AnasZak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γειά σας, Πραγματικά βαρέθηκα, ή μάλλον ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να κοιμάμαι, αναγκαστικά, με ωτοασπίδες. Δεν φταίει και ο από πάνω .. Θα τον υποχρεώσω δηλαδή να παρακολουθεί τηλεόραση με blue tooth ?? Η απορία μου, ειλικρινά, είναι : Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος, έτσι ώστε μπαίνοντας, για πρώτη φορά, σε ένα σπίτι για ενοικίαση, να τσεκάρουμε, και να υπολογίζουμε αδρά τί στο καλό "ηχομόνωση" να περιμένουμε ;; Για παράδειγμα, Οι πλάκες τύπου μωσαϊκό, αντί για το ξύλινο παρκέ, σημαίνουν Σοβαρή ηχομόνωση ;; Ή, αντίστοιχα, το να χτυπήσεις με ένα συμπαγές κοντάρι το ταβάνι, και να καταλάβεις πόσο "κόυφιο" είναι, υποδηλώνει κάτι ?? Σας ευχαριστώ πολύ .. 😔😔😔 Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από AnasZak 1
korakios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 όχι δεν υπάρχει τρόπος , ακόμα και νέα κατασκευή να είναι δε σημαίνει οτι θα έχει καλή ηχομόνωση , απλά στις πολύ παλιές οικοδομές πιθανότατα να μην υπάρχει (ακούγεται πχ το ροχαλητό του γείτονα)
AnasZak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, korakios είπε όχι δεν υπάρχει τρόπος , ακόμα και νέα κατασκευή να είναι δε σημαίνει οτι θα έχει καλή ηχομόνωση , απλά στις πολύ παλιές οικοδομές πιθανότατα να μην υπάρχει (ακούγεται πχ το ροχαλητό του γείτονα) Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Απογοήτευση όμως Αλήθεια ...
Morosis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, AnasZak είπε Γειά σας, Πραγματικά βαρέθηκα, ή μάλλον ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να κοιμάμαι, αναγκαστικά, με ωτοασπίδες. Δεν φταίει και ο από πάνω .. Θα τον υποχρεώσω δηλαδή να παρακολουθεί τηλεόραση με blue tooth ?? Η απορία μου, ειλικρινά, είναι : Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος, έτσι ώστε μπαίνοντας, για πρώτη φορά, σε ένα σπίτι για ενοικίαση, να τσεκάρουμε, και να υπολογίζουμε αδρά τί στο καλό "ηχομόνωση" να περιμένουμε ;; Για παράδειγμα, Οι πλάκες τύπου μωσαϊκό, αντί για το ξύλινο παρκέ, σημαίνουν Σοβαρή ηχομόνωση ;; Ή, αντίστοιχα, το να χτυπήσεις με ένα συμπαγές κοντάρι το ταβάνι, και να καταλάβεις πόσο "κόυφιο" είναι, υποδηλώνει κάτι ?? Σας ευχαριστώ πολύ .. 😔😔😔 Χωρις να λυνει το προβλημα αλλα μπορει να καλυτερεψει λιγο την φαση,προσωπικα χρησιμοποιω αφυγραντηρα χειμωνα και ανεμιστηρα το καλοκαιρι,εχει ενα σταθερο βουητο που το συνηθιζεις και δεν ακους τις μικροφασαριες(εκτος αμα ειναι κατι τραγικο) μπορει να ειναι χαζο αυτο που σ λεω αλλα εμενα με εχει σωσει αμα δεν θες να μπεις σε πιο βαθια εξοδα ή μετακομισεις 5
tasanton Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Ηχομόνωση και ελληνικό σπίτι είναι ανέκδοτο. φυσικα ανέκδοτο είναι και ο σεβασμός του ενός γείτονα στον άλλο. δοκιμασε αυτό που σου λέει ο φίλος, ένα σταθερό βουητό η συσκευή λευκού θορύβου, μπορεί να σε βοηθήσει ειδικά το βραδυ. Π.χ. Με μια Alexa που έχει καλό ήχο, να παίζει white noise, raining sounds, κλπ. 4
AnasZak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Στις 4/12/2023 στις 12:03 ΠΜ, Morosis είπε Χωρις να λυνει το προβλημα αλλα μπορει να καλυτερεψει λιγο την φαση,προσωπικα χρησιμοποιω αφυγραντηρα χειμωνα και ανεμιστηρα το καλοκαιρι,εχει ενα σταθερο βουητο που το συνηθιζεις και δεν ακους τις μικροφασαριες(εκτος αμα ειναι κατι τραγικο) μπορει να ειναι χαζο αυτο που σ λεω αλλα εμενα με εχει σωσει αμα δεν θες να μπεις σε πιο βαθια εξοδα ή μετακομισεις Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ ! Όντως, έχεις πολύ ΠΡΑΚΤΙΚΟ δίκιο ! Παρεμπιπτόντως, δεν υφίσταται ως λύση η νέα "μετακόμιση" ... Κι αυτό γιατί, Είμαστε σίγουροι ότι το νέο σπίτι, ΌΤΑΝ βρεθεί, ΘΑ ΕΙΝΑΙ σε επίπεδο ηχομόνωσης καλύτερο ?? Ειλικρινά Απογοήτευση και πίκρα .. χωρίς Fucking διέξοδο ... 2
zio10 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Είναι πολύ δύσκολο και ακριβό να γίνει σωστή ηχομόνωση, ειδικά σε διαμερίσματα που συνορεύεις από όλες τις πλευρές, συν σωλήνες, διάδρομοι, πόρτες, ασανσέρ κτλ. Στην καλύτερη να υπάρχει μέτρια ηχομόνωση και απλά το αποδέχεσαι και το συνηθίζεις. 1
AnasZak Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Στις 4/12/2023 στις 12:13 ΠΜ, tasanton είπε Ηχομόνωση και ελληνικό σπίτι είναι ανέκδοτο. φυσικα ανέκδοτο είναι και ο σεβασμός του ενός γείτονα στον άλλο. δοκιμασε αυτό που σου λέει ο φίλος, ένα σταθερό βουητό η συσκευή λευκού θορύβου, μπορεί να σε βοηθήσει ειδικά το βραδυ. Π.χ. Με μια Alexa που έχει καλό ήχο, να παίζει white noise, raining sounds, κλπ. Συσκευή λευκού θορύβου ... Πραγματικά δεν το γνώριζα ! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ !! Μπορεί, τελικά, να αποδειχθεί εκπληκτικά λειτουργική μια τέτοια σκέψη -λύση !!
sphinxgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Ειναι γελοίο αλλά υπάρχει θεμα με ήχους όταν υπάρχουν καλά κουφώματα με μόνωση και ήσυχη περιοχή. Αν δεν ειναι καλά τα κουφώματα και έχει λίγη φασαρία η περιοχή, μια χαρά καλύπτονται όλοι οι θόρυβοι της πολυκατοικίας. Μετακόμισα απο ολοκαίνουργια πολυκατοικία γιατί άκουγα μικρους σπαστικούς θορύβους, λόγω της υψηλής μόνωσης που είχε. Γύρισα σε μια άλλη παλιά του 80 και έχω το μυαλό μου ήσυχο πλέον. Φυσικά οι γείτονες μου είναι ήσυχοι εδώ και μικροί θόρυβοι καλύπτονται απο τους εξωτερικούς θορύβους 1
gbras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 On 03/12/2023 at 11:39, AnasZak said: Θα τον υποχρεώσω δηλαδή να παρακολουθεί τηλεόραση με blue tooth ?? Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις αλλά μπορείς να το προτείνεις. Εγώ το έχω δεδομένο το Bluetooth μετά τις 11. Γενικά ώρες κοινής ησυχίας κανονικά μειώνεις όλους τους θορύβους στο ελάχιστο δυνατό. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι η τηλεόραση του ακούγεται. 1
AnasZak Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, gbras είπε Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις αλλά μπορείς να το προτείνεις. Εγώ το έχω δεδομένο το Bluetooth μετά τις 11. Γενικά ώρες κοινής ησυχίας κανονικά μειώνεις όλους τους θορύβους στο ελάχιστο δυνατό. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι η τηλεόραση του ακούγεται. Ααααχχχχ Πόση Πίκρα και Ένταση για πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται "Αυτονόητα" ... Και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιες φορές, ίσως ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, αντιμετωπίζουμε μια στάση αδιαφορίας σε βαθμό, επιτρέψτε μου, Στ@ρχιδισμού από τους γείτονες ενοίκους. Οι οποίοι, αν είναι ειδικά και ιδιοκτήτες, μας θεωρούν σαν "φιλοξενούμενους μετανάστες " ...... 1
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν είχε έρθει το κ..λοσφίξιμο με την κρίση και την ανάγκη μείωσης των εξόδων ελάχιστοι στην Ελλάδα θα μιλούσαν ακόμα και για θερμομόνωση, άσχετα αν πλέον συζητιέται πολύ. Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα των αλουμινάδων παλαιότερα, όταν προμόταραν τα διπλά τζάμια, αφορούσε τον περιορισμό της φασαρίας του δρόμου και μόνο σαν δευτερεύον υπέρ τα θέματα θέρμανσης/ψύξης. Σε τελευταία ανάλυση αυτό (θόρυβος δρόμου) είναι κάτι που φαίνεται αμέσως. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι ηχομόνωση εσωτερικών τοίχων/ταβανιών απλά ΔΕΝ παίζει στα παλαιότερα κτήρια. Και στα νεότερα μόνο ότι ηχομόνωση προκύπτει (ότι/αν προκύπτει) από τα θερμομονωτικά φύλλα. Δηλαδή καμία σοβαρή μελέτη/εφαρμογή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που φυσικά δεν αφορούν τα κτήρια αντιπαροχής. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από haris_216 1
SabotazNic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, gbras είπε Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις αλλά μπορείς να το προτείνεις. Εγώ το έχω δεδομένο το Bluetooth μετά τις 11. Γενικά ώρες κοινής ησυχίας κανονικά μειώνεις όλους τους θορύβους στο ελάχιστο δυνατό. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι η τηλεόραση του ακούγεται. 25 λεπτά πριν, AnasZak είπε Ααααχχχχ Πόση Πίκρα και Ένταση για πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται "Αυτονόητα" ... Και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιες φορές, ίσως ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, αντιμετωπίζουμε μια στάση αδιαφορίας σε βαθμό, επιτρέψτε μου, Στ@ρχιδισμού από τους γείτονες ενοίκους. Οι οποίοι, αν είναι ειδικά και ιδιοκτήτες, μας θεωρούν σαν "φιλοξενούμενους μετανάστες " ...... Εδώ είστε λάθος. Ο άνθρωπος έχει Χ ψ συσκευές. Δεν θα του υποδείξετε πως θα τις χρησιμοποιήσει επειδή κάνατε κακή επιλογή σπιτιού. Μια νορμάλ ένταση τηλεόρασης, δεν θα έπρεπε να ακούγεται. Τώρα, αν το σαλόνι του ενός είναι δίπλα σε υ/δ του άλλου (επειδή κάποιος άλλαξε διαρρύθμιση), ναι αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μην έχεις ησυχία. Αν θεωρείτε ότι κάποιος υπερβαίνει τα db, αστυνομία. 1
AnasZak Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, SabotazNic είπε Εδώ είστε λάθος. Ο άνθρωπος έχει Χ ψ συσκευές. Δεν θα του υποδείξετε πως θα τις χρησιμοποιήσει επειδή κάνατε κακή επιλογή σπιτιού. Μια νορμάλ ένταση τηλεόρασης, δεν θα έπρεπε να ακούγεται. Τώρα, αν το σαλόνι του ενός είναι δίπλα σε υ/δ του άλλου (επειδή κάποιος άλλαξε διαρρύθμιση), ναι αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μην έχεις ησυχία. Αν θεωρείτε ότι κάποιος υπερβαίνει τα db, αστυνομία. Ενδιαφέρουσες, αλήθεια, οι επισημάνσεις σου ! Όμως, μπορούμε να προμηθευτούμε αντίστοιχο έγκυρο dbλόμετρο, βάσει των ενδείξεων του οποίου θα ερχόταν η Αστυνομία ;; Αμφιβάλλω αν έχει αξιόπιστα "μηχανάκια" το "Τμήμα" της περιοχής ... Και, επίσης, αμφιβάλλω ότι θα ασχοληθεί η Αστυνομία ΧΩΡΙΣ βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία -δηλαδή, μια ΈΓΚΥΡΗ μέτρηση από dbλόμετρο υψηλής τεχνολογίας ... Άρα, επίσκεψη σε ειδικό πιστοποιημένο Μηχανικό = μονόδρομος ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα