Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, adi32 είπε

οι εξτρα χρεωσεις που ειπε ο πορθυπουργος απο ποτε τελειωνουν ?

ελα ντε...κανενα αρθρο δεν γραφει απο ποτε εφαρμοζονται αυτες οι νεες τιμολογιακες πολιτικες

Δημοσ.

Με μια γρήγορη ματιά στον λογαριασμό προνομίων της εθνικής, δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη κίνηση της Eurobank. Στην Eurobank  εάν αρνηθείς την αναβάθμιση του λογαριασμού σου, τότε αυτός μετατρέπεται σε αποταμιευτικό. Καθίσταται δηλαδή άχρηστος μιας και δεν μπορείς να κάνεις καμία συναλλαγή πέρα από μεταφορά από / σε δικό σου λογαριασμό. 
 Εν αντιθέσει στην εθνική ο λογαριασμός παραμένει λειτουργικός σε οποιαδήποτε  τραπεζική κίνηση επιδιώκει κάποιος να κάνει.  
Εάν κατάλαβα κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος. 

• Like 1
Δημοσ.

Η Εθνική δε θα χρεώνει υποχρεωτικά 1ευρω τον μήνα. Μόνο εάν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις εσύ ο ίδιος το πρόγραμμα σου.

Η Eurobank το κάνει υποχρεωτικά σε όλους τους λογαριασμούς εδώ και μερικούς μήνες. Είχα 2 λογαριασμούς και τους έκλεισα πριν με χρεώσουν, δυστυχώς με επίσκεψη στο κατάστημα γιατί από e banking δε γινόταν.

Η έννοια της συνδρομής για να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα λεφτά μου , ακυρώνει απευθείας τον λόγο ύπαρξης και την έννοια των τραπεζών. Σου δίνω τα λεφτά μου για να βγάζεις δάνεια , επενδύσεις κτλ και εγώ να τα εχω ασφαλή (υποτίθεται) και εσύ μου βάζεις και συνδρομή; Απαράδεκτο.

Πιο απαράδεκτο ομως που με υποχρεώνει το κράτος να κάνω, ως επί το πλείστον, ηλεκτρονικές συναλλαγές και δε βάζει φρένο στους λήσταρχους τραπεζίτες και στα υπερκέρδη τους.

Βέβαια οι τραπεζίτες θα σου πούνε ότι έτσι γίνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και γιατί όχι και στην Ελλάδα και αλλά τέτοια .

Μακρυά λοιπόν από τράπεζες που υιοθετούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Ώσπου να τα υιοθετήσουν όλες και να αναγκαστείς να έχεις μόνο μια .

• Like 7
Δημοσ.

Το έψαξα και εγώ από πότε θα σταματήσουν οι έξτρα χρεώσεις και το μόνο που βρήκα ήταν μέσα στο Γενάρη. Υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα πιστεύω θα εφαρμοστούν. Δυστυχώς όταν πρόκειται για το όφελος των πολιτών τέτοια μέτρα αργούν και θα πρέπει να υπάρχει εποπτεία για το αν εφαρμόζονται όπως πρέπει.!! Οι τράπεζες ενδιαφέρονται πλέον Μόνο για το κέρδος τους. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει Κανένας λόγος να βάλει κάποιος τα χρήματα του στη τράπεζα καθώς δεν έχει κέρδος από αυτό. Το πολιτικό σύστημα κρατάει τις τράπεζες στο παιχνίδι με πολλούς τρόπους γιατί το συμφέρει. Πλέον με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι εναλλακτικές είναι ελάχιστες καθώς είναι από τους αξιόπιστους τρόπους πληρωμής.

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, adi32 είπε

οι εξτρα χρεωσεις που ειπε ο πορθυπουργος απο ποτε τελειωνουν ?

15 Ιανουαρίου 25 

2 ώρες πριν, PiLoT-ChM είπε

Η Εθνική δε θα χρεώνει υποχρεωτικά 1ευρω τον μήνα. Μόνο εάν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις εσύ ο ίδιος το πρόγραμμα σου.

Η Eurobank το κάνει υποχρεωτικά σε όλους τους λογαριασμούς εδώ και μερικούς μήνες. Είχα 2 λογαριασμούς και τους έκλεισα πριν με χρεώσουν, δυστυχώς με επίσκεψη στο κατάστημα γιατί από e banking δε γινόταν.

Η έννοια της συνδρομής για να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα λεφτά μου , ακυρώνει απευθείας τον λόγο ύπαρξης και την έννοια των τραπεζών. Σου δίνω τα λεφτά μου για να βγάζεις δάνεια , επενδύσεις κτλ και εγώ να τα εχω ασφαλή (υποτίθεται) και εσύ μου βάζεις και συνδρομή; Απαράδεκτο.

Πιο απαράδεκτο ομως που με υποχρεώνει το κράτος να κάνω, ως επί το πλείστον, ηλεκτρονικές συναλλαγές και δε βάζει φρένο στους λήσταρχους τραπεζίτες και στα υπερκέρδη τους.

Βέβαια οι τραπεζίτες θα σου πούνε ότι έτσι γίνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και γιατί όχι και στην Ελλάδα και αλλά τέτοια .

Μακρυά λοιπόν από τράπεζες που υιοθετούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Ώσπου να τα υιοθετήσουν όλες και να αναγκαστείς να έχεις μόνο μια .

Αν η προσφορά της eurobank ήταν κελεπουρι, δεν θα σε εκβίαζε για να την δεχθεις.

4 ώρες πριν, thagkol είπε

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, λογικά υποχρεωτικό είναι.

Πάντως αν κάνεις μια συναλλαγή 60 ευρώ στο Σκλαβενίτη που έχει 1% επιστροφή, τα έβγαλες τα 0,60 του μήνα. Και σίγουρα κανείς δεν κάνει μόνο 60 ευρώ το μήνα σουπερμάρκετ, ενώ υπάρχουν και πάμπολλες εταιρείες με μεγαλύτερο % επιστροφής.

Οπότε στο σύνολο πάλι κερδισμένος είσαι.

1% επιστροφή με πιστωτική η χρεωστική κάρτα?

Γιατί η πιστωτική έχει ΣΥΝΔΡΟΜΗ και υποτίθεται ότι το 0.60€ του Σκλαβενίτη θα πάει εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Eurobank είχε στείλει ενημέρωση, εγώ είχα λάβει email στις 13/09/2024.

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/sunallages-pronomia/my-advantage-banking/programma-my-advantage-banking/my-blue

Το link ήταν ολόκληρο κατεβατό, έσβησα τα πάντα μετά την τελευταία λέξη "blue".

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

τι ενημερωσεις ολα στην τυχη τα εκαναν,εδω μου ειχαν blue λογαριασμο εξυπηρετησης δανειου και λογαριασμο μισθοδοσιας και επρεπε να μιλησω δεκαπεντε φορες στο τηλεφωνο μεχρι να επιστραφουν οι χρεωσεις.

• Sad 1
Δημοσ.
On 03/01/2025 at 14:59, ProponitisTouKanape said:

Απο 15.1 είχαν αναφέρει πως θα ισχύουν...

Έχει βγει τροπος να το ελέγχουμε ηλεκτρονικά?

Δημοσ.

Οι τράπεζες τεχνικά δε δανείζουν τα χρήματα που παίρνουν από τις καταθέσεις. Κάθε δάνειο είναι νέο χρήμα που μπαίνει στο σύστημα. Αλλά αυτό ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να το ξέρει γιατί είναι εξειδικευμένη γνώση χρηματοοικονομικών.

Επιστροφή έχουν τόσο οι πιστωτικές όσο και οι χρεωστικές κάρτες.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Έχει βγει τροπος να το ελέγχουμε ηλεκτρονικά?

Δηλαδή?

5 λεπτά πριν, thagkol είπε

Οι τράπεζες τεχνικά δε δανείζουν τα χρήματα που παίρνουν από τις καταθέσεις. Κάθε δάνειο είναι νέο χρήμα που μπαίνει στο σύστημα. Αλλά αυτό ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να το ξέρει γιατί είναι εξειδικευμένη γνώση χρηματοοικονομικών.

Επιστροφή έχουν τόσο οι πιστωτικές όσο και οι χρεωστικές κάρτες.

Να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Δημοσ.
17 minutes ago, GREGORYMO said:

Δηλαδή?

Θέλεις να σου εξηγήσω τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα διεθνώς, που είναι μάθημα ολόκληρου εξαμήνου στο πανεπιστήμιο, μέσα σε ένα ποστ φόρουμ;

• Like 1
Δημοσ.

Εν συντομία ας κρατησεις πως κάθε δάνειο είναι νέο χρήμα που δημιουργεί η τράπεζα και δε δανείζει τα χρήματα των καταθέσεων. Επίσης τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα σε ένα λογαριασμό μισθοδοσίας π.χ. είναι liability και όχι asset για την τράπεζα. Άλλωστε καμία τράπεζα δε κόβει φλέβα για καταθέσεις. Ένα μέλος απο το board της εθνικής είχε πει σε ανύποπτο χρόνο πως η τράπεζα δε χρειάζεται άλλες καταθέσεις. 

21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δηλαδή?

Δημοσ.

Εγώ πάντως στις εξαγγελίες για τις προμήθειες των τραπεζών δεν είδα κάπου να αναγράφεται ότι θα καταργηθούν οι χρεώσεις τήρησης λογαριασμών 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...