GiorgoSp0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Τελευταία έχουμε βρει αρκετά από αυτά στο έπιπλο της κουζίνας που έχουμε τα τρόφιμα. Τι ακριβώς είναι; Και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά; IMG_1223.mov
Marthenil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί είναι κάπως θολό, το σχήμα του μου κάνει για σκαθάρι του καπνού, αγγλιστί drugstore beetle, Stegobium paniceum. Αν είναι αυτό όντως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείς από αυτά με ένα googlάρισμα αλλά το βασικότερο είναι να βρείτε και να απομακρύνετε την τροφή τους (δημητριακά, αλεύρι, ψωμί, ρύζι, σπόροι, φασόλια, ζυμαρικά, ποτ πουρί, μπαχαρικά, τσάι και καπνός) 1
alx301 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Πετανε; Τα ιδια ειχα/εχω και εγω, τα βρηκα μεσα σε μια συσκευασια με τριμμένη φριγανια που ειχα ξεχασει ανοιχτη καιρο... ειχαν κανει φωλια Πηρε αρκετες ημερες να απαλαγουμε, αδειασα τα ντουλαπια απο φαγητα (αλευρια,ζαχαρες,ρυζια κτλ) Τωρα τα βλεπω καμια φορα στον καδο σκουπιδιων...1-2 μονο...θελει καθαρισμα και εκει 1
GiorgoSp0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 @alx301 @Marthenil Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Να πω την αλήθεια είχα παρατηρήσει 2 έντομα τύπου πεταλούδα (αλλά τελικά πρέπει να ήταν σπόροι τροφίμων). Υπάρχει πιθανότητα να είναι τα μωρά αυτά πχ ; οχι δεν πετάνε (ακόμα ίσως) κινούνται απίστευτα αργά απλά. @Marthenil όντως κάτι τέτοιο είναι! Απλά πολύ πολύ μικρότερο απ ότι είδα στο google. Με τη συζυγο φοβηθήκαμε μην ήταν τίποτα σαράκια ξύλου. Μάλλον βλέπω να πετάμε όλα τα τρόφιμα δυστυχώς…
Marthenil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, GiorgoSp0 είπε @Marthenil όντως κάτι τέτοιο είναι! Απλά πολύ πολύ μικρότερο απ ότι είδα στο google. Με τη συζυγο φοβηθήκαμε μην ήταν τίποτα σαράκια ξύλου. Μάλλον βλέπω να πετάμε όλα τα τρόφιμα δυστυχώς… Τα εν λόγω σκαθάρια είναι πολύ μικρά, δεν ξεπερνάνε τα 4mm οπότε μάλλον αυτά είναι. Σίγουρα πετάτε τα ανοιγμένα και από δω και στο εξής για κάποιο καιρό βάζετε τις συσκευασίες σε κάποιο τάπερ ή κάτι τέτοιο για παραπάνω σιγουριά. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2023 από Marthenil 2
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, GiorgoSp0 είπε Καλησπέρα σε όλους! Τελευταία έχουμε βρει αρκετά από αυτά στο έπιπλο της κουζίνας που έχουμε τα τρόφιμα. Τι ακριβώς είναι; Και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά; IMG_1223.mov Σε μπαχαρικά παλιά είχα πολλά τέτοια. 2
NikosKallithea Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 πετας οτι υπαρχει στα ντουλάπια και αφου αδειάσουν καθαριζεις σχολαστικά 1
GiorgoSp0 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Μια σύντομη ενημέρωση.. πετάξαμε σχεδόν τα πάντα (εκτός απ τα συσκευασμένα) , ρίξαμε χλωρίνη και ακόμα δεν έχουμε βάλει τρόφιμα μέσα στα ντουλάπια. Επειδή ενοικιάζουμε η κατασκευή στα έπιπλα είναι πολύ πρόχειρη και έχουν μπει στις άκρες των εσωτερικών στα ράφια. όποτε έριξε και εκεί χλωρίνη δίχως να πέσει κάτω. (η κατασκευή που λέγαμε χαχα) . Βγήκαν αλλά 2 και τα σκότωσα. Τώρα για αυτά υπάρχει κάποιο φάρμακο ή σπρέι έστω αν υπάρχουν προνύμφες ?
tzitzikas2 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, GiorgoSp0 είπε Μια σύντομη ενημέρωση.. πετάξαμε σχεδόν τα πάντα (εκτός απ τα συσκευασμένα) , ρίξαμε χλωρίνη και ακόμα δεν έχουμε βάλει τρόφιμα μέσα στα ντουλάπια. Επειδή ενοικιάζουμε η κατασκευή στα έπιπλα είναι πολύ πρόχειρη και έχουν μπει στις άκρες των εσωτερικών στα ράφια. όποτε έριξε και εκεί χλωρίνη δίχως να πέσει κάτω. (η κατασκευή που λέγαμε χαχα) . Βγήκαν αλλά 2 και τα σκότωσα. Τώρα για αυτά υπάρχει κάποιο φάρμακο ή σπρέι έστω αν υπάρχουν προνύμφες ? εμείς τα περνάγαμε με ξύδι τα ντουλάπια. Δεν θα έβαζα χλωρίνη και άλλα χημικά σε ντουλάπια που θα αποθηκεύσω τρόφιμα. 1 2
animale Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Αν τα ντουλαπια ειναι μελαμινης με προδιατρησεις για να μετακινουνται τα ραφια τοτε υπαρχει πιθανοτητα να εχουν κανει προνυμφες μεσα στις τρυπες. Το ειχα παθει εγω με αλλα εντομα. Μονο οταν πηρα μπατονετες βουτηγμενες στο οινοπνευμα και εκανα επιμελως μια μια τις τρυπες καταφερα να τα ξεφορτωθω. 1
warewolf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, GiorgoSp0 είπε Μια σύντομη ενημέρωση.. πετάξαμε σχεδόν τα πάντα (εκτός απ τα συσκευασμένα) ... Τα συγκεκριμένα σκαθάρια, μπορούν να τρυπήσουν και να διεισδύσουν και σε κλειστές συσκευασίες από χαρτί και πλαστικό (νάιλον). Μπαίνουν μέσα και εναποθέτουν τις προνύμφες, ώστε να βρουν τροφή όταν έρθει η ώρα τους. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% αν μπήκαν ή όχι και στις κλειστές συσκευασίες, εκτός κι αν ψάξεις εξονυχιστικά τις συσκευασίες για πάρα πολύ μικρή τρύπα. Μέχρι να σιγουρευτείς πως εξολοθρεύτηκαν όλα, τοποθέτησε τα νέα προϊόντα που θα αγοράσεις (μακαρόνια, ρύζι, φασόλια, μπαχαρικά κλπ) σε γυάλινα βάζα ή σκληρά πλαστικά (τάπερ) 1
red66phone Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 το έχω πάθει και εγώ και ταλαιπωρήθηκα να απαλλαγώ, λέγονται γενικά "σκόροι τροφίμων" και έρχονται σε διάφορες παραλλαγές, εγώ είχα σαν τα δικά σου... Λύση: πετάς ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι (όχι τσιγγουνιές, π.χ αυτό είναι κονσέρβα τόνου είναι ακριβό ή αυτό κλειστό είναι δεν πειράζει), ΟΛΑ, γιατί τα έντομα αυτά τρυπάνε συσκευασίες π.χ μακαρόνια (έχω βρει τρυπημένες), μπαίνουν μέσα, κάνουν αυγά (δεν φαίνονται με γυμνό μάτι) και πληθαίνουν. Επίσης, μπορεί κονσέρβες να είχαν ήδη αυγά πάνω όταν τις βάλατε στο ντουλάπι, γενικά υπέθεσε ότι μπορεί παντού να έχουν κάνει αυγά, αυτό έχε στο μυαλό σου. πετάς συσκευασίες μπαχαρικών που έχετε στη κουζίνα και έχετε ανοίξει, ΟΛΕΣ, ιδιαίτερα πιπέρια, είχα βρει πολλά μέσα σε γυάλινα μπουκαλάκια μπαχαρικών και απορούσα πως είχαν μπει... τις κλειστές τις καθαρίζετε εξωτερικά. καθαρίζετε σχολαστικά εσωτερικά και εξωτερικά το ντουλάπι, μεντεσέδες, όλες τις επιφάνειες συν εκεί που έχετε τα μπαχαρικά, με διάλυμα ξυδιού / σόδας / χλωρίνη, όποιο θέλετε. αφήνετε τα ντουλάπια ανοιχτά 2 ημέρες ολόκληρες (όχι τσιγγουνιές), ελέγχεις αν έχουν ξαναβγεί και έστω και ένα να δεις ΞΑΝΑΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ σχολαστικά. μόνο όταν έχουν περάσει 2 ημέρες και δεν έχεις δει κανένα, όχι μόνο στο ντουλάπι, αλλά σε όλη την κουζίνα ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ μέσα τρόφιμα. Για να είσαι 100% σίγουρος περνάς τις συσκευασίες των νέων τροφίμων με διάλυμα ξιδιού. έχε υπόψη σου ότι μπορεί να έχουν κάνει κ αλλού φωλιές (ή να βρίσκεις διάφορα ψόφια), εμένα είχαν κάνει πάνω στο ψυγείο που είχα στρώσει μια επιφάνεια για να βάζω διάφορα πράγματα και μέσα στα ντουλάπια των πιάτων, οπότε και εκεί καθάρισμα. tip 1 (για να μην ξαναβγούν) κοινό σαπούνι χεριών (μπάρα) με την συσκευασία του μέσα στο ντουλάπι, ένα σε κάθε ράφι, το άρωμα αυτό τα απωθεί. tip 2 όσο μπορείτε κάντε χρήση μεγάλων γυάλινων βάζων για τοποθέτηση φαγητών (όσπρια, ανοιγμένα ρύζια, μακαρόνια, κτλ) 1
tzitzikas2 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Όντως το βασικό είναι να.λεταξεις πράγματα χωρίς να τα λυπηθείς. Εμάς.ειχαν.γεμισει.ολα τα μπαχαρικά. Μετά με.ξυδι καλα τα ντουλάπια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα