PharmChem Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στην ΑΛΦΑ είναι 'υποχρεωτικα' ? Όχι, είναι προαιρετική η ένταξη σε κάποιο πακέτο στην Alpha Bank.
paylidis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στην ΑΛΦΑ είναι 'υποχρεωτικα' ? οχι απλα δε χρεωνεσαι καποιες αλλες διακριτες συναλλαγες και σε καμια περιπτωση δε χανεις καποια υπηρεσία όπως η ευροβανκ που τις πετσοκοβει αν διαλεξεις το δωρεαν Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από paylidis 1
sdikr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, lordvec said: Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Υποχρέωση συναλλαγών μέσω POS: Τραπεζικός φόρος Εισφορά σε κάθε λογαριασμό ασχέτως χρήσης: Αρνητικά επιτόκια. Κατά τα άλλα η ΕΚΤ έχει 4% και εμείς ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση! Έτσι πες τα, + ταμιακή = κρατικός φόρος 😋 Σου λένε πως πλέον η κάρτα θα είναι δωρεάν, πρόσφατα που βγήκε ανανέωση στην Εθνική και με χρέωσαν 6 ευρώ είναι για 3 χρόνια. Αν έχει κάποιος συναλλαγές που τον χρεώνουν και 0,50 δεν είναι τόσο χάλια η χρέωση, κάποιος που δεν κάνει συναλλαγές χρεωσιμες ναι θα του φανεί κάπως Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από sdikr
NikolasKon14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Εγώ με τη Eurobank τέλος…να πληρώνω 0,60€ για να εχω πρόσβαση σε ότι ειχα τώρα δωρεάν; Προς το παρόν η Alpha Bank με απλή καρτα σε αφήνει να κανείς ανάληψη,κατάθεση πληρωμή απλά δεν μαζεύεις πόντους. Εγώ πιστεύω η επόμενη τράπεζα που θα το ακολουθήσει θα είναι. Πειραιώς και Εθνική επειδή έχει ισχυρή παρουσία θα αργήσουν να πάνε σε συνδρομητικό μοντέλο. 1
gokuthelegend Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Χάνεις τους πόντους των τραπεζών. Η βασική μου κάρτα μέχρι τέλος του χρόνου που μας πέρασε ήταν μία χρεωστική της Πειραιώς η οποία έχει τους πόντους Yellows. Ανάθεμα αν μου είπαν όλα αυτά τα χρόνια για εξαργύρωση σε κάποιο κατάστημα, από όσο θυμάμαι ζήτημα να έγινε 2-3 φορές. Και είχα μια περίοδο που έκανα αγορές αβέρτα, 2 χρονιές μάλιστα είχα κάνει αγορές πολύ πάνω του αφορολόγητου. Τώρα λέω να γυρίσω σε Εθνική της οποίας θα χρησιμοποιώ την φυσική χρεωστική κάρτα για αγορές εντός των καταστημάτων η οποία δεν ξέρω τι πόντους δίνει, και για αγορές μέσω ίντερνετ θα χρησιμοποιώ την Payzy (έχω μόνο εικονική κάρτα) η οποία δίνει σίγουρα επιστροφή 1% στο wallet και δεν χρειάζεται να γίνει εξαργύρωση. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από gokuthelegend
Havik Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Αυτά με τους πόντους και εμένα μου φαίνονται μλκιες και κουραστικά, συμπαθούσα πολύ παραπάνω την επιστροφή από eurobank καθώς ήταν σε €, παρότι που δεν έμπαιναν στο ίδιο τον λογαριασμό αλλά ήταν ξεχωριστά, με τους πόντους μου την σπάει που πρέπει να "ασχοληθώ" για να δω πόσα € είναι και τις μεταξύ τους μετατροπές, καταστήματα που το υποστηρίζουν κτλ. Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι από την στιγμή που το κράτος μας επιβάλει, άμεσα, να έχουμε κάρτα λόγο φορολογίας και έμμεσα λόγο μη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει μια κρατική υπηρεσία/λογαριασμό με κάρτα, φυσικά δωρεάν, επίτηδες δεν λέω τράπεζα, κλέβουν που κλέβουν, αν αρχίσουν να δίνουν και μεταξύ τους δάνεια.... 1
sdikr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 29 minutes ago, Havik said: Αυτά με τους πόντους και εμένα μου φαίνονται μλκιες και κουραστικά, συμπαθούσα πολύ παραπάνω την επιστροφή από eurobank καθώς ήταν σε €, παρότι που δεν έμπαιναν στο ίδιο τον λογαριασμό αλλά ήταν ξεχωριστά, με τους πόντους μου την σπάει που πρέπει να "ασχοληθώ" για να δω πόσα € είναι και τις μεταξύ τους μετατροπές, καταστήματα που το υποστηρίζουν κτλ. Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι από την στιγμή που το κράτος μας επιβάλει, άμεσα, να έχουμε κάρτα λόγο φορολογίας και έμμεσα λόγο μη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει μια κρατική υπηρεσία/λογαριασμό με κάρτα, φυσικά δωρεάν, επίτηδες δεν λέω τράπεζα, κλέβουν που κλέβουν, αν αρχίσουν να δίνουν και μεταξύ τους δάνεια.... Δεν υπάρχει δωρεάν, απο κάπου θα το πληρώσεις, θα είναι άμεσα, θα είναι έμμεσα μετα φορολογίας ή άλλων κρατήσεων, δωρεάν σίγουρα δεν θα είναι. 1
Havik Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 6 minutes ago, sdikr said: Δεν υπάρχει δωρεάν, απο κάπου θα το πληρώσεις, θα είναι άμεσα, θα είναι έμμεσα μετα φορολογίας ή άλλων κρατήσεων, δωρεάν σίγουρα δεν θα είναι. Ναι οκ, εννοούσα χωρίς συνδρομή και προμήθειες κατά την μεταφορά χρημάτων, ψηφιακή κάρτα χωρίς χρέωση για ανανέωση κτλ, το iris δεν το βλέπω να μένει δωρεάν πολύ καιρό, για επαγγελματίες νομίζω έπαψε να είναι (χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες), POS χωρίς συνδρομές και ποσοστά κτλ, βέβαια να πληρώνει για την αγορά του μηχανήματος και το ΦΠΑ να κρατάτε άμεσα κατα την πληρωμή. Τώρα το ότι όλα αυτό θα πληρωθεί από φόρους για να στηθεί, ναι εννοείται... Τώρα αναγκάζεσαι να έχεις λογαριασμό σε τράπεζα, συναλλαγές με κάρτα και κινητό τηλέφωνο + SIM για κάθε μέλος της οικογένειας...
agnostos13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 11/1/2024 στις 11:40 ΠΜ, BlackBoldog είπε Δεν είναι μόνο εκείνο εγώ που έχω έχω 2,5 το μήνα Χ12 = 30 ευρώ το χρόνο 96 ευρώ από nbg pay (θυγατρική της Εθνικής για τα pos) το χρόνο για να μου προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες μπλα μπλα μπλα Τώρα που θα αναβαθμίσουμε τα pos λέει 6 ευρώ το μήνα και καλά συντήρηση από την mellon Χ12 = 72 βάλε και το ποσοστό προμήθειας που παίρνει από τις συναλλαγές η τράπεζα 200 ευρώ το ελάχιστο χωρίς τις προμήθειες από τους επαγγελματίες παρόμοιες καταστάσεις σίγουρα είναι και στις άλλες Δεν θα είναι για αγορές ο αποταμιευτικός παρά μόνο καταθέσεις και αναλήψεις Να μετατρέψετε τον λογαριασμό σας στον νέο λογαριασμό «Αποταμιεύω Τώρα» μέσα από το e‑Banking, το EuroPhone Banking ή σε κατάστημα Eurobank. Με τον λογαριασμό αυτόν, μπορείτε να κάνετε μόνο αναλήψεις, καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων εντός Eurobank σε λογαριασμούς που είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Δηλαδή η χρεωστική του λογαριασμού ξαναγίνεται cash card; Χαρούμενο 2000! Εμπρός…πίσω… Να δουμε τι άποψη θα έχει η ΑΑΔΕ που θέλει ηλεκτρονικές πληρωμές τώρα που οι τράπζες αποφάσισαν να χρεώνουν έξτρα τις πληρωμές αυτές. Εκτός αν η τάση είναι να μετακυλίσουν το κόστος των συναλλαγών από τον πωλητή στον αγοραστή. Φυσικά αυτό θα έχει αποτέλεσμα να μειωθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ελάχιστο με ότι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στην ενίσχυση της φοροδιαφυγής. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από agnostos13
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Η βασική μου κάρτα μέχρι τέλος του χρόνου που μας πέρασε ήταν μία χρεωστική της Πειραιώς η οποία έχει τους πόντους Yellows. Ανάθεμα αν μου είπαν όλα αυτά τα χρόνια για εξαργύρωση σε κάποιο κατάστημα, από όσο θυμάμαι ζήτημα να έγινε 2-3 φορές. Και είχα μια περίοδο που έκανα αγορές αβέρτα, 2 χρονιές μάλιστα είχα κάνει αγορές πολύ πάνω του αφορολόγητου. Τώρα λέω να γυρίσω σε Εθνική της οποίας θα χρησιμοποιώ την φυσική χρεωστική κάρτα για αγορές εντός των καταστημάτων η οποία δεν ξέρω τι πόντους δίνει, και για αγορές μέσω ίντερνετ θα χρησιμοποιώ την Payzy (έχω μόνο εικονική κάρτα) η οποία δίνει σίγουρα επιστροφή 1% στο wallet και δεν χρειάζεται να γίνει εξαργύρωση. Αν πχ ψωνίζεις από τον Σκλαβενίτη, παίρνεις πόντους Χ 4 με χρεωστική και παραπάνω με πιστωτική, είτε έχεις εθνική είτε Πειραιώς είτε eurobank.
stylish Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Καλημέρα. Για τους παραπανω λόγους πληρώνεις με payzy και είσαι πιο ξεγνοιαστος με τις επιστροφές 1%. Οι καρτες τραπεζών συμφέρουν συνηθως σε προωθητικές εκπτώσεις (πχ αγοράζεις κατι και εχεις μεσω eurobank Χ επιστροφή). Στην καθημερηνότητα προσωπικά μόνο payzy και η επιστροφή δεν ειναι λίγη έστω και αν εκοψαν το 2% στους λογαριασμους ΔΕΚΟ και το εκαναν και εκει 1%.
gokuthelegend Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Αν πχ ψωνίζεις από τον Σκλαβενίτη, παίρνεις πόντους Χ 4 με χρεωστική και παραπάνω με πιστωτική, είτε έχεις εθνική είτε Πειραιώς είτε eurobank. Βασικά αυτές οι 2-3 φορές που ανέφερα ότι έλαβα επιστροφή έγιναν σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη. Ψωνίζω τακτικά από τον Σκλαβενίτη (είναι το σούπερ μάρκετ από το οποίο ψωνίζω περισσότερο), αλλά τόσα χρόνια μου έγινε μόνο 2-3 φορές επιστροφή και ήταν πολύ λίγα χρήματα, το μεγαλύτερο ποσό που είχα λάβει πίσω σαν έκπτωση στην αγορά ήταν λιγότερο από 3 ευρώ. Είναι που δεν έχω φυσική κάρτα στην Payzy, αλλιώς θα γύρναγα μόνιμα σε αυτή. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από gokuthelegend
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Ω!!!!Τι έκπληξη!!!! https://www.kathimerini.gr/economy/562833493/trapezes-miniaio-pagio-apo-0-6-eos-10-eyro-gia-synallages/
Gulik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ω!!!!Τι έκπληξη!!!! https://www.kathimerini.gr/economy/562833493/trapezes-miniaio-pagio-apo-0-6-eos-10-eyro-gia-synallages/ Έχουν παραθέσει ήδη το συγκεκριμένο άρθρο τρεις φορές, στο παρόν νήμα. Διάβασες μέσα τί λέει, τουλάχιστον; Δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουμε. 2
maparios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 15 λεπτά πριν, Gulik είπε Έχουν παραθέσει ήδη το συγκεκριμένο άρθρο τρεις φορές, στο παρόν νήμα. Διάβασες μέσα τί λέει, τουλάχιστον; Δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουμε. εγω εχω την εξής ερώτηση, εχω λογαριασμο μισθοδοσιας σε eurobank, διαθετω και ''ψιλοαδειους'' λογαριασμους σε εθνικη και αλφα... κανω 2-3 συναλαγές το 6μηνο σε καθε τράπεζα..μπορω να ΜΗΝ μπω σε κανενα προγραμμα; οσο και αν εψαξα δεν μπροεσα να βρω πουθενα που αναγράφετε το πόσες συναλλαγες ανα πόσο χρονικο διάστημα επιτρέπονται διχως το πρόγραμμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα