Joshua21 Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 4 hours ago, 1comment said: Έκανε κανείς πάγια εντολή που σύμφωνα με το νέο πακέτο είναι δωρεάν; Έβαλα να πληρωθεί ο εφκα με πάγια και εμφανίζει προμήθεια 0,50€. Υποτίθεται στο πακέτο των 0,60 υπάρχει μια πάγια δωρεάν... Εκτός αν το εμφανίζει συστημικά και όταν γίνει η συναλλαγή δεν χρεώνεσαι. Η δωρεάν πάγια εντολή αφορά πληρωμή λογαριασμών (φως, νερό, τηλέφωνο κτλ), όχι εισφορές ΕΦΚΑ. Μόνο αν κάνεις πληρωμή από επαγγελματικό λογαριασμό business δεν θα χρεώνεσαι. 48 minutes ago, GREGORYMO said: Γράφουν στο email ότι όποιος έχει 10.000€ στην τράπεζα, εξαιρείται της χρέωσης 0.60€ ΚΑΘΕ μήνα σε ΚΑΘΕ του λογαριασμο. Ξέρεις κάνεις αν τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου συμπεριλαμβάνονται για το όριο αυτό? Τα ΕΓΕΔ πιάνονται ως επενδυτικά προϊόντα, οπότε ναι, αν έχεις τουλάχιστον 10k σε έντοκα γλιτώνεις τη χρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τα ΕΓΕΔ πιάνονται ως επενδυτικά προϊόντα, οπότε ναι, αν έχεις τουλάχιστον 10k σε έντοκα γλιτώνεις τη χρέωση. Κανονικά ΝΑΙ. Το θέμα είναι αν η τράπεζα το υπολογίζει έτσι. Εννοείται ότι θα ρωτήσω για να είμαι καλυμμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 27 minutes ago, GREGORYMO said: Κανονικά ΝΑΙ. Το θέμα είναι αν η τράπεζα το υπολογίζει έτσι. Εννοείται ότι θα ρωτήσω για να είμαι καλυμμένος. Δεν την έβγαλα από το μυαλό μου αυτή την απάντηση, η τράπεζα μου την έδωσε. Κάνε ότι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Η δωρεάν πάγια εντολή αφορά πληρωμή λογαριασμών (φως, νερό, τηλέφωνο κτλ), όχι εισφορές ΕΦΚΑ. Από το τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι δωρεάν μία οποιαδήποτε πάγια και την προμήθεια την εμφανίζει ενημερωτικά (δεν τη χρεώνεσαι). Για εφκα συγκεκριμένα μου είπαν ότι ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου Δεν είναι η πρώτη φορά που από το τηλέφωνο λένε κάτι που δεν ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Δεν την έβγαλα από το μυαλό μου αυτή την απάντηση, η τράπεζα μου την έδωσε. Κάνε ότι θες. Το ξέρω και ευχαριστώ. Απλά, έχω εντοκο αλλού και σκέφτομαι να το πάω εκεί όταν λήξει ΑΦΟΥ μου είναι μια η άλλη. Έστειλα και email στην τράπεζα για να πάρω γραπτή απάντηση και μην κάνω την διαδικασία 'τζάμπα'. Επεξ/σία 17 Μαϊου από GREGORYMO Συμπληρώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kountouris Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου Μπράβο GREGORYMO. Ήταν η πιο έξυπνη σκέψη που άκουσα εδώ. Αντί να βάλλεις 10.000€ σε λογαριασμούς της τράπεζας, να βάλλεις 10.000 ευρώ σε έντοκα, που θα τα διακρατείς όμως στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ήθελα να το ρωτήσω κι εγώ από την αρχή. Το ερώτημα είναι α.) Αν τα υπολογίζουν στην τράπεζα ως επενδυτικό προϊόν που επιφέρει εξαίρεση χρέωσης των 0.60€ και β.) Αν υπόκεινται σε χρέωση θεματοφυλακής-φύλαξης-διατήρησης, όπως γίνεται στα ομόλογα για παράδειγμα (οπότε η τράπεζα στα παίρνει από εκεί). Υ.Γ. Στην τράπεζα που έχεις τώρα τα ΕΓΕΔ υπάρχει χρέωση φύλαξης/ διατήρησης λογαριασμού; GREGORYMO, Θα μπορούσες να παραθέσεις την γραπτή απάντηση που έλαβες από τη τράπεζα στο γραπτό ερώτημά σου; Με ενδιαφέρει πολύ. Σε ποιο email τους έστειλες το ερώτημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου Πάντως το δούλεμα πάει σύννεφο. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του πακέτου αναφέρουν και το iris με τα 500€. Φανταστείτε για πόσο χαζούς μας έχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου 4 hours ago, Bitbit said: Πάντως το δούλεμα πάει σύννεφο. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του πακέτου αναφέρουν και το iris με τα 500€. Φανταστείτε για πόσο χαζούς μας έχουν Αν το καλοσκεφτείς δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείς το iris στην Eurobank αν δεν έχεις το πακέτο αυτό, οπότε κατά κάποια έννοια πλεονέκτημα του πακέτου είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kountouris Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου Το iris υποχρεωτικά από κινητό μόνο να υποθέσω; Δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς από σταθερό υπολογιστή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου 14 ώρες πριν, Kountouris είπε Μπράβο GREGORYMO. Ήταν η πιο έξυπνη σκέψη που άκουσα εδώ. Αντί να βάλλεις 10.000€ σε λογαριασμούς της τράπεζας, να βάλλεις 10.000 ευρώ σε έντοκα, που θα τα διακρατείς όμως στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ήθελα να το ρωτήσω κι εγώ από την αρχή. Το ερώτημα είναι α.) Αν τα υπολογίζουν στην τράπεζα ως επενδυτικό προϊόν που επιφέρει εξαίρεση χρέωσης των 0.60€ και β.) Αν υπόκεινται σε χρέωση θεματοφυλακής-φύλαξης-διατήρησης, όπως γίνεται στα ομόλογα για παράδειγμα (οπότε η τράπεζα στα παίρνει από εκεί). Υ.Γ. Στην τράπεζα που έχεις τώρα τα ΕΓΕΔ υπάρχει χρέωση φύλαξης/ διατήρησης λογαριασμού; GREGORYMO, Θα μπορούσες να παραθέσεις την γραπτή απάντηση που έλαβες από τη τράπεζα στο γραπτό ερώτημά σου; Με ενδιαφέρει πολύ. Σε ποιο email τους έστειλες το ερώτημα; Ένα ένα: Ο καυγάς γίνεται για να γλιτώσουμε την χρέωση 0.60€ η ΟΧΙ? Γνωρίζω ότι Πειραιώς και εθνική τα ΕΓΕΔ τα 'μετρούν' στην καταθετικη σχέση του πελάτη με την τράπεζα. Οπότε οι πιθανότητες είναι με το ναι. Εξάλλου, το ΛΕΕΙ και ο Joshua21 που είναι αξιόπιστος. Δεν έχω 'καταλάβει' αν η τράπεζα που έχω ΤΩΡΑ τα ΕΓΕΔ παίρνει κάποια προμήθεια αλλά γνωρίζω ότι η οποία προμήθεια στην πρωτογενή είναι απολύτως στάνταρ σε όλες τις τράπεζες. Το email που έστειλα το Σάββατο και περιμένω απάντηση είναι: [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PharmChem Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 10 ώρες πριν, Kountouris είπε Το iris υποχρεωτικά από κινητό μόνο να υποθέσω; Δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς από σταθερό υπολογιστή; Ακριβώς, μόνο μέσω των εφαρμογών των τραπεζών σε κινητές συσκευές είναι διαθέσιμο. Η Πειραιώς έδινε δυνατότητα μέχρι το καλοκαίρι να το χρησιμοποιήσεις και μέσω web-banking από υπολογιστή, αλλά λόγω της (αλμυρής) προμήθειας που είχε και μειωμένου ενδιαφέροντος το κατάργησαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Στις 17/5/2024 στις 7:35 ΜΜ, 1comment είπε Από το τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι δωρεάν μία οποιαδήποτε πάγια και την προμήθεια την εμφανίζει ενημερωτικά (δεν τη χρεώνεσαι). Για εφκα συγκεκριμένα μου είπαν ότι ισχύει. Δοκίμασε κάποιος αν ισχύει αυτό; Πήγα να κάνω πάγια εντολή για τη ΔΕΗ αλλά μου έβγαζε προμήθεια, και δεν το προχώρησα να δω αν όντως τη χρεώνει τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 10 λεπτά πριν, piccolino είπε Δοκίμασε κάποιος αν ισχύει αυτό; Πήγα να κάνω πάγια εντολή για τη ΔΕΗ αλλά μου έβγαζε προμήθεια, και δεν το προχώρησα να δω αν όντως τη χρεώνει τελικά. Δοκίμασε να δούμε. Στην εξυπηρέτηση αυτή την απάντηση πήρα. Ότι εμφανίζει την προμήθεια ενημερωτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 8 λεπτά πριν, 1comment είπε Δοκίμασε να δούμε. Στην εξυπηρέτηση αυτή την απάντηση πήρα. Ότι εμφανίζει την προμήθεια ενημερωτικά. Δεν πρόκειται να τους χαρίσω ούτε τα 0,50 της προμήθειας, σε λίγο θα μας χρεώνουν και μόνο που ανοίγουμε το site/app τους. Το τι λένε στην εξυπηρέτηση άστο, είναι ανάλογα σε τι άτομο θα πέσεις. Έχω πετύχει άτομα που ήταν ενήμερα και μου έδωσαν σωστές πληροφορίες. Έχω καλέσει και για κάτι απλό τύπου "στην τάδε περιοχή πού έχετε ΑΤΜ να γίνεται άμεση κατάθεση" και δεν έβγαλα άκρη (ήμουν στο δρόμο και έτυχε και δεν είχα mb για να το ψάξω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα