jigokubasil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Είμαι 25. Λόγω τοξικού περιβάλλοντος θα φύγω από την οικογένειά μου για να μείνω μόνος σε ενοίκιο. Σε ένα χρόνο πρέπει να μπω στρατό (η αναβολή μου λήγει Δεκέμβριο του 2024) και αναρωτιέμαι τι θα γίνει με το ενοίκιο, καθώς διαβάζω πως το μικρότερο όριο μίσθωσης είναι τριετία. Να σας προλάβω, θα προτιμούσα αν γίνεται να μην κόψω την αναβολή τώρα. Η κατάσταση στο σπίτι έχει γίνει πολύ άσχημη και θα ήθελα να πάρω και την (άνεργη) μητέρα μου μαζί μου. Η ίδια δε θέλει να έρθει, και σκέφτομαι πως είναι καλύτερα να φύγω μόνος, αλλά να της πω πώς όποτε θέλει μπορεί να έρθει να μείνει μαζί μου. Η μητέρα μου είναι θύμα ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας (σπανίως και σωματικής) και δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Ωστόσο τόσα χρόνια δεν είχε και κάποιο μέσο απόδρασης ακόμα κι αν ήθελε να φύγει, οπότε θέλω να της το παρέχω. Στην περίπτωση που ερχόταν μαζί μου θα μπορούσα να πάρω και απαλλαγή από το στρατό λόγω επίβλεψής της? Φοβάμαι πως αν πάω στρατό τώρα θα γίνουν πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα στο σπίτι Υ.Γ. Έπρεπε να έχω φύγει εδώ και χρόνια, αλλά δεν ήμουν καλά ψυχολογικά για να κάνω το οτιδήποτε με τη ζωή μου. 1
lector Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Αν φυγεις απο το σπιτι για να μεινεις αλλου, και χωρις να πας στρατο, και η μητερα σου δεν ερθει μαζι, ισως παλι να της συμβουν ασχημα πραγματα. Μηπως ειναι καλυτερα να μεινεις και να προσπαθησεις να πατησεις λιγο ποδι στον υπαιτιο αυτης της καταστασης;
andreaspA Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Εγω θα σχολιασω μονο το θεμα του ενοικιου. Τα λοιπα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Αν κανεις συννενοηση απο πριν με τον ιδιοκτητη σου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν δεν κανεις, πιθανα να υπάρξει. Αν μιλας για ν. Αττικης ομως, επειδη ειναι πανευκολο να νοικιασεις ενα σπιτι, λογικα δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. 2
jigokubasil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, lector είπε Αν φυγεις απο το σπιτι για να μεινεις αλλου, και χωρις να πας στρατο, και η μητερα σου δεν ερθει μαζι, ισως παλι να της συμβουν ασχημα πραγματα. Μηπως ειναι καλυτερα να μεινεις και να προσπαθησεις να πατησεις λιγο ποδι στον υπαιτιο αυτης της καταστασης; Θα ακουστεί σκληρό, αλλά από τη στιγμή που της δίνω την επιλογή να έρθει μαζί μου, το βρίσκω δική της ευθύνη αν της συμβεί κάτι. Τόσα χρόνια ουσιαστικά έμεινα σε αυτή την οικογένεια για τη μητέρα μου. Πρέπει να σκεφτώ και τον εαυτό μου Ο μόνος τρόπος να αλλάξω τον υπαίτιο είναι να γίνω σαν αυτόν. Ποτέ. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Το να είσαι στρατό και να πληρώνει ενοίκιο είναι ένα πρόβλημα καθώς τα λεφτά πάνε τζάμπα σε ένα σπίτι που δεν μένει κανείς. Το να θες να φύγεις μαζί με την μάνα σου και μετά να λες ότι σε προβληματίζει η τριετία δεν βγάζει νόημα. Θα ήθελες δηλαδή να ξενοικιάσεις το σπίτι όσο είσαι στρατό? Και η μάνα σου που θα μένει? Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να πας στρατό τώρα σύντομα, και να βρεις σπίτι με την μάνα σου όταν τελειώσεις 2
jigokubasil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, andreaspA είπε Εγω θα σχολιασω μονο το θεμα του ενοικιου. Τα λοιπα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Αν κανεις συννενοηση απο πριν με τον ιδιοκτητη σου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν δεν κανεις, πιθανα να υπάρξει. Αν μιλας για ν. Αττικης ομως, επειδη ειναι πανευκολο να νοικιασεις ενα σπιτι, λογικα δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Πιστεύεις θα είναι δύσκολο όμως να βρω σπίτι αν τους λέω πως θα φύγω σε ένα χρόνο; Ναι, ν. Αττικής 2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Το να είσαι στρατό και να πληρώνει ενοίκιο είναι ένα πρόβλημα καθώς τα λεφτά πάνε τζάμπα σε ένα σπίτι που δεν μένει κανείς. Το να θες να φύγεις μαζί με την μάνα σου και μετά να λες ότι σε προβληματίζει η τριετία δεν βγάζει νόημα. Θα ήθελες δηλαδή να ξενοικιάσεις το σπίτι όσο είσαι στρατό? Και η μάνα σου που θα μένει? Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να πας στρατό τώρα σύντομα, και να βρεις σπίτι με την μάνα σου όταν τελειώσεις Ιδανικά θα ήθελα να μην νοικιάζω ενώ είμαι στρατό και να επικοινωνήσω με συγγενείς της μητέρας μου στη Βουλγαρία για να μείνει εκεί ένα όσο είμαι στρατό. Απλά ήθελα να ξέρω αν μπορώ να το ξενοικιάσω, ώστε να υπολογίσω από τώρα τις επιλογές μου (συμπεριλαμβανομένου να μιλήσω με τη θεία μου στη Βουλγαρία)
lector Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, jigokubasil είπε Θα ακουστεί σκληρό, αλλά από τη στιγμή που της δίνω την επιλογή να έρθει μαζί μου, το βρίσκω δική της ευθύνη αν της συμβεί κάτι. Τόσα χρόνια ουσιαστικά έμεινα σε αυτή την οικογένεια για τη μητέρα μου. Πρέπει να σκεφτώ και τον εαυτό μου Ο μόνος τρόπος να αλλάξω τον υπαίτιο είναι να γίνω σαν αυτόν. Ποτέ. Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι το κουραγιο που απαιτειται για να ξεφυγουν απο τα βασανα τους. Πιστευω οτι μιας που εσυ αυτο δειχνεις να το εχεις, θα μπορουσες να το αξιοποιησεις δειχνοντας σκληροτητα και μη ανοχη στον υπαιτιο, χωρις να γινεις εκδικητικος ουτε ιδιος. Απλα θα δειξεις οτι δεν εισαι διατεθειμενος να ανεχτεις πλεον κακοποιητικες συμπεριφορες και θα τις διακοπτεις αμυνομενος, οχι επιτιθεμενος. 1
bill999r Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Πιστεύω πως πρέπει να απευθυνθείς είτε στην αστυνομία είτε στη γραμμή υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία. Είναι θέμα χρόνοι να γίνει κάτι άσχημο. Αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται ειδική βοήθεια. Εύχομαι τα καλύτερα. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Και μιας και πιάσαμε αυτή την συζήτηση, όταν κάποιος είναι θύμα μιας κατάστασης και δεν το αντιλαμβάνεται το πιο καλό που μπορεί να κάνει στον εαυτό του είναι να πάει ψυχοθεραπεία ώστε να αρχίσει να καταλαβαίνει τον εαυτό του αλλά και για ποιο λόγο δέχεται παθητικά αυτή την κατάσταση και την δικαιολογεί. Το κακό με αυτή την διαδικασία είναι ότι α) παίρνει καιρό και κάποιοι δεν έχουν υπομονή β) χρειάζεται δυστυχώς χρήματα σε μηνιαία βάση και γ) πρέπει το άτομο να πειστεί να πάει και πιθανώς να αντιδράσει σε όποιον το προτείνει. Ειδικά οι πιο μεγάλοι άνθρωποι που δεν έχουν μάθει καθόλου σε αυτό και πιστεύουν ότι εκεί πηγαίνουν μόνο οι τρελοί, είναι δύσκολο να πειστούν, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια. Μαζί με την απομάκρυνση από το κακοποιητικό περιβάλλον είναι το μέσον που μακροπρόθεσμα θα είναι μια μεγάλη επένδυση για το άτομο 1
jigokubasil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, lector είπε Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι το κουραγιο που απαιτειται για να ξεφυγουν απο τα βασανα τους. Πιστευω οτι μιας που εσυ αυτο δειχνεις να το εχεις, θα μπορουσες να το αξιοποιησεις δειχνοντας σκληροτητα και μη ανοχη στον υπαιτιο, χωρις να γινεις εκδικητικος ουτε ιδιος. Απλα θα δειξεις οτι δεν εισαι διατεθειμενος να ανεχτεις πλεον κακοποιητικες συμπεριφορες και θα τις διακοπτεις αμυνομενος, οχι επιτιθεμενος. Έχουν γίνει προσεγγίσεις από πολλά άτομα και δεν έχει αλλάξει. Τον έχουν παρατήσει άλλα δύο παιδία του φαντάσου και τον προηγούμενο μήνα του είπα πως θα φύγω κι εγώ αν συνεχίσει. Δε θεωρώ πως πρέπει να τον αναγκάσω να αλλάξει, ειδικά αφού με φιλοξενεί αυτός Ίσως είμαι και λάθος, τα τελευταία χρόνια δεν έχω όρεξη για τίποτα, οπότε μπορεί να αποφεύγω τη δίοδο που λες για αυτό το λόγο.
lector Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Το οτι σε φιλοξενει δεν ειναι δικαιολογια ομως για να εχει δικαιωμα να φερεται κακοποιητικα, ουτε σε σενα ουτε στη μανα σου. Το αν εισαι λαθος ή οχι δεν εχω εγω καμια δουλεια να στο πω, ουτε οποιοσδηποτε αλλος, αυτο μονο εσυ μπορεις να το κρινεις. 1
jigokubasil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, lector είπε Το οτι σε φιλοξενει δεν ειναι δικαιολογια ομως για να εχει δικαιωμα να φερεται κακοποιητικα, ουτε σε σενα ουτε στη μανα σου. Το αν εισαι λαθος ή οχι δεν εχω εγω καμια δουλεια να στο πω, ουτε οποιοσδηποτε αλλος, αυτο μονο εσυ μπορεις να το κρινεις. Στο θέμα της κακοποίησης βλέπω δυο επιλογές. Αστυνομία ή το να φύγω. Η αστυνομία θεωρώ δε θα έβγαζε κάπου σε εμάς γιατί η βία είναι 95% λεκτική (τη μειώνει συνέχεια κλπ) και η μητέρα μου δε θα κατέθετε.
GerasimosMar1988 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, jigokubasil είπε Στο θέμα της κακοποίησης βλέπω δυο επιλογές. Αστυνομία ή το να φύγω. Η αστυνομία θεωρώ δε θα έβγαζε κάπου σε εμάς γιατί η βία είναι 95% λεκτική (τη μειώνει συνέχεια κλπ) και η μητέρα μου δε θα κατέθετε. Ναι οπως τα λες ειναι, 3ετια το ελαχιστο. Λογικα ψαχνεις για γκαρσονιερα αλλα αν θες να μεινεις για ενα χρονο τα βρισκεις με τον ιδιοκτητη. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Αν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης κάνεις συμβόλαιο για ένα χρόνο.Και το τηρείτε και οι δύο. 1
StamTheMan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης κάνεις συμβόλαιο για ένα χρόνο.Και το τηρείτε και οι δύο. Για το τυπικο: Η μίσθωση κατοικίας ρυθμίζεται τόσο από τις γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα (άρθρα 574 επ.) όσο και από το Ν. 1703/1987 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Νόμο 2235/1994 και πλέον ισχύει μόνον το άρθρο 2 παρ. 1 αυτού το οποίο ορίζει ότι “η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. @jigokubasil Στο πρακτικο κομματι τωρα,ελαχιστοι ειναι αυτοι που κυνηγησαν καποιον ο οποιος εφυγε πριν την τριετια. Μπορουν να σε κυνηγησουν για τα υπολειπομενα ενοικια,εφοσον δεν εχει νοικιαστει το σπιτι. Στην περιπτωση σου,δεν αναφερεις οτι θα φυγεις και οταν ερθει η ωρα αναφερεις τους λογους που φευγεις ( θες να τελειωνεις με τη θητεια για να μεινεις μετα με τη μητερα σου και να τη φροντιζεις ). Γενικα δε δινω τετοιες συμβουλες,ειμαι τυπικος και ηθικος,αλλα πανω απο ολα ειμαι ανθρωπος. Απλα δωσε 2-3 μηνες διορια στον ιδιοκτητη,για να αρχισει να ψαχνει,και μη διαλυσεις οσο μπορεις το σπιτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα