great Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 3 minutes ago, SabotazNic said: Δεν ξέρω, μου φαίνεται ακραία η ιστορία σου. Σε όλες τις τράπεζες βάζεις στα σχόλια μέχρι κάποιο αριθμό χαρακτήρων Anyway, offtopic αυτό ωωωωωωωωωωωω καθολου δεν ειπα τωρα ειπα τοτε μιλαω για δεκαετια πίσω.
li@m Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 14 minutes ago, Bitbit said: δεν είναι ωχαδερφισμός. Είναι αντίληψη της πραγματικότητας, ρεαλισμός. Για ρίξε μια ματιά γύρω σου. Βλέπεις πολλούς που δε κάνουν γαργάρα ότι τους φορτώνουν; Εδώ σε τόσα θέματα πολλοί εύχονται να γίνει γρήγορα η μετάβαση για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Πιστεύουν οι κακομοίρηδες ότι αν πιάσουν τον Μήτσο που φοροδιαφεύγει αυτοί θα έχουν κάποιο κέρδος και τα χρήματα θα γυρίσουν σε αυτούς, Οι fintech ε; Ποιές, αυτές που έχουν μειώσει τα δωρεάν πακέτα και αρχίζουν και χρεώνουν κανονικά; Χθες μου ήρθε μήνυμα από την icard για αυξήσεις στα εμβάσματα και τον προηγούμενο μήνα η monese πετσόκοψε το δωρεάν πακέτο. Αλλά οκ πλήρωσε εσύ με fintech και όταν δε συμπληρώσεις το αφορολόγητο έλα να ανοίξεις ένα θεμα. Ή δώσε στον εργοδότη σου Iban από fintech. Λύσεις μπορεί να υπάρχουν τώρα αλλά δε θα υπάρχουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πληρώνουμε για τα πάντα Υ.Γ όλα καλά με τα διόδια; Περάστηκαν και οι αυξήσεις; Είναι που μπορείς να κάνεις πολλά ως καταναλωτής. Νομίζω συγχέεις ανόμοια πράγματα. Τεσπά αυτό είναι το view σου και το view μου. Αφού για σένα είναι οκ πλήρωσε το χαράτσι. Δώσε και πουρπουαρ άμα θες.
Bitbit Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 9 minutes ago, li@m said: Νομίζω συγχέεις ανόμοια πράγματα. Τεσπά αυτό είναι το view σου και το view μου. Αφού για σένα είναι οκ πλήρωσε το χαράτσι. Δώσε και πουρπουαρ άμα θες. ανάμοια πράγματα αλλά έχουν κάτι κοινό. όσο για το view, η μόνη μας διαφορά είναι ότι εσύ νομίζεις ότι κάτι θα αλλάξει κι εγώ σου λέω ότι όχι μόνο δε θα αλλάξει αλλά θα γίνει και χειρότερο Για την ιστορία δε το πληρώνω διότι είμαι στις εξαιρέσεις (προς το παρόν)
The_Judas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 9 ώρες πριν, snot είπε Το 4% σήμερα είναι εύκολο. Μπορείς να το πάρεις και από πλατφόρμες όπως trade republic, trading212 ή από etf όπως αυτό https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=LU0290358497 Εγγύηση δεν δίνει κανείς, ούτε ο Μπάμπης, αλλά τόσο θα δίνουν μέχρι η ΕΚΤ να κατεβάσει το επιτόκιό της η trade republic που ειδα απευθυνεται μονο σε κατοικους Γερμανιας.
snot Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 42 minutes ago, The_Judas said: η trade republic που ειδα απευθυνεται μονο σε κατοικους Γερμανιας. Δεν νομίζω, δεν έχω λογαριασμό εκεί αλλά στο reddit λένε πως ανοίγεις με Ελληνικό διαβατήριο ή με την καινούργια ταυτότητα. Με την παλιά ταυτότητα κάποιοι άνοιξαν, κάποιοι όχι. Προσωπικά από αυτά που ανέφερα λειτουργώ το etf σε interactive brokers γιατί ως UCITS είναι αφορόλογητο
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Bitbit είπε ρε γκιαούρηδες έχει κολλήσει το μυαλό σας. Λέτε θα φύγετε. Θα φύγετε να πάτε πού; Όπως φεύγετε από τη μια εταιρία κινητής για να πάτε στην άλλη κάθε φορά που η πρώτη ανακοινώνει αυξήσεις; Και μια εβδομάδα μετά ανακοινώνει τις ίδιες αυξήσεις και η 2η; Κλαίω από τα γέλια. Άντε φύγετε, κι όταν η επόμενη τράπεζα βγάλει την ίδια ανακοίνωση ελάτε να μας πείτε ότι θα φύγετε πάλι Συμβιβαστείτε με τη νέα πραγματικότητα. Και όσο προχωράει το θέμα με το ψηφιακό χρήμα τόσο θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Μερικοί τα λέγαμε χρόνια πριν, Τότε που τέτοιες χρεώσεις είχαν μετρημένες τράπεζες (Ελβετία). Τώρα έρχεται κι εδώ. Σιγά σιγά, μόνο για επαγγελματίες στην αρχή, μετά προχωράμε σε ιδιώτες με κάποιο μικρό ποσό το οποίο μερικοί μπορούν να το γλιτώσουν (>10,000€) και η συνέχεια ξέρετε ποια θα είναι; χρεώσεις για όλους και φυσικά αύξηση των χρεώσεων. Κάποτε βάζαμε τα χρήματα μας στην τράπεζα και θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα πάρουμε κάποιο ποσό διότι πολύ απλά τους δίνουμε τα χρήματα μας. Τώρα έχει αλλάξει το παραμύθι. Είναι αυτονόητο ότι όχι μόνο δε θα πάρουμε αλλά θα δώσουμε κιολας με τη δικαιολογία ότι μας φυλάνε τα χρήματα. Μόνο που μας τα φυλάνε με το ζόρι. Λόγω των χρεώσεων των μεταφορών, προ Iris, πολλοί είχαν λογαριασμούς και στις 4 συστημικές για διάφορες δουλειές. Αν αρχίσουν όλοι να χρεώνουν, απλά ο καθένας θα μείνει με τον λογαριασμό της τράπεζας που μπαίνει ο μισθός του ο οποίος θα ειναι δωρεάν και θα κάνει τις υπόλοιπες δουλειές του με Iris κλπ. 4 ώρες πριν, konc είπε Το κακό είναι πως αν δεν χρησιμοποιείς τον λογαριασμό και δεν έχεις χρήματα μέσα, δεν τους απασχολεί καθόλου αν θα τον κλείσεις και φύγεις. Παίζει να χαίρονται κιόλας, οπότε απ' αυτούς τους πελάτες πίεση δεν μπορεί να υπάρξει. Όσοι τον χρησιμοποιούν συχνά και άρα διακινούν αρκετά χρήματα δεν θα αλλάξουν τράπεζα και συνήθειες για 7ευρώ/χρόνο, ειδικά εφόσον όλοι περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες τράπεζες. Ούτε απ' αυτούς βλέπω πραγματική πίεση, εκτός από κάποιο περιστασιακό ξέσπασμα σε κάποιον χαμηλόβαθμο υπάλληλο. Ακριβώς, dormant λογαριασμοί δεν προσφέρουν τίποτα στην τράπεζα. Από την άλλη κι οι τράπεζες άνοιγαν λογαριασμούς χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η προηγούμενη δουλειά μου με πλήρωνε στη Eurobank στην οποία είχα ηδη λογαριασμό. Όταν πήγα για να κανω μισθοδοσίας τον λογαριασμό, ο υπάλληλος μου άνοιξε καινουριο (καθημερινος plus), οπότε ο παλιος αχρηστεύτηκε αφού όλες οι συναλλαγές γίνονταιν απο τον καινουριο. Για μένα θα έπρεπε να καταργηθεί η υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας στην τράπεζα του εργοδότη. Γιατί σου δημιουργεί ανάγκη να κρατάς σε πάνω απο μια τράπεζα λογαριασμούς. Η τωρινή μου δουλειά με πληρώνει στην Alpha αλλά επειδή έχω πιστωτική της Eurobank, ψιλοαναγκαστικά θα κρατήσω και τη Eurobank ή άλλοι έχουν δάνειο στην παλιά τράπεζα κ.ο.κ. Κι αφού πλέον ειναι υποχρεωτικό κι απο το κράτος το να εχεις εστω και ενα λογαριασμό, κάθε ένας να δικαιούται έναν δωρεάν (και σε διατήρηση και σε βασικές κινήσεις) σε οποιαδήποτε τράπεζα που θα τον παντρεύει με το ΑΦΜ του και το κινητό του Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2024 από ProponitisTouKanape 1
GREGORYMO Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Bitbit είπε δεν είναι ωχαδερφισμός. Είναι αντίληψη της πραγματικότητας, ρεαλισμός. Για ρίξε μια ματιά γύρω σου. Βλέπεις πολλούς που δε κάνουν γαργάρα ότι τους φορτώνουν; Εδώ σε τόσα θέματα πολλοί εύχονται να γίνει γρήγορα η μετάβαση για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Πιστεύουν οι κακομοίρηδες ότι αν πιάσουν τον Μήτσο που φοροδιαφεύγει αυτοί θα έχουν κάποιο κέρδος και τα χρήματα θα γυρίσουν σε αυτούς, Οι fintech ε; Ποιές, αυτές που έχουν μειώσει τα δωρεάν πακέτα και αρχίζουν και χρεώνουν κανονικά; Χθες μου ήρθε μήνυμα από την icard για αυξήσεις στα εμβάσματα και τον προηγούμενο μήνα η monese πετσόκοψε το δωρεάν πακέτο. Αλλά οκ πλήρωσε εσύ με fintech και όταν δε συμπληρώσεις το αφορολόγητο έλα να ανοίξεις ένα θεμα. Ή δώσε στον εργοδότη σου Iban από fintech. Λύσεις μπορεί να υπάρχουν τώρα αλλά δε θα υπάρχουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πληρώνουμε για τα πάντα Υ.Γ όλα καλά με τα διόδια; Περάστηκαν και οι αυξήσεις; Είναι που μπορείς να κάνεις πολλά ως καταναλωτής. Δηλαδή η λογική σου είναι ότι ναι μεν χρέωσε η eurobank, αλλά αφού ΑΥΡΙΟ μεθαύριο θα χρεώσουν πιθανόν και κάποιοι άλλοι, να ΜΗΝ κάνουμε τίποτα!! Μπορεί οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να είναι 3, μπορεί να είναι καρτέλ αλλά κάποιοι από εμάς καταφέρνουν και την βγάζουν φθηνά. Θυμάσαι την εποχή μονοπώλιου του ΟΤΕ η είσαι μικρός? Θυμάσαι την εποχή της ολυμπιακής? Μπορούσες να ταξιδέψεις με 9.99€ ? Και δεν ήταν ότι και καλά η Ολυμπιακή ήταν ακριβή. Δεν αφήνε άλλη εταιρεία να κάνει δρομολόγια!!! ΤΩΡΑ με την eurobank, ο καθένας θα αντιδρούσει όπως μπορεί και όπως καταλαβαίνει. 1 ώρα πριν, The_Judas είπε η trade republic που ειδα απευθυνεται μονο σε κατοικους Γερμανιας. Αστειεύομαστε ? Εύκολο το 4% ? Και γιατί δεν κάνεις εντοκο στα 3.90% καθαρό? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2024 από GREGORYMO Συμπληρώμα
notist Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι εξαιρείται ο λογαριασμός μισθοδοσίας. Εγώ έχω λογαριασμό μισθοδοσίας-σύνταξης και θα πληρώνω. Στην επιστολή που έλαβα λέει ξεκάθαρα " Όσοι ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ την μισθοδοσία η την σύνταξη τους δεν θα έχουν χρέωση".
panos- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 4 ώρες πριν, SabotazNic είπε Εμένα ακόμα δεν ου έχει έρθει καμιά ειδοποίηση. Στην εφαρμογή τον αναφέρει ως είδος λογαριασμού: "0102 Ταμιευτήριο" Ακόμα δεν έχει γινει σε όλους. Το πάνε σταδιακά 12 λεπτά πριν, notist είπε Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι εξαιρείται ο λογαριασμός μισθοδοσίας. Εγώ έχω λογαριασμό μισθοδοσίας-σύνταξης και θα πληρώνω. Στην επιστολή που έλαβα λέει ξεκάθαρα " Όσοι ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ την μισθοδοσία η την σύνταξη τους δεν θα έχουν χρέωση". Κακώς, πάρε τους να το δουν. Γενικά υπάρχει ένα θέμα με αυτό, γιατί πλέον ο λογαριασμός μισθοδοσίας και ο καθημερινός λογαριασμός είναι το ίδιο. Κάποιοι εργοδότες κάνουνε μισθοδοσία μέσω του ειδικού προγράμματος της Eurobank, οπότε η κατάσταση λογαριασμού ενημερώνεται ως λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ άλλοι τα κάνουνε με απλή μεταφορά και το σύστημα δεν ενημερώνεται. Πιθανότατα από το web banking στις πληροφορίες λογαριασμού να βλέπεις ΟΧΙ στο λογαριασμός μισθοδοσίας/ σύνταξης
notist Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 26 λεπτά πριν, panos- είπε Ακόμα δεν έχει γινει σε όλους. Το πάνε σταδιακά Κακώς, πάρε τους να το δουν. Γενικά υπάρχει ένα θέμα με αυτό, γιατί πλέον ο λογαριασμός μισθοδοσίας και ο καθημερινός λογαριασμός είναι το ίδιο. Κάποιοι εργοδότες κάνουνε μισθοδοσία μέσω του ειδικού προγράμματος της Eurobank, οπότε η κατάσταση λογαριασμού ενημερώνεται ως λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ άλλοι τα κάνουνε με απλή μεταφορά και το σύστημα δεν ενημερώνεται. Πιθανότατα από το web banking στις πληροφορίες λογαριασμού να βλέπεις ΟΧΙ στο λογαριασμός μισθοδοσίας/ σύνταξης Πήγα και το είδανε....μπάχαλο. Η μία έλεγε είναι ήδη μισθοδοσίας-σύνταξης. Ε της λέω δεν είναι άδικο να μην χρεώνονται αυτοί που θα την φέρουν τώρα από άλλη τράπεζα? Γέλαγε. Ναι μου λέει αλλά έχεις και μια πάγια εντολή δώρο. Της λέω δεν έχω κάνει ποτέ πάγια εντολή και ούτε θα κάνω. Η άλλη είπε ότι σιγά σιγά θα χρεωθουν όλοι. Να φανταστείς ότι εμένα μπαίνει κάθε μήνα σύνταξη που φαίνεται ότι είναι από το δημόσιο,αλλά θα τον κρατήσω με χρέωση για άλλα πράγματα που έχω γράψει ποιο πάνω.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, snot είπε Δεν νομίζω, δεν έχω λογαριασμό εκεί αλλά στο reddit λένε πως ανοίγεις με Ελληνικό διαβατήριο ή με την καινούργια ταυτότητα. Με την παλιά ταυτότητα κάποιοι άνοιξαν, κάποιοι όχι. Προσωπικά από αυτά που ανέφερα λειτουργώ το etf σε interactive brokers γιατί ως UCITS είναι αφορόλογητο αφού το γράφει "to open an account you need permanent residence in Germany with tax liability in Germany..."
Aurumnus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Σε περίπτωση που στον λογαριασμό υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι, θα πληρώνει 0,60€ το μήνα ο κάθε δικαιούχος;
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 18 minutes ago, Aurumnus said: Σε περίπτωση που στον λογαριασμό υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι, θα πληρώνει 0,60€ το μήνα ο κάθε δικαιούχος; Το πακέτο Eurobank My Blue Advantage αφορά λογαριασμό, όχι πρόσωπα, τα 0,60€ το μήνα πληρώνονται ανά λογαριασμό. 1
snot Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, The_Judas said: αφού το γράφει "to open an account you need permanent residence in Germany with tax liability in Germany..." Όντως το γράφει αλλά δεν ισχύει. https://support.traderepublic.com/en-sk/731-Who-can-open-an-account 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα