Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum !

Πρόκειται σύντομα να μετακομίσω με την κοπέλα μου Αθήνα λόγω δουλειάς και θέλω βοήθεια στο ποιά περιοχή να επιλέξουμε για σπίτι . Μέγιστο ποσό που διαθέτουμε ~500-550 ευρώ (άντε και 600 αμα είναι καλή ευκαιριά σε απόσταση παροχές κλπ) . Αμάξι δυστυχώς δεν υπάρχει οπότε βασιζόμαστε στα MMM. Ζώντας τα τελευταία 4 χρόνια Θεσσαλονίκη και έχοντας φάει τον ΟΑΣΘ στην μάπα , πως συγκρίνεται η συγκοινωνία στην Αθήνα ? Δυστυχώς οι δουλειές μας είναι σε αντίθετες κατευθύνσεις ( Άνω λιόσια - Ζωγράφου) οπότε θα θέλαμε κάτι στο ενδιάμεσο που να βολεύει και τους δυο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, morningwood είπε

Καλησπέρα στο forum !

Πρόκειται σύντομα να μετακομίσω με την κοπέλα μου Αθήνα λόγω δουλειάς και θέλω βοήθεια στο ποιά περιοχή να επιλέξουμε για σπίτι . Μέγιστο ποσό που διαθέτουμε ~500-550 ευρώ (άντε και 600 αμα είναι καλή ευκαιριά σε απόσταση παροχές κλπ) . Αμάξι δυστυχώς δεν υπάρχει οπότε βασιζόμαστε στα MMM. Ζώντας τα τελευταία 4 χρόνια Θεσσαλονίκη και έχοντας φάει τον ΟΑΣΘ στην μάπα , πως συγκρίνεται η συγκοινωνία στην Αθήνα ? Δυστυχώς οι δουλειές μας είναι σε αντίθετες κατευθύνσεις ( Άνω λιόσια - Ζωγράφου) οπότε θα θέλαμε κάτι στο ενδιάμεσο που να βολεύει και τους δυο. 

Δυστυχώς καμία περιοχή δεν διαθέτει σταθμό του μετρό. Το Ζωγράφου είναι καλύτερα μιας και είναι κοντά σε Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμό.

Άνω Λιόσια τώρα. Δύσκολα τα πράγματα. 

Δημοσ.

λαθος λογικη για μενα. καλυτερα να πατε κολλητα στην δουλεια του ενος ωστε να πηγαινει με τα ποδια και ο αλλος να κανει την αποσταση. λιγοτερα εξοδα ετσι. πατε ζωγραφου προφανως. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Δυστυχώς καμία περιοχή δεν διαθέτει σταθμό του μετρό. Το Ζωγράφου είναι καλύτερα μιας και είναι κοντά σε Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμό.

Άνω Λιόσια τώρα. Δύσκολα τα πράγματα. 

Κατά λάθος έκανα quote τον εαυτό μου.

Γενικά, έχοντας ζήσει και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έχω να πω τα εξής. 

Αν βασίζεσαι στο μετρό (έστω στον ηλεκτρικό), τα πράγματα είναι καλά. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και λεωφορεία η τρόλεϊ, το πράγμα δυσκολεύει πολύ. Η κίνηση είναι αδιανόητη, ιδίως τις ώρες αιχμής και τα δρομολόγια δεν είναι πάντοτε σταθερά, αν και σε σχέση με πριν απο κάποια χρόνια, είναι καλύτερα ως προς αυτό το θέμα. 

Δώσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες  και θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. 

Πάντως οι δύο περιοχές δεν συγκρίνονται. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και να έχει αποφεύγεις τις επικίνδυνες και αντικειμενικά άσχημα περιοχές (Ομόνοια, Μεταξουργείο, Πατήσια, Κυψέλη, Άνω Λιόσια, Μενίδι κτλ).

Οι περιοχές που εργάζεστε όχι μόνο είναι αντίθετες, αλλά δεν υπάρχει κάπου που να σας βολεύει άνετα η συγκοινωνία, ούτε μπορείς να πεις ότι είσαι κάπου ενδιάμεσα και δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Γνώμη μου είναι να βρείτε σπίτι Παγκράτι, Δάφνη, Ζωγράφου, Καισαριανή, Νέο Κόσμο ώστε ο ένας να είναι κοντά στην εργασία του και να ταλαιπωρείται μόνο ο άλλος.

Επεξ/σία από Fan
Δημοσ.
3 minutes ago, Fan said:

Όπως και να έχει αποφεύγεις τις επικίνδυνες και αντικειμενικά άσχημα περιοχές (Ομόνοια, Μεταξουργείο, Πατήσια, Κυψέλη, Άνω Λιόσια, Μενίδι κτλ).

Οι περιοχές που εργάζεστε όχι μόνο είναι αντίθετες, αλλά δεν υπάρχει κάπου που να σας βολεύει άνετα η συγκοινωνία, ούτε μπορείς να πεις ότι είσαι κάπου ενδιάμεσα και δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Γνώμη μου είναι να βρείτε σπίτι Παγκράτι, Δάφνη, Ζωγράφου, Καισαριανή, Νέο Κόσμο ώστε ο ένας να είναι κοντά στην εργασία του και να ταλαιπωρείται μόνο ο άλλος.

Στις περιοχές που αναφέρεις τι ακριβώς τις χαρακτιρίζει επικύνδινες γιατί δεν γνωρίζω τίποτα απο Αθήνα (εκτός απο μενίδι που είναι αρκετά γνωστό και εδώ ) Η κυψέλη τόσο χάλια είναι ? Γιατί απότι λίγο στο moovit βολεύει σχετικά και τους 2 . 1 ώρα περίπου προς άνω λιόσια με το B12 και κανα μισάωρο - 40λεπτο για ζωγράφου . 
Το να πάμε και οι 2 ζωγράφου είναι λίγο απίθανο μιας και ο ένας θα πρέπει να κάνει πάλι σύμφωνα με το moovit 2 ώρες κάθε μέρα με 3 αλλαγές αστικών . 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, morningwood είπε

Στις περιοχές που αναφέρεις τι ακριβώς τις χαρακτιρίζει επικύνδινες γιατί δεν γνωρίζω τίποτα απο Αθήνα (εκτός απο μενίδι που είναι αρκετά γνωστό και εδώ ) Η κυψέλη τόσο χάλια είναι ? Γιατί απότι λίγο στο moovit βολεύει σχετικά και τους 2 . 1 ώρα περίπου προς άνω λιόσια με το B12 και κανα μισάωρο - 40λεπτο για ζωγράφου . 
Το να πάμε και οι 2 ζωγράφου είναι λίγο απίθανο μιας και ο ένας θα πρέπει να κάνει πάλι σύμφωνα με το moovit 2 ώρες κάθε μέρα με 3 αλλαγές αστικών . 

Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά, αλλά ας μείνω στο απλό. Έχει πολύ μεγάλη εγκληματικότητα σε αυτές τις περιοχές. Στην Κυψέλη εξαρτάται το σημείο που μένεις, πχ Άνω Κυψέλη είναι πολύ καλύτερα. Έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα να πας προς τα εκεί.

Εάν αποκλειστικά θα χρησιμοποιείς λεωφορείο και θέλεις να είσαι ακριβώς στη μέση, τότε κοίτα προς το Περιστέρι. Θα είσαι περίπου μία ώρα απόσταση και από τα δύο και είναι πιο οικονομικά. Βέβαια, εγώ επιμένω ότι το ιδανικό θα ήταν να είστε κοντά στη μία δουλειά και όχι να μοιράσετε απόσταση

Δημοσ.
5 minutes ago, Fan said:

Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά, αλλά ας μείνω στο απλό. Έχει πολύ μεγάλη εγκληματικότητα σε αυτές τις περιοχές. Στην Κυψέλη εξαρτάται το σημείο που μένεις, πχ Άνω Κυψέλη είναι πολύ καλύτερα. Έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα να πας προς τα εκεί.

Εάν αποκλειστικά θα χρησιμοποιείς λεωφορείο και θέλεις να είσαι ακριβώς στη μέση, τότε κοίτα προς το Περιστέρι. Θα είσαι περίπου μία ώρα απόσταση και από τα δύο και είναι πιο οικονομικά. Βέβαια, εγώ επιμένω ότι το ιδανικό θα ήταν να είστε κοντά στη μία δουλειά και όχι να μοιράσετε απόσταση

Έχεις κάποα περιοχή / γειτονιά στο περιστέρι κατα νου  ή κάποια που θα πρέπει να αποφύγω ? Ανω λιόσια βλέπω είναι 1 ώρα ενω ζωγράφου ~ 30 -40 λεπτά οπότε σχετικά οκ . Δυστυχώς δεν υπάρχει κάλυψη απο inalan που θα βόλευε αλλα whatever. 

Δημοσ.

οπου βρεις κοντα σε μπλε η κοκκινη γραμμη ειναι καλα. με την κοκκινη πας ανθουπολη και με την μπλε μεγαρο. ζωγραφου απο εκει ειναι και μετα ποδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, morningwood είπε

Καλησπέρα στο forum !

Καταρχην η Αθήνα δεν είναι ΘεσσαλονίκηΖωγράφου ο ένας Ανω Λιόσια ο άλλος. Εγώ δύο λύσεις βλέπω. Η πρώτη αγοράζεις μεταχειρισμένο παπί (αυτή θα διάλεγα εγώ) και νοικιάζεται στην περιοχή δουλειάς της κοπέλας σου ή χωρίζεται😋

Αν π.χ. νοικιάσετε στο Ζωγράφου (εκεί θα πρότεινα εγώ για καλύτερη ζωή πέραν της δουλειάς) και περιμένεις με ΜΜΕ να πας Άνω Λιόσια θα είναι κάθε μέρα μια περιπέτεια στο άγνωστο ανάλογα με τον καιρό την κίνηση και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την κυκλοφορία σε αυτό το πράγμα που λέμε πρωτεύουσα που ζούμε οι περισσότεροι αν και τη σιχαινόμαστε.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη λύση θα ήταν όποιος έχει δουλειά άνω λιοσια να φύγει και να βρει κοντά Ζωγράφου. Και οι 2 σε ένα σημείο πολύ καλύτερο μέρος και άνθρωποι και καμιά ταλαιπωρία με συγκοινωνίες. Το αν είναι εφικτό μόνο εσείς το γνωρίζετε προφανώς. 2 ώρες τη μέρα πήγαινε έλα μέσα στην Αθήνα ειδικά με λεωφορεία κτλ θα είναι ανυπόφορο και για τους 2. 

• Like 1
Δημοσ.

Άλλα δύο άτομα που έρχονται Αθήνα.

Όλοι οι καλοί χωράμε παιδιά.

Τώρα τι σπίτι περιμένεις να βρεις με 550€ εδώ που έχουμε φτάσει, δεν ξέρω.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 minutes ago, phanispal said:

Άλλα δύο άτομα που έρχονται Αθήνα.

Όλοι οι καλοί χωράμε παιδιά.

Τώρα τι σπίτι περιμένεις να βρεις με 550€ εδώ που έχουμε φτάσει, δεν ξέρω.

Με πρόλαβες... Με 550€ πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι αξιοπρεπές.

Δημοσ.

Οι περιοχές είναι χάλια από συγκοινωνίες και μακριά. 

Πρέπει ο ένας από τους δύο να βρει δουλειά αλλού κατά προτίμηση κοντά σε μετρό 

Με 550 βρίσκεις παλιό σπίτι 35τμ. Εκτός και μείνεις εκτός Αθηνών 

Και μετά σου λένε βασικός μισθός 680€.

Τα υπόλοιπα θα τα κλέψεις? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνω λάθος τα λεωφορεία  που πάνε  στα Άνω Λιόσια και στο Μενίδι από το κέντρο είναι σκέτος εφιάλτης.

Προσωπικά δεν θα έμπαινα εκεί μέσα  και θα έβρισκα άλλον τρόπο να μετακινηθώ.

https://www.athenstransport.com/2023/05/leoforeio-epithesi-odigos/

https://www.news247.gr/ellada/ano-liosia-epithesi-me-vomves-molotof-se-astiko-leoforeio-me-kosmo/

Επεξ/σία από moure
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...