AGENT47ist Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, AtiX είπε Είναι ιδεολογική πολιτική ο αντισημιτισμός ή το hate speech? Εσύ θα γούσταρες να διαφημίζεσαι δίπλα σε τέτοια περιστατικά? Έχω μια απορία, τι είναι ο αντισημιτισμός; Τις εκφράσεις μίσους ποιος τις ορίζει και με τι σκοπό; μου φαίνεται σαν απόπειρα ελέγχου της ελευθερίας έκφρασης υπό την μάσκα της "προοδευτικότητας" κοινώς woke 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnnyDragon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Ο Musk βγαίνει, μιλάει συνέχεια, ποσταρει ασταμάτητα, ο ίδιος, όχι κάποιος υπεύθυνος δημόσιας εικόνας. Έτσι ξέρουμε τι πιστεύει, τι σκέφτεται, τι λέει. Και άλλοι τον στηρίζουν, άλλοι ακόμα πιο πολλοί τον βρίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι μεγιστάνες όμως που δεν βγαίνουν χύμα να εκτεθούν, που έχουν υπαλλήλους δημοσίων σχέσεων να ποσταρουν για λογαριασμό τους, είναι πάντα στο απυρόβλητο και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dieksodo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 pwnt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, JohnnyDragon είπε Ο Musk βγαίνει, μιλάει συνέχεια, ποσταρει ασταμάτητα, ο ίδιος, όχι κάποιος υπεύθυνος δημόσιας εικόνας. Έτσι ξέρουμε τι πιστεύει, τι σκέφτεται, τι λέει. Και άλλοι τον στηρίζουν, άλλοι ακόμα πιο πολλοί τον βρίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι μεγιστάνες όμως που δεν βγαίνουν χύμα να εκτεθούν, που έχουν υπαλλήλους δημοσίων σχέσεων να ποσταρουν για λογαριασμό τους, είναι πάντα στο απυρόβλητο και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και όλα καλά. Για να πούμε την αλήθεια. Απλα υπάρχει μια γενική πολεμική προς τον Musk για την οποία βέβαια ευθύνεται πολύ ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι θα τον αμφισβητήσει κανένας σαν οραματιστή και πρωτοπόρο σε πολλούς τομείς. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Space, underground κλπ. Μην αρχίσετε να λέτε για ενδιαμεσες αποτυχίες. Οποίος ανοίγει τον δρόμο έχει κατά βάση αποτυχίες. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είχαν φτάσει σε τόση αποδοχή εάν δεν ήταν ο Musk και η NASA τον εμπιστεύεται. Απο την άλλη δεν γίνεσαι πρωτοπόρος παίζοντας με τους κανόνες και για να θέλεις να σπάσεις τους κανόνες κάποια πετριά έχεις. Όλοι όσοι διακρίνονται σε όποιο τομέα πάντα είναι "ξεχωριστοί" σαν άνθρωποι και το "ξεχωριστοί" ισχύει και στον τρόπο που σκέφτονται και αισθάνονται και ενεργούν (σε διαφορετική μίξη στον καθένα). Τους λες "παραταιρους" ευγενικά ή τρελούς (εάν δεν θέλεις να είσαι political correct) όσο είναι άγνωστοι και "εκκεντρικούς" όταν είναι Famous ή πλούσιοι. Αυτό που έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Musk αρχικά ήταν να συμφωνήσει μονολεκτικά με ένα ποστ που έλεγε ότι οι Ισραηλινοί τα θέλουν και τα παθαίνουν την σημερινή εποχή με τη συμπεριφορά που έχουν προς τους Παλαιστινιους (σε ελεύθερη μετάφραση) το οποίο ακόμη και οι πολιτικοί επίσημα πια το αναγνωρίζουν σε πολλαπλά επίπεδα. Επειδή ο Musk με την γενική τρελά του και ελευθεροστομια του δεν κρατάει τις κλασικές ισορροπιες κάθε τι που λέει ή κάνει περνάει από το μικροσκοπιο και μεγενθυνεται στον υπερθετικό βαθμο. Ναι κάνει και λέει πολλά στραβά. Το πήραν λοιπόν οι καλοθελητες και το στεβλωσαν σε επίπεδο "ρητορική μίσους". Δεν έχω δει ρητορικη μίσους που να ξεκινάει και να ολοκληρώνεται στο "καλά τα ειπες". Το ποιο πιθανό είναι κανείς εκτος από ελάχιστους να μην το ειχε καν διαβάσει και αυτοί που το διάβασα να μην το είχαν δώσει καν σημασία και να το ξέχασαν την ίδια στιγμή. Έρχονται τα media και το κάνουν πρώτο θέμα αναδεινυοντας το ως εξαιρετικά σημαντική δήλωση και πια όλος ο κόσμος εστιάζει σε αυτό και μάλιστα όχι στην δήλωση του Musk αλλά στις σάλτσες τις υπερβολές και τα interpretetions των media. Που ακριβώς φταιει ο Musk σε ολο αυτό? Πουθενά θα πω εγώ. Σε αυτή την περίπτωση είναι αθώος. Ποιος κάνει ρητορικη μίσους? Αυτός που μονολεκτικά απαντάει σε ένα post άλλου ή αυτός που το αναμεταδίδει παγκόσμια? Φυσικα σε όλη αυτή την τεχνιτή φούσκα έρχονται οι διαφημιστές και λένε ότι δεν θέλω το προϊόν μου να συνδέεται αρνητικά με οτιδήποτε. Δεκτό. Στάνταρ πολιτική είναι παντού. Όμως πρεπει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι κατασκευασμενα. Ομως ο Musk δεν παίζει με το σύστημα. Αδιαφορεί. Του αρέσει να είναι ο "τρελός της γειτονιάς" και επειδή έχει πολλά λεφτά προτιμάει να τα κάψει πάρα να μπει στο καθωσπρέπει παιχνίδι. Για αυτό "δεν τον παίζουν" σε κάθε ευκαιρία. Αντί να κάθεται και να απολαμβάνει την χλιδή του αφήνοντας στα PR και δικηγορικα γραφεία να απαντάνε επίσημα για τις εταιρείες του το παίρνει προσωπικά και απαντάει αυτός όχι ως σοβαρός businessman που τον νοιάζει το κέρδος αλλά σαν άνθρωπος που απλά τον έθιξαν. Απαντάει όπως απαντάμε όλοι στις προσβολές ειδικά όταν δεν έχουμε ανάγκη τον άλλο. Αυτό είναι όλο. Τι τους είπε δηλαδή. Αντε και χάσου δεν σε έχω ανάγκη. Το καίω το μαγαζί επειδή έτσι γουστάρω. Σωστο εν μέρη μόνο. Διότι το μαγαζί θρέφει εκατοντάδες και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν την αποτυχία που θα φέρει περικοπές και απολύσεις ή και διάλυση. Ο Musk είναι ένας ευφυής άνθρωπος και ικανός επιχειρηματίας που όμως όπως κάθε ευφυια είναι και "ιδιαίτερος" και δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευφυΐα του και τις παρορμησεις του. Δυστυχώς αυτό είναι και παρελκόμενο του πλουτισμου του. Ή ευφυΐα βεβαίως δεν είναι συνωνυμο και των βελτιστων αποφάσεων. 9 στις 10 (εάν όχι περισσότερες) ίσως να είναι λάθος. Απλά η μία σωστή θα είναι πιθανα ευφάνταστη ξεπερνώντας τον μέσο άνθρωπο. Οπότε δεν μπορούμε απλά να ακολουθούμε τυφλά τις ευφυιες. Οι καλύτερες αποφάσεις είναι πάντα οι ομαδικές αποφάσεις. Αρκεί βεβαίως η ομάδα σου να είναι σωστά επιλεγμένη με άτομα που ταιριάστα μεν αλλά και επαρκώς "παραταιρα". Νομιζω ότι απλά ο Musk βαριέται αυτή την περίοδο και δεν έχει κάποια νέα τρελη ιδέα για να της αφοσιωθεί. Έτσι κάνουμε όλοι. Πολυ ελεύθερος χρόνος και ποσταρουμε στα media (ο λόγος που έκλεισα το FB εδώ και πολλά χρόνια). Η διαφορά ειναι ότι ο Musk έχει το Χ δικό του (και το κάνει μπάχαλο δυστυχώς). Καλή σας ημέρα σε όλους Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από SeNNinhA 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Αναφέρεσαι σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων ή σε διαφορετικές? Μπερδεύτηκα. Αν αρχικά μιλάς για τις γυναίκες, ναι αυτό συνέβη αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει φθίνει σταδιακά και έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Θηλυκά ονόματα στους άνδρες δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι ενώ το τελευταίο μάλλον είναι για τα προξενιά. Μιλάς για πράγματα του περασμένου αιώνα που έχουν εκλείψει είτε πλήρως είτε σχεδόν πλήρως και δεν καταλαβαίνω γιατί τα παραθέτεις ή το που μπορεί να διαφωνούμε. Το "να μπορεί να ζει ο καθένας όπως θέλει και αισθάνεται" είναι κάτι πολύ σχετικό. Σχετικό με το τι όφελος έχει κάποιος από μια επιλογή που μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή κουλτούρα αλλά η επιλογή πάλι από κάπου επηρεάστηκε. Το σημαντικότερο είναι αυτό που έχω ήδη πει και φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουμε κύκλους στην συζήτηση. Το να γίνεται υποχρεωτικό να αναγνωρίσω τις αντωνυμίες του άλλου απλά επειδή "έτσι αισθάνεται" είναι απολυταρχικό και σκοταδιστικό. Το ότι γίνεται στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αναιρεί τα προηγούμενα, στο ίδιο όνομα έχουν γίνει όλα τα αίσχη ή απλά παράλογα πράγματα που έχουν γίνει σε αυτόν τον πλανήτη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνω μια δήλωση που ξέρω ότι θα είναι ένα κύριο σημείο διαφωνίας: Το ότι κάποιος θεωρεί ότι αισθάνεται κάτι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Όλοι οι θρήσκοι αισθάνονται τον θεό μέσα τους και πολλοί νιώθουν ευφορία, γαλήνη, και μια φωνή να τους καθοδηγεί. Αυτό βέβαια λέγεται αυθυποβολή η οποία γεννάται/ισχυροποιείται από άλλους που πιστεύουν το ίδιο, αλλά και πάλι δεν το κάνει αληθές Να συμπληρώσω με μια απάντηση στην τελευταία σου παράγραφο. Το dna μου δεν είναι υπέρ μου. Το dna μου είναι αυτό που είναι, και εγώ δεν αισθάνομαι άντρας. Κανείς δεν αισθάνεται άντρας, ή μελαχρινός ή ό,τι άλλο απλά και μόνο επειδή υπάρχει. Όπως δεν αισθάνεται και γυναίκα, όπως δεν αισθάνεται και ουδέτερο. Αυτές οι προτιμήσεις έχουν καταλήξει όπως η επιλογή ομάδας στο ποδόσφαιρο. Είναι επίκτητες επιθυμίες χωρίς καμία φυσική βάση. Και θα σε αυτό το σημείο θα σου κάνω την ερώτηση που έχω κάνει σε άπειρους υποστηρικτές της συγκεκριμένης αντίληψης και μέχρι τώρα κανείς δεν έδωσε ικανοποιητική απάντηση. Ικανοποιητική όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ίδιους τους ερωτηθέντες: Άμα ένας τύπος 2 μέτρα ντούκι αποφασίσει μια μέρα να βάλει φούστα και περούκα και αρχίσει να υποστηρίζει ότι είναι γυναίκα, τότε γεννάται πολύ φυσιολογικά ένα ερώτημα. Τι είναι γυναίκα? Η ερώτηση είναι απόλυτα ειλικρινής και είμαι ανοιχτός σε κάθε λογική εξήγηση που θα με βοηθήσει να καταλάβω καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους και το δίκαιο των αιτημάτων τους Μπορείς να απαντήσεις σε μια απλή ερώτηση? Πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των συνανθρώπων μας? ΥΓ: για την ερώτηση που έχεις κάνει σε τόσους και δεν έχεις πάρει ικανοποιητική απάντηση, εσένα τι σε νοιάζει για το πως α άλλος θέλει να αισθάνεται? Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ξεπερνάτε τα όρια του σεβασμού με το κριτικάρετε της επιλογή του καθένα? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από AtiX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 54 minutes ago, SeNNinhA said: Για να πούμε την αλήθεια....... Ωραίο σεντονάκι, το διάβασα όλο. Ο Έλον έχει φτάσει σε ένα κοινωνικο-οικονομικο-τεχνολογικό επίπεδο, όπου παίζει το παιχνίδι όπως θέλει ο ίδιος. Έχει τη δύναμη να κάνει σχεδόν ότι γουστάρει. Σε αυτήν την περίπτωση και εγώ μαζί του. Όμως προσωπικά αυτόν τον άνθρωπο τον φοβάμαι. Και αυτό διότι συνεχώς ακροβατεί μεταξύ "καλής" και "κακής" τρέλας, με πολλα σύνδρομα να υποβόσκουν (σύνδρομο ύβρεως, μεσσία κλπ). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, AGENT47ist είπε Έχω μια απορία, τι είναι ο αντισημιτισμός; Τις εκφράσεις μίσους ποιος τις ορίζει και με τι σκοπό; μου φαίνεται σαν απόπειρα ελέγχου της ελευθερίας έκφρασης υπό την μάσκα της "προοδευτικότητας" κοινώς woke Για να μείνουμε στο θέμα, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση ότι για όλα τα κακά του κόσμου συμβαίνουν λόγω του Ισραηλινού λαού, είναι αντισημιτισμός… το woke που αναφέρεις είναι μια προσπάθεια εύρεσης δικαιολογίας για όλους όσους εκφράζουν τέτοιες μισαλλόδοξες απόψεις… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choronzoon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, alexiosdimitriadis είπε Πάντα υπάρχει η επιλογή αλλά υπάρχουν συνέπειες. Συστάσεις/ban από το insomnia, απόλυση από τη δουλειά, και άλλα προβλήματα. Όλα έχουν κόστος αλλά γενικά είναι πιο ασφαλές να κάνουμε τις κότες και να μη μιλάμε. Το έχω κάνει , αλλά ήταν πλεον σε τετοια φάση που τελικά απλά δεν έγινε κάτι . Έφυγα από μόνος έτσι και αλλιώς . Δε τους νοιάζει ,είμαστε έτσι και αλλιώς ανύπαρκτες μοναδες , όπως ένα κύτταρο στο δέρμα μας , παίζει κάποιο μικρό ρόλο στο όλο οικοδόμημα αλλά στη τελικη είναι εντελώς ασήμαντο και εύκολα αντικαθίστασαι . Και ο μάσκ τώρα δε πέτυχε και κάτι, απλά μερικοί πικραμένοι σαν εμένα χαίρονται για 5 λεπτά της ζωής τους . Σε κάθε περίπτωση βέβαια έστω και αυτή η μικρή ''ανωμαλια '' στης θάλασσας της πολιτικής ορθότητας είναι όμορφη . Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από Choronzoon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kousant Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, AtiX είπε Μπορείς να απαντήσεις σε μια απλή ερώτηση? Πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των συνανθρώπων μας? ΥΓ: για την ερώτηση που έχεις κάνει σε τόσους και δεν έχεις πάρει ικανοποιητική απάντηση, εσένα τι σε νοιάζει για το πως α άλλος θέλει να αισθάνεται? Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ξεπερνάτε τα όρια του σεβασμού με το κριτικάρετε της επιλογή του καθένα? Εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως βασιλιάς και αν από εδώ και πέρα δεν με προσφωνείς ως Μεγαλειότατο δεν σέβεσαι τις επιλογές μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, kousant είπε Εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως βασιλιάς και αν από εδώ και πέρα δεν με προσφωνείς ως Μεγαλειότατο δεν σέβεσαι τις επιλογές μου. Εσύ όπως θες μπορείς να αυτοπροσδιορίζεται φίλε μου, ακόμα και βασιλέας… Το ότι δεν σε χλευάζω, δες σε βρίζω, δεν σε υποτιμώ και δεν λέω να σε κλείσουν σε τρελάδικο είναι επειδή σε σέβομαι και στην τελική δεν με αφορά… όταν καταλάβετε αυτή την ειδοποιός διαφορά που σας λέω ελάτε να συζητήσουμε… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, panther_512 είπε Ωραίο σεντονάκι, το διάβασα όλο. Ο Έλον έχει φτάσει σε ένα κοινωνικο-οικονομικο-τεχνολογικό επίπεδο, όπου παίζει το παιχνίδι όπως θέλει ο ίδιος. Έχει τη δύναμη να κάνει σχεδόν ότι γουστάρει. Σε αυτήν την περίπτωση και εγώ μαζί του. Όμως προσωπικά αυτόν τον άνθρωπο τον φοβάμαι. Και αυτό διότι συνεχώς ακροβατεί μεταξύ "καλής" και "κακής" τρέλας, με πολλα σύνδρομα να υποβόσκουν (σύνδρομο ύβρεως, μεσσία κλπ). Σωστα. Μία τρελός/ευφυής (πάρτο όπως θες μιας και πολλές φορές πάνε και μαζί) με δύναμη είναι πάντα wild card. Απρόβλεπτος σε θετικά και αρνητικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 8 hours ago, AGENT47ist said: Έχω μια απορία, τι είναι ο αντισημιτισμός; Τις εκφράσεις μίσους ποιος τις ορίζει και με τι σκοπό; μου φαίνεται σαν απόπειρα ελέγχου της ελευθερίας έκφρασης υπό την μάσκα της "προοδευτικότητας" κοινώς woke Ο αντισημιτισμός είναι ένα πανάρχαιο ρατσιστικό φαινόμενο με οικονομική και θρησκευτική βάση απέναντι στους Εβραίους. Ξεκίνησε από τους Αιγύπτιους με τους Εβραίους, μετά επεκτάθηκε και στην Ελλάδα και ακολούθως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτά συμβαίνουν φίλε μου όταν ο ρατσιστικός λόγος και οι εκφράσεις μίσους εξαπλώνονται σε αδύναμα, χωρίς κριτική σκέψη μυαλά. Εδώ το όπλο έπρεπε να είναι η παιδεία. Η μόρφωση. Η ανάπτυξη της ώριμης κριτικής σκέψης. Είμαστε κοινωνικά όντα, είναι γραμμένο στο DNA μας να δημιουργούμε κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς όμως, ομοίως είναι στο DNA μας να προσπαθούμε να ψάχνουμε κοινά χαρακτηριστικά για τις ομάδες που δημιουργούμε και να περιθωριοποιούμε αυτούς που δεν ανήκουν στα κοινωνικά κριτήρια που θέσαμε. Αυτό, σε συνδυασμό με το πολεμοχαρές και βίαιο της φύσεώς μας, οδηγεί στα άπειρα παραδείγματα περιθωριοποίησης, πολέμων, φρικαλεωτήτων για τα οποία είμαστε ικανοί, επειδή ο απέναντί μας έχει διαφορετική θρησκεία, κουλτούρα, καταγωγή, φύλο, σεξουαλική ταυτότητα, χρώμα δέρματος, ποδοσφαιρική ομάδα, κοινωνική τάξη, οικονομική κατάσταση, πολιτικές απόψεις, τομέα εργασίας, φυσική κατάσταση, προβλήματα υγείας και οτιδήποτε άλλο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
butters Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι έχει συμβεί; Ωχ όχι, προωθώ republican / alt right agenda στο "free of speech" μαγαζί μου και ζητάω από κάποιους να διαφημίζονται σε αυτό. Παρουσιάζω υποψήφιους και τους υποστηρίζω ενεργά, παίρνω θέση ακόμα και σε πολιτική σκηνή που έχει μόνο 2 κόμματα. Αλλά δε θέλουν να διαφημίζονται στο Trump-ικό μαγαζάκι μου που κάνω ό,τι γουστάρω. [FUFUFUFUFUFUFUFUFUFUFU] θα μου καταστρέψετε το μαγαζί, εσείς που δεν συμφωνείτε με μένα, έλεος με την πολιτικοκορεκτίλα σας θα κλείσει το Χ [/FUFUFUFUFUFUFUFUFUFUFU] Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από butters 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, kousant είπε Εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως βασιλιάς και αν από εδώ και πέρα δεν με προσφωνείς ως Μεγαλειότατο δεν σέβεσαι τις επιλογές μου. Έχουμε όλοι μας μπερδέψει τις έννοιες του "σέβομαι" τις επιλογές κάποιου και του "αποδεχομαι/υιοθετώ" τις επιλογές κάποιου. Οι μεν (μια μεγάλη μερίδα τουλάχιστον) απαιτούν πια να τις υιοθετήσουμε. Οι αντίθετοι απλά τις απορρίπτουν κατηγορηματικα. Και υπάρχουν και αυτοί που απλά τις σέβονται. Παραδειγμα: Εάν θέλει ο οποιαδήποτε να αυτοπροσδιιριζεται ως ουδέτερο και να προσφωνειται ως "το" είναι δικαιωμα του να το πράττει. Απο την άλλη είναι προσωπική μου επιλογή να συνεχίζω να τον αποκαλώ ο/η/το. Δεν μπορεί να μου το επιβάλει. Μπορεί να με αποκλείσει, να μην απαντάει στις δικες μου προσφωνήσεις ή να το ξεπεράσει απλά. Το "σέβομαι" σημαίνει ότι εξακολουθώ να έχω την δική μου άποψη αλλά όμως μπορώ να συμβιωσω την ίδια στιγμή μαζί του και να του δώσω τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με όποιον άλλο. Το σεβομαι το δικαίωμα στην επιλογή του δεν σημαίνει όμως ότι απεμπολω το δικό μου δικαίωμα στην δική μου επιλογή σε προσωπικό επίπεδο. Παράδειγμα και παλι: Δεν έχω πρόβλημα με το να συναναστρεφομαι άτομα παχουλα, άσχημα, με δυσμορφιες ή άλλες ιδιαιτεροτητες κλπ. Όμως την γυναίκα μου την θέλω όμορφη (με την κλασικη εννοια) και με κανονικό βάρος (θελω και άλλα βεβαια αλλα δεν ειναι της παρούσης). Είμαι ρατσιστής? Οχι και δεν με ενδιαφέρει το τι λέτε. Δική μου η ζωή δική μου η επιλογή. Έχω τις δικές μου προσωπικές προτιμήσεις όπως ο κάθε ένας έχει τις δικές του. Δεν θα μου επιβάλει κανένας τι μου αρέσει σε άτομα, συμπεριφορές, μουσική, ταινίες, ιδεολογίες. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από SeNNinhA 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 11 hours ago, GerasimosMar1988 said: Συμφωνα με τη βιολογια υπαρχουν ανθρωποι με ΧΥ χρωμόσωμα (ανδρες) και αυτοι με ΧΧ (γυναικες). Τιποτε αλλο. Το πως επιλεγει να αποκαλειται ο καθενας με τον διαταραγμενο εγκεφαλο του η την διαταραγμενη προσωπικοτητα του ειναι δικο του θεμα. Αλλα εγω θα βλεπω παντα η αντρα η γυναικα. Οτι λεει η βιολογια δηλαδη. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο. Ρίξτε μια ματιά εδώ για το τι γίνεται "σύμφωνα με τη βιολογία". 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα