο και κοστος service. Μιλαω γενικα παντα σαν μοντελο το medley 150 του 23 δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστια. Αν ηταν για μενα, μαλλον αυτο θα επαιρνα, μου αρεσει και εμφανισιακα, και σπιρταδα λογικα θα εχει με τα 16 αλογακια που δινει(συγκριση παντα με τα 12 αλογα των 125) και τεραστιο χωρο κατω απο την σελα εχει και σχεδον επιπεδο πατωμα καθως το τουνελ αναμεσα στα ποδια ειναι τοσο μικρο που ειναι σχεδον ανυπαρκτο, μπορεις να βαλεις πραγματα κανονικα, καμια σχεση με Pcx για παραδειγμα. Sym symhony στα 2800 που παιζει πλεον δεν βλεπω τον λογο. Καλυτερα νομιζω honda sh mode 125 στα 3χιλιαρικα, τουλαχιστον θα εχει το ονομα και την ποιοτητα honda. Δεν σνομπαρω σε καμια περιπτωση τα sym για να μην παρεξηγηθω, αλλωστε symphony st200 euro4 εχω προσωπικα, αλλα στην τιμη που εχει πλεον δεν θα το αγοραζα ξανα προσωπικα, το θεωρω πλεον πολυ ακριβο για την ποιοτητα και το πακετο που δινει. να μια ακομα παραμετρος πολυ προσωπικη που ειχα ξεχασει. ισιο πατωμα. εννοειτε μονο ισιο σε μικρα κυβικα για μενα. τρελλο κουβαλημα! επαρχια να δειτε λιγο και το αν εχει και που εχει σερβις. ειδικα αν πατε σε Piaggio. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από basilis_k6
Pwpwpw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε να μια ακομα παραμετρος πολυ προσωπικη που ειχα ξεχασει. ισιο πατωμα. εννοειτε μονο ισιο σε μικρα κυβικα για μενα. τρελλο κουβαλημα! επαρχια να δειτε λιγο και το αν εχει και που εχει σερβις. ειδικα αν πατε σε Piaggio. Δεν υπαρχει προβλημα με service οποιο και να παρει, ζει σε αρκετα μεγαλη επαρχιακη πολη (Λαρισα) και υπαρχουν τα παντα ειτε παρει Honda, ειτε piaggio ειτε sym(τον γκοργκολη που ειναι ο επισημος στα ποδια του θα τον εχει😅). Τεσπα θα δουμε. Εγω του προτεινα να παει ειτε στο sh125 mode που ειναι στα 3Κ, ειναι Honda και ειναι το φθηνοτερο απο τα σκουτερ του επανω ραφιου κατηγοριας ποιοτητας, ειτε αν θελει ντε και καλα να πλήρωσει παραπανω, να παει σε Medley 150 που εχει και 250 ευρω εκτπτωση αυτο το διαστημα. Καλο χρυσο το pcx αλλα εμενα μου καθεται στο λαιμο η ελλειψη επιπεδου πατωματος το οποιο ισως σε καποιους φαινεται αστειο αλλα οταν πας για ψωνια σε σουπερ μαρκετ ειναι απιστευτα βολικο και προσωπικα το θεωρω must have, βεβαια αυτον ισως δεν τον νοιαζει τοσο. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw 1
basilis_k6 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Δεν υπαρχει προβλημα με service οποιο και να παρει, ζει σε αρκετα μεγαλη επαρχιακη πολη (Λαρισα) και υπαρχουν τα παντα ειτε παρει Honda, ειτε piaggio ειτε sym(τον γκοργκολη που ειναι ο επισημος στα ποδια του θα τον εχει😅). Τεσπα θα δουμε. Εγω του προτεινα να παει ειτε στο sh125 mode που ειναι στα 3Κ, ειναι Honda και ειναι το φθηνοτερο απο τα σκουτερ του επανω ραφιου κατηγοριας ποιοτητας, ειτε αν θελει ντε και καλα να πλήρωσει παραπανω, να παει σε Medley 150 που εχει και 250 ευρω εκτπτωση αυτο το διαστημα. Καλο χρυσο το pcx αλλα εμενα μου καθεται στο λαιμο η ελλειψη επιπεδου πατωματος το οποιο ισως σε καποιους φαινεται αστειο αλλα οταν πας για ψωνια σε σουπερ μαρκετ ειναι απιστευτα βολικο και προσωπικα το θεωρω must have, βεβαια αυτον ισως δεν τον νοιαζει τοσο. αν το δουμε καθαρα αξιακα το περισσοτερο σκουτερ για τα χρηματα το παιρνεις με το mode. δεν πουλαει πολυ, εχει old school look, αναλογικα οργανα, και εχει χαμηλη τιμη γιατι ολοι πανε στο pcx. η piaggio παραδοσιακα εχει μεγαλο καπελο στα medley/beverly γιατι την παιρνει ακομα να το κανει. ειναι τα πιο καλαισθητα και τραβαει πολυ πελατεια. επισης, το mode, εχει μονο αμορτισερ αρα μια αλλαγη σε αφτερ θα κοστισει λιγοτερο. βεβαια ο χωρος απο κατω σε σχεση με pcx ειναι η μερα με τη νυχτα οποτε θες βαλιτσα 100%. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από basilis_k6 1
SaFiS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 @basilis_k6 Mήπως έχεις στο μυαλό σου το Liberty?? Το Medley έχει διπλά αμορτισέρ πίσω, πολύ μεγάλο χώρο από κάτω, μεγάλους τροχούς, δικάναλο ABS, S&S, κτλ. Το μοτέρ έχει βγει αξιοπιστότατο και με την 4ετή εγγύηση δεν ανησυχεί για τίποτα. Επειδή αναφέρθηκαν και τα ελαστικά, συνήθως έρχεται με Michelin City Grip 2 ή Pirelli Angel... 1
Pwpwpw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αν το δουμε καθαρα αξιακα το περισσοτερο σκουτερ για τα χρηματα το παιρνεις με το mode. δεν πουλαει πολυ, εχει old school look, αναλογικα οργανα, και εχει χαμηλη τιμη γιατι ολοι πανε στο pcx. η piaggio παραδοσιακα εχει μεγαλο καπελο στα medley/beverly γιατι την παιρνει ακομα να το κανει. ειναι τα πιο καλαισθητα και τραβαει πολυ πελατεια. επισης εχει μονο αμορτισερ αρα μια αλλαγη σε αφτερ θα κοστισει λιγοτερο. βεβαια ο χωρος απο κατω σε σχεση με pcx ειναι η μερα με τη νυχτα οποτε θες βαλιτσα 100%. Βαλιτσα και στο pcx θα θελησει πιστευω, μπορει να εχει διπλασιο χωρο απο κατω, αλλα το Mode εχει το πλεονεκτημα του επιπεδου πατωματος που βαζεις πραμα μπολικο εκει αν θες να μεταφερεις κατι! Γενικα παντως ειτε επιπεδο πατωμα ειτε οχι, ειτε μικρο χωρο κατω απο την σελα ειτε μεγαλο, νομιζω μια βαλιτσα ειναι παντα Must και σιγουρα θα χρειαστει μεσα στην πολη. Οτι θα ηταν τοσο δυσκολη αποφαση η αγορα ενος μικρου σκουτερ για αστικη μετακινηση δεν το περιμενα παντως. Εγω πριν 3 χρονια πηγα και πηρα το symphony 200st και ουτε που το εψαξα καθολου, το ειδα μου αρεσε, φθηνο μου φανηκε στα 2250 και κοστιζε και περιλαμβανε και βαλιτσα σε αυτα τα λεφτα, το πηρα και τελος και εν τελη μια χαρα μου βγηκε, μονδικο παραπονο η τσιμπημενη καταναλωση 3.2-3.3/100 με χαλαρη οδηγηση, για να δεις 3/100 πρεπει να το πας σβηστο σε κατηφορα😅 Τωρα που ειναι για αλλον η αγορα το εψαξα πολυ πολυ παραπανω και οσο ψαχνω τοσο αλλαζω γνωμες συνεχως. Θα του πω πηγαινε δες τα απο κοντα και οποιο σου κανει κλικ παρτο, αυτο για μενα καταντησε γλωσσοδετης,😅 4 λεπτά πριν, SaFiS είπε @basilis_k6 Mήπως έχεις στο μυαλό σου το Liberty?? Το Medley έχει διπλά αμορτισέρ πίσω, πολύ μεγάλο χώρο από κάτω, μεγάλους τροχούς, δικάναλο ABS, S&S, κτλ. Το μοτέρ έχει βγει αξιοπιστότατο και με την 4ετή εγγύηση δεν ανησυχεί για τίποτα. Επειδή αναφέρθηκαν και τα ελαστικά, συνήθως έρχεται με Michelin City Grip 2 ή Pirelli Angel... Στο sh mode Λογικα αναφερθηκε που οντως εχει μονο αμορτσερ και μικρο χωρο κατω απο την σελα,. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
basilis_k6 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 @SaFiS ναι, το mode εννοουσα, εκανα edit γιατι σε μπερδεψα! @Pwpwpw είναι μπερδεμα και τα σκουτερ οπως οι μοτο. φαινονται ολα ιδια αλλα εχουν μικρες σημαντικες διαφορες. το καλο ειναι οτι σχεδον ολα τα βρισκεις για βολτα, στην αθηνα τουλαχιστον.
Pwpwpw Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε @SaFiS ναι, το mode εννοουσα, εκανα edit γιατι σε μπερδεψα! @Pwpwpw είναι μπερδεμα και τα σκουτερ οπως οι μοτο. φαινονται ολα ιδια αλλα εχουν μικρες σημαντικες διαφορες. το καλο ειναι οτι σχεδον ολα τα βρισκεις για βολτα, στην αθηνα τουλαχιστον. Στην Αθηνα σιγουρα, επαρχια δεν υπαρχει παντα αυτη η δυνατοτητα. pcx και medley πιθανολογω οτι θα βρει για test ride γιατι ειναι και τα 2 πολυ εμπορικα σκουτερ. Το sh mode απιθανο να βρει για δοκιμη. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
basilis_k6 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Στην Αθηνα σιγουρα, επαρχια δεν υπαρχει παντα αυτη η δυνατοτητα. pcx και medley πιθανολογω οτι θα βρει για test ride γιατι ειναι και τα 2 πολυ εμπορικα σκουτερ. Το sh mode απιθανο να βρει για δοκιμη. καντο εσυ. ο σαρακακης στην λ. αθηνων μου ειπε με ενα τηλεφωνο σου βρισκω οποιο θες για τεστ. πριν 2 χρονια βεβαια Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από basilis_k6 1
Pwpwpw Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hydra7 είπε Ρίξε μια ματιά στο sym wild 160 Aν προσπερασουμε το γεγονος οτι ειναι κακασχημο γιατι η εμφανιση ειναι κατι υποκειμενικο, ειναι πανακριβο για τα δεδομενα της sym. Πριν 2-3 χρονια η sym στα 3800 σου πουλαγε απο τα κορυφαια 300αρια της αγορας (hd 300, citycom 300) και τωρα ζηταει 3μιση χιλιαρικα για 160 κυβικα, το vfm εχει αρχιζει και παει περιπατο στην εταιρεια, αρχισαν να την βλεπουν Ιαπωνες οι ταιβανεζοι Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw 1
Fan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Πριν από λίγο διάστημα ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλημμα, ποιο μικρό σκούτερ να αγοράσω. Έκανα τη βλακεία και ασχολήθηκα υπερβολικά με το θέμα, λες και αγόραζα σπίτι. Παρακολούθησα δεκάδες βιντεάκια, άκουσα την παπαριά του καθενός, πήγα και είδα από κοντά ΟΛΑ τα σκουτεράκια που υπάρχουν στα 125 έως 200 και οδήγησα μερικά από αυτά. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειάζεται να το κουράσεις πολύ. Όποιο και να αγοράσεις θα είναι καλή επιλογή, κανένα μοντέλο δεν βγαίνει και είναι "κακό". Αποφάσισε αρχικά εάν σε ενδιαφέρει να πηγαίνεις για ψώνια με το σκουτεράκι, οπότε επέλεξε ένα με ίσιο πάτο, εάν όμως σε ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και η εμφάνιση τότε επιλέγεις ένα που δεν έχει ίσιο πάτο. Εγώ κατέληξα ότι περισσότερο παίζουν ρόλο τα υποκειμενικά κριτήρια πχ να σου αρέσει εμφανισιακά και κυρίως να έχει βολική θέση οδήγησης. Προσωπικά, παρά τους μεγάλους χώρους που έχει, μακράν τη χειρότερη θέση οδήγησης έχει το medley, ένιωθα λες και ήμουν τυρανόσαυρος με τα χέρια σε 45 μοίρες γωνία. Καθόλου άνετο. ΥΓ. Μην ακούς υπεραναλύσεις γιατί υπάρχει βιομηχανία ξερολισμού για αυτή την κατηγορία των σκούτερ. 3
dimitrins Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Honda, honda και πάλι honda. Ποιότητα παντού σε σχέση με τα άλλα, από το χρώμα / βάψιμο μέχρι οπουδήποτε Το sh mode 125 που έχω έχει επίπεδο πάτωμα (ευκολία σε φόρτωμα), το pcx δεν έχει, διαλέγεις και παίρνεις. Το sh125 (οχι το mode) έχει 1000€ παραπάνω και abs. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2023 από dimitrins
Pwpwpw Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Son^Goku είπε Κανένα ηλεκτρικό δε παίζει; Θέλει κλασικό βενζινοκινητήρα για την μεγαλύτερη αυτονομία αλλά κυρίως για την ταχύτητα ανεφοδιασμού.Αν με το ηλεκτρικό χρειαστεί να πεταχτεί κάπου έκτακτα και δεν έχει προνοήσει να το έχει φορτίσει από πριν δεν θα μπορεί να το χρησιμοποίησει , θέλει ώρες να φορτίσει, σε αντίθεση με το κλασσικο σκούτερ που πας βενζινάδικο φουλάρεις μέσα σε ένα λεπτό και φεύγεις. 3 ώρες πριν, dimitrins είπε Honda, honda και πάλι honda. Ποιότητα παντού σε σχέση με τα άλλα, από το χρώμα / βάψιμο μέχρι οπουδήποτε Το sh mode 125 που έχω έχει επίπεδο πάτωμα (ευκολία σε φόρτωμα), το pcx δεν έχει, διαλέγεις και παίρνεις. Το sh125 (οχι το mode) έχει 1000€ παραπάνω και abs. Εγώ το sh mode του πρότεινα να πάρει σαν πρώτη επιλογή , να βάλει και ένα βαλιτσάκι πίσω και είναι κόμπλε. Έχει καλη τιμη( για Honda) λογικά ποιότητα επιπέδου Honda, παρα πολυ χαμηλή κατανάλωση και επίπεδο πάτωμα. Νομίζω για αστική μετακίνηση δίνει πολυ τίμιο πακέτο και θεωρώ ότι στην χώρα μας είναι πολυ αδικημένο στην σκιά του pcx. Πέρασα το πρωί στα γρήγορα το ειδα εγώ από κοντά , το μόνο που ας πούμε μου ξίνισε λίγο είναι οι αρκετά μαζεμένες διαστάσεις του, είναι αρκετά μαζεμένο scooter(συγκρίνω πάντα με το symhony st200 euro 4 που έχω εγώ), μικρότερο από ότι φαίνεται στις φωτο. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα απλά το αναφερω. 8 ώρες πριν, Fan είπε Πριν από λίγο διάστημα ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλημμα, ποιο μικρό σκούτερ να αγοράσω. Έκανα τη βλακεία και ασχολήθηκα υπερβολικά με το θέμα, λες και αγόραζα σπίτι. Παρακολούθησα δεκάδες βιντεάκια, άκουσα την παπαριά του καθενός, πήγα και είδα από κοντά ΟΛΑ τα σκουτεράκια που υπάρχουν στα 125 έως 200 και οδήγησα μερικά από αυτά. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειάζεται να το κουράσεις πολύ. Όποιο και να αγοράσεις θα είναι καλή επιλογή, κανένα μοντέλο δεν βγαίνει και είναι "κακό". Αποφάσισε αρχικά εάν σε ενδιαφέρει να πηγαίνεις για ψώνια με το σκουτεράκι, οπότε επέλεξε ένα με ίσιο πάτο, εάν όμως σε ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και η εμφάνιση τότε επιλέγεις ένα που δεν έχει ίσιο πάτο. Εγώ κατέληξα ότι περισσότερο παίζουν ρόλο τα υποκειμενικά κριτήρια πχ να σου αρέσει εμφανισιακά και κυρίως να έχει βολική θέση οδήγησης. Προσωπικά, παρά τους μεγάλους χώρους που έχει, μακράν τη χειρότερη θέση οδήγησης έχει το medley, ένιωθα λες και ήμουν τυρανόσαυρος με τα χέρια σε 45 μοίρες γωνία. Καθόλου άνετο. ΥΓ. Μην ακούς υπεραναλύσεις γιατί υπάρχει βιομηχανία ξερολισμού για αυτή την κατηγορία των σκούτερ. Δεν έχεις και άδικο! Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2023 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα